Wednesday, January 16, 2013

Hai.

Hai.
Assalammualaikum.
Salam Sejahtera.
Hello.


Macam mana nak mula pun tak tahu, mungkin sebab lama sangat tak menaip so rasa kekok sikit dalam penulisan, Rindunya dekat kwn kwn blogger,kat dairy kesayangan. Memang sangat sangat lama tinggalkan 'dunia blogspot' ni. Tetiba je sudah masuh tahun 2013,tetiba je dah memulakan alam lain. Alhamdulillah,kehidupan semakin best semakin menarik dengan lukisan dan corak yang diolah sendiri. Syukur sangat,walau banyak dugaan yang singgah saya bisa berjalan sendiri. Ala macam taknak berhenti pula jari jemari ni kan. Over! Nanti sambung lagi okay,banyak yang nak saya ceritakan nak saya luahkan nak saya kongsi kan. Pada awak,si dairy kesayang ♥


Lots of love.
Linlin

Sunday, December 25, 2011

Ttahun ke-lapan


SEPULUH HARIBULAN SEBELAS DUA RIBU SEBELAS GENAP TAHUN KELAPAN KAMI BERMADU KASIH BERASMARADANA, HAHAHAHA :)


Saya masih harapkan penghujung yg baik utk hubungan ini ;)
Moga moga segala yang dirancang berjalan lancar ,hikhikhik *malulahh*
Thank you b, walaupun ta seberape celebration anniversary kita saya tetap puas hati sbb awak sanggup buat semua mlm tu,eceh! Malu iteee :*)


Mohd Shahrizan, saya sayang awak dan sayang saya tak akan terhenti.
Insya-Allah


" Saya nak candle light dinner lah!!!!! :') "

Friday, December 23, 2011

Setelah tiga bulan yang lama

Assalammualaikum semua ;)

Lama ta berblogger rasanya, rinduuuuuuuuu!!! Seriusly, banyak benda nak share ngan kamu kamu semua tapi itu la, sejak sejak ada berryhitam plus broadband da takde terpaksa menahan hajat ber-blog. Pejam celik pejam celik da nak masuk tiga bulan lebih ta update apa apa, ohhhh tidak!! 3 bulan itu sangat lama okay, mcm mcm hal jadi! Banyak sangat sampai ta tahu nak start yg mane dulu. Takut kang merepek panjang , boring pula nak baca.Hikhikhikhik ;)


Jom start ngan diri sendiri dulu ;

Sepanjang 3 bulan ni banyak benda yg aku belajar, banyak benda yang aku lalui. Semua semua tu mematangkan aku dan menguatkan aku untuk teruskan perjalanan. Apa yg paling aku nampak dan belajar ,aku kena sentiasa dahulukan diri aku sebelum org lain. Dah ta bole mcm dulu, Apa apa skrg, KENA DIRI SENDIRI DULU then baru fikir mane yg penting. Hm... agak terukkan bunyi-kejam. Tapi suatu hari nanti kamu semua akan faham dan mungkin juga akan setuju dengan fakta ini ;)


Then family ;

Paling latest, atok kesayangan sakit tenat. Kesian dia, sekarang ni kuar masuk Hospital Ampang je. Memang ta sampai hati tengok tangan dia lebam sane sini kena cucuk ngan nurse yg tidak berapa arif. Kesian, tapi apa kan daya aku? nak tak nak semua ahli keluarga kena kuat untuk bg semangat kat atok utk teruskan sisa sisa hidup dia. Aku mohon, Ujian Allah ini tidak lama :( Lagi lagi , tak ada apa apa yg penting pun cuma aku nak highlight kan sikit kejadian yg baru baru ni berlaku ; Ada sesetengah manusia yg masih tidak puas hati melihat kebahagian org lain. Aku cukup bersyukur ada 2 keluarga yg masih kukuh ikatan kasih sayangnya walau sudah terpisah pada zahirnya, apa lagi masalah manusia yg masih tidak bole terima ini semua. Pelik! Tapi takpela, layankan sahaja sifat manusia yg TERLALU MENGAMBIL BERAT. Alhamdulillah -_-


About Boyfie ? ;

Takde apa yg berubah, sayang aku kasih aku cinta aku masih utk insan yg sama. Masing masing sedaya upaya mengubah cara dan sikap utk lebih matang dalam membentuk sebuah perhubungan yg kukuh. Insya-Allah , panjang umur --ada rezeki lebih--ada jodoh--kami bersatu nanti ;) Aku masih perlukan doa doa kalian , terima kasih.


Friends ....

Aku cuma mahu yg terbaik buat mereka, aku mahu mereka berjaya ,mahu mereka bahagia :) Jauh dekat itu bukan halangan, kadang2 yg dekat pun belum tentu berkomunikasi kan? Jadi apa bezanya jauh atau dekat. Kawan kawan aku yg masih ada, yg masih mengaku aku kawan, yg masih perlukan aku. Meh sini , aku ada .Fb ada ! twitter ada , ym ada. Zaman da canggih BBM & Whats App pun ada !! Mariiiiiiii



Notakaki ; Boringgg la kan post tak de gambar, takpe. Tungggu eh eh!!

Monday, September 5, 2011

mini open house



Thanks for invitation :)
sedappppp spagetyyy puan lisa

Sunday, September 4, 2011

HolidayRaya Part III

Next station : Port Dickson ,next station Port Dickson.


Terlanjur nak beraya kat rumah CikRey & Mama, terlanjur nak hantar Ery balik dan terlanjur nak jumpe Cikkoalada yg juga bercuti di Pd.Kami ambik masa lebih kurang 2 jam utk buat keputusan mahu ke sane :)

Hari pertama ,






Hari kedua,

Sorry gambar tergedik ketika raya, kami ta sedondon beraya.
tapi sedondon baju raya. Hahaha,semangat malaya sgt pun ta elok.
Kau ada? selamat hari raya.


Terimakasih untuk sepanjang berhari raya bersaama saya dan keluarga saya, ini permulaan buat kita.Next time cuba ngan family b pulak k, kalau ngam ! esok terus kawen. Deal :)




Note menyakitkan hati : Selamat mula keje semua,esok I cuti lagi :)

Friday, September 2, 2011

HolidayRaya Part II


Sebelum bergerak ke destinasi percutian seterusnya, pakcik janggut tunaikan janji dia bawak saya g wangsa walk untuk nonton movie HANTU BONCENG, hihi. Tercapai juga hasrat nak tengok, ye la dari raya pertama kot nak tengok cite tu. Raya ke 3 baru dpt tengok, kesian kesian :) Terimas janggut kesayangan ♥


Muka nak serius,ta bole blaaaaaaa -_-

Pandang sini la pakcik janggut -_-

Masa jalan jalan nak tunggu time nonton movie tu,
aku telah membazirkan duit membeli hp :) Alhamdulillah,tercapai jugak hasrat nak tukar hp masa raya. SesungguhNya Allah itu Maha Mendengar,kan kan kan!

Gambar ini diambik ketika di Mcd,Genting Highlands.
Itulah destinasi sejuk kami yg kedua.Hahahahhaha :)




Okay fine,siapa siapa nak no pendaftaran blackberry atau nama lainnya bb pin.
Boleh lah inbox saya dengan kadar segera,terimakasih :)

Thursday, September 1, 2011

Holidayraya

Raya sakan.
Memang diakui raya tahun ni mmg aku sakan giler kot berjalan.
Sangat teruja sbab Abah & Mak masih bole together even da ta de apa apa.
Alhamdulillah,aku ta rasa ada org lain ada family mcm aku.Aku bersyukur!
Dari dulu lagi,kiteorang semua membesar dengan kaki sendiri.Mmg dr kecik arwah nenek latih untuk berdikari, sebab tu kami adik beradik pandai bawak diri. Pandai ta pandai sangat la, sekurang2nya belum lagi nak malukan mak bpk.

Alhamdulillah sekali lagi.

Jom tengok gambar :)


Anak ciknoni :)

Keluarga besar saya :)

Saya masih memilih hotel ini ,sama mcm post saya yg ini >> cameron with nanad

Kaklong kesayangan,tapi selalu ckp saya ta sayang dia.menci!

Buruk cantik,jaat baik.mereka tetap darah daging saya.
i love you,sista.

Adik tiri yg susah sgt nak nampak muka.Iki :)

Muka muka kesayangan saya yg comel,sumpah jeles!

Tak jeles da sebab saya sorang de gambar dengan pacar ;) Hahaha

Abah : Kita minum duluuuuuuuuuuuuuuuu ;)

Sesi ketua keluarga plak bg duit raya,masyuk oooi tahun ni :)
Abah bg sorang RM21, nampak sikit tpi bayang ada 10 org.
Kesian Abah !

Muka pagi ,dua dua ta semengah! haha

Breakfast ;)

Thanks matsalleh yg baik hati ,may b dia tengok family besar sgt.
kesian b ta dpt masuk,dia tolong snapkan picture ni :)

Lawatan ke ladang teh :)
Tq b,sudi jadi driver kami,

One family's at Cameron Highlands

Abis kepala kena potong separuh 'set timer' punya pasal.Hahaha :)

Girls/Women only

Hidung copy paste saya ;)

Sonokkk ta dpt nak diluahkan ;)

Beli la kasut banyak mane,tinggi mane,mahal mana.
Seliper jadi idaman ,adoooiii :)

Jom abiskan duit raya Abah kasi ;)

Kongsi itu romantik kan kan ;)

Penutup biarlah gambar kami bertiga adik beradik :)
Macam kena je size stawberry tu kan kan,hihihiihi




Itu sahaja utk kali ini,sambung holiday raya part II !