Friday, November 28, 2008

Perpisahan yg menyakitkan,babi betol ;(


Hari ini adalah hari yang paling sukar untuk aku,memang seronok sebab kini aku telah merdeka.tapi ape maknanya kalu terpaksa berpisah? Ya-allah sakitnye babe ,aku da terbiase gan korang.dan tiba-tiba ia hilang mcm tu je,memang la blh jumpe lagi tapi mesti da tak sama mcm dulu ;(

Weyh,aku gile sedih ni.ari last nak balik.semua kawan2 tak jumpe aku dulu.semua taknak tengok aku nages ker. nanad nape?aku da cakap kejut je aku apa cara sekali pon..jahatla ko.
alia sorry aku tak dengar ko ketuk,arghh..aku nak minta maaf sesangat.lyana nanti jumpe aku kat ampang ok,make sure ko tak jadi maid dirumah,.aku sayang korang weyh, tahla rase teruk sangat bile tak jumpe korang.jahatnye!

Jap lagi mase aku pulak,byebye UNISEL.selamat tinggal kawan2 ,terima kasih untuk semua kenangan2 kite,indahnya kalu still leh bersama kan.ouchh..siall laa semua nie,aku kuat.aku kuat.da la lin.kalu dorang sayang ko mesti dorang ingat ko.oke! (hahaha,aku hanya mampu kuatkan diri aku buat seketika biarpun kena cakap sorang2)

Untuk mereka yang masih stay kat unisel :aten,alia,ban,ila thanx yap.korang baik sgt.mmg blh masuk gan kepala aku.tq sbb dapat jadi housemate yang sempurna,ouch..korang takde masalah.aku rase kite complete sangat :(
dan korang yang lain :tira,kakya,aina,ezy,tantan,sha.sape2 la yang kenal aku.aku hargai persahabatan ini.jangan lupe aku oke.siap pada sesiapa yang lupe aku,aku bg pelempang free.walaupon seminint.hahaha.over!

Thursday, November 27, 2008

Itu kawan!













Actually kalu korang tengok photo nie mesti tergelak kan,kalu tak gelak pon mesti tersengih sorang-sorang.takyah nak sorok laaa..memang kelakar pon photo nie..mereka ni mmg sesengal aku.kalu nak cerita sejarah pertemuan mmg da kenal lama da.dari awal sem lagi,tapi baru sem akhir nie la kiteorang jadi lebih rapat bile ditemukan dalam 1 rumah (maksud aku hostel laa).okie before aku cerita pasal dorang2 nie,aku kenal kan dulu mereka2 nie yup.


Makcik yang pakai baju oren,rambut kerinting ala-ala meegi kari tue.nama die FADZILAH FATIN.panggil aten jaa.die ni sengal die mmg tahap gaban la.tapi pe yang bagusnya die nie adalah nilai setiakawan dalam diri die tu.die mmg kalu sayang kawan die,mmg die akan buat apa sahaja.tapi jgn buat tahi haa.padahlaa jawapnye.sekali sekali pedas taw mulut die.hehhehe

Cik kak yang nak konon2 nak buat muka ganas tu,nama die nana,ban pon boleh.takpon nanabana :) die nie plak jenis yang happy good lucky,sentiasa ceria.bile nak nampak die bermasalah tak.appy memanjang.risau gak aku,bukan pe mne la tahu de penyakit payah sedih ke..hehhee,yang paling aku respect gan die nih.semangat ingin kan sesuatu (takyah aku cite laa kan,org tertentu je tahu nih) mmg die de target laa dalam hidup.go.go.go gal

Oni yang pakai baju merah tue,ala yang buat muka manja tue.nama die Alia.bukan AliaLiyana,tapi NORALIA.die nie pelik sikit.nak tahu nape.kalu appy,appy sangat.kalu sedih tue,sedih sgt.yang penting die mgaku sendiri diri die 'EGO'.argghh..itu hal die la,janji aku doakan yang terbaik untuk diri die~amin.

Minah yang depan ni plak (yang pegang bedak;dan satu lagi adalah softlan sebenarnya) nama die Ila,pe yang aku boleh cakap pasal die nie..ermmm,die ni diluar jangkaan.ha?apa maksudnya!
maksudnya kenal die dulu baru leh tafsir die nie bagaimana orang nye.dan aku yakin target korang semua salah!

Nok depan yang tiup belon ni plak.kesayangan aku.sape nak ambik die.ambik laa (terutama MR.ILHAM),tapi pastikan pulang balik oke..nadia nama die,tapi aku panggil nanad jee.aku taknak la cite pasal die.kang die perasan plak.ape pon perkataan yang boleh aku bagi 'cicakngekngok'

dan yang tengah diantara mereka semua ialah AKU
sayangnyadiriaku,love,love,love :)

Wednesday, November 26, 2008

Senyum dalam Tangisan


'Yang berlalu biarkan ia berlalu dan teruskan idup utk yg belum berlaku,oke sayang' :)


Gimana aku maw mula in nya yaa.ermm.
actually photo nie da lama da,kalu tak silap mase sem 4 (beraya kat rumah nadnad,bkt jelutong) mase ni kira agak appy lak jugk.dpt kumpul sesama..


Alia,syam,hana,erin,aku,juju n ika.nanad je takde dlm photo nie..sbb die yg capture photo nie.hehee.tapi sekarang semua da berubah,semua da ade haluan masing-masing.aku tak kisah pon,mmg la rase agak terkilan tapi rase nye aku tak rugi ape kot.ape pon terjadi hidup harus diteruskan.kalu dorang masih blh hidup dgn tenang kenape tidak aku?

aku pon blh,kan masih ramai yang maw berkawan.so dun worry la leen,just enjoy with the flow :))


Penipulaa kalu aku cakap aku tak sayangkan persahabatan nie.sayang dowh.tapi nak buat mcm mne.Bagi mereka,ada yang lebih penting dari persahabatan ini,rite gal?bak kata hana "ini jalan yang aku pilih,so baik buruk aku kena terima laa". (betol kata ko hana.aku akan ingat sampai bile-bile) semua ini mematangkan aku untuk meneruskan kehidupan yg mcm plastik sampah nie.hahha


P/S: kalu berkawan biar sampai mati kerana ia terletak dalam hati :)

Ini hanya Kenangan Terindah

weyh.gile rindu dowh kat zaman sekolah dulu.kalu laa aku leh repeat balik masa ni
sumpah aku taknak buat benda2 tak mendatangkan faedah tu..(gile menyesal aku!)
tapi tue la nak menyesal pon macam da takde gunanya lagi kan.jadi redoo je laa :)
tapi semua kenangan terindah tu sentiasa aku abadi kan dalam kotak hati aku,jangan wisau
aku takpenah lupe kenangan2 kite.



Mia-aku teringat lagi mase dulu,asal serong je gie umah aku kan..ingat tak mase kite masak-masak tu.semua de keje masing-masing.masak la.karaoke la.nonton blue la.shial jee..best gile kan.kan.Ya-allah mia gile rindu detik tu.mase tu tak pikir belajar langsung.ingat nak seronok je.pegi tuisyen pon main2.ko lagi macam lahaa.daftar 1 subject je.(gile jahat anak Shukor gan Abdullah nie)

Syam-sebelom aku cakap ape2,aku nak ucapkan terima kasih bebanyak sbb sntiasa jadi kawan yg terbaik utk aku.even ko bukan syam yg aku kenal dulu,tapi aku tahu ko appy gan jalan yg ko pilih nie.just enjoy ok babe :) yang paling aku ingat pasal ko,tentang smoking.ingat tak??aku gan mia beria-ria ni ajak ko try.tapi ko gile-gile teguh dgn pendirian ko.waa respect lu laa bai.(skrg sudah pandai haa)

Jihan
-antara banyak2 kawan aku.actually,ko la yg paling pandai even de main2 pon.bagus.bagus.kalu boleh aku pon nak jadi mcm ko.tapi tu la kan,mane same benih nye.ahhahaaa.aku takde byk comment ttg ko just nak bgth;idop ni hanya sekali jadi kite kena buat ape yg kite nak.bukan ikut kemahuan orang lain.aku rase ko paham,tapi semua terpulang pada ko.ape-ape terjadi pon aku sentiasa support ko!


Hazel
-arghh..gile laa.hazelina ni mmg suka dgr jee orang cakap.die akan ikot je.tapi jangan bagi die mara.sekali cakap berbisa dol.kalah bisa ular sawa auw.aku ingat lagi mase sekolah dulu,kerja sekolah die la settle kan.pagi sampai sekolah je kiteorang semua akan'copy'kat die,mudahkah hidup.bab2 ponteng nih die ikot je.bab2 mengorat jantan lagi la laju.hahhaha




P/S:Weyh,aku gile rindu kot kat zaman2 kite dulu.kat korang semua aku nak minta maaf kalu selama dalam persahabatan kite nie aku ade buat salah ke,de sakitkan hati korang ke,mara ke,maki hamun ke,semua la yang berkaitan.im so.so.so.sorry oke!

Monday, November 24, 2008

Ohh Cinta ?



"kau begitu sempurna,dimata ku kau begitu indah.kau mmbuat
diriku akan selalu memujamu.disetiap langkahku,ku kan selalu memikirkan dirimu.
takbisa ku bayangkan hidupku tanpa cinta muuu.jgn la kau tinggalkan diriku
takkan mampu menghadapi semua.hanya bersamamu ku akan bisa,kau adalah DARAH ku.
kau adalah JANTUNG ku.kau adalah hidup ku lengkapi diriku.ohh sayang kau begitu sempurna"

Sempurna ke?erm,mane ade orang yang sempurna dalam dunia nie.kan.kan.tapi kalu dalam bahasa cintanye,kira dia adalah paling sempurna laa dlm hidup aku.(kalu ade kekurangan pon aku halalkan je laa.hehee).orang yg aku maksudkan adalah papa kepada shasya dan bubu-konon2 anak kiteorang la tapi sebenarnya anak patung jaa a.k.a anak Pakcik Osman dan Makcik Zaiton.aku gile sayang kot kat die nie.tapi tu laa.kadang2 tu ade gak la macam bosan.muak.tekanan dan semua laa yang berkaitan.ala standard laa,may b sebab aku da lama sangat kot gan die (5 tahun daa,dan aku appy oke).kalu nak kata
selalu bahagia tu,PENIPU besar laa kan.gado manja tu ade laa.gado2 besar plak selalu.hahhaha
tapi aku tahu,die je boleh membahagiakan aku,die je terima leh terima aku seadannya aku,kelebihan aku,kekurangan aku,kecacatan aku,kesengalan aku,semuaa laa(ayat nak sedih ;)

Aku kalu nak cite kisah aku gan die ni mmg penuh la blog ni kan.mmg feeling abis la korang.
(lebih kurang mcm baca novel agaknya)apa pon,aku nak die dan korang semua tahu kasih,sayang,cinta dan rindu aku hanya untuk seorang jejaka.Ia tidak pernah dibahagi,disukat,ataw dikongsikan dan ia hanya milik insan yg bernama MOHD SHAHRIZAN.oke!

Yes,only for u bee :)

Sunday, November 23, 2008

Aku Adalah Aku


Meh.meh nak cerita cikit latar belakang gadis libra nih.nama sebenar-benarnya ialah Nurlina Bt Ahmad Shukor @ Johan ( aku pon tak tahu kenape nama bapak aku lagi panjang dari nama aku..hahha),dilahirkan pada tanggal 5 oktober 88 di hospital besar,Kuala lumpur.Kira aku ni anak kelahiran KL laa,anak jati KL laa..hehhe..Menetap di Ampang (ondaway nak pindah tapi tak sure lagi kat mane,bapak aku bukan askar tapi mmg suka pindah randah nie.hahhaa).Anak bongsu dari 3 orang adik beradik (sape kata aku manja,aku akan shut muka korang!) dan kenyataan nye adalah aku sudah mencintai dan dicintai oleh seorang jejaka PISCES (ohh bertuahnye dia :) Kalu orang tanye aku nie jenis yg bagaimana,perkataan yang paling sesuai tok mengambarkan diri aku ialah SIMPLE,SEMPOI,SENGAL,and BRUTAL.


Binatang yg paling aku benci dalam dunia ni adalah CICAK
(tolonglaa jangan tanye kenape,sbb die mmg mengelikan.yuckss!)

Orang aku paling rasa nak bunuh dalam dunia ni adalah PEROGOL
(lu pikir la sendiri yaa.)

dan impian aku adalah : aku nak jadi AKU,aku xnak jadi orang lain.yang paling penting adalah aku nak orang disekeliling aku bangga dengan diri aku.
(wooah,gile laa leen.hahha)