Tuesday, December 23, 2008

Akhirnyaaaa (:

Result da kuar : ape keputusannya?
(hahhaha..aku appy cukup!)


amat memberangsangkan,gud bye tok unisel bengong dan kawankawan sengalku,,ohhh my god..sedih shial.korang take care yup :(

tok yang da abis tu:keje weyh,bantu makbapak.hahaha.pastu urusan kedua belanja aku makan,oke sayang.
anywy..doakan aku berjaya dalam hidup tetek..eh..titik!

hihiii

Me , Aby , Fyka
(Mereka kanak kanak riang ;)

Hanya tersenyum :))

Adoi hai penatnye,dunia.dunia.tahla.aku pon taktahu pe yang buat aku penat sangat gan kehidupan nie.nak kata keje belom start lagi.hehe.tahla,kalu laa senang nak dapat keje kan bagus,takde la aku pening nak pikir.tu laa kerajaan ni,orang cakap degil..ambik lagi pekerja asing.macam la negara kite nih tak cukup orang nak keje,sebok nak maju kan bangsa lain,bangsa sendiri biar kebuluran.ermm..aku nie malas je nak campur tangan dalam politik nie takut,semua ahli politik tak leh cari makan.kang tak pasal2 tarik diri.dah aku lak menang tanpe bertanding.heheehhe.

Tempat mcm mne lagi aku tak pegi interview,jenis orang macam mane aku tak jumpe.mcm2 ragan.mcm2 kerenah.aku hanya mampu sabar,sabar,sabar,mungkin belom de rezeki lagi kot.ku keleletihan,boleh tak aku nak berehat sebentar.dan nanti pikirkan semula hal keje nie..boleh kan..kan..mestilaa kan,hidup aku,suka ati aku laa

result tak lama lagi kuar.minggu nie jugak kalu tak silap.arghhh...lagi laa aku stress.aku hanya mampu berdoa,agar semua nye oke.cukup laa kalu takde repeat.tak maw daa.cukup la disini sahaja titik.oke,nnti aku continue blog nie dengan keputusan final sem nih yea,aku taw korang semua nak tahu,ehhehe.kepada NANAD :) =weyh,ko kat sane mcm ane.aku tunggu je panggilan kau dari sana.lupe tuan la kau nih cicak,sampai ati.huh!

Gilo sesaat

bengong sungguh :)

Masalah.masalah.adooi makk..Tolooong!!..da dapat keje mcm nie plak.payahnye nak buat pilihan.ermm..namun nasib ade kawan yang memahami.thanx Aten..aku mungkin kena banyak belajar lagi erti kehidupan ini.mmg fuxk gan kehidupan skrang.mungkin tak stabil lagi kot.tapi sampai bile??tekanan la,nak cite kat sape nih..:( Nanad..mehla dengar,Syam tolong.tolong..Mia ape aku nak buat nih..Weyh..aku nak mental da nih.pikir pasal keje,leh jadi gile.hahaha.padan muka aku..tapi Wan kata lin baik ko continue study takyah pikir pasal keje,kan senang duit pon masyuk.PTPTN ade?Ko mmg bijak Wan, sgt bijak.tapi ko tahu tak AKU TAK MINAT NAK BELAJAR.hahha mesti tak tahu kan..kan..sbb ko tak paham aku laa Wan oii..

Sekarang ni baru aku tahu ape yang Cik syahirah cakap.nnti kite akan berdepan gan mcm2 masalah,tapi semua nie akan mematangkan kite. supaya kite akan terus belajar,belajar dan belajar.Kawan2 terima kasih atas sokongan anda,terima kasih atas kejesama dan kefahaman anda,.terima kasih banyak2.Time nie la aku kenal,mne kawan mne lawan.mne kwn susah,mne kwn senang.hahha..aku tak kisah.aku paham jaa.. :)..dan tak lupe kat kakak kesayangan ku,thanx tok pendapat anda,muaaah..

Tak kisahla.malas aku nak pikir ape pon hidop arus diteruskan..bangun,bangun lin.ko kena buka mata dan pandang ke hadapan.melangkah dan terus melangkah..ape pon terjadi jangan putus asaa..teruskan bangun tanpa tangisi kesakitan.oke sayang.ala lin kan kuat.kan.kan.kalu boleh bg nasihat kat orang,nape tak kat diri sendiri ( bercakap laa aku sorang2,bg semangat kat diri sendiri oke ape..hehhee). rasenya setakat ini saja kot,nnti sambung balik yaa. Pengajaran diatas jgn terlalu confident oke.

Bee,loveyousomuchh =]

Monday, December 15, 2008

Sabarlaa Sayang :)

Pejam celik.pejam celik cepat je mase berlalu..rase mcm tak pecaya je da bulan 12.gile laa.dan dalam mase nih mcm2 berlalu.ermm,bee tukar keje.alhamdulilah semua nya berjalan lancar,ekonomi pon semakin stabil..bestnye:) apa yang kelakarnya bulan nih.kiteorang tiga beradik semua dalam prosess mencari kerja,a.k.a semua menganggur sekarang.pecah rekod MALAYSIA siot..hehehe.pe lagi yerk,nanad pon da nak tinggal kan malaysia da..holiday looor.bestnyee.kalu laaaku leh ikot sama.hehe.nanad tulis nama i pokok okie..arap2 die tak lupe aku.ehh.barang aku.hahahhaa..

Selain lyana,skrg aku de sorang lagi kawan yang senasib gan aku.erm..takyahla aku bgth sape.tapi aku simpatiatas ape yang berlaku terhadap dia.kisah family nie.mmg agak sensitif,tapi bg aku,benda nih biase je mungkin aku da lali gan ape yang berlaku.aku just doa,die dapat terima apa yang berlaku,dan sentiasa tabah dgn apa yang berlaku.kerana setiap yang berlaku mesti bersebab,mungkin ini hanya ujian kecik dari YANG MAHA KUASA,dan kite kena ingat selagi dimenguji kite maka die masih ingat akan hamba-Nya.weyh,ko yang de jauh sgt,mungkin aku takde disamping ko perlukan aku.tapi aku sentiasa akn bantu ko dari jauh,jangan risau,kalu ko bernasib malang.percaya laa masih ada yang lebih malang dari ko.aku just nak cakap.aku sayang ko.aku sayang kwn2 aku.aku sebenarnya taknak kawan aku rase apayang aku rase. :(
ouchh!!touching shiaaal.

Kalu cite pasal keje lak.aku da macam berputus aasaa da.tahla..biar je laa.aku redo je laa.may be betul kata along;aku belom get ready nak keje office kot.may be aku kena rest dulu.lagi pon last sem punye result pon tak kuar lagi.pe arrrh...confident je takde repeat.sekali..nah kau!hehehe..tapi arap2 takde laa.aku da malas nak belajar.ha,cite pasal belajar nih.aku pon pelik mcm mane si wan ngokngek tue leh ada minat nak continue study.kat unisel lak tu..ishh.isshh.gile laa.ape pon aku agak respect la die de minat nak belajar.ye arr lelaki jarang de minat mcm tu.elok la leh abiskan duit makbpak die.hehhee (sorry wan,gurau jaa)

Kini aku lebih tenang :) NEW YEAR nak dekat,adooi haai.mne maw pegi ha?ermm..ade apa2 idea tak?hehhe.akan di pikirkan.tapi tahun nih akan ku pastikan ia berbeda.:p aku nak bg pantun cikitla kali nie.hehhe.

Hari2 naik perahu,
Naik perahu sambil makan tauhu
Hati ku ini sedang merindu
Namun sorang pon tak tahu

Saturday, December 6, 2008

MELAKA,sejarah konon !



kekusutan yang melanda :)

Kalu dulu bangun je pagi.makan.pastu online.pastu g class,balik class gie makan.pastu online lagi.tido selewat2nya.gile rindu semua kenangan tu,weyh..korang da jauh da,hehehe..ingat aku lagi tak?mase cuti nie aku masih memikirkan apa nak buat?keje dulu ke,rest dulu.akhirnya keputusan di buat,oke laa.holiday dulu laa.reless tension sikit.skrg de 2 destinasi.PENANG or MELAKA.PENANG mcm jauh sgt lak kan,better gi melaka laa kan.bendar bersejarah.oke deal gan angah,isnin pegi.so terpaksa la cancel gan budak2 umah nak overnight.oke je nak ikot dorang tapi mcm mcm lak nak buat,bowling la,tengok wayang laa.karaoke la.semua benda yang da biase sangat.so apa salah nye kalu aku cuba cari ketenangan sorang2 kan. (actually g melaka gan angah,gile ke nak pegi sorang!)

Lepas nih keje tah macam mane la keadaan aku,adooi..aku mane laa penah keje office.tak abis2 keje promote,BQ-hotel.karaoke staff.bengong laa..ni nak kena pakai baju kurung plak,adooi lemah kaki den jang.tapi hakikatnya aku kena mula dari sekarang jugak,kalu tak ape guna aku belajar,tak kesah laa lin,janji ko keje jangan nakmenganggur,buang masa jer.bile nak kaya (waah ade hati nak kaya,mestilaa.kaya mcm nad pon jadi la.hehehe)
First tempat aku nak g interview kat office bapak aten,die kata ade kosong kat office bpk die.kalu rezeki aku senang la,dekat pon dekat.alaaapandai2 la aku nak hidup.second choice,aku nak apply SPA8,mne la tahu rezeki aku kat situ.senang hidup aku,kerajaan tu babe.kalu gaji sikit pon kelebihan banyak.kan,kan.leh buat loan umah,kuarkan kete senang.banyak laa.apa pon cuba dulu,baru leh cakap banyak.kang xdpt orang cakap cite 'gebang' plak.hehee..kali ini lin akan bangun dengan langkah baru,dengan azam baru,dengan semangat baru.semua la baru.

Berbalik kepada topic KEKUSUTAN YANG MELANDA,sebenarnya kusut banyak benda.tapi tu la kan.nak cite pon mcm panjang sangat.penuh plak satu blog ni dengan cite2sedih aku kan.,xpe la biar ku pendam kan je argh.yeala xsemua benda kite leh cite kat orang kan,ape ko nie lin merepek yang teramat ni.da.da.Aku sebenarnya rindu gile kat kengkawan sengal aku,semua laa.tapi yang paling aku rindu nak tahu sapa.hahhaha..(mula dengan huruf A), mane aku tak rindu,budak bengong nie dah la duduk jauh,tepesuk nun jauh ujung negeri pastu kelebihan die nie suka bagi masalah kat aku,setiap minggu ade je masalah die.hahha.kadang2 kesian tapi bile fikir balik.mmg die yang cari masalah tu.sekarang ni dah takde la masalah die yang aku nak settle kan.haha..yang lain pon aku rindu jugak.ciccak kesayangan aku,nanad..boring la takde ko.taktahu nak cari gado ngan sape.huhu :( semua laaa.budak2 umah,korang best sesangat,selama 3 tahun aku kat UNISEL tu,aku takpenaah berpuas ati gan budak2 umah,sampai la aku jumpe korang semua.ape pon kitekan OBSESS.huh!

oke,babe :)
korang jangan lupe aku oke.
aku sayang korang ketat auw.
muuuaaah.