Saturday, January 31, 2009

Our son :)


im just appy now :))
bby,thanx for ur luv.
i just want you in my life,you you and you.
seyes wa mmg syg lu.
lu prasan idak?ahakss..
syg cinte suka .laen beb. lu pk!.
tp lu mmg kemas n selesa bile ade lu.
lu jgn toleh2 dah..
blakang nye cite lu jadi kan lu nye kekuatan melangkah,
depan nye rintangan lu rempuh..
baru life namenye
lu putih wa itam.
lu gile wa doktor gile,
lu gelak wa senyum.
lu sedey wa xske..
lu ikut org,wa org ikut..
lu comel wa comot.
ape lagik yg xkena.?
hati lu kate ye. tp hati wa kate idak! :)
1 detik manusia bley brubah.
1 saat manusia bley jatuh cinte.
1 min manusia bley jadi gile.
1 jam manusia bley lari jauh.
1 hari manusia bley jadi haiwan.
1 bulan manusia keje dapat gaji.
1 tahun wa kate coupel,lu setuju :)
1 nukilan nie btul2 utk lu.
wa syg lu

Friday, January 30, 2009

cinta U

Nothing tu say:just maw story cikit tentang sorang kawan aku nie.that guy ni mmg syg gile gile kat gf die.so ape gf die ckp,suruh,nk mesti die tunaikan.pendek kata mmg senang idup gf die.tapi kalu gado mesti gf die wat hal.aku pon tak tahu.ataw may b aku yg tak paham gan gf die.urmm..tapi seriuslly aku kesian gile kat adip tu.eda may b syg kat die tapi tak sebanyak syg adip kat die.actually aku suka tgok dorang nie.mmg nampak howt.tapi pada dasarnye kite tak tahu tekanan perasaan apa yg dorang cube sorok.ouchh..bukan nak bergosip,just nak kongsi pengalaman nie.kite nih mmg kdg2 tak bersyukur gan apa yg kite ada,kite akan ade perasaan :ingin kan lagi,lagi dan lagi.tanpa penah puass..aku just arap dorang leh bersama dan hidup gan bahagia



advise for adip : kite perlu syg org yg sayang kite.byk mase lagi tok kenal ati eda.jgn terburu2.aku taw ko syg die sgt sgt,tapi kdg2 ko kena terima hakikat apa yg tertulis.mmg payah nak lepaskan die.tapi ko kena jugk kalu da terpaksa.

and eda : bg adip peluang,dan kalu mmg da xmaw teruskan b honest.jgn paksa diri sendiri.sbb ia akan merumitkan keadaan lagi.may b aku tak berape nak paham eda.tapi please.aku bukan nak rosakkan hubungan korang.

-aku tulis nie mcm la dorang leh baca.hehehe.

Thursday, January 29, 2009

terkinii :P

semua org mesti nak keje yang baguskan.bagi aku,keje ni pon da oke da dari pada aku menganggur.nak tahu pagi tadi aku baca kosmo : didapati lebih 10,000 rakyat malaysia kehilangan pekerjaaan sejak januari tahun ini..ouch..gerunnye aku dengar.pe la yang dorang buatkan.mcm ane la nak hidup.xkan nak arapkan mak bpk je.aku penah rase semua tu.yang aku pelik sgt nih.kenape warga asing leh dpt keje??..setengah tu senang je leh pakai kete.sedang kan kite yang duduk negara sendiri nih.loan tak lepas2..mungkin la de beberape faktor yg sahih,mcm org kite ni suka memilih keje,nak demand.tapi takkan PM sanggup tengok rakyat sendiri tanam anggur..(tanah kat negara kite nih da la tak subuh.hehehe)


note tambahan : aku semakin selesa berkerja.urmm..slip result da kuar,so da leh buat
transkrip.tunggu mase nak pegi je.apply cuti dulu loor..

Wednesday, January 28, 2009

konon konon berkerja

aku keje oke jee.blh tahan laa.walaupon mcm xberape nak masuk gan minda aku.hehe.
aku cuba jugk laa.hehe (:
konon konon berkerja tapi hakikatnye online je,hihi

_________________________________________________

HAPPY BIRTHDAY FIKA :)

KTV Jalan Imbi and Blonc


*blurrrr sikit la kan ;(


Gee, Fyka ,Aboi ,Huda , and ME !


Angah je nampak , aku tukang snap picture lah ! :)





Friday, January 23, 2009

SKVE HOLDINGS SDN BHD



YASMIN HOLDINGS SDN BHD


phileo damansara 1


oke je keje kat sini,mula2 je boringggg.but now,oke sahaja.

de keje pon.online je keje aku..hehe.wat mase nih la.pasni aku tak tahu la.

baru 4 ari aku keje..tgok seterusnye mcm ane.

tahniah,leen!

Tuesday, January 20, 2009

keje ohh keje


first day ari nie,dan aku BOSAN sgt.mmg tak leh masuk kepala la keje office nih!

place : phileo damansara.
itu sahaja

Friday, January 16, 2009

sedikit kenangan :(

LOKASI : main hall,UNISEL

6)last paper,akhirnya abis jugk.pasni no more exam.mishh laa.oke meh aku kenal kan budk2 yg mungkin aku jarang sebut.Yang pakai kemeja,bertudung tu.waheda nama die.mmg oke,aku kenaldie dari first sem lagi.dulu die xmcm tuh.maksed aku dulu die takpakai tudung.tapi pe pon die.die ttp cool.mamat yg berlakang yg sorang2 tu.nama die HADI,wah..xyah ckpla.susah nak dpt.hahha.yg pakai bju purple tuh,IKA.no comment..


LOKASI : rumah nadia,bkt jelutung

5)even de cikit problem mase nih.tapi ttp appy.walaupon rumah aku,tapi akuyg over.hahha.dorang nie pon meletop jugk.semua gan gaya masing2.oke la tuh

LOKASI : rumah lan,shah alam.


4)best time nih.g beraya beramai2.lepas g umah lan,terus g umah alia plak.wah.makan jgn ckp.mmg sedap2.aku kalu bab mkn nie mmg HEBAT.terima kasih padasponsor makanan yea


LOKASI : PETRONAS,D'CUVRE

3)kadang2 lepak,overnite oke jugk.mase nih.first time aku gan nad kuar gan dorang.senang je masuk kepala dorang nih.lebih kurang kepala aku je.ehhee.yg hujung,pakai bju purple tu je pendiam cikit.nama die dayang.


LOKASI : KFC,kuala selangor

2)oke la masa nih.even blom abis final.tapi sempat nakmakan sesama2.hehe..Ila gan nad xde dlm photo nih,mereka best.tiada masalah


LOKASI : dalam bilik,hostel.

1)Picture ni masa kiteorang last minute nak atar asgmnt,semua berkejesama nk settle kan.kire oke laa.biasenye,nanad yang handle.kiteorg tolong mne2 yg perlu je.yana cikgu terjemahan.si tiera plak,tukang print.hehehe.aku?aku tukang taip laa.

Thursday, January 15, 2009

Kemahuan atau Paksaan,Pilih?


oke babe.ape beza antara kemahuan dan paksaan?

oke.meh aku explain cikit.kemahuan adalah kehendak kite sendiri,
iaitu dengan rela hati kite melakukan sesuatu.contohnye.aku melakukan
sesuatu dengan kemahuan aku sendiri,ini mungkin kerana minat aku sendiri
so benda tu akan menjadi mudah dan senang diselesaikan.TAPI,kalu paksaan.
ini berat cikit,sesuatu benda yang aku tak suka.tapi kena jug buat.so ini
dinamakan paksaan.mestilah jadi tak bestkan.tak syok la kena paksa buat
sesuatu yang kite tak minatkan.ouch!!mmg tekanan.

mcm mne pulak kalu kemahuan dan paksaan bersatu?maksudnye merekaberkawan.
hahhaa.pelikkan.oke,contohnye mcm nie.kemahuan aku nak dapat keje office,tapi makbpk paksa keje je kat mane2,asalkan berkerja..kalu tak keje takde duit sara diri. aku mahukan sesuatu yg aku takdapat.dan kena paksa benda yang aku tak suka.ha!itu la yang dinamakan mereka BERSATU.

mmg byk kemahuan yang kite nak dalam hidup nie.tapi tak semua kemahuan kite dapat kite kecapi.dan tak semua paksaan itu kena kite hadapi.boleh jugak dicampak jauh.asalkan kite tahu risiko nye.yang paling penting.sentiasa berfikiran terbuka.buka seluas-luasnye minda.agar ia bebas membuat keputusan.rasanye sampai disini je kot buat mase nih.nnti cite2 lagi oke.

.R.A.G.A.M.

satu warna,lain corak?


Apa yg aku nak cite sebenarnye yea.oke.oke.sebenarnya aku nak cakap tentang trend gal bertudung zaman sekarang.oke.oke.xmo cite ditujukan utk sape.pandai2la menilai sendiri.aku nie bukan nak mengutuk ataw mengata.tapi nak share cikitlapengalaman aku.Masa cuti nie mcm2 jenis orang aku jumpe.bile dah jumpe mesti la kenal.bile da kenal.mestila jadi member.yela.aku kan ramah lain mcm.haha..de la sorang minah bertudung ni.elokla aku bahasakan diri die cik kiah.cik kiah nie baru bercoupel gan sorang mamat ni.so tak tahula die nie kurang kasih syg ke.apa ke.tapi aku tengok cara die nih tak mcm gal lain bercoupel taw.agak pelik cikit.mcm pompuan %^&$* je.ye la mne tak nye.baru bercinta sebulan da tido sama.then baru je coupel da blh beromen depan aku,dah takde segan silu da.bak kata CIK NONI
"die buat negara nie mcm kat Oversea plak,sesuka ati nak bercium depan orang ramai"..takkesah la ko nak buat pe kan.tapi agak2 la.sorokla sikit.takkan nak jadi tontonan umum.so sape kata.gal bertudung nih semua baik?!!OHH..noo,mmg tidak sama sekali.tapi tak semua la.aku tak kata semua jahat.ada yang oke.oke la kan.tapi kan pepatah de berkata '
kerana nila setitik,rosak susu sebelangga'..kan.kan.kan.



Ada yang sorang lagi nih plak.lain lak ragam nye.hahaa.howt mmg howt la.kalu nak kata cun tu boleh la.sexy jgn ckp la (kalu boleh nak bogel).moden mmg moden.kecik molek je budaknye.mmg muda lagi.erm..first aku kenal die.mmg die oke laa.manja.tapi yang aku tak menahan tahan tu.ma'ai..gaya hidup yang terlampau2 ke barat.dah mcm aku nih berkawan dengan PARIS HILTON la plak.hahaha.nak tahu kenape aku cakap mcm tue.ye la mne taknye.kuku nak bercolour.tu takpe lagi.siap ade corak2 lagi.ala yang mcm amoi-amoi buat tu.(harga dlm 90).pastu bulu mata di lebatkan (addstand),nie bukan bulu mata palsu taw,ni kekal sebulan punye tak tercabut.haha (harga RM120).aku pon tak paham pe motif die nak lebatkan.tah2.kalu boleh semua bulu die nak lebatkan kot.hahahha..pe lagi yea,sebenarnya byk.tapi aku malas nak taip.hehe.yang aku tekanan umo muda lagi,masih sekolah kot.tapi nak nak pegi sekolah.adoooi..tolong la paham.kalu kau cantek sekali pon.takde ilmu tak guna la sygs,

at least de SPM taw zaman sekarang nih.



kesimpulan yang aku boleh buat dalam kehidupan aku sekarang :

Jangan menilai orang dari luarannye sahaja.tapi cubala selami dalamannye.contohnye
jika kite lihat buah durian yang tajam kulitnye,semua org takut nak buka.tapi bile da buka.rasala isi nye,sedap.ataw buah manggis yang hitam kulitnye.colour tak menyerlah langsung tapi ternyata isi nye manis sekali.ape la yang ada pada,pisang yang sentiasa kuning keemasan.cantek warnanye,tapi adakah isi nye elok?sudah tentu buah ini tidak tahan lama dan akhirnya isi nye busuk.

oke kawankawan.renung2kan laa.selamat MENILAI (:
(kepada sesiapa yg terbaca,arap maafin ya.ini sekadar tontonan.aku pon tak perfect!)

Saturday, January 3, 2009

Happy New Year Dude :D


kalu terlambat paham2 je la sbb ape kan.tapi aku rase tak terlambat lagi kot.hehhee.
ermm..gud bye 2008 and welcome to 2009.wahh..kejap je mase berlalu,
oke la kalu nak dikira berape banyak azam aku tak tercapai mmg terlalu banyak la kan.so aku pon malas nak pikir.tapi kalu ditanya azam aku tahun nie.aku leh la share gan korang kan.hehe.
nak tahu ke?mestila nak kan.korangkan busy body.hahhaa..
AZAM 20O9.
kurus kurus kurus kurus kurus,tolooong la lin oi diet cikit.
lesen : abiskan la yg tertunggak tu yea,da lama sgt nih
gud attitude : menjadi yang terbaik.utk semua org :)
tak maw gado gado lagi gan bby, sayang bby sorang je
kerja : rajin cikit laa lin,baru cepat naik.hehe
tukar hp,please da lama sgt kau pakai hp tuh :(
Tue je kowt.kalu banyak tapi tak tertunai pon tak guna.kan.kan.hehehe.

ape pon aku,aku harapkan.tahun ini membawa tuah dalam kehidupan aku.amin :p
doa doakan la yeea (:

appy je :))

cuti nie aku luangkan mase tok kawan2,tapi hakikatnya utk mia gan syam je.hehe..dan kadang2 tuyana gan wan.bengong jer..erm..keje takde lain.melepak kedai mamak.berjam-jam tak nak balik.pastumerayap.merayap.swimming.merayap.makan.makan.minum teh tarik.hahaha.setiap ari.tah ape yang kiteorang borak tah tak jemu2 masalahnye.de je topik baru.balik jangan cakap la kan..2pagi 3 pagi baru nampak muka akukat umah.sampai bapak akucakap aku ni YB laa.hehee,tahla.aku appy mcm nie duit takde pon leh kuar,a.k.a nye mia banyak belanja,tak berkira langsung.kadang2 tu afiq.sampai aku gan syam naik segan laa.

anyway,THANX MYA!

actually rindu kat cicak aku,nanad ko rindu aku tak?hehhe..weyh,semua busy nak naik sem balik.best la korang..hehehe.boleh jumpe lagi.aku da abis da.nak keje pon mcm xde mood je.tahla..nasib.nasib..

aku gan shah?oke jer.masih mcm dulu,bahagia.tapi gaduh2 cikit tu ade laa.xla bahagia 24 jam.hehheecume kadang2 tu aku tertanya-tanya ke mane kesudahan nye hubungan kiteorang nih.fuhhhh..poning den!