Thursday, January 15, 2009

.R.A.G.A.M.

satu warna,lain corak?


Apa yg aku nak cite sebenarnye yea.oke.oke.sebenarnya aku nak cakap tentang trend gal bertudung zaman sekarang.oke.oke.xmo cite ditujukan utk sape.pandai2la menilai sendiri.aku nie bukan nak mengutuk ataw mengata.tapi nak share cikitlapengalaman aku.Masa cuti nie mcm2 jenis orang aku jumpe.bile dah jumpe mesti la kenal.bile da kenal.mestila jadi member.yela.aku kan ramah lain mcm.haha..de la sorang minah bertudung ni.elokla aku bahasakan diri die cik kiah.cik kiah nie baru bercoupel gan sorang mamat ni.so tak tahula die nie kurang kasih syg ke.apa ke.tapi aku tengok cara die nih tak mcm gal lain bercoupel taw.agak pelik cikit.mcm pompuan %^&$* je.ye la mne tak nye.baru bercinta sebulan da tido sama.then baru je coupel da blh beromen depan aku,dah takde segan silu da.bak kata CIK NONI
"die buat negara nie mcm kat Oversea plak,sesuka ati nak bercium depan orang ramai"..takkesah la ko nak buat pe kan.tapi agak2 la.sorokla sikit.takkan nak jadi tontonan umum.so sape kata.gal bertudung nih semua baik?!!OHH..noo,mmg tidak sama sekali.tapi tak semua la.aku tak kata semua jahat.ada yang oke.oke la kan.tapi kan pepatah de berkata '
kerana nila setitik,rosak susu sebelangga'..kan.kan.kan.



Ada yang sorang lagi nih plak.lain lak ragam nye.hahaa.howt mmg howt la.kalu nak kata cun tu boleh la.sexy jgn ckp la (kalu boleh nak bogel).moden mmg moden.kecik molek je budaknye.mmg muda lagi.erm..first aku kenal die.mmg die oke laa.manja.tapi yang aku tak menahan tahan tu.ma'ai..gaya hidup yang terlampau2 ke barat.dah mcm aku nih berkawan dengan PARIS HILTON la plak.hahaha.nak tahu kenape aku cakap mcm tue.ye la mne taknye.kuku nak bercolour.tu takpe lagi.siap ade corak2 lagi.ala yang mcm amoi-amoi buat tu.(harga dlm 90).pastu bulu mata di lebatkan (addstand),nie bukan bulu mata palsu taw,ni kekal sebulan punye tak tercabut.haha (harga RM120).aku pon tak paham pe motif die nak lebatkan.tah2.kalu boleh semua bulu die nak lebatkan kot.hahahha..pe lagi yea,sebenarnya byk.tapi aku malas nak taip.hehe.yang aku tekanan umo muda lagi,masih sekolah kot.tapi nak nak pegi sekolah.adoooi..tolong la paham.kalu kau cantek sekali pon.takde ilmu tak guna la sygs,

at least de SPM taw zaman sekarang nih.



kesimpulan yang aku boleh buat dalam kehidupan aku sekarang :

Jangan menilai orang dari luarannye sahaja.tapi cubala selami dalamannye.contohnye
jika kite lihat buah durian yang tajam kulitnye,semua org takut nak buka.tapi bile da buka.rasala isi nye,sedap.ataw buah manggis yang hitam kulitnye.colour tak menyerlah langsung tapi ternyata isi nye manis sekali.ape la yang ada pada,pisang yang sentiasa kuning keemasan.cantek warnanye,tapi adakah isi nye elok?sudah tentu buah ini tidak tahan lama dan akhirnya isi nye busuk.

oke kawankawan.renung2kan laa.selamat MENILAI (:
(kepada sesiapa yg terbaca,arap maafin ya.ini sekadar tontonan.aku pon tak perfect!)

2 comments:

didi solero said...

aku pelik la
asal takde komen satu pn
best ar blog ko
ak pn pminat blog ko
wahah
sal minah tudung tu ak sokong
100% bebeh

gadis LIBRA said...

haha.
:))

aku baru lagi la weyh.