Monday, March 30, 2009

Pavi laah skrg??!


apa la agaknye tajuk bengong aku nih kan.haha :)) actually PAVILION ,dulu aku rase mcm bosan je g bangunan kedabak besar ni.da ape hebat sgt pon aku tak tahu.haha.but now.aku baru sedar yg Pavilion ni best.haha :D tak best sgt tapi okey lah.asal pegi je.de je kwn ,haha.mcm center point tok jumpe member lama laah. dan kali ni aku jumpe dgn...kakya dan yaana.ouch..miss u gal :P . Movie this week urm,TALENTIME .gile best koot.haha.kalu ditanye berape bintang tok movie tu, aku nak bg semua bintang bintang kat langit tu.haha,boleh? Yasmin Ahmad ternyata ko mmg hebat!! Si mia je mcm tak paham jalan cerita ni.ye laah.org gelak die blh tanye aku plak soalan bodo "lin nape korang gelak?" *muka pelik ,mesti lah sebab kelakar kan.haha :D mia mia.





____________________________________________________________


(Sabtu) Earth hour in Malaysia.tak jadi la pegi genting.sian kan.haha.tapi takpelah.kire aku menyambut jugak taw.melepak kat KLCC,saksikan.lampu di buka.canteknye.da mcm sambut hari kemerdekaan da aku tgok.gile ramai org kot.yg couple la.family lah.haha :DD anyway,Happy birthday hazelinak ,ala biar la benda da lepas.aku okey je.aku kan suka memaafkan org.haha.we all celebrate bufday hazel kat naili's sentul.weyh.gile fun dow.even tak ramai.but best lor..afiq,mia,syam,azel,apit,aku n my bie :) dengan tempat yg sempurna.mmg lengkap la celebration kiteorg, and hazel hope ko suka kasut tu :)) korang korang patut cube taw pegi tempat nih.haha :P Selamat Mencuba !




Friday, March 27, 2009

ingat aku nak sangat ke?

Apa perasaan bile seorg kwn baek memarah anda.hanye disebabkan anda call bf die? mcm bodoh kan!! ke mcm biase je.arghh..gi lantaklaah gan perasaan korang.yg aku tahu aku bengang,.sbb die mara mara.apa masalah kau.aku niat aku baek kot.nak ajak g tgok wayang.ok fine,aku salah sbb call bf kau.tapi takkan sbb tu ko nak mara??! kalu aku ajak bf kau.dah tentu tentu aku nak ko ikot sekali kan.da tentu tentu ko gf die.dan die akan bawak ko.adoi..benda simple laah weyh.idup da lama,pikir laah.aku pon de bf ko bukan tak tahu.takkan aku nak ajak bf ko kuar tgok wayang.actually aku tak mara sgt.sbb aku kenal ko da lama.dari sekolah lagi.tapi aku kecik ati laah weyh.seriuslly aku sakit.tah apa sgt la salah aku..die ke sorang kwn baek leh ckp mcm ni "nape tak call hazel,nape call apit?nape dari pagi tadi tak call hazel.korang tahu azel kat umah kan.apa korang buat nih.nape buat mcm nih." langsung tak bg aku explain.aku nak terangkan benda sebenar je. "dah la korang.korang tahu azel takde duit.korang ajak apit.apit tak cakap apa apa pon" masalahnye.aku dah ckp gan apit kot ajak ko.adoi.susahlaah mcm nih.urm...! azel please la.kembangkan sikit otak ko.aku takde niat lain :(( then malam tadi, apit msg ;A'kum,lin mrh apit ke..sory r!!apit btl2 xsangka bleh jd mcm ni..apit rs brsalah lak! hazel 2 sebenarnye salah paham je hr 2 nnti2 die ok la..lin mrh sgt ke!! Aku pon mls nak comment apa apa.just ckp.aku mls nak join celebrate bufday azel.sbb aku de plan gan shah.

sorry hazel :(

Thursday, March 26, 2009

Earth hour in Malaysia !

weyh,pakcik makcik.atok nenek.budk budk oi.mak timah.mak bedah.senah.dan semua laah yg ada.mari ke mari.cerita terhangat nih.sana sini org becakap pasal benda alah ni.sini menyebut,sane memekak.adoi..bingit telinga ni.oke oke.meh laah cite cikit.haha :) Earth hour in Malaysia ni org cakap tentang bumi laah kan.nak menyelamatkan bumi lah,lapisan ozon nipis la.negara kite panaslaah,yg paling huru hara bile org ckp,negara nak berjimat sebenarnya.haha.tak logik langsung.Dan bagi aku takkesah laah apa pon tujuannya,yang pastinye tentu ada sebab yg terbaek kan, lagi pon sejam jee. tapiii..dalam masa sejam tu pecaya tak semua blh terjadi.sebarang kemungkinan kan.haha :) aku taknk comment byk, kang blog ni kena saman plak.so blh pk sendiri.apa pon aku akan support benda ni :DD Sooo,apa lagi! ingat laah 28th Mac 2o09 start 830pm-930pm tutup laah semua lampu lampu yg ade.kalu nak lagi bagus.tutup semua.haha :D menjimatkan ! jgn lupe yea.support laah benda nih supaya bumi kite selamat :)

note : nak tahu pe plan aku.nak naek genting pastu nak tgok keadaan Malaysia gelap.tapi nampak ke?haha :DD

Wednesday, March 25, 2009

Uniform!


KRS . Pandu Puteri . Puteri Islam . Bulan Sabit Merah ? apa apa saje laa yg menggunakan uniform,tapi nie bukan uniform mne mne persatuan laah.Ini uniform keje.haha :)) da mcm keje kilang laah plak kan.tapi nasib laaah uniform die cantek.bagi aku laah.tapi tak tahu la korang kata tak cantek.pandangan org kan berlaenan.kan kan.Yang penting name penuh tu yg tak tahan tu.haha :DD Pasni,takde la aku pening nak pikir nak pakai baju apa kan.selalu pagi pagi.hampir setengah jam aku pilih ,kemeja mne nak pakai.so mulai skrg.takde lagi :DD sukanye,thanks SKVE !

Tuesday, March 24, 2009

tag by Nadia Abdullah

Do you have a best friend?
=yup!

Who is your best friend?
=ramailaaah ;) but yg paling paling bestie Mohd Issammuddin

How long have you known your best friend?
=7 tahun

Do you tell your best friend everything?
=yup,everthing!

Do you tell your best friend things you don't tell your partner?
=urm,ye kot.haha :D

What do you enjoy doing most with your best friend?
=gosip gosip,fun gile mengutuk orang :P

What is your best memory of your best friend?
=menonton 'blue' bersama,dan syam mcm malu malu. * sengal

What is your worst memory of your best friend?
=bergado,disebabkan org laen.dan nasib kami professional.haha :D

Do you and your best friend like the same things?
=of course!

Have you and your best friend ever dated the same person?
=tah.penah kot.haha :D

Do you think you will still be in contact with your best friend in 25 years?
=yes yes yes,kalu tak aku sepak die laju laju.haha :)

What is the one thing you would change about your best friend?
=urm,biar kasar sedikit.agak kejantanan.supaya aku blh kawen gan die.haha :D

What is the one thing your best friend would change about you?
= tah die,tapi die selalu ckp "lin jaga kesihatan kau". ermm :( aku tahu die suruh aku kurus tu!

If your best friend moved away, would you be able to cope?
=nak nak nak.haha :D loveyou syam!



note: nanad ko pon bestie aku :) kan kan!

Monday, March 23, 2009

sayang,u can dance.



ahad


9:25 pm


pavilion

kesimpulan cerita ni,agak best.tapi rase nye macam cerita cerita melayu yg lain jugk.yg membezakannye.dlm cerita ni.de beberape belakon yg tak penah kite tgok die belakon.de gak belakon dari indonesia,sabah dan sarawak.aku akan bg 4 bintang tok cite ni.syarifah amani dlm cite ni.comel sgt.even aku rase die pakai rambut palsu yg tak kena gan muka die.haha :) go nani go nani.aku sentiasa support kau.lallalalala.

note : kesian bby,kena teman aku tgok movie.walaupon die tak berape gemar tgok cite cinta.thanks syg.

bby demam yea.takpe.ayg de.haha :) tido je die dlm panggung :(

happy birthday ALONG sygss (:


Friday, March 20, 2009

blaaah .blaaah :P

Reject Pictures, Images and Photos

REJECT?apa yg direject.haha.saje je membangkitkan isu reject ni.tak kesah la apa yg di reject.baju reject ke.seluar reject ke.beg reject ke.tapi kan kalu cita pasal barang barang reject ni.tak semua manusia blh terima taw benda benda reject ni.ada yg kata "ala kotor la brg tu" ataw "ala da rosak pon nak beli " ataw "ala apa la mcm tak mampu je nak beli brg baru" adoi..bukan masalah itu semua.masalahnye kalu cantek kalu da suka.kalu da minat da berkenan sape blh halangkan.Beli je laah kan ! urmm, tapi kalu bercerita pasal cinta reject mcm mne plak?penah ke rase cinta di reject.ahaha :) topik ni agak sukar sebenarnya.tapi tok menunaikan hajat sorang kawan.aku uraikan la.haha.dulu mase zaman zaman sekolah.penah gak rase meminati,de la sorang mamat ni.die baek.sopan.berwawasan.bertanggungjawap.penuh dedikasi.pengawas lagi.haha.cinta?takla kot.sbb time tu.aku muda lagi.tapi kalu 'suka' mungkin lahh.aku ni sengal alam taw.pegi bgth die aku suka die.tapi takla live,aku col die.bengongkan.then sok nak pegi sekolah da kelam kabut.tapi yg specialnye die ni.die cool je. die buat mcm takde apa apa.aku yg malu malu babi,punye la keminatan kat die ni.sampai birthday die aku bg card.balik je aku col.pastu kalu de aktivity kat sekolah.aku pegi semata mata nak ambik gmbr die dari jauh.haha.yg paling kelakarnye.setiap hujung tahun kan ada jual gambar class kan.aku akan daftar nama tok beli gambar class die.haha :)) die takpenah pon ckp die taksuka aku.die diam je.tapi aku anggap mcm kena reject laah.sbb takde gud respon pon kan.haha.mmg payah laa,nak terima.tapi bg aku,kite kena hormati setiap keputusan org.takkan aku nak paksa tok dicintai plak kan.dan kata penguat utk diri aku : tak semua yg kite nak kite akan dapat,dan mungkin die terlalu baek tok diciptakan utk aku.so aku accept suratan ini.haha :) so slow slow aku try tok biar perasaan tu pergi.haha.ala time tu muda lagi,tapi takpe.aku takpenah menyesal suka kat die.dan kepada die,Muhammad Amirul Izad.saya masih simpan biodata awak :D
note : ni zaman sekolah la cik bedah sekalian.aku enggak selingkur yaa :P

Luahan rase

Penat la menjalani kehidupan mcm ni,ari ari buat benda yg sama.bosan tahu tak?!! rase mcm nak terbang je.tapi pegi mane yea,haha.semua serba tak kena je minggu ni.tapi aku buat mcm takde apa apa yg berlaku,lin ko tipu diri ko sendiri tahu tak.takpelaa.aku tipu diri aku bukan diri kau kau kau.haha :( sakitnye,ape aku nak buat ni yea.tahlaa.baek mati je la kaaan.tapi kalu mati still de masalah gak.ye laa,nak menjawap dosa dosa yg aku buat lagi,nak tanggung sorang sorang lagi.adooi.hidup salah mati pon salah.abis aku harus bagaimana?urmm..teruskan hidup dgn tabah.tolak ketepi semua prob.dan kalu tak leh tolak.ko redah kan aja.kalu berat.ko langkah laah! oke oke,aku kan kuat,kalu aku mampu membantu org kenape diri aku sendiri tak blh kan.btol btol btol.aku kena hadap semua ni. weyh masalah! meh la dtg kalu berani.aku da ade kuasa bintang purnama yg diberikan oleh power purf gal pagi tadi.mari ke mari kau kalu berani.aku tak gentar la weyh, cibai lu..haha :P Kepada semua pemberi masalah.tolong la hargaila aku yg masih hujud ni,bg la aku sedikit ruang untuk aku bernafas dgn sempurna.dan berikan la peluang untuk aku merasakan kebahagian seperti insan lain.woaah ..woaah ..

*touching shial !

Thursday, March 19, 2009

GAME

Menyambung kan 4 perkataan sehingga menjadi sebuah cerita menari.agak best.fun.kreatif.dan menguji minda kite.leh cube kalu nak.hahhaa :DD ajak kawan yg pandai main je.kalu tak korang yg akan bengang.hahaha


Tajuk : Nafsu Syaitan (:
lin: suatu hari ditempat keje
hana : sebaik je aku smpai
lin : aku membuat air kopi
hana : nk mkn tak lapa
lin : tetiba dtg seorg jejaka
hana : orgnye gmok dan pendek
lin : tapi hensem dan bergaya
hana : ooh i like him!
lin : tetiba die ke arahku
hana : aku pon mula gabra
lin : tapi aku control laa
hana : lalu dia bertanya padaku
lin : "zip la seluar you"
hana : what??aku tak zip!!
lin : malunye.aku mencari toilet.
hana : kt toilet aku mnjerit
lin : "arghh..malunye.dala hensem!"
hana : pastu aku kua toilet
lin : terserempak lagi dengan die
hana : alamak dia ade lg?
lin : aku buat tak tahu
hana : dia dtg lagi pdaku
lin : apa lagila die nak
hana : dia mnghulurkn tgn padaku
lin : salam pengenalan lah kot
hana : aku mnymbutnya dgn senyuman
lin : dan die berkataa "hi"
hana : aku m'blsnye dgn renungan
lin : dan die mula mendekatiku
hana : lalu dia berkata kepadaku
lin : "i nak kenal you"
hana : aku terkedu lantas b'paling
lin : perlukah aku berlaku curang?
hana : ye aku dah btunang
lin : tapi kawan je kot
hana : ala amir msti mrh
lin : apa harus aku buat?
hana : aku pon kte BOLEH
lin : die mengukir senyuman,manisnye
hana : rupenye dia kwn bos
lin : sempat die bg aku
hana : ciuman yg pnuh berahi
lin : dan aku melayankan saja
hana : sedang kami leka bercumbu
lin : tetiba.die meraba tubuhku
hana : aku t'sedar dan menolaknye
lin : tapi hakikatnye aku mahu
hana : tp aku tunang org..
lin : nasib aku tesedar awal
hana : aku pon m'halau dia
lin : "apa you nih,pergi!"
hana : eh nape ni syg?
lin : keadaan mjadi sepi seketika
hana : tetibe bos aku msuk
lin : dan menengking kpd kami
hana : woi wat maksiat ke!!
lin : kami tekejut dan tesentap
hana : lalu aku pon lari
lin : dan die mengejar aku
hana : bos pun jadi pelik
lin : semasa aku lari tetiba
hana : aku t'jtuh kt tgga
lin : mcm buah nangka.sakitnye!
hana : syial la tangga ni!
lin : dan die cube menolongku
hana : tp aku mnepis tgnnye
lin : dan berkata "pergila,please"
hana : i nak blk ni....
lin : dan die terus pegi.
kesimpulannya : babi la jantan ni kan.da ambik madu sepah dibuang.sial betul laa.yg betina ni pon tak sedar diri.cepat sgt tepedaya.tolonglaa.hensem sekali pon.kau tu tunang org.bodoh aku ni.mcm real je kes ni.padahal rekaan je.haha :DD

Monday, March 16, 2009

Welcome Home :P

mcm pegi jauh je kan aku,padahal melaka je.biarlaah!! hihi:D
firstday : ala penat gile kot.ye la balik keje je ambik 2 bedah kat ampang tu.terus pegi.nasib b da siap sedia da :) sampai je perhentian nilai,makan makan .teruskan perjalanan kembali.alhamdulilah perjalanan lancar,tak sesat pon.haha :)) xde apa yg best pon.cik noni hanya memperkenalkan anak anak die kat staff office die.shah? dlm bilik. secondday : sama la,pagi da bangun.breakfast la konon.nasiblaa.makan lazat lazat.bebaloi la jugk bangun pagi.tengahari tu de aktiviti sukan.aku menghasut ma supaya tak yah pegi.haha "takpayahla ma.anak mak semua da besar besar.setakat acara lompat dlm guni,bawa bola dlm sudu,tiup belon la.baik takyah malu je :P kan long,baik kite g shopping je.melaka murah taw" yg si along gan angah mengia kan aja.mak aku pon.ok ok.haha :)) thirdday : b4 balik de laah acara tangkap menangkap gambar.konon konon aku la paling over.haha.obsess bergambar la kata kan.haha.gemuk lahh,semua tak cantek!! :( sakitnye hati.tapi still de yg cantek :) tengahari mcm tu,bertolak balik KL.kesimpulannya.appy lahh,kali ni tak gado pon gan b.semua sbb ma ade.kalu die starting nak gado.aku kena mcm control cikit la.haha.pelakon berbakat taw kiteorg.hahaha :D pandai bby!


Friday, March 13, 2009

AWAY :DD

LOCATION : MELAKA :))


DATE : 13 MARCH UNTIL 15 MARCH
* 14hb celebrate bufday babybucuk :))


AGENDA : FAMILY DAY LAAAAH !


MOOD : SANGAT PUAS HATI COZ 'B' FOLLOW :))

Thursday, March 12, 2009

Result SPM ???

Hari ni result spm kuar bg student tahun 2008 :)) wah.semua pasti cuak kan.ala standard la tu.mesti la semua org de perasaan mcm tu.kdg2 tu tak lalu nak mkn pon ade.urmm..tapi apa pon yg kite dpt,kite tahu benda tu kite da buat sehabis baek.kan kan :D cume 2 pilihan je ada ketika itu,sama ada menages ataww tersenyum.haha.tetiba aku teringat zaman zaman aku dulu :O mase tu aku keje. so geng geng aku yg tak keje.datang tempat keje aku.sbb nak pegi gan aku skali. de la dlm 5 6 org.urmm,pastu aku bg idea tak payah pegi pagi pagi.bukan terus kuar pon.minimum pon mesti tghari.takpon ptg.dorang pon setuju.then dorang melepak laa kat tempat keje aku.then,tghari tu semua mcm da resah plus gelisah plus biol plus mengigit dan bla bla bla.pastu area pukul 2 mcm tuh.aku g la ambik.SAH mmg da kuar.semua takut nak ambik.tolak menolak berlaku la disitu.sampai kena mara gan cikgu "nak tolak menolak tak payah ambik result yea" sakit je ati.aku pon gentle la g ambik.dorang pon beratur lah. bg ic.then,pas aku ambik tu.aku tak tgok.aku terus g toilet.sbb aku tahu aku kan nages.sampai je toilet.aku buka.then senyum je la.sbb target aku btol.add math FAIL :)) yang si mya da nages nages peluk aku,oh darling takpelaa..aku pon fail :( bile dikenang kenang.menyesal sgt sgt atas perbuatan aku dulu,kalu la aku belaja betul betul.tak serong.dah la lin.terlambat sudeyh!

To didi : tahniah,senasib la weyh! :D

To cha : jgn putus asa oke :)

Wednesday, March 11, 2009




apa apa la syg.iloveyou :D
he says : b taknak org lain.b da biase gan ayang.b nak ayang je.jgn la minta clash.ko ni nape.tak sayang aku ke *muka nak sedih.urm...
sayang la b.sayang sgt sgt :D ,sorry.ayg tak minta clash lagi yea,JANJI !
"atas nama cinta
hati ini tak mungkin terbagi
sampai nanti bila aku mati
cinta ini hanya untuk engkau
atas nama cinta
ku relakan jalanku merana
asal engkau akhirnya dengan ku
ku bersumpah atas nama cinta"

Saturday, March 7, 2009

bergosip ?



Indahnye bergosip sehingga mencarut.hahha.sorry kat kawan kawan yg terlibat.ini mmg minat aku.hahha :D pegi jahanam sama korang.mulut korang pon bukan baik sgt pon!hahahaha
:)) semalam lepas ambik syam kat umah.direct jumpe mell.de plak anis (jeles weyh,die dah kurus! :) urmm,selepas bergosip sakan.de la dlm 3 jam.pastu semua gerak gan aktiviti masing masing.aku gan syam tak puas mencari bahan tok bergosip lagi.singgah plak ke rumah mya.haha.pastilaa de yg hebat.tapi terpaksa tangguh kan dulu cite cite howt tu.sbb nak teman die ke danau kota.cari apa tah *hakikatnye jalan jalan je.urmm..balik tu.lepas kedai mamak.de la dlm pkul 130am.urm,bosan lagi.rase tak puas plak berjalan.mya plak kebebasan sbb afiq takde.hhaha.pegi cc la,die nak online jap.aku ah..bosan.takpela.tgok dorang je laa.tetiba!!mcm malas plak nak balik umah.tido umah mia laa,sempat la menambah ilmu pengetahuan dari mya n jihan.hahha :)) itu la kesudahannye. tapikan bukan nak ckp la.pompuan ni kan mmg tak dpt dipisahkan dgn bergosip.kdg kdg tu takde bahan pon.akan di repeat beribu ribu kali.asalkan de benda nak di ngomel kan.hahha.kelakarkan!

Friday, March 6, 2009

Stress !

Hari ni mood aku mmg tak berape nak baek.da la tak sehat.tambah plak de org bg aku sakit ati.arghh...stress stress.leh paham tak.de org suruh aku buat benda yg aku tak minat nak buat (jgn tanye apa sbb aku tahu korang pasti gelak tergoleng goleng :) tapi seriuslly,aku mmg stress skrg! wtf! nak paksa aku.da aku taknk kan.pleasee la weyh.kubur lain lain kowt! suka hati aku la nak ke taknk ke.takpayah la nak paksa.kau nak pegi?pegi la.aku tak halang kowt.silakan.....kepala otak aku tak pikir lain da ni.pikir nak berhenti keje je.ko ingat aku main main ke?!! mmg niat sgt baik.murni.tapi ni bukan cara yg betul.ni memaksa nama nye.bukan dgn kerelaan individu tersebut.pls la jgn paksa benda yg aku tak suka.aku pon seperti insan lain gak .adoooi .pk yg mne takperlu je laaa.bukan buat ikot kata hati jee ,serius hati aku sakit ati nih!
*Jue kalu ko kat tempat aku mcm mne weyh.cukupla.kena paksa kat unisel dulu kan!

Thursday, March 5, 2009

Special for b,

Video ni untuk babybusyuk aku :mohd shahrizan :)

p/s:video ni pendek je sebenarnya aku tak tahu apa masalahnye die jadi panjang.so kalu da gelap tu tanda nye da abis la yea.hahhaa :D

Wednesday, March 4, 2009

Demam ;(

xde mood nak tulis blog.arghh.benci benci..de apa yea aku nih.demam rindu kot.

weyh warga unisel sekalian.aku merindui korang nih!mia,jihan,azel,mai,syam.even jumpe sekejap pon,aku rindu waktu zaman kite dulu dulu kan :(( sedih kowt.hahhaa.taktakpe.aku kuat kot.hye hye korang.nak tgok tak binatang paling aku suka plus sayang.aku jumpe mase aku tgok tgok picture dlm ms org (aku bukan curi oke.aku ambik.hihiihi;)



comelkan.busyuk macham ni kalu aku dpt,aku gomol gomol die.haha.erghhh.comel la kau,tahu tak!!hahaa :D tapi aku kena batalkan semua keinginan aku.sbb kakak aku sorang ni alahan kat kucing.de kucing mesti die selesema.sian.so kalu de kucing member ke,baru leh lepaskan rindu aku.hahhaa :) Apa nak nama kan die yea,urmmm..oke oke nama die : tamteh :P

*itam dan putih,hihi.

Monday, March 2, 2009

Thanks to Pakcik Shukor @ Johan

for what?urmm..for everything actually,tapi yg the latest punye.thanks untuk motor merah yg comel.haha (gud bye v-100,sedih je mase nk jual die.byk kenangan kot kat moto tu :( kawan kawan yg pernah naik!babymoto syg da takde.hihi) anywy.welcome nouvo s :D


*thanks syam jadi model moto,hehe :)
weyh! aku bukan rempit la sengal.cume tak mampu nak beli kete je.haha.tapi yg penting moto lagi oke kot.aku da biase dgn moto..mudah.cepat.senang.murah :)) paham?buat buat paham je laa
_________________________________________________

kalu bab,aku gan shah.semua oke kowt.urm..cume de sikit prob tentang org lainyg tak paham bahasa.then menyebabkann kiteorg gado.si shah ni pon tahu nak jaga ati org je.adoooi :( apa pon aku rase agak penat la berjalan sambil berlari melayari bahtera percintaan.tapi apa pon aku bersyukur di dlm perjalanan tu die masih ada :) ily .