Monday, April 27, 2009

HAPPY BUFDAY HANA :) 21th da.tua tua~ tapi...K lagi tua.haha.ari jadi dorang sama rupenya :))
--------------------------------------------------

one more ths please :) haha .thanks angah !

Friday, April 24, 2009

the gojes one :D


thanks atas kerajinnan mu :D

Mengapa perlu balik kerja awal?

*Baca pelan- pelan dan penuh penghayatan*

Aku terlanggar seorang asing semasa berjalan,
"Oh maafkan saya, saya tak perasan"Katanya
"Maafkan saya juga,Saya tak nampak saudara"

Kami amat bersopan dan saling menghormati,
Kami saling melambai sambil berlalu pergi,

Tetapi di rumah lain pula ceritanya,
Bagaimana kita melayan orang tersayang, tua dan muda,

Lewat petang, tika memasak makan malam,
Anak lelaki kecilku berdiri di dapur secara diam-diam,

Bila berpaling aku hampir melanggarnya jatuh,
Jerkahku, "Jangan buat kacau di sini, pergi main jauh-jauh"

Dia berlalu pergi, hatinya hancur luluh dan beku,
Aku tak sedar, bertapa kasarnya kata-kataku,

Sedangku berbaring di katil mendengar musik,
Terdengar suara halus datang membisik,

"Bila bersama orang tak dikenali,
Begitu bersopan dan merendah diri,
Tetapi ahli keluarga tersayang, sering dimarah dan dicaci",

"Cubalah kau pergi lihat di lantai dapur,
Kan kau temui bunga-bungaan berterabur",

"Itu adalah bunga-bunga dibawanya untuk kamu,
Dia memetiknya sendiri, kuning, biru dan unggu",

"Dia berdiri senyap agar jadi kejutan buat kamu,
Kamu tak pernah sedar airmatanya yang datang bertamu",

Pada tika ini, aku merasa amat kecil sekali,
Airmataku mencurah ibarat air di kali,

Senyap-senyap ku kebiliknya, dan melutut di katil,
"Bangunlah, anakku, bangunlah si kecil"

"Apakah bunga-bunga ini dipetik untuk mak?
Dia tersenyum, "Adik terjumpanya belakang rumah di semak"

"Adik memetiknya kerana ia cantik seperti ibu,
ibu tentu suka terutama yang unggu,

"Maafkan ibu, atas sikap ibu hari ini,
Ibu tak harus menjerkah kamu, sebegini,Katanya,

"Oh, ibu, itu tak mengapa,
Saya tetap sayang ibu melebihi segala,


Bisikku, "Anakku, ibu pun sayang kamu,
dan ibu suka bunga itu, terutama yang unggu,

FAMILY
Adakah kamu sedar, sekiranya kita mati hari ini,syarikat tempat kita berkerja akan senang-senang mendapat pengganti,dalam hanya beberapa hari?Tetapi keluarga yang kita tinggalkan,akan merasa kehilangan kita sepanjang hayat.Dan sedarlah, sekiranya kita menghabiskan masa kita kepada kerja,Melebihi keluarga kita, adalah merupakan suatu pelaburan yang tidak bijak.Bukankah begitu?Jadi apakah maksud yang tersirat?

Tahukah anda makna "FAMILY"?
FAMILY = (F)ATHER (A)ND (M)OTHER (I) (L)OVE (Y)OU"


HARGAILAH KELUARGA ANDA !

Tuesday, April 21, 2009





:( de gak budk budk yg aku tak sempat nak ambik gmbar.jumpe pon kejap kejap je.urm.apa pon.thanks tok semua yg menghargai kedatangan aku.ahaha.gilak poyo.syg korang la weyh..ngek!


Monday, April 20, 2009

Unisel,bj

Nampaknye semua masih mcm dulu,panas panas panas.haha.tapi masih ada yg berubah laa.urmm.jalan semakin rata,kedai makan semakin kreative,dan students nye makin poyo! haha :) kecoh sial,semua nak bajet howt plak.tgok org mcm tak makan sebulan.kalu lapar ckp la.leh aku bg rase kaki aku ni.da lama tak tapak org! Apa pon mmg rindu semua kenangan yang ada,sampai je Unisel jumpe erin ngan tiera,erghh.stress dow,semua da kurus!! haha :) Penat mmg takyah ckp la kan.balik keje je bertolak ke Unisel,but semua plan lari bile syam ajak g mkn kat Shah Alam ngan geng nok nok.aku? OK aja laah.haha :)) Biase la bile da jumpe kaum kerabat mmg tak leh nak tido kan.mulut terase mcm sedang mkan kuaci je.haha.bercakap tanpa henti laa,apa lagi..bestnye mlm tu.sampai pkul 4 pagi .NON-STOP! mcm la da zaman tak jumpe.hehee :D Keesokkan hari nye,penuh bersemangat nak settle kan transkrip. pinjam kete mama *lelaki okey* so kena la pegi blok lelaki.Ok r u ready guys,haha :) Tetiba..BAAAAANG! OMG..kete myvi kemik.remuk.hancus.mampus! :( bayar la apa maw tunggu lagi ,jangan nak salah kan sapa sapa.masing masing de salah.okeyh.da da.byr byr! enough!

Lepas settle je semua nye di bengkel,tgok jam.mmg tak sempat nak buat transkrip.terpaksa la tunggu lepas sembahyang jumaat.Pkul 2 la jawapnye,sempat la aku mandi.tahu je la keadaan unisel yg sejuk tu kan.kalu tak berpeluh mmg tak sah! aku sebenarnya da malas sgt sgt nak settle kan transkrip.takde mood kot!! tapi pk balik,bile lagi aku nak settle kan.dah la susah nak dpt cuti.so better la aku buat je.siap tak siap belakang kire.janji aku da cube.So,lepas je sembahyang jumaat pinjam moto kakya *thanks kakya*,terpaksa la buat 2 trip.mula mula bawa Nad,then ambik syam dan AKHIRNYA SELESAI JUA,caya tak?!! betul..siap ! haha.aku pon mcm tak caaya tapi ini la kenyataan nye.TRANSKRIP siap dlm mase SETENGAH HARI :DD happy nyee!!

*Pemandu terpaksa dirahsiakan :)

Thursday, April 16, 2009

Starbucks kini di Miri,Sarawak!

Special for Jumanah @ JUJU

Juju syg.kalu ko nak keje kosong.kat Sarawak pon dah ada.jgn risau pasal org taknk terima ko kat sini.nak tunggu berbulan bulan plak.kalu kat Sarawak dengan berbesar hati uncle tu ambik ko keje dan penting sekali pasti ramai org dtg starbucks kat sane.sbb kau kan cantek.takde la kedai tu tutup mcm tuh.hahaa.Dah tentu tentu uncle tu naik kan gaji kau.hahaa.kaya la kau balik Malaysia :DD

P/s : kedai sebelah tu utk wan.kalu die nak keje.korang kan tak leh dipisahkan.haha :D comel je dorang kan.

No tittle !

This week mcm mcm jadi.semua mcm berpusing kat kepala aku.padahal takde kena mengena ngan aku pon.haha.minah ni gado ngan minah ni la.minah ni kutuk belakang la.minah nak buat cerita la.yg satu kes ni plak.minah ni sound mamat ni la.mamat ni nak repeat la.haha.apa apa saja laah korang ni.settle cara baik sudah.masing masing da matang kot.umo da ramai kan! Apa pon aku tak leh salah kan mane mane pihak.aku bukan org tengah.tapi aku hanya pendengar:)so answer is NO COMMENT..May be aku tak berada di situasi dorang , so aku leh cakap apa aku suka.tapi sama je kalu aku de kat tempat dorang.aku still buat benda yg same kan.haha :DD Ok benda ni mcm ni taw.kite kena selalu pk, Tak selalunye kite akan berada diatas.Tak selalunye kita akan berasa happy je.dan Tak selalu kite terselamat.So kite kena ingat setiap perbuatan pasti ada balasan.pasti ada!! dan kite tak blh terlepas dari terkena hukuman itu.So,tak payah la nak bangga sgt dengan apa yg kau ada skrg.tak payah la nak sakan joli.takpayah la fikir kau saje betul.dan takpayah la fikir kesempurnaan itu milik kau.sbb tiada siapa yg sempurna di muka bumi ni.Memang aku sedar aku pon bukan bagus sgt.bukan perfect pon dan bukan betul sgt pon.tapi takpelaa.sekurang kurang nye.aku sedar yg aku hanya manusia manusia yg tahu asal usul aku.Aku bukan sedang bercakap tentang sesiapa.tapi aku just ckp.apa yg aku rase.apa yg aku nampak.n apa yg aku fikir.Berfikir tentang ragam manusia yg pelbagai bagai.kesian betul !

Abis keje kang ,aku direct ke pudu dan bertolak ke UNISEL,bj :) OHH.RINDU NYAAAAAA

Monday, April 13, 2009

JANGAN TEGUR ,seraaaaaam shial !

kenape kecik?sbb aku takut laah.haha :D serius aku takut!

pavilion.11 pm.7 seat.

.ME,b,mia,afiq,jihan,safwan,and eda.


gal only ! :D

Kepenatan Terlampau .

happy bufday my twin honey :D
happy bufday mia & jihan
and KIKA sekali laa kowt.hahha :)

Saturday, April 11, 2009

Lepaking!

oh..lambatnye bangun.ni semua gara gara semalam la ni.pkul 6 lagi baru balik.gilee oo.mula mula g mkn steak kat kg baru.ala kat The Ship tu .nyum nyum.mmg gile kenyang.haha.tambah plak borak sambik gosip.ths time tok aku belanja dorang.da keje plak.haha :) then lepak NZ wangsa maju.sakan makan kuaci.sampai lengguh mulut.pastu g Pavilion.dan akhir sekali Dataran :) buat apa?bergambar laah.bukan senang nak jumpe dua diva nih.haha.gile ngantok.nasib nad ada.kalu tak mmg sampai ke petang la aku tido.haha.for K,thanx dtg kl semlm.gile gak ko dtg mlm mlm dari Unisel ,apa pon hope semua nye back to normal yaa.




NOON-Lepaking di Pavi.haha.jumpe separuh dari team obsess.caya tak.haha :DD urm,ok la.seronok! ilang rindu di hati,even de sedikit masalah.tapi takde effect apa apa pon.haha :D dan sempat snap picture dalam box kat bb.so sweet kan weyh! aku kalu leh nak buat byk byk.haha :) n ths first time jumpe sorang budk obsess,she name is RARA .oke laah.haha :D




MALAM-Rumah Damia.de bufday party kika.comel je die.pakai gaun.haha :) sekali gus mia n jihan.nama pon kembar!! pakai baju same lagi.haha :D babe.korang lawaaa mlm tuh :) Agak ramai la time tu,sebenarnya ari isnin.tapi celebrate awal.xpelaa kan.haha :)) even da penat gile ,tapi ku gagahkan jua ke rumah die.kalu aku terus balik mmg terus ke alam tido la kan.haha :D Mase tu jumpe la,kwn kolej mia.yg selama ni dgr cerita je.haha.si Leha n si Eda :) best,kepala gile!

Thursday, April 9, 2009

Lunch Farewell for En. Muliana :(


Baru je nak kenal kenal bos.da nak berhenti.siannye aku :(

Location:Restoran Muhibbah Seafood,TTDI



ye ye.aku sorang je tak pakai tudung titik! *yg duduk tu cina lol.

she is DRAMAQUEEN

Alia alia.de ko bwk masalah.takde ko rindu plak ngan masalah masalah ko.haha.even 5 jam jumpe pon rase mcm byk lagi nak gosip.ahaha.belom masuk nad lagi, yang penting aku da pulangkan pendrive die.ahaha :D ,sorry alia lama sangat aku pegang.mula mula jumpe kat mid.makan makan.jalan jalan.then konon nak g danau kota.tapi mcm awal lagi je time tuh.so lepak dulu la kat Titiwangsa.walaupon da tak de eye on malaysia.haha :DD,agak agak da bosan gerak plak g danau kota.aku ni mcm tak keje je bejalan ke sane ke mari.haha :)) biarla bukan selalu pon minah kedah ni nak dtg Kl.relax sudah.haha :P Sempat lagi plak 3g ngan nad,tengah mkn ngan Cik Zul/Ajoy/Orcas.hehe :O Nad aku rindu kau jugk laa syg,pe maw jeles.sepak kang.muah muah.ily nad :( Apa pon hebat laa.da lama tak jumpe minah ketot nih.haha.miss u babe ! :(




Note : jgn tangye nape aku gelap.haha.sbb aku tak pakai make up mcm die.haha :DD

Wednesday, April 8, 2009

ohh.salah yea?

Pas kejadian tu.aku,mak,along,angah lepak lepak la kat jusco wangsa maju.mcm biase along kalu pilih kasut mmg lama gile kan.so aku gan angah gerak dulu la memilih pilihan masing masing.so mase ngah pilih pilih de laa mcm salesman panggil nak offer ogawa product laa.

he : kak.kak.de kreadit card tak?

she : takde la bang.kiteorg miskin.haha *bengong ngah

he : ok ok

pastu mase ngah try try tu.mak col "lin dtg sini jap.sebelah seed ni"

aku pon beria ria la dtg cepat.ingat ade apa apa belaku ke kan..

ma : lin kenal kan anak angkat mak.boboy.

he : laa.die ni ke.tadi saya da tegur da ma.sombong anak anak ma nih.

:))

aku: sapa ni makk?

along : ala ko lupe ke lin.yg dulu dulu kat kemaman tu.yg selalu mkn ikan jebong.mse tu ko kecik lagi..ingat tak?

aku :urmm...ok ok.tapi mcm lain je..biar btol..haha.kelakarla.dulu selalu bwk die g taman main kat padang ingat tak.hahahaha. :DD


along: dulu budk budk.ni da besar hensem laah.die dok singapura ni baru dtg kl.

aku : owh,dok mnee?

he : cheras je.umah bujang..

aku :oo.dulu lin sekolah pandan jaya.tahu?

he :ooooo..taktahu. *sengal.



Angah da buat muka blur.then borak punye borak punye borak.mase nak pegi da tu.die salam mak cium tangan,pelik je aku tengok.mak plak nak buat muka sedih je.adoi..urm pastu.tetiba along cakap "lin lin.mak tipu ko.budk tu mak baru kenal".

Aku mcm tak paham..! motif? mak mak..lawak ke semua nih.adoi..

Aku kena Ragut,Weyh ?!

Kepada peragut peragut diluar sane yg berperangai mcm binatang,arap sangat sangat korang bertaubat sebelom terlambat yea.jgn nak biadap mcm lahanat sangat blh tak?!.sesuka hati nak ambik hak org lain.nak ambik benda yg bukan hak kau! tak malu ke?! berusaha la beli sendiri.kau tu de tulang 4 kerat Allah bg,manfaatkan laaah!

Semalam konon nye,mase aku pegi danau kota.naek la moto ngan kakak aku.mak aku plak follow dari belakang naek kete dengan along.dalam leka leka beborak,blh plak de moto himpit aku,terus nak tarik beg duit aku.aku dengan gagah perkasa nye berebut laaa.gile kau.mcm mcm dlm tu kot.takkan percuma aku nak bg die.sial laa kan..mmg ikot kan hati nak je aku maki hamun die.tapi tak tekeluar plak.yg menambahkan geram aku.leh plak de satu lagi moto himpit sebelah kanaan.kaum die gak laa.lepas die tak dpt nak ragut tu blh plak die buat isyarat tangan kat kwn die mengatakan tak dpt.sial tak weyh!bangsat dow manusia mcm tuh..bangsa sendiri tuh.Apa pon aku bersyukur sgt,sebb semua nye selamat.aku ucapkan tahniah kat ANGAH,yang sungguh cekap mengawal situasi mcm tu.haha.gile rempit la kau ngah.hahaha :DD bayangkan laa.dihimpit 2 motor kot.Angah kata "ikotkan hanti mmg aku nak tendang je motor die.bodo punye peragut baru nak belaja meragut ke.bwk moto pon mcm kura kura.nasib la de kaum die sebelah lagi himpit.kalu tak nahas lah."haha.Lepas je kejadian tu,aku da start mengigil da.gile ke tak gerun.sakit hati plak tambah tambah.mak oi..sakit je hati.fuck laa kepada PERAGUT2 MALAYSIA.

Moral of story : makcik makcik.kakak kakak.adik adik.dan semua laah.berhati hati semasa di jalan raya,peragut ni bukan dorang pk de duit ke tak.berharga ke tak.yg penting matlamat dorang hanya satu,meragut.de duit takde belakang kire.Ingat!apa yg paling penting skrg nyawa kita sendiri.

Tuesday, April 7, 2009

Song : Demi Matahari

Demi matahari dan sinarnya di pagi hari
Demi bulan apabila ia mengiringi
Demi siang hari bila menampakkan dirinya
Demi malam apabila ia menutupi
Demi langit beserta seluruh binaan-Nya
Demi bumi serta yang ada dihamparannya
Demi jiwa dan seluruh penyempurnaan-Nya

Allah....SubahanAllah
Allah....SubahanAllah

Allah mengilhamkan.sukma kefasikan dan ketaqwaan
beruntung bg yg mensucikannya
merugi bg yg mengotorinya

Subahan ALLAH .

mase nyanyi lagu ni ada gaya die taw,klik sini!

The ESQ Way 165 !



Date : 3hb-5hb April 2009 (jumaat sabtu ahad)


location :Persada Plus,Subang.


mood : insaf tambah penat :)

hello hello,lama tak merepek rasa nye.haha.semalam plak cuti.maknanye tak nye.penat kot.ish keje tanpa cuti.tapi takpelaa.asalkan ianya terisi gan benda benda yg berfaedah.kan kan.mula mula,aku mcm malas sgt nak pegi.yelaa.da la time cuti aku.company plak hantar g training.adoi..mcm mcm reason aku reka konon taknk pegi.tapi..akhirnya aku pegi jugk.yela.cube bayangkan.ari ni aku bg reason.tapi nanti nanti.aku kena pegi jugak.so better aku pegi je kan.urm...tapi setelah aku pegi.ternyata andaian aku salah tentang training nih.Weyh,jom pakat ramai ramai pegi dow.best taw! seriuslly,aku leh kata kan ni kursus paling hebat.3 hari tu cukup utk mengenali erti kehidupan.erti hidup.erti manusia.sekali gus,erti Yang Maha Pencipta :) betapa kerdil nya manusia disisi Allah SWT. mase pegi tu kan.keje aku takde lain,nages nages nages.mmg betul betul program yg mengisafkan laah.tapi aku sendiri tak pasti,benar ke aku betul betul insaf?pasti ke lepas ni aku tidak mengulangi kesilapan?dan yg paling penting apa sebenarnya aku mahukan?haha.pening laah.da laah,kang aku merepek panjang korang kata aku buang terbiat.susah nak explain.better korang pegi dan rase kan nye sendiri.even mahal pon.tapi berbaloi.utk keterangan lanjut klik je kat sini ESQ.Anyway.thanks gak kat company aku yg hantar aku ke sana.mungkin ni ilmu paling berguna penah aku dpt.thanks gak kat mohd shahrizan,sbb sanggup menjadi driver saya.b thanks bangun pagi tok ayg :)) dan paling penting tahniah utk krew krew DR ARY GINANJAR AGUSTIAN yang menjaya kan program ini.

nadia . ME . eliza

Thursday, April 2, 2009

miss him :(

mood : stress!
Sejak akhir akhir ni.aku asik gado je gan die :( sedihlaah.nape aku tak leh control diri aku nih.kesian die,asik jadi mangsa keadaan je.urmm.b sorry yea,ayg tahu ayg salah :( alaa.mcm mne nih.aku syg die sgt sgt,dulu aku mainkan perasaan die.mungkin nie laah balasannye.aku just nak yg terbaek je dlm hubungan nie.please laahh,sedarlah.kite mmg dekat.tapi perasaan cinta tu semakin jauh b,kenape aku je rase mcm tuh.sedihlaa.kenape aku di uji mcm nih yea,satu satu problem dtg.ish ish.lin lin.akhirnya aku de masalah mental.tgok la tak caya.haha :D aku tak mintak tapi,aku da mcm kraktikal da ni.dgn keje yg membosankan nih.adooi.toloooong! b,arap b dapat bersabar lagi gan ayg,janji ayg try berubah okeyh.janji jgn tinggal ayg b :(( *aku ni janji je lebih.haha*
-this week de kursus ESQ (jumaat sabtu ahad) lagi la aku stress tkdpt jumpe Adun Adun Persatuan :(

Cicak kesayangan aku terputus ekor ?

Mesti sakitkan putus ekor,takpela cicak.ko kan special.so ko mesti de ciri ciri yg istimewa kan kan.aku pon taknk merepek merapu panjang panjang.aku rase da byk sgt advise aku bg.tapi semua terserah pada ko tok manfaatkan ke tak.Wahai sahabat ku syg,buka mata.pandang ke depan.tanpa menoleh ke belakang.dan jalan terusss ke hadapan, biarlaah walau tanpa tujuan.asalkan ko masih berjalan.jalan dan terus berjalan.jgn berhenti.teruskan la ke destinasi sehingga ke penamat,dan jika kau tersungkur di pertengahan jalan,ingat lah bukan ko je yg merasakan kesakitan dah tentu tentu batu tu pon merasakan jugak.so fairlah kan.tanpa berhenti ko teruskan lagi perjalanan itu dengan semangat dan sentiasa berani untuk ke depan..dan paling penting pecaya akan diri sendiri bahawa masih ramai menunggu ko di garisan penamat,oke syg.
*penat aku menggunakan ayat bengong mcm nih.adoooi.

Tips berguna utk kau dan semua semua yg putus cinta :D
+ Legakan hatimu
*menangis la puas puas.sampai kering pon takpe.tapi bebaloi ke?hehe*
+ Remember the bad things
*senaraikan pekara buruk ttg die,may b ini dpt membantu*
+ Bye Bye Bye
*buang semua brg brg kenangan,kalu syg.sedekah je kat kawan kawan.haha*
+ As Bad As I Wanna Be !
*buat je apa yg ko rase ko nak sgt buat.n ini mase nye :) *
+ Berkumpul Bersama Teman
*elak duduk sorang2,make sure.sentiasa de kwn kat sebelah*
+ I will survive...
*dengar lagu tu,kalu blom 24 jam sampai tido.haha :D*

Wednesday, April 1, 2009

Howt ke?!!

WEYH,budk budk tolong laah weyh.please blaah laa dari hidup aku kalu korang rase hebat sgt.howt konon.weyh.kentut pon busuk laah.benci aku! and b tolooong laah jgn ikut sgt dorang.life dorang gan kite berbeza.jgn nak sama kan gan kite.please b,saya nak kite mcm dulu :( aku mungkin sedih skrg,tapi aku kena kuat kan.apa nih,takyah nak nages.aku tahu die milik aku.takde sape akan ambik die.paham!aku tahu korang jenis open minded,aku accept semua tu.tapi mesti de limit laah.takkan sampai tkde batas.sesuka hati nak masuk bilik laah .nak sidai *&^%$#@ laah,respect aku sikit la weyh.aku ni pangkat kakak kowt! mmglaah aku tak kesah.tapi kena paham la perasaan aku.ouch!susah nak ckp la korang nih.dahlaa,takyah kot aku mention sape.aku tak mara,just aku rase mcm kurang selesa,hope sgt semua akan pulih kembali ke sedia kala :) kalu korang laa kan.apa korang buat,ha?bf dok umah bujang.pastu umah bujang tu plak.keluar masuk keluar masuk gan perempuan perempuan yg konon konon howt! yg penting nye tanpa segan silu.yg pastinya tanpa henti.takleh nak larang.sbb name pon umah bujang kan.tapi...pe tindakan korang??! ha.takyah jwp lah.pikirkan sendiri je.mne tahu kalu kalu korang akan merase ke situasi mcm nih.kan kan :DD apa pun,bie dun worry,i still trust u but i warning u haa,jaga kepecayaan yg telah diberi,terimakasih !


nak tahu tindakan aku ? aku akan pegi kat budk budk poyo tu dan ckp : weyh.baikorang berubah.g belaja la weyh,idup ni tak lama.sampai bile nak buang mase mcm nih.pegi cari kebahagian tok keluarga ko sikit.banggakan nama keluarga ko sikit.pegi pegi..haha.dan aku tok korang yang rajin membaca,ini tok korang ! :DD

aku oke lah.tima kasih kepada budk budk baget howt,korang yg memberi masalah telah mendatangkan idea :D haha,actually,takde kena mengena gan sapa sapa oke.kalu ade.arap maaf laah yea :P