Thursday, May 28, 2009

Manchester United !





Shiiiiiit ! KALAH ! :( gile laah. mcm mane blh kalah nih .adoi hai .ni mesti main main nih .Tak pon mesti Ronaldo kena suap.haha .tak baek aku.da kalah kalah je laa.haha ! yang penting nih , 2 - o .malu gilakkk !! haha .Takpe takpe .at least cube kan , at least sampai final kan daripada team team lain tu , kecoh je lebih .. wakkk lu ! haha .Apa pon aku still akan support MU hingga ke akhirnya , HIDUP M.U :DD

___________________________________________________
Masa mengemas document kat dlm pc ni ternampak plak satu pic yg dulu nad penah bg aku . agak sedih la bile tengok, ye la .aku ngan die jauh .die plak de masalah .aku takdpt nak tolong die. urmm.. Arap semu kembali normal kan , moga moga die oke je . Banyak la benda die nak kena tempuh dlm kehidupan nih . Bagi aku, ni baru sikit !
Sayang cicak aku (;






Monday, May 25, 2009

fucking day !

TAKDE MOOD ! Ilang pegi mane tah .mls nak cari.mls nak cite.mls semua nye.tapi kalu tak cite, jadi beban plak kat aku kan . Plsss . nape jadi mcm nih ! NAD BUANG BLOG ? KEY,TAK BALIK MALAYSIA DAH .IC AKU ILANG,DAN PAMPASAN LESAP ! Shiaaaaal betul la . Yang nad , nape buang tak bgth .sedihla.ko kan tok guru aku .alih ko plak yg buang . Yang key ni ,tak nk balik sini da.ala tekilan nye aku.da la mase last die pegi tu aku tak jumpe die.aku kat genting kot.kalu tak ?! leh antar kat KLIA , tapi die bgth pon last minute. Hope semua nye,tak seperti yg dirancangkan.haha ! jahatnye aku. Tapi seriuslly la. mcm takde mood.kalu buat calculation aku rase bulan ni paling byk benda BODOH datang dlm hidup aku ! Dengan kes IC lagi , ADOOOOOI AI ,lin lin lin lin lin lin lin .

Anyway,tak terlambat kot.kalu aku nak ucapkan TAHNIAH/CONGRAT ! kat budak budak Unisel yg da dapat result last week . Alhamdulilah, semua lepas kot.hehe !

Friday, May 22, 2009

Zati & Si Mawas !


Pelakon : Liyana Jasmay - HEBAT ! :DD

Actually aku penat la cari poster cite nie,takde smua aku da cari. yahoo ,goggle ,msn , semua semua laah .tapi takde! takpe.nnti kalu de aku postkan yea :) Cite nih mmg best laa,mengisahkan : "Seorang Putera Raja Yang Baru Di Lahirkan Di Sumpah Oleh Nenek Kebayan Menjadi Mawas Semasa Baru Di Lahirkan.Sumpahan itu dikenakan pada bayi tersebut kerana Nenek kebayan sakit hati dengan Baginda .Oleh itu ,Putera Itu Harus Mencari Cinta Sejati Untuk Melepaskan Diri Dia Dari Sumpahan Nenek Kebayan.Berjayakah Si Putera Itu Mencari Cinta Sejatinya? Mampukan Si Mawas hidup seperti manusia biasa ? HAHA.kelakar je buat sinopsis sendiri.ngek punye lin!




Kalu tak silap aku start pkul 430 pm sampai 530 pm.Kalu tak sempat tengok petang boleh tengok malam .kan de ulangan.Tapi memang cite ni best la,even mcm tak masuk aakal sikit.haha.Yela mane de zaman zaman ni de Mawas kan.hehe ,tak logik langsung! Ermm..Tahniah ! Kepada semua pelakon :DD

Thursday, May 21, 2009

gatai dah nih !



.L.O.V.E.
Mase ni da boring tunggu b abis keje.hehe ! sempat lagi pakai hp die snap pic.kalu guna hp aku memang kejujuran la .abis semua jerawat terabur . hehe ! actually,aku just nak share something . read this :
Kesedihan tidak pernah membiarkan kebahagiaan datang sendirian ke dalam hidup manusia padahal seringkali kita tidak punya cukup persediaan untuk menjernihkan bersama..begitu banyak rasa sakit dalam hidup aku padahal hidup terlalu singkat untuk semua rasa itu..beruntunglah manusia yang tahu apa yang mereka cari dan diberi cukup waktu untuk mencari kerana aku tidak punya cukup waktu untuk itu bahkan sekadar tahu apa yang perlu dicari..

Tuesday, May 19, 2009

Kepala Di pijak !

Apa kena mengena tajuk di atas ngan aku ? :) ada kena mengena nye, just nak share sedikit rase aku ngan korang :) Macam mane yea rasenye kalu kepala kite di pijak ? Tentu tentu la sakit kan. Perlu ke pijak memijak ni berlaku ? Tambah2 dalam sebuah persahabatan, Tambah2 diantara seorang kwn . Tambah2 sudah tahu risiko yg akan terjadi. Bagi aku,jangan baik sgt ngan aku sbb aku kalu da baik ngan org.susah ! Nanti semua aku sanggup , may be korang tak kan paham. Tapi aku agak terkilan la. Bile aku da baik ngan seseorang. Die leh bantai pijak kepala aku plak, sakit dow ! Kadang kadang tu, aku just minta hak aku pon. Aku kena sembu balik . Jadi aku mcm tak paham. salah sape sebenarnya nih ? Dan yang paling aku tak paham, bile aku dipersalahkan balik, mane tak nye aku minta cara baik , diam kan diri . Aku msg -tak reply .Aku col -tak angkat . Bile aku da mengeluarkan kata kata kesat . Baru nak reply msg ! Jadi salah aku juga ke? Aku da penat nak menjaga org lain. Aku da penat nak memikirkan kepentingan org lain. Salah aku ke ?! Aku tak la kata aku ni baik , Tapi rasenye tak salah kot respect aku, tak salah kot bg hak aku , dan tak salah rase nye kalu ckp elok elok ngan aku . Agak kesakitan hati laah kalu da jadi benda benda mcm ni. Tak tahu nak explain mcm mne ! Memang salah aku la, telalu cepat pecaya org ,telalu baek ngan org dan paling utama telalu kesian kan org. Tapi kalu aku jatuh , mungkin kah aku akan ditolong ? mungkin kah seorang kawan akan dtg ? dan mungkin kah mereka menjadi aku ?!Terkilan.Sedih.Benci.Mara.Stress.semua bergaul sekali . ARGHhhhhhhhhhh . SIAL ! Aku just arap semua kembali normal . Pas semua nye settle ,aku tak nak kenal lagi org mcm KAU . mungkin kalu berkawan pon, semua demi Shah . MAAF !


note : aku senyum je laaa :D

Monday, May 18, 2009

Wish :)

1 ) Selamat Hari Guru ! kepada semua guru guru yg penah mengajar aku.even mcm da terlambat ! :) thanks cikgu,sabar ngan kerenah aku dulu dulu.gile jahat kot aku dulu.bersama sama rakan seperjuangan yg lain.dan sekarang dah menyesal . oh..bestnye kalu dpt repeat balik :(

2) Congrat to HAFIZ (AF) yeah yeah menang .walaupon aku mengharapkan AKIM menang . kenape bukan ARIL ? tah..tapi die comel :D tapi tak secomel my AKIM .haha :)


im yours ! :)

Monday, May 11, 2009

Centro and HAPPY MOTHERS DAY ~

JIHAN SAYANG . may b aku jarang bercerita pasal die nih.haha.so aku cerita la sikit yea :) die nih kembar mia.caya tak?haha.dorang nih kembar.mmg berbeza sikit.susah maw cerita.haha :D tapi agak keperlikan gak la.tapi dorang ni tetap best best frends aku .sayang dorang sangat sangat,dari sekolah rendah kot kami berkawan.gile tak still close sampai sekarang . Picture ni,aku ambik before nak pegi laa.sempat lagi snap ngan jihan. sbb apa? sbb die tak leh pegi.so aku snap je laa.kenape tak leh pegi ? haha. sbb sbb sbb .....TAH!

___________________________________________________________

Barcelona? Mahal gilak. RM1070 kot.16 org.haha.ingat kaya ke? da da , g CENTRO sudah !
*pic pic lucah tdk akan di masukkan .sekian :)



___________________________________________________

MAAAAAA !

happy mothers day PUAN NOORAINI :) syg mak sgt sgt.semlm tak celebrate seperti yg di janji kan pon.along de hal.angah plak mls nak g umah mak.jauh katanye.ermm.akhirnya.aku ngan shah je la.belanja ma makan KFC.cukup ke?kalu nak di samakan ngan pengorbanan ma selama nih?OHH TIDAK,sudah tentu tidak.tapi apa kan daya :(( Apa pon aku tetap syg cik Noni :D Love you mum ! MUAAAAH !


* anak anak kesayangan Puan Nooraini Ishak *

Friday, May 8, 2009

Excident 2

Ohh lupe nak bgth.semlm aku kan tak dtg keje.nak tahu nape.sbb tajuk di atas la.ahha
:) adoi.penat gile.tak keje pon mcm keje je.g settle kan sane sini.Macam mne leh kena?Alah senang je jawapan aku.dan Ketentuan Ilahi.haha :) Sebenarnya mcm ni.kire mcm kat selekoh la.Pemandu yg cuai tu tak berhenti,so apa lagi .BERDENTUM LAAAA... berpusing kete mak kot. ish..aku time tu,mcm nak menangis je..Tapi wat wat cool col shah :) bukan nak col papa dulu *sengal* pastu,ramai la toink yg nak bwk kete mak ke bengkel .ish...de plak yg berebut sampai tecetuskan pergaduhan.Weyh.leh bayang tak? siot je.org excident korang lagi nak memening kan.tahu la nak kaut keuntungan,tapi agak agak la weyh.celaka tol la, CINA ,INDIA,MELAYU sama je!! ni aku nak mara nih :P Nasib la pemandu yg cuai tu nak bayar ganti rugi,lepas settle payment je,die minta maaf ! then sempat lagi mengaku kesalahan die "adik ,saya minta maaf ha,mmg salah saya laa.banyak susah la guna hp .saya guna hp itu mahu telepon anak saya taw.mase itu kete adik saya takde nampak.ayooo.byk byk sorry haa" mmg gile kelakar la die :) dan baik.kalu org lain .aku rase da cabut da .siot je org mcm tuh.kan kaan ! :D Apa pon.alhamdulliah semua selamat .amin :D

Tangarajoo A/L Ramaswami

Kete ma ! nampak tak teruk.tapi agak TERUK taw.

Kete die ,tercabut no plat die.kalu tak leh ambik no ekor.haha ! siot je

HOT fm .

PAGI PAGI DAH BUAT AKU TOUCHING.haha.mne tak nye.kalu korang dgr topik hot fm pagi ni mmg bernanah maata.haha :D semua pendengar meluahkan rase kasih dan sayang mereka kat ibu masing masing.de yg sampai menangis kott..Adooi hai,jgn nages laa.aku tak kuat nih..tetiba aku mengelamun sebentar.apa nak bg kat mak Mothers Day ni yea.urmm,sedihnyee!! :( Siot betul la. cover cover lin.mne leh nages.kang mak tahu kantoi laa ,nnti deal balik ngan Along n Angah laa.BELI KEK kott :DD


love u ma :)

Monday, May 4, 2009

Jangan Pilih Jalan Hitam !


Bohsia !!

Lepas je turun dari genting semlm,terus kuar ngan mia and afiq.Seperti biase la.Movie Movie Movie. Sementara menunggu tiket pkul 9.45 pm,sempat la pegi makan dulu ngan dorang.haha :DD Berapa bintang?? 3 Bintang cukup kot.sbb bg aku cite ni takhebat mne pon.even byk aksi aksi panas but still tak meletooop! haha.tapi takpela.not too bad laa.okeyh sikit sikit je,mcm tak ikhlas je kan.haha :) apa yg paling menarik dlm cite ni aku rase,lagu die.Tajuk : Cik Adik . Penyanyi : James Baum, Doul dan Hani.mmg best la lagu die.ayat pon blh tahan :D Before balik,sempat lagi bergambar ngan yaya :P kan best kalu mcm ni je rutin aku.enjoy! :))

Genting Highlands

Rasenye lama sudah aku tak tulis blog kan.rindu nye nak menaip.haha :) kini aku busy sikit dgn sedikit business.de la kecik kecik la.baru nak starting.so mcm taknk la cite lagi.haha :DD nnti da maju.dan cukup bersedia baru aku akan cite kan utk keterangan lanjutnye yea..JUMAAT lepas,cuti .HARI BURUH laah.tak tahu ke?apa lagi.bangun lambat la.selagi matahari tak menyinari diri.aku mmg tak bangun.haha :D petang tu lepak kat ampang point.ala apa lagi kalu tak jumpe Dato Syam kan.haha,Datin Mia pon de bersama PA die (ida skrg! ahaha :) .Biase la kalu ahli persatuan da berkumpul.mmg sampai ke pagi la dok melepak.de je plan .de je gossip.de je benda nak merepek merapu.haha :DD


SABTU,holiday time..haha :) GENTING laggi...haha,takla bosan.biase biase je.haha .okela,ABOY.FIKA.MAMAN.LILY.BOBOY.ABG? ngan gf die.Pegi mne?biase la kalu ngan dorang mne lagi kan.haha :D mls nak sebut!! haha. Baru dapat gaji.dah melabur .haha :) tapi takpela.sekali sekala.kan b :] Tapi kan Apartment Ria yg kiteorg lepak tu mcm scary je weyh.gile seram.nasib la dok sebilik ngan maman n lily sekali . haha

Tetiba teringat plak pada mereka yg berada di Unisel,last week dorang kat unisel kot.da abis study da.bestnye.tinggal nak tunggu konvo bersama je kan kan.Congrat kat Lyana.Kakya.Aina.Sha.Alia kecik.Alia Panjang :) Fatin.Ila.dan sapa sapa la yg last sem.HAHA.