Monday, August 31, 2009

MERDEKA MERDEKA MERDEKA !


1 MALAYSIA = RAKYAT DIDAHULUKAN ,PENCAPAIAN DIUTAMANKAN .

Aku bangga menjadi anak Malaysia , idup dalam aman dan damai tanpa peperangan . Walaupon politik yg semakin membimbangkan .Huh!

Lokasi : Hanya di rumah sambil menonton " Sarjan Hassan " :)

Sunday, August 30, 2009

Pertemuan sementara

Jumaat lepas;

Jumpe kejap je , semata mata nak ambik picture dlm laptop :) Mengimbas kembali kenangan kenangan bersama ketika di Utan belantara , HAHA . Dulu sedikit krisis , kini aku kembali tenang dan senang bersama Cik Farhana senget ! :) Dah tentu tentu la rindu , Tapi ego sorang manusia kan mengatasi segala gala nya . Bodo en . Takpelah sekarang semua da pulih , die pon da bahagia dengan org org yg ada disekeliling dia .
Alhamdulilah .

Thanks Syam sudi teman aku , and thanks to Fiza sudi teman Hana :DD

B kata " Hana dah cantek , pakai bulu palsu "

*jeles , pinjam bulu :) *

sabtu; Pegi Maju Junction , ambik MyKad . Dah 2 bulan baru nak ambik , sorry takde masa :) Nasib tak kena denda lewat ambik , kat sana jumpe Huda Nordin . Wahh. Datinggg :D Bagitahu makk kau . HEHE .Tak sempatlah nak snap picture , next time ea .. Nie kali ke-5 aku menukar nukar IC , dengan alasan yang pelbagai . Penatla mcm nih , duit pon penat kuar :( HEH!


Promise pasni takmo ilang dah ,
takyah bawak IC kuar leh tak . Mesti tak ilang !! :)
Tapi nnti org kata INDONN lakkk ? HAHA .

Friday, August 28, 2009

Kesian Makkk ! :(

Semalam aku da semangat datang keje , aku da semangat online , tetiba mak col . Ajak pegi Hospital UM , Mata die sakit . Aku pon tk lepaskan peluang la untuk bercuti , Lepas dlm permission En Z . Aku pon terus kemas barang , angkat kaki blaah ar . Tunggu apa lagi . HEHE :) Mula mula ingatkan Allegic . Rupe rupe nya ; Ulser dlm mata , dah ada bakteria dlm mata dia . Ingatkan mulut je ada Ulser. Rupenya mata pon leh kena Ulser ea . HEHE ! Disebabkan langkah berjaga jaga terpaksa la mata nya die tutup sebelah , dah macam Lanun da aku tengok . HEHE , SORRY MUM ! :) Bukan saja mulut kena tutup sbb H1N1 , mata pon kena tutup . Kesian kesian .


Kemarin punye cite ,

Mlm tu tetiba Cik Noni ke usia remaja , melayan telatah aku bergambar. Mula mula aku snap picture sorang sorang , konon nya nak MMS kat bie . Sekali die jeles , die pon nak gak join bergambar . Aku pon layannnn kan aja lah . HEHE ! :) Ok ok , "Mak buat muka paling comel , yang terbaek kite send kat shah ea " . Die dengan kegedikannya , "Ye Ye" .

Dan hasilnya (;


aku takde la send semua , picture yg terbaek je lah . Dan yang terbaek kat sini , bg aku . Yang picture no 1 tu , nampak muka kami sama kan :) HEHE !

Wednesday, August 26, 2009

Macam penah je .

Baru sekejap tadi aku dengar Hot FM , fara fauzana membebel ckp PENIAGA DI KAWASAN AU3 MENJUAL MAKANAN SEAWAL 10 PAGI .

*Sekadar Gambar Hiasan

Tersenyum lebar aku sorang sorang kat opis nih . Dah tentu tentu tu kedai Abg Bob , mmg famous kedai tu . Selain banyak menu , makanan kat situ blh tahan gak rasa nya :) Yang paling special kedai ni die siap bg beg plastik itam utk setiap makanan yg di tapau . Hebat kan ! Tahu tahu je org tak puasa , siap COVER LINE LAGI . Ada gak kenalan rapat peniaga ni , siap order by msg taw . So sampai tinggal nak ambik je . Kelakar kan , kalu tengok keadaan kedai makan nih mmg dah mcm tak bulan puasa dah , mmg ramai giler . Salah satu pengunjung setia nya , aku lah . HAHA ! Tapi tu dulu la , mase aku kecil . mase aku dok sane . skrg kan da pindah , tapi aku sangat yakin pengunjung nya masih org yang sama , anak anak elektrik dan anak anak jentayu , kan ! :DD Kalu pompuan tu may b ada reason la kan , ni lelaki nak ckp apa ? _____ berdarah ke ? HAHA *no comment* Bile ingat ingat balik kisah kisah tu , mmg agak kelakar kan . Kenapa payah sangat orang nak berpuasa ? Ceh ceh ceh , lin oi . Baru puasa 5 hari da kecoh . HEH ! Hey , jgn tak caya taw . Aku da tekad nak puasa penuh tahun nih :) Insya-Allah kalu tiada setansetan dan halangan melintang . HAHA . Cite pasal bulan puasa , jangan lupe tentang Zakat . Tahun ni aku rase dah boleh start bayar zakat sendiri dah . Aku kan da keje , da 21 tahun plak tu . Rase nya ini lah mase yang sesuai . Wah wah matang nya aku! :) *poyoss* . Lepas zakat settle , leh la dengar belanjawan baju raya dari Abah . HAHAHA . Lin lin , lambat lagi lah . Baju raya plak dah , merepek lebih da nih . Tapi kan dgr dgr belanjawan tahun ni kekal mcm tahun lepas :) bestlah . Tak sabar nya . Siapakah mangsa kena teman aku shopping tahun nih . HUH ! :DD Dun worry lah ! aku bukan cerewet pon, yang simple simple sudah lah .Raya pon kat sini je kott , nak poser baju raya kat sapa ? HAHA , *bengongggg* Lepas raya pon blh beli baju raya kalu mcm nih ! :( Kesiannya kau lin ;) Takpe takpe , janji ada Kg ! Walaupon hanya KG PANDAN . *pundeksss*

_______________________________________________________

TAKZIAH KAT JUMANAH YANG KEHILANGAN BESTIES NYA ERYNA ALIAA :(


Memang payah untuk terima kehilangan org yang kite sayang . Rase mcm tak caya je , mcm tak leh terima je kan. Aku pon turut merasakan kesedihan kau ju ,tahu tak kenape ? Ingat tak dulu mase kat Unisel , kite selalu share prob sama sama ,kau selalu cite pasal die ngan Tina kat aku . Aku plak cite pasal Damia , banyak kan kite share kenangan kat sekolah time tuh . Sabar ea ju . Die pegi pada bulan Ramadhan , bulan baik . Itu satu petanda yang baik :) Semoga die di tempatkan di kalangan org org yg disayangi Allah , Amin ~

* Al-Fatihah *

P/s: Sayang sorry aku curi picture ni kat fb kau :)

Monday, August 24, 2009

Last weeekk , so tired !!

Jumaat ;)

But Happy lorr :) Dapat jumpa Yana , dapat jumpe Aten before die nak pegi Umrah , dapat tolong Mia niaga :) Best lahhh ! :)

Mula mula jumpe yana dulu , dapat nages bersama :) ILOVEYOU SYG, DUN WORRY SEMUA AKAN PULIH :D Kami semua da untuk kau !

Kau ngan aku kan senasib , apa kau rase . Aku da rasa da ;(

Sayang lana , air mata kau sudah kering akibat cinta . Penat kan , sekali sakala memikirkan terkilan sungguh . tapi tidak mengapa . Ini semua kan asam garam kehidupan , pahit manis percintaan , dan yang penting semua rase itu yg harus kite telan :) Bak kata yai "chill lah" :(

* lalalalalalalalalaaa *


Ok ok STOP sad. Aku kena jumpe Aten , die kan nak pegi umrah . So maafin aku ya , halal kan makan minum taw taw . kenape aku ckp mcm tu ? Tah , aku ikot org org tua ckp . Before nak antar org pegi umrah mesti minta maaf semua , aku pon tk tahu apa motiff dorang . HAHA . Semoga die selamat pegi dan selamat kembali . Cepat balik yangg , nnti bebuka sesama okayh .Hope plan kali ni menjadi , hehe . Love you Aten ! :)

Syam mmg sentiasa ada ! (:


Kesayangan Aten ; FAQTEE (;

Loving je dorangg :)

Sabtu ;)

Rumah Mia , tolong die masak masak sat tok niaga kat bazaar sok :) kat Ampang Jaya , best gak lah . Walaupon penat kan , tapi mcm bebaloi la bile tengok semua settle :DD


Pagedil , sedap :) Kikah sebok sebok je time tu :)


Angah pon turun serta membantu :)


Okayh tak ? HAHA . *semangat*


Mia meluahkan kepenatan die kat angah , sian dia :)

With Jihan (twin Mia ;)


Lepas tu aku set nak bebuka ngan Angah kat luar , Abah balik Johor , Mak kat umah die , Along ngan kekasih die , Shah keje . So terpaksa la bebuka berdua , mls nak kaco syam . Ni kan puasa pertama biarlah die bebuka ngan Family dia :) Tak kesah la berdua pon janji , Jomm ngah siap siap , cun cun sikit ! :) HAHA .


FOOD COURT NIRWANA ! :)


Nasi USA :) *perut tu cover sikit lin , haha :)*


Mee suppp :) *Prosess diet, takmo makan nasi*

*Aku tahu lah korang tahu apa nama makanan ni , saje gatal nak tulis . blh kan ? HAHA*

Lepas bebuka ambik Syam lepak Jusco sat , saje survey baju padahal gaji lambat lagi . huh ! :) Semangat nak raya nih . HAHA . Bengong en , dah takde keje la nih .

:)

Ahad ;)

Kali ni tak bebuka berdua , tapi bertiga :) B kan cuti , so die turut serta lah . Masih makan di tempat yang sama . Sebab sedapp kot :) Then lepas bebuka , ingat nak balik terus umah mak . Tapi Angah minta teman pegi ambik Abah kat Pudu plak , So nak taknak terpaksa lah B ikot sekali , kesian die . Tak senang duduk die ngan pakcik Shukor . HAHA ;) Tapi die buat buat cool je , tapi dlm hati die . "Den raso nak terjun jo" :D

*taksempat nak snap picture , batery low :(

Selamat Selamat Selamat semua nya (;


Sila perihatin dengan picture picture diatas okayh ! Semua itu dilarang , dan juga semua benda yang sewaktu dengan nya , Alahhh paham paham sendiri je lah ! :)

Pejam celik pejam celik , terbeliak bijik mata . HAHA . Dah ramadhan yg ke-3 dah kan . Rasenya tak terlambat lagi kalu aku nak mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak :) Thanks tok kawan kawan yg sent msg bulan pose tu ea :) Bella , Aten , Riri , Syam , Acap , Adib and of course my sygss , Bie :D Lot of love lah , so sorry kalu de yg tak reply , tu tandanya krdt tk mencukupi . HEHE. Disepanjang bulan yg mulia ni , mari lah kite sesama mengurangkan bebuat dosa dan mengumpul mata ganjaran pahala . Alangkah bestnye kalu aku blh berpuase penuh en , mesti semua tak caya ;( Baeklah aku berazam , nak pose penuh tahun nih . Korang tengok lahh . HAHA , tapi kalu reason pompuan tu jgn masuk sekali lah . Dah tentu tentu la, 'burn' azam aku tuh . HEHE . Anywy , kawan kawan . Maafin ya kalu de salah dan silap , mmg la belom Hari Raya . Tapi tak salahkan kalu nak minta maaf awal awal :) HEHE .


*Office bg balik awal , tok bulan puasa ni . Masuk mcm biase 830 AM , Balik 400PM*
Suka gilak ! :) Kepala otak aku ; BAZAAR BAZAAR BAZAAR .

________________________________________________________________



HAPPY BESDAY TO YOU
HAPPY BESDAY TO YOU
HAPPY BESDAY TO ALIAA , HAPPY BESDAY TO YOUUUUUU (;

*Sorry lewat wish semlm :( Aku ingat , tak penah lupe pon . HAHA .


Thanks jadi sebahagian dari kawan aku mase mula mula aku kat Unisel dulu , biasa lah . Aku ni bengong sikit and sengal kadang kadang . Aku target kat Unisel nnti mesti takde org nak kawan ngan aku , HEHE .Nasib kau terima aku seadanya , kan kan ! :) Thanks sudi dok sebilik ngan aku , agak kelamaan la jugak kan :) Walau byk masalah kau bg kat aku , tapi aku rase kalu takde masalah kau mcm bosan plak . Jadi okayh lah , at least aku ada benda nak pikir . HAHA . Ada jugak UJIAN KETAHANAN MENTAL kat Unisel , en en :) Babe , Sorry for everything yg penah aku buat kat kau . Aku manusia biasa tak lari dari kesilapan , Selalu cuba menjadi sorang kawan yang terbaek tok kau dan semua tapi kadang kadang tewas juga . Kadang kadang kau terasa , aku tahu . Sorry ea :) Tapi pecaya lah , aku sayang kau . Aku sayang kawan kawan aku . SUMPAH . Tak tipu weyh ! :( Kalu korang semua takde macam mane aku leh abis Dip ? Macam mane aku leh hidup kat utan tu . Thanks sgt sgt ! :)

*Semoga dipanjangkan umo dan dimurahkan rezeki .

*Semoga semakin tabah menjalani kehidupan yg amat sesak .

*Semoga dipercepatkan jodo , aku tahu ko tak sabar da nak kawen :)

*dan bahagia DUNIA & AKHIRAT :)


Thursday, August 20, 2009

Babi pon hal lah nihh !


Mulai hari ini , saya terpaksa memakai 'binatang' ini sebagai langkah mencegah wabak H1N1 .
Sekian , terima kasih !


Pundekssss !!

Tuesday, August 18, 2009

Happy Birthday

HAPPY BIRTHDAY ABAHHHH :DD

We Celebrate Your Life

Of all the men in the whole wide world,
Whose praises are sung out loud,
There is no man whom I respect more,
Or of whom I am more proud.

Throughout the years, you’ve worked so hard
To provide us a happy life;
You’ve been there to help and give advice,
And you did it all without strife.

That is why on this day each year,
I pray all your wishes come true;
Today we celebrate your life,
So Dad, Happy Birthday to you.

By, Karl and Joanna Fuchs

Time snap picture ngan aku je, abah da start touching ,
ha ! mula la muka takmo senyum ;(

Tahun ni , kami adik beradik takmo da bg hadiah kat Abah . Macam budak budak je bagi hadiah , Abah kan da tua . Jom pegi meRELAX kan diri . HEHE :)) Nama je Manjakaki , tapi sebenarnya full body . Hope abah happy lah kan :D


Mula mula basuh kaki ngan air garam :)


Abg ni PRO mengurut ou :)


Abah menjerit jerit kegelian, HAHA . Sampai tutup mulut sendiri , semua gelak kan die . Kelakar la En. Ahmad nih ! :P

Akhir sekali Urutan badan , kena masuk bilik siap tutup lagi . Wah wah berdua duaan ni . HAHA . Best lah services kat sini , pekeje pekeje die pon baek plus ramah , Tempat die pon rest je , cantek plak tuh . Abah pon nampak happy , nnti kite pegi lagi ea :)

Next aktiviti MAKAN , mmg TAKSAH kalu tak makan sama sama . Ma pon join :) Along da beli cake awal awal da , Mane ea lokasi kite : NARA SEAFOOD lahh . Sedapppp , mmg selalu pon kat situ .


Monday, August 17, 2009

Sebelom Puasa ...

Berbalik pada tajuk post kali ni , Sebelum puasa ... kami plan tok enjoy bersama , pada mula nya mmg agak kecoh sikit , biase la budak budak mcm aku ni . Baru nak UP kan biase lah , umor je da banyak :) HAHA . Jadi tok tak nak bg kecoh aku ikot je lah seperti yg dirancangkan :DD Tapi mmg best gile , aku enjoy gile mlm tu . Walaupon de pekara pekara yg mcm tak syok tok dicerita kan , walaupon ada kejadian kejadian yg tak diundang dan walaupon ada benda benda mcm @#$% berlaku !

Sempat lagi bergambar mase kat Car park :)


Mia geboo ;)


Syam notty malam tu ! ;)


Thanks Azel, sudi join :)


Anak Shukor yg baek :)


B, da gelap lahh . Tak pe ! Janji CINTA takmo gelap :DD


sebahagian nya :)

Couple couple balik umah Apit (bf Azel) , yg single mangle . Balik umah masing masing ea :) Angah sorry tak dpt follow ko , Dorang mesti lepak mamak dulu . kami terus balik lah , keadaan tak mengizin kan tok melepak lagi ;( Pagi mase kat umah tu plak de Drama Cinta berlaku , adooii ngan aku aku sekali kena :( Tapi takpe lah , bak kata Afiq "Org masuk hantu mmg mcm tuh" HAHA , kau sengal la damia ! Please please jangan mcm tu lagi ok ! :P


Pagi tu , awal gak bangun , berape jam je tido . Sempat plan apa nak buat tok hari Ahad plak . Weyhh ... AKU DA KERINGGG NIH !! :DD Nasib Azel dengan keperihatinan die , masak kan Nasi goreng . Sedappp , die nak kawen da tuh . Mase je tak mengizinkan . Sabar ea yangg :D HEHE


Lepas makan , mereka semua lenyap ke alam laen ! HAHA . Tido lah apa lagi , membuta sampai petang . Wah wah , masing masing tak ingat nak balik umah ni ! :) Ok ok , dari pkul 12pm sampai la pkul 4 pm. Tanggung tanggung , pukul 5pm baru gerak balik .


Muka maw tido ! :D Ngantokkk !!!


Okayh Okayh , blh balik semua :) Jumpe next week .


LOVE YAWWWW !