Wednesday, August 26, 2009

Macam penah je .

Baru sekejap tadi aku dengar Hot FM , fara fauzana membebel ckp PENIAGA DI KAWASAN AU3 MENJUAL MAKANAN SEAWAL 10 PAGI .

*Sekadar Gambar Hiasan

Tersenyum lebar aku sorang sorang kat opis nih . Dah tentu tentu tu kedai Abg Bob , mmg famous kedai tu . Selain banyak menu , makanan kat situ blh tahan gak rasa nya :) Yang paling special kedai ni die siap bg beg plastik itam utk setiap makanan yg di tapau . Hebat kan ! Tahu tahu je org tak puasa , siap COVER LINE LAGI . Ada gak kenalan rapat peniaga ni , siap order by msg taw . So sampai tinggal nak ambik je . Kelakar kan , kalu tengok keadaan kedai makan nih mmg dah mcm tak bulan puasa dah , mmg ramai giler . Salah satu pengunjung setia nya , aku lah . HAHA ! Tapi tu dulu la , mase aku kecil . mase aku dok sane . skrg kan da pindah , tapi aku sangat yakin pengunjung nya masih org yang sama , anak anak elektrik dan anak anak jentayu , kan ! :DD Kalu pompuan tu may b ada reason la kan , ni lelaki nak ckp apa ? _____ berdarah ke ? HAHA *no comment* Bile ingat ingat balik kisah kisah tu , mmg agak kelakar kan . Kenapa payah sangat orang nak berpuasa ? Ceh ceh ceh , lin oi . Baru puasa 5 hari da kecoh . HEH ! Hey , jgn tak caya taw . Aku da tekad nak puasa penuh tahun nih :) Insya-Allah kalu tiada setansetan dan halangan melintang . HAHA . Cite pasal bulan puasa , jangan lupe tentang Zakat . Tahun ni aku rase dah boleh start bayar zakat sendiri dah . Aku kan da keje , da 21 tahun plak tu . Rase nya ini lah mase yang sesuai . Wah wah matang nya aku! :) *poyoss* . Lepas zakat settle , leh la dengar belanjawan baju raya dari Abah . HAHAHA . Lin lin , lambat lagi lah . Baju raya plak dah , merepek lebih da nih . Tapi kan dgr dgr belanjawan tahun ni kekal mcm tahun lepas :) bestlah . Tak sabar nya . Siapakah mangsa kena teman aku shopping tahun nih . HUH ! :DD Dun worry lah ! aku bukan cerewet pon, yang simple simple sudah lah .Raya pon kat sini je kott , nak poser baju raya kat sapa ? HAHA , *bengongggg* Lepas raya pon blh beli baju raya kalu mcm nih ! :( Kesiannya kau lin ;) Takpe takpe , janji ada Kg ! Walaupon hanya KG PANDAN . *pundeksss*

_______________________________________________________

TAKZIAH KAT JUMANAH YANG KEHILANGAN BESTIES NYA ERYNA ALIAA :(


Memang payah untuk terima kehilangan org yang kite sayang . Rase mcm tak caya je , mcm tak leh terima je kan. Aku pon turut merasakan kesedihan kau ju ,tahu tak kenape ? Ingat tak dulu mase kat Unisel , kite selalu share prob sama sama ,kau selalu cite pasal die ngan Tina kat aku . Aku plak cite pasal Damia , banyak kan kite share kenangan kat sekolah time tuh . Sabar ea ju . Die pegi pada bulan Ramadhan , bulan baik . Itu satu petanda yang baik :) Semoga die di tempatkan di kalangan org org yg disayangi Allah , Amin ~

* Al-Fatihah *

P/s: Sayang sorry aku curi picture ni kat fb kau :)

No comments: