Friday, September 18, 2009

Shopping raya !

Lokasi ; BB , Jj (Maluri)

Sorok brg brg yg kite beli , haha :)
Aten kepenatan memakai heels ! :)


Syam last minute cari baju melayu , ini paling oke . Mahal kottt !

Tak sbr sbr nak bebuka , mcm la pose kan dua ekor nih . HAHA :D , sementara tunggu EdaPinka yg tak sampai sampai kononnya , dan Syam y tak tiba tiba . aku pon snap la picture model nih . HAHA :) Col bf die kat kg , sian kena tinggal awal . Takziah kat Faqtee yang kehilangan atok tersayang sebelum Hari raya ;(

Thanks darling , syg u ! :D

P/s ; Mesti ada yang pelik kenape aku tukar baju kan , actually aku pakai baju yg purple tu . tapi ada sedikit kehodohan kat baju tu , aku pon beli baju lain terus pakai . HAHA ! Syam kata ; lin pakai baju raya awal doe , sengal !

Balik tu sempat melawat Eyna , die baru kuar hospital ; suspek denggi . Alhamdulilah semua da okayh . Die pon nampak da sihat sikit :) Makan ubat ea yunk , hehee~

Wednesday, September 16, 2009

Datang Lagi :)

Syawal datang lagi weyh , biasa lah time time nih semua busy nak shopping Raya lah . Beza nya tahun ni ngan tahun tahun sebelum nih . Tahun ni aku da keje , so mcm banyak sikit la yang masuk :) tapi banyak jugak la yang akan kuar :DD HEHE , paham paham je lah .Dah keje takkan taknak bg mak bpk sikit ? takkan taknak bagi budk budk duit raya ? takkan taknak bg atok sikit :) Nenek je tk dpt merasa duit gaji aku ;( Nekk, lin rindu nenek sgt . Sumpah ! :(( Huahuwawa... Lin diam diam je duduk , simpan air mata tok pagi Raya nnti :) Pening aku pk , mcm mane aku nak handle raya tahun ni ;) Minta minta semua berjalan ngan lancar , aku rase kalu tak boros mesti OKAYH kott ? :) Semlm dapat duit raya lagi , kali ni anak Dato' plak kasi . Tima kasih En Hairi ! Best lah sini , banyak gak dpt duit raya . Belum raya da dapat duit raya taw , kalu mcm nih dari kecik aku nak keje kat sini . HAHA ! Macam tak jadi nak tukar keje je weyh , jahat en :) Yang penting bukan Dato' je yang dpt hamper raya taw , aku pon dpt :)

muka mcm celanat bos takde :) mls nak make up blh ? HAHA , lin lin ! :D


dlm ada, kurma , buku islamic , minyak wangi


Telekung , sejadah , kain pelekat *betul ke aku eja ? HAHA

Thanks Skve :) So, duit pon dah ada takyah la tunggu peruntukkan Abah tu , lambat sangat Abah nak bg , penat den tunggu Bah oi :) Aku ajak mak gi Ioi Mall balik keje tu .Konon nya nak survey brg je, tapi aku dah tak tahan sgt lah :) Kali ni nak tak nak kena beli gak , sikit sikit lah . HAHA . Best shopping ngan ma , tapi die cepat penat lah , kesian dia :( Takpe takpe, slow slow ea Cik Noni .

*baju ni takleh beli , mak kata . nak raya bukan nak g Club ! :(
lin nak pakai kat umah la mak , haha ! :)

Thanks Makkk teman kan kite :D

Sunday, September 13, 2009

Reunion Senior SMKPJ

Semalam ; Bangun mmg lewat giler , akibat keletihan Gathering . Dah mcm tak pose da aku , pkul 3 lebih baru bangun . HAHA :)) Pada asal nya nak pegi Ou ngan aten , tapi mmg betul betul tak larat , lepas bangun tido balik . Bangun tido balik . HAHA :DD Angah balik keje je , ajak aku g bebuka ngan kwn kwn die , lebih kurang Reunion lahh . So, aku join die je lah , kan satu sekolah jadi aku kenal gak la member member dia .Abah bg pinjam kete , dlm pkul 6 terus gerak ke Rasa Sayang Restaurant alaa kat area KLCC tu. Agak ramai gak la yang dtg , lebih 20 org kott . Bestnya kalu reunion geng sekolah aku dulu dulu :) Tetiba touchinggg plak ~ HAHA !!



Lepas bebuka , jumpe geng aku plak lah . Kat Dklasik je pon :) Mamak teh tarik satu !



Saturday, September 12, 2009

Putrajaya terbaek :)

Continue ;

Boleh dikatakan Gathering Obsess yg ke4 lah :) Walaupon hakikat nya ahli sebenarnya hanya 6 org sahaja :) Yang lain pasangan couple couple mereka , anyway Thanks to Nizam kerna menjadi photoghafer tidak berbayar pada malam itu . Anda sangat pandai , saya amat kagum ! :) HAHA . Penat ou bergambar , makan tak banyak mane pon . Tapi leh tahan la makanan kat situ , Sri Penang . VVIP rooms lagi ! :D Thanks semua semua , aku seronok sgt dpt jumpe koranggg !

ban :)

lepas makan :)


Masjid Putrajaya :)


Padang ? :) haha!

Thanks sgt sgt kat Aten and Faqtee . bwk i jalan jalan , siap pakej shopping kat danau lagi . HAHA ! U , kantoi ngan shah okayh i tipu die tu , haha ! U tahu sapa kantoi kan i ? My mum , kan kite jumpe die kat sane . Then ari tuh mase i balik umah , confident je die tanye "Leen beli apa je kat danau kota mlm tu" HAHA . i dah gelak sakan nih :) Biasa lah , kena basuh la i malam tu ngan Shah ! ;( Padan muka kan .


Muka kepenatan yg amat hari tu , daripada 830 pagi kott sampai 4 pagi non-stop .gile ke tak penat , tapi muka maintain ni ;) HAHA . Edit lebih sebenarnya ! :)

Bye Bye ~

Unisel , aku dtg :)

Jumaat 11092009

Aku cuti . Then bertolak ke Unisel . Thanks to Hana coz bawak kami ke sana . Aku ngan Syam la sapa lagi , maw ambik transkrip yang siap . Tapi akhirnya , Syam ngan Nanad punye tak siap lagi sbb Erin antar borang lain :) Thanks sgt sgt gak kat Tirah , sbb settle kan aku punye transkrip . And now semua dah settle , Alhamdulilah :D . Mase pegi sane , sementara tunggu Dekan selesai sembahyang jumaat . Sempat la jumpe Alya kat hostel , bincang pasal nak bebuka puasa jap lagi . and sempat bergosip pasal TUTTTTT.. Erin pon sempat jumpe , terubat la rindu kat lawak lawak spontan die tu . Hana pon nampak happy je :)





Setelah hp berbunyi berkali kali baru lah kami berhenti bergambar , sorry Syam kena tunggu lama kat hostel lelaki :) HAHA . Matlamat pertama , jumpe dekan then pegi Censolory , Wahhh . Unisel dah lain la skrg . Dah ada banyak pokok pokok tapi tetap panas , ada itik puteh tapi tak sempat lah nak snap ;( dan yang paling penting dah banyak lembu :DD BoOOoOoo ~

Best gak lah , kali nih pegi Unisel . Banyak perubahan , jalan pon da dibesarkan . Walaupon tk berape nak elok lagi :) Then pkul 4 bertolak balik , mmg lari ngan target aku ngan Hana . Bermaksud , lambat lah , dah la Aten dah tunggu kat Ampang . Sorry sygss :) Pkul 630 baru sampai , tak sempat nak balik mandi pon ;( Terus gerak ke Cyberjaya seperti yg dijanji kan. So misi ke Unisel berjaya lah , nak ambik transkrip :) And sempat jumpe mamat touching ni ; thanks for Teh ais ea Wan ! sedap kott !

So, tinggal nak bayar duit konvo je lah , RM250 kott. Duit lagi , adoiii . Nak bayar , kaunter tutup plak dah ! :) Takpelah , kan wakil blh bayar kan :D HEHE , sapa nak tolong aku plak kali nih :)


Thursday, September 10, 2009

sama weyh ! :)

Aku baru terperasan sesuatu yg sama , sebenarnya mcm normal je kalu sama . Tapi situasi itu yg menjadi kan ia agak lucu ea . Aku rasa sesetengah pihak je yg paham apa maksud aku :) HAHA . Takyah explain kott . Kakya kakya ; comment sikit ~
Aina , make sure hang p beli satu pasni okayh . Sha and Yana ,korang satu taste ea :) tak tahu plak dow . HEHE . takmo mara post ini ea ! plsssss :D



Yang penting ni :) dua dua wat picture ni wallpaper taw . HAHA !
COMEL KAN ?

Wednesday, September 9, 2009

Ong Mari maa . HAHA

Ini hali bayak ong bg saya ma , maw tahu apak pasat ka ? haha :) pasat ini hali saya dapat itu wang layer , ya lorrrr . wang layer ! itu bos saya sudah bg sama saya maaa. Ayaaaa banyak best la ini mcm , gua bole shopin shopin layer ooo . Hali ini punye nombor pon bayak Ongg ma , 09.09.09 haa maksud nya ha ,Cina cakap keabadian . Mmg abadi la itu wanggg . Mmg kejap je lah itu wang abadi . HAHA :DD Ini kali pertama ha ,saya dapat itu wang layer sgt banyak woo . saya maw ckp telimak kasi sama itu Dato' kerana memberi saya itu wang layer . Lu maw tahu berape banyak ka ? HAHA . tak payah loo , nnti u lagi minta sama saya oo . Saya sudah blh byr Zakat taw ini tahu . HEHE :)

*Dgr dgr de bonus , kalu betul lagi best :)
kalu takde dok umah diam diam je la lin !

Bercakap pasal raya , actually aku agak pening kepala . Tak tahu mcm mane nak explain . Hanya mampu ckp kan , jangan percaya pada senyuman palsu aku . Aku juga ada masalah yang masih tidak selesai dan akan datang lagi beberapa masalah :) Nampak je aku cukup kaya kali nih , first time beraya dengan status BERKERJA , pasti semua pikir aku hebat bershopping ternyata salah . Aku masih ada beberape mission yg tak settle lagi , beberape pekara yang harus diselesaikan sebelum raya :)) Apa pon aku kan kuat , Raya kali ni agak mencabar .Tapi aku da terbiasa menjalani kehidupan sebegini. So , no reason lah kan . Apa apa lah lin , tapi aku mmg excited nak pegi oliday kali nih . Cuti pon da apply . Hope semua berjalan ngan lancar . Ermm , korang apa plan tahun nih ? Balik kg ? NAKK IKOOTTTTT ! :DD

Saturday, September 5, 2009

Berbuka puasa :)

My Saturday best gilak . Finally dapat jugak berkumpul ramai ramai . Bayangkan lah . 13 org makan sekali , best en . Tak sangka still dpt bebuka sama . Malam jumaat tu , alia ngan nanad tido umah aku . Alia bf baru die antar (Abg Fa- umo sama gedik nak panggil Abg , haha !) and Nanad kwn die antar kat Cempaka (Thanks Azim) .Before tido sempat lagi berborak A.K.A bergosip , biasalah nama pon perempuan :) Pkul 3 baru tido , walaupon tahu esok nak bangun pagi . Akhirnya tengahari juga la baru sedar . Sementara tunggu Abg Fa ambik sempat snap picture bersama nanad .

Then Abg Fa sampai semua kelam kabut , HAHA ! Sebelum ke BB , Alia nak pegi Jalan Duta , beli tiket bus balik kedah tok esok :) Sorry ea , tunjuk jalan salah . Aku mmg gile sikit tang jalan ni , bukan tak tahu . Tak pakar lah , tapi kalu naik motor . Aku mmg pro , kau diam diam je kat belakang . HAHA . Then lepas beli tiket , pegi ke Kl sentral antar Nanad die nak balik Shah Alam . Die tak dpt join , sbb family die de buat Majlis bebuka pose tok sedara mara .
Byebye Nanad :( Settle antar nad , terus bertolak ke BB ,aku ditugaskan tok booking tempat even baru pkul 330 , apa salahnya . Awalkan lebih selamat :) Settle je bahagian itu , jumpe Yana , kakya , aina kat McD . Then yg couple couple gerak mencari tempat yg lebih sesuai tok berdating and kami kami yg single nih . Pegi la mencari benda yang menarik , kali ke-2 aku kena kuatkan hati , sbb Si Aina shopping sakan . Tahan nafsu kau lin , tahan . Semalam Syam , ari ni Aina . HAHA . Kesiannya kau lin :D

(Depan F O S)

Kiteorang sempat karaoke taw :)


Sedar tk sedar da nak dekat bebuka da , rasanya sekejap je kan . Bile ngan kwn kwn , tak kisah pon waktu bebuka , macam cepat plak masa . Alahhh ... takpe takpe , sekurang kurangnya aku puas dapat kuar ngan dorang ari ni :) Jadi jom la kite ke Restoran Hainan , takmo masuk lagi . Lepak luar dulu , sampai tunggu couple couple yg belum dtg (sebenarnya tunggu Cik Kalip) HEHE . Tapi sempat lagi bergambar . Mmg gilak lahh !!

Aku dah tak sabar nak bebuka , macam la pose kan :) HAHA . Okayh okayh jom kite tunggu mereka dlm Restoran, aku da bepeluh nih . Tak sanggup den , jadi kuncu kuncu aku pon follow sekali lah . Tinggal la ezy ngan kakya menunggu Cik Kalip . Ni tanda aku reserved table , tapi mase ni 11 org je , pastu tambah lagi 2 org . Angah ngan Ery (Bf die lah!)

Selamat bebuka :D

Lepas je bebuka , gerak ke Pavi . Alaa saje je maw jalan jalan :) . Ezy ngan Kalip tak dtg join , maw dating barangkali , biarkan aja . Die join pon da Okayh :)

Byebye :)

On the Way nak ke Pavi , still de picture picture menarik tok di kongsi kan :DD
Hello hello kami ke sana , bukan saja nak snap picture. Masih ada yang ingin berSHOPPING ea dan aku terpaksa menahan nafsu ku buat kali ke-3 . Warrghhhh !! :)


Ini lah bf baru alia :) Abg fa , aku susah nak sebut nama dia lah .
Sorry ea :) HAHA .


Alia plak pegi , Byebye sygss ~


Dalam pkul 9 mcm tuh ,kami semua bersurai . B pon da otw nak ambik aku kat Pavi .Takmo lambat kang bising plak die :) Rasanya itu je kot aku nak cite ,aku mmg puashati ari tuh . Walaupon agak terkilan nanad takde ,Syam plak last minute kena keje Full . Tapi aku happy sgt sgt . Kakya caya tak,lin tk nages pon ! :) Suatu perubahan yang baek kan . Alhamdulilah !

SAYANG
GILERR
KORANG
LAHHH
WEYH !