Thursday, October 29, 2009

Pengambilan jubah !

Semlm hari pengambilan jubah kat Unisel, so mcm biasa aku g gan Hana . Fiza and Dila pon join sekali , Dila da lain lahh , dah girl sikit . tapi ROCK still ada lagi . Ganas betul la adik hana nih ! :DD Sampai unisel lambat , mmg sure la ramai kan . Apa pon before ambik jubah kena ambik cop dulu , tanda pengesahan da bayar ke belum .


61 orang oke kena tunggu , OMG !
Penantian satu penyeksaan kot! :(
Nasib still de aircon

Then dah selesai ambik cop kena beratur plak , dah mcm ular .
Mula mula jujur je kan beratur, pastu lama lama. tak tahan !
Potong memotong berlaku disitu ye :D MAAFLAH YEEEE :)


Aku taknak tunjuk jubah mcm mane, sbb bagi aku SANGAT SANGAT BURUK . Jujur katakan ,aku tak suka colour die ! Kelabu ? Kerawang biru , tetiba ada purple plak ? Hanjing punye colour tahu !!!! Memang takde keseleraan aku nak show kat blog nih ! Tunggu je la muka terpaksa aku memakai nya mase konvo nnti yekk! :)) Tak dpt snap picture ngan jubah pon tkpe , kwn kwn kan ada. Ramai gak aku jumpe time tu , semua dah lain ! semua pon berubah kan ! :DD Tapi ada yg sama pd mereka :) masing masing ckp aku GEMOKK ! :D

Me and Hana ;)

Me with Alia ;)

Me , Yna , Aina and Kakya :)

Ban , Me , Ila and Alia :)

Me , Ban , Liyana , Wana , Fiza :)

Lepas settle tu , g makan jap . Then terus balik kl . Matlamat utama nak cari baju :) Bukan semangat sgt la , tapi baju raya aku buruk laa so terpaksa beli lain jugakk :( Hurmm .. Cari punye cari akhirnya jumpe jugakk baju aku ngan Hana , colour apa itu tunggu konvo nnti yup ;DD So sekarang , tinggal kasut je la nak beli pastu semua selesai , tkmo pening pening dahh ..

Best gakk kuar ngan Fiza cousin Hana ni , satu kepala doe. Sebelum ni pon da kenal , cume tak berkesempatan nak gelak sama sama , HAHA :) Die gelak mcm aku kott !! Yang Si Dila tak abis abis panggil aku Bibikk!! :) Nak kena Si Dila nih taww ..

Me , Fiza and Hana *muka kepenatan*

Me and Dila (saje je buat rawkk tuu ! die kan rawk!)

Ok kawan kawan , tak sabar nak jumpe korang semua berpakaian jubah yg buruk penah aku jumpe , even Nanad kata "Bole tahan lah dr merah yg menyala, kuning mcm india. haha " . Aku tetap tak suka!! Geli nak pakai tahu ! :) Tu la mengutuk jubah org lagi ,colour jubah sendiri lagi buruk. kan kakya kan kan ! :DD Anyway korang , get ready okayh ! :)

Next plan ; Balik keje kang , direct jumpe Mia n Syam kat Pavi . Syam nak cari baju , and aku nak usha kasut . Hope sgt jumpe hari nih . Amin~ Then malam nnti may b Mia terus antar ke rumah Kakya kot. Aku tido sane lol , pegi ngan diorang :D Sok nak g Unisel lagi, ada rehearsel.
*betul ke aku spell ? HAHA*


*keburukan muka terserlah ye,
mungkin kerana cuaca unisel yg agakkk sejuk
ataw pon mmg semulajadi buruk . nilai sendiri (:

Tuesday, October 27, 2009

Oh tidakkkkkkkkkkk !!

Baru sebentar tadi aku dipanggil oleh bos , En Z :) Berbincangan tentang system baru yang akan bermula tak lama lagi ..



OMGGGGG!! Tahu tak yang apa dikhabarkan ?? Telefon office telah dihad kan penggunaaan nya ! Ini semua sbb bil melambong lambong sejak kebelakangan ini , jadi company mengunakan system baru ini tok mengurangkan bil dan mendisplin kan staff staff agar tidak menggunakan fon office sewenang wenang nya! Maknanye ; AKU DAH TAKLEH SUKA SUKA CALL ORG LUAR A.K.A BER GAYUTT !! Huwaaa aaa!!!
tak boleh nak call korang dah weyhh ! Macam mane ni , tak leh nak gosip dah , tak leh nak dgr cite korang da , tak leh nak merepek merapu dahh! Woitt leh gile aku mcm ni bhai , kalu setakat nak layan Myspace, Facebook,and Blog ni mmg leh sewel la jawapnya .Memang la still leh guna , tapi semua kena record . Kantoi la mcm ni ! :( Apa nak buat nihh ?? Hurmm , *pikir jap* buat muka sedih lahh .. Pastu joget jap lahh , HAHA .. Kesudahannye , kalu Dato' takde jawapnya aku tido je lah, blh ??
Ok ok , jangan stress lin . Benda kecik je kott , banyak lagi benda nak kena pikir ! Dah dah , PEACE YAWW!! :D Susah susah sgt ,tulis je surat perletakkan jawatan ! berhenti je la Cik Lin oi ! :)


P/S : Terima kasih kepada pelakon pelakon photobucket di atas :) Anda telah menyerikan karya saya kali ini , saya bosan sbb tu rajin mencari gambar anda di photobucket! :DD Hehe!



XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX



Tak sabar nak jumpe mereka esok !!! :D

. Kawan . Sahabat . Geng .

Monday, October 26, 2009

Last minute

Sampai ampang , lepak ngan Adun adun Pandan . Banyak cite hot pasal wedding tempoh hari . Tak hot sgt sebenarnya ; Hanya Alia ajak lepak bersama ?? Ohhh.. tolong lahh! :) Sikit pon tak ambik kesah ! :DD Jadi sengal sekejap setelah takde cite hot dah . HAHA !



Sabtu Ahad kali ni biasa je , deal ngan Aten nak jejalan cari baju konvo . Mulanya 2 org je , sekali Huda ngan Jihan turut serta , Has pon ada ;) Mase ambik Has , konon nye nak jumpe Tra tapi tu la kan , takdir dah tentu kan segalanya. Tak mengapa lahh ! aku pujukkan je hati aku semoga tidak memikirkan sangat ;) Jadi teruskan je lah plan ,asalnya aku nak tengok tengok je, tapi satu pon takde yg aku berkenan. Stress!! Jihan lagi la, ahad dah nak konvo kott . Die kan UITM , awal seminggu laa . Apa pon CONGRAT JIHAN :DD

Bayangkan la , dari SACC Mall ke PKNS ke JLN TAR . Takde baju pon yg menambat hati aku :) Dengar plak Has kata jubah colour kelabu , lagi takde semangat aku . Ada plak colour kelabu ? burukkk kott! :( Hurmm , lantak la abaikan !


Pukul 10 lebih mcm tu , semua da lembik tambah tambah Si Aten . Kesian die sampai sakit pinggang , doktor cinta la kata kan ; mane nak drive lagi , mane nak settle kan prob org lagi , mane nak dgr aku membebel lagi . Apa pon malam tu best sgt ;) Semua single , pastu jalan sakan mcm org gile ! Walaupon aku hanye membeli seliper dan jihan beli tudung sahaja . HAHA :) Before balik, sempat makan celup celup ;) eh .cocok cocok lah , terikut ckp Aten lah nih ! :DD


Ahad dari Shah Alam g jejalan ngan bie, naik motor . Kesian betul la , dah lama tak merempit ngan bie . Jejalan redah ujan lah , teringat la zaman zaman dulu . Mase bercinta cinta dulu , skrg naik moto kejap pon da sakit pinggang . Tapi nak jaga hati punye pasal ikot kan saje lah . Bie, cepat hidupkan roadtax kete ! Pls .. Then jumpe Aten sayang ; Melawat Syawal kat Bukit Ampang. Kesian die ;( Terukk gak lahh , peha die patah . Kena pakai tongkat but still nak konvo . Gagah betul! :D


Sempat gakk lah dating datingg before Aten hantar balikk :) Thanks Aten antar i ngan Shah :)
Cantek gak view kat sane , blh tahan indah gakkkk lah :DD Sambil makan steamboat , snap snap picture ngan Aten syg. Sengal jugakk lahh ! Org pandang je aksi model kami , HAHAHAA~
*Lantaklahh!*


Oklah , takde idea nak borak lah .
Pening ngan Plan ths week ;)

Friday, October 23, 2009

Bukan sekali , tapi dua kali .

Konvo semakin hampir , kira kira seminggu lebih je lagi .Pasti semua da menghitung hari kan ;) Hope semua plan aku berjalan dgn lancar , amin~ Hurmm.... tak sabar rasanya ,time ni la aku nak jumpe semua org , pastu nak peluk peluk (girl je lah!) . Rindu korang weyhhh!! Sumpah tak tipu! (xmo nages pls pls, tu je aku harap kan) :D Ini bukan kali pertama taw aku naik pentas dan salam ngan org atasan , ini kali ke-2 . Aku da aku experience la kira nya , kan kan ! :DD



Dulu ,

4 tahun lepas , di SMKPJ pada HARI GRADUASI (kali ke berape aku tak ingat lol!) . Perasaan yg jenis apa tah, aku pon tak berape nak sure ;( Pilu je nak tinggal kan sekolah , padahal aku bukan selalu gie sekolah pon . Sayu je nak tinggal kwn kwn , padahal geng aku bukan ramai pon . Sedih je tengok cikgu cikgu , padahal aku bukan murid fav cikgu pon . Tapi itu la hakikatnya , perasaan yg sgt sgt menyesal kerna tidak menghargai waktu sekolah. Akhirnya , aku sedar . Aku bukan budak sekolah lagi . Aku harus tinggalkan semua , tapi tkpe laa kan! aku masih bwk kenangan itu bersama :)


kiri ; YB Dato' Mad Aris ( ADUN KG PANDAN)
tengah ; Puan Fazilah Ibrahim ( GURU BESAR )
kanan ; ME !

Even kali ke-2 pon , sure tak sama dengan yg dulu . 4 tahun lepas hanya Spm , tapi kali ni Diploma ; pasti lagi 'gah' kan . Hurmm ..so everyone get ready la ea :DD

Semoga jerawat tak naik
Semoga aku tak nages
Semoga aku jumpe semua kwn kwn
Semoga aku tak tersungkur
Semoga hari itu berjalan dgn lancar
Amin~

Kepada kwn kwn yg tak dpt konvo ths year , its Oke la babe .
Next year ada lagi kan :) tkpe tkpe ,janji still dpt konvo kan ;)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sekilas pandang ;)

Tahniah kt Syam dah naik pangkat ;) dah pakai baju biru okayh ! :D
and kat Mama Azmah juga *mama yana!*

Tahniah kat Tira gak , da start keje baru ;) Gaji pon da baru , enviroment pon dah baru . Alhamdulilah , dah leh kumpul duit tok kawen ! :DD

&&

HAPPY ANNIVERSARY KAT ALIA & FA
3 bulan kan :)
fa! jgn nak mcm mcm ya.



Wednesday, October 21, 2009

Wedding :)


Sampai Kl je , salin baju kat Petronas . Jumpe Aten and direct g Dewan Maluri , bebudak lain da tunggu kt sane . Sorry again Syam tkdpt nak tolong! Aku penat nak cite panjang , just Wedding biasa seperti orang lain kawen jugak :) Just nice lahh ! :D

With Syam && My

With Mysarah sygs :)

With Yaya && My

ME , Aten , Faqthee , Syam, Huda and Ery

Thanks for ths ;)

And for ths also ;(

Mase nak balik tu , kasut leh plak patah. Nak kata kasut ni da lama tak la lama . HUH!
Gaji lambat lagi tahu ?!! Hurm lantak lah , Balik dari wedding berpecah ngan Aten , kami ke Shah Alam ; bie nak ambik brg kat sane :) Then gi Pasa Seni sat jumpe mama ,bie rindu katanya :DD

Then jumpe Aten balik kat Galaxy , mao tengok PAPADOM . Lagi sekali tak leh sebab lewat sangat , esok aku keje kott :D Terpaksa la tengok cite lain . Hurm. cite apa tah , Pasal robot robot. Nanti la tanye aten , HEHE :)

TUTTT TUTTTT . batery fon abis ;)

Fraser's Hill :)

Rasanya pasti ada yang tetunggu tunggu post kali ni kan :)
Hurmm ... Ok ok aku mula bercerita ,

Last week , Hari jumaat balik je dari keje direct balik ampang . Then siap siap , terus keluar rumah . Agak agak dlm pkul 830 mcm tu lah , Abah bising tak bg pegi . Dah malam katanya,kalu nak pegi pegi esok pagi je . Dah nama pon DEGIL kan , pegi gak lah . Maaf ye bah :) Tima kasih bagi pinjam kereta itam itu :D Sementara nak tunggu bie balik pegi la makan dulu , ingatkan nak tengok la PAPADOM. Akhirnya tak jadi coz bie balik keje lambat , apa pon thanks sgt sgt kat Kakya && Ika yang bersusah payah mem 'booking' kan tikett. Mase nak tunggu bie tu, masih nak plan nak ke mane kite ni bercuti ye ?? Semua blur lagi , tapi yang ada dlm carta Pangkor , Cameron and Fraser hill .Akhirnya semua sepakat nak pegi Fraser hill . Ye ye Alia, tahu ko da pegi banyak kali . Ni aku nak teroka la apa ada kat sane . HUH!

Dalam pkul 1130 mcm tu baru ambik bie kat Jalan ipoh , sempat jumpe Hana jap . Na, thanks kain tu ea , nasib tak reput kat umah ko :D Bie tkmo terus pegi , die ajak lepak lepak dulu .Penat kerja tak abis lagi barangkali . Kami ikotkan saja kemahuan die , sbb die yg akan jadi driver kan . So ,kami merewanggg dulu lah di Danau kota , sempat lah aku mencuci mata sambil makan steamboat. Yummmy!! :DD Rasanya dalam pkul 2 lebih mcm tu baru la gerak ,bayangkan laa ; dah la tak tahu jalan , main balun je . Pastu semua tido , bie ikot sedap rase je bawak. Eh tak tak, aku mula mula tak tido , konon nak teman . Tapi akhirnya, tewas jugak ! Paham paham je la ye siapa yg penah bwk aku . HAHA ! :DD Kesudahannya kami terlajak sampai ke mane tah , time tu subuh . Terpaksa la berhenti tok tanye org . Subuh ? Mane de org , nak tanye ngan sapa ? Semua kelam kabut , "Lex lex cari petrol pam" Angah kata.

Nasib pak guard ni ada , die la bg direction kt kiteorg :) time tu semua da tak tido , semua takut sesat lagi . HEHE :DD Jalan la mcm haram jadah , bengkang bengkok teruk gile kottt mengalahkan nak naik genting ! papan tanda KAWASAN TANAH RUNTUH kirikanan , agak menakutkan lahh . Tapi alhamdulilah semua berjalan dengan lancar akhirnya kami sampai ke destinasi nya :) Yeahhhh !!

Hey Fraser im cominggg ;D

Sampai awal pon tkguna , kena tunggu pkul 8 baru leh check in sbb kaunter reception die tak buka lagi . HUH! Tapi tk lama sgt la, sempat snap gambar ngan bunga yg segar kat sane . Ternyata Fraser hill LAGI SEJUK DARI GENTING OKE . Bagi pendapat aku may b sama, cume mungkin genting ramai org so tk terasa sejuk sgt . Mcm kat fraser hill ni orang tak ramai , kalu ada pon majority family . Memang kedamaian la disitu :) So, bile mase da tiba . Leh la check nih , then terus check in mengikut pakej yg diberikan . Mahal sedikit , tapi tkpe. Sekali sekala , RM334 for One Apartment + Breakfast . Jom makannn , laparr !! Roti telur 4 ;) main order je kan . HAHA


makan roti bakar je bie? :) die penat sgt , kesian dia .

dok luar la , kena panas sikit ;)

Ok ok , perut da kenyang . Jom tido . Penat gile kot ~ ZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Bangun dlm pkul 4 ,seperti yg kami target . Memang puas betul :) Siap siap semua , nak tangkap gambar kat tembok jam tu ,ala mcm alia tangkap :DD
Teka la kat mane kami menginap ;) HEHE ! Nie tasik apa tah , aku pon tk sure . Tapi leh naik mcm bot yang kena kayut sendiri tu . 15 minit rm6 sorang. Tapi kami tk naik pon , benda tu kat Titiwangsa pon ada :) HAHA. So snap picture je la ~

Taman bunga ;) fresh gile kot bunga die , aku jadi sakai jap :) HAHA . Best best , ye lol ! aku tak suka bunga , tapi sesekali romantik tak salah kan ? :DD

Singgah makan durian jap , mmg hebat . Semua elok elok ,takde satu yg busuk pon . Beli sebijik je la, angah bukan makan pon . Sekilo RM12 oke . "Cik yg kira longgok tkde ke?" *selamber aku tnye* HAHA .

Bie kata durian blh panas kan badan , sesuai la dgn cuaca sejuk kt sane tu kan .

SNAP SNAP SNAP ~ Sampai puas :)
Finally, Ni je la yang membuktikan aku ke sane :)
Abahhh .. HAHA !


Letih bergambar, stop jap pegi makan . Kena cari makanan yg panas panas ni ;) Makan pon nak snap gambar ke ?? Biar ar!! :DD

Malam tu kami hanye duduk dibilik , kerana cuaca diluar amat amat sejuk . Jadi layan cite melayu sambil makan buah langsat je lah :DD


&&&

Ini c kurus bg ! :D Mekasihhhh..
*korang korang, aku da tak leh letak nama anak la :(*

Keesokkannya :) Pkul 12 check out .Dan disini la kami menginap :D

Before balik nak singgah tengok air terjun .Pakcik jual durian semlm tu ckp ,air terjun kat situ cantek . 30 kaki taw , tapi air cetik je. So , kami maw cari kebenarannya :)


Naik bukitt , turun bukit , kona kiri kona kana , tak sampai sampai . Fuh ! dah penat ni , setengah jam da jalan kaki tak sampai lagi . Nak rushing g wedding kakak Syam lag ! Akhirnya semua sepakat patah balik , lain kali je le . Maaf tk dpt nak tunjuk air terjun 30 kaki tu. HAHA :)

Ok da tiba mase tok ucap SELAMAT TINGGAL :) FRASER HILL BLH DIKATAKAN BEST JUGAK LA.TAPI JALAN DIE MMG TIDAK MENJADI KESUKAAN AKU . HAHA :)


Ole ole disana :) beli sorang satu buat kenangan. Sorry kwn ! tiada untuk anda *mahal kott!!*

Sekian :)