Wednesday, October 21, 2009

Fraser's Hill :)

Rasanya pasti ada yang tetunggu tunggu post kali ni kan :)
Hurmm ... Ok ok aku mula bercerita ,

Last week , Hari jumaat balik je dari keje direct balik ampang . Then siap siap , terus keluar rumah . Agak agak dlm pkul 830 mcm tu lah , Abah bising tak bg pegi . Dah malam katanya,kalu nak pegi pegi esok pagi je . Dah nama pon DEGIL kan , pegi gak lah . Maaf ye bah :) Tima kasih bagi pinjam kereta itam itu :D Sementara nak tunggu bie balik pegi la makan dulu , ingatkan nak tengok la PAPADOM. Akhirnya tak jadi coz bie balik keje lambat , apa pon thanks sgt sgt kat Kakya && Ika yang bersusah payah mem 'booking' kan tikett. Mase nak tunggu bie tu, masih nak plan nak ke mane kite ni bercuti ye ?? Semua blur lagi , tapi yang ada dlm carta Pangkor , Cameron and Fraser hill .Akhirnya semua sepakat nak pegi Fraser hill . Ye ye Alia, tahu ko da pegi banyak kali . Ni aku nak teroka la apa ada kat sane . HUH!

Dalam pkul 1130 mcm tu baru ambik bie kat Jalan ipoh , sempat jumpe Hana jap . Na, thanks kain tu ea , nasib tak reput kat umah ko :D Bie tkmo terus pegi , die ajak lepak lepak dulu .Penat kerja tak abis lagi barangkali . Kami ikotkan saja kemahuan die , sbb die yg akan jadi driver kan . So ,kami merewanggg dulu lah di Danau kota , sempat lah aku mencuci mata sambil makan steamboat. Yummmy!! :DD Rasanya dalam pkul 2 lebih mcm tu baru la gerak ,bayangkan laa ; dah la tak tahu jalan , main balun je . Pastu semua tido , bie ikot sedap rase je bawak. Eh tak tak, aku mula mula tak tido , konon nak teman . Tapi akhirnya, tewas jugak ! Paham paham je la ye siapa yg penah bwk aku . HAHA ! :DD Kesudahannya kami terlajak sampai ke mane tah , time tu subuh . Terpaksa la berhenti tok tanye org . Subuh ? Mane de org , nak tanye ngan sapa ? Semua kelam kabut , "Lex lex cari petrol pam" Angah kata.

Nasib pak guard ni ada , die la bg direction kt kiteorg :) time tu semua da tak tido , semua takut sesat lagi . HEHE :DD Jalan la mcm haram jadah , bengkang bengkok teruk gile kottt mengalahkan nak naik genting ! papan tanda KAWASAN TANAH RUNTUH kirikanan , agak menakutkan lahh . Tapi alhamdulilah semua berjalan dengan lancar akhirnya kami sampai ke destinasi nya :) Yeahhhh !!

Hey Fraser im cominggg ;D

Sampai awal pon tkguna , kena tunggu pkul 8 baru leh check in sbb kaunter reception die tak buka lagi . HUH! Tapi tk lama sgt la, sempat snap gambar ngan bunga yg segar kat sane . Ternyata Fraser hill LAGI SEJUK DARI GENTING OKE . Bagi pendapat aku may b sama, cume mungkin genting ramai org so tk terasa sejuk sgt . Mcm kat fraser hill ni orang tak ramai , kalu ada pon majority family . Memang kedamaian la disitu :) So, bile mase da tiba . Leh la check nih , then terus check in mengikut pakej yg diberikan . Mahal sedikit , tapi tkpe. Sekali sekala , RM334 for One Apartment + Breakfast . Jom makannn , laparr !! Roti telur 4 ;) main order je kan . HAHA


makan roti bakar je bie? :) die penat sgt , kesian dia .

dok luar la , kena panas sikit ;)

Ok ok , perut da kenyang . Jom tido . Penat gile kot ~ ZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Bangun dlm pkul 4 ,seperti yg kami target . Memang puas betul :) Siap siap semua , nak tangkap gambar kat tembok jam tu ,ala mcm alia tangkap :DD
Teka la kat mane kami menginap ;) HEHE ! Nie tasik apa tah , aku pon tk sure . Tapi leh naik mcm bot yang kena kayut sendiri tu . 15 minit rm6 sorang. Tapi kami tk naik pon , benda tu kat Titiwangsa pon ada :) HAHA. So snap picture je la ~

Taman bunga ;) fresh gile kot bunga die , aku jadi sakai jap :) HAHA . Best best , ye lol ! aku tak suka bunga , tapi sesekali romantik tak salah kan ? :DD

Singgah makan durian jap , mmg hebat . Semua elok elok ,takde satu yg busuk pon . Beli sebijik je la, angah bukan makan pon . Sekilo RM12 oke . "Cik yg kira longgok tkde ke?" *selamber aku tnye* HAHA .

Bie kata durian blh panas kan badan , sesuai la dgn cuaca sejuk kt sane tu kan .

SNAP SNAP SNAP ~ Sampai puas :)
Finally, Ni je la yang membuktikan aku ke sane :)
Abahhh .. HAHA !


Letih bergambar, stop jap pegi makan . Kena cari makanan yg panas panas ni ;) Makan pon nak snap gambar ke ?? Biar ar!! :DD

Malam tu kami hanye duduk dibilik , kerana cuaca diluar amat amat sejuk . Jadi layan cite melayu sambil makan buah langsat je lah :DD


&&&

Ini c kurus bg ! :D Mekasihhhh..
*korang korang, aku da tak leh letak nama anak la :(*

Keesokkannya :) Pkul 12 check out .Dan disini la kami menginap :D

Before balik nak singgah tengok air terjun .Pakcik jual durian semlm tu ckp ,air terjun kat situ cantek . 30 kaki taw , tapi air cetik je. So , kami maw cari kebenarannya :)


Naik bukitt , turun bukit , kona kiri kona kana , tak sampai sampai . Fuh ! dah penat ni , setengah jam da jalan kaki tak sampai lagi . Nak rushing g wedding kakak Syam lag ! Akhirnya semua sepakat patah balik , lain kali je le . Maaf tk dpt nak tunjuk air terjun 30 kaki tu. HAHA :)

Ok da tiba mase tok ucap SELAMAT TINGGAL :) FRASER HILL BLH DIKATAKAN BEST JUGAK LA.TAPI JALAN DIE MMG TIDAK MENJADI KESUKAAN AKU . HAHA :)


Ole ole disana :) beli sorang satu buat kenangan. Sorry kwn ! tiada untuk anda *mahal kott!!*

Sekian :)


3 comments:

Anonymous said...

jeles xpat ikot.hahahaha :P
besh nyer lyn.
t ak suh faqt tgk kasi dye
nyesal xp k ;)
hahahahaha.
jaat nyer.
finally,jd gak percutian u :)
alhmdulilah semua selamat.
mwah2 !

.aten.

nurlinajohan in the house ! :D said...

HEHE.
tu la pasal :)
thanks aten banyak bg support.
hehe..

Anonymous said...

:D