Wednesday, October 14, 2009

Panggilan kerajaan

Hahaha , agak kelakar kan tajuk aku kali ni ? ke suam suam kuku je ? :)

Actually sebulan yang lepas aku de dpt Surat Temuduga SPA tapi aku tak tahu kenapa aku taknak bgth org , cume cume org org tertentu je tahu . Syam dah tentu tentu la bpk aku bgth kan . Bukan taknak share kegembiraan ni , even baru interview seriuslly aku appy gak dan dlm mase yg sama aku sedih sgt . Kali ni permainan yg aku reka, musnah kat tangan aku sendiri . Mmg ibu jari tok aku la kan ;( Cite die mcm ni ,

Mase aku apply SPA tu , kan de 5 pilihan ..
so aku isi lah ,aku tak berape ingat tapi seakan akan begini la pilihan aku .

1) Kerani Pengurusan
2) Kerani Pentadbiran Am
3) Juruaudit
4) .....
5) Pegawai Bomba

Sumpah , mmg aku saje saje pilihan Pegawai bomba sbb takde pilihan lain aku rase . Then saje gatal tanye klik kat Pegawai bomba tu . Dan sbb saje saje tu la , aku dpt tawaran temuduga jawatan Pegawai Bomba itu . Mmg aku tak dpt terima jawatan tu , aku tak suka . Bomba ? Adoiii .. aku mmg taknak pegi , tambah plak angah dok sakat aku "Pegawai pendek pegawai pendek" Oh tuhan mcm mane aku nak menghadapi nya . Takkk nak takkk nak !!


Tapi Abah ngan Makk dua dua suruh pegi ; Cube dulu la dek lin , Tak try tak tahu lin , Pegi la .nnti mak hantar . Pegi la nnti awak jugak senang ,nak buat loan . bla bla ..Aku tak suka , tapi takpela untuk STOP kan bunyi bunyi bebelan itu taksalah kan aku pegi je . Bukan confirm dpt pon :)

Ini akan jadi pengajaran buat aku , lepas ni kalu isi form jgn ambik mudah . Risiko amat tinggi ! Lin isi betul betul , tulis apa yg perlu . Apply apa yg minat , jujur itu amat penting . Kan skrg dah terjerat ngan permainan sendiri !!!

Apa pon aku belaja sesuatu smlm , mase tunggu turn interview . Aku terbaca satu buku masakan . Pejabat Bomba ada buku masakan ? HAHA (taksalahkan ?) . Tetiba terasa plak nak cuba , balik umah aku terus sediakan bahan bahan nya.

Menu ; CENDAWAN GORENG


Mula mula , tepung adabi .kotak kecik tu .


kemudian masukkan sebijik telur ; untuk kurang kan perisa tepung tadi .
kalu tak masukkan telur gerenti
masin . HEHE !


kemudian cendawan tu kite siat kecik kecik


Pastu masukkan la dalam tepung tadi


pastu ,korang sebatikan la .uli uli ke , tebalik tebalik kan ke , janji rata.

Dannn ... gorengg (sorry la kuali buruk . HAHA)


Agak agak da masak, angkat la :) Siap untuk dimakan !



Yeahhh , makan makan . Selamat Mencube kwn kwn !

Teringat dulu mase kat Unisel , ika suka makan benda ni .kalu beli satu cup tu tak cukup . dah la mahal satu cup tu rm2 taw ,kalu aku mmg tak beli la kan . minta sikit sudah , tapi sikit je la. takmo buat harta .kang cik ATIKAH maara ;) Hurmm.. tapi masih ramai yg beli , agak agak kalu aku buat business cendawan goreng ni mesti leh jadi kaya kan ? HAHA . lin lin berangan je lebih .

Tetiba teringin nak makan buah plak , menjadi kerajinan plak aku memotong buah buah ni kan , bosan kot dok umah smlm . Lepas mkan makan lepas makan makan , mane tak mokk . Tapi takpela , mood aku oke balik selepas masakan semua ni menjadi. HAHA ~

4 comments:

kuhh munira said...

hye ciklinlin :)

tahniah tau dpt pangilan SPA, naseb kamu g kalo xmmg aku x tau nk ckp ape...
mane tau neyh rezeki lin kn? bkan ke kamu yg selalu merungut kt kya ckp nape SPA x panggil2 betul x?
neyh la peluang kamu just take it keyh...

actlly kan, cendawan goreng tue nmpk cam sedap btk ckp ko kalo beli mmg mahal pun isi ckit jewh!!!

anyway gud luck ya syg =)

girlibra said...

ye cikmunirah.
mmg saya mengharapkan dpt panggilan itu,tapi bukan jawatan itu lol :(

tapi tak mengapa lah ,saya da berlaku jujur pada peng interview itu. haha :)

"saya tak berminat dgn bomba ni,tapi saya cuba nasib je la.."

*muka slumber badak*

hahaha :DD

anyway, thanks kakya :D

liyanaKim said...

lin . gila ah kow.
nanti aku tabk spring kat ko. dapat jugak pegawai kan. even pegawai bomba..
ko kan suka selamatkan orang yang terbakar
hahah

liyanaKim said...

lin . gila ah kow.
nanti aku tabk spring kat ko. dapat jugak pegawai kan. even pegawai bomba..
ko kan suka selamatkan orang yang terbakar
hahah