Thursday, October 1, 2009

Ucapan yang sama :)


Tetap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN :)

Aku takpenah lupe akan blog kesayangan aku nih , cume takde kesempatan je nak updated. ye ye aku tahu ramai yg tunggu cite raya aku en , sian korang . Sampai ada yang msg tanye bile nak updated blog , de yg col . tanye aku ok ke tak lah . HAHA . Kelakar la korang , aku ok lah ! Cume keadaan je tak mengizin kan .So, thanks sgt sgt kepada yang menunggu . Wah konon famous je *geli kott* HAHAA . Hari ini , kire genap la 2 minggu aku cuti . Wah sakan nih , padahal beraya kat KL je pon , Konon balik kg kan . Haruslah ! :DD

Anyway , dah tentu tentu sapa yang baca ni kire org org terpenting dalam hidup aku sbb tak semua yg tahu kewujudan blog ni kan . Jadi , aku nak minta maaf sekiranya ,aku ada wat salah or de wat korang sakit hati , ataw terlebih kata ke , apa apa je la yang korang tak leh terima . Aku dgn rasa rendah hati , mohon seribu kemaafan and salah salah korang tu takpelah , aku suka memaafkan org , mls nak panjang panjang cite .Dengan ikhlas nya juga aku maafkan :DD Bulan yang baik , yang mulia nih . Aku arap semua tanamkan nilai nilai murni iaitu Jangan Berdendam , yang muda mengalah yg tua , yg tua harus hormat pegangan yg muda . Tak semestinya yg tua sentiasa betul , tak penah ada istilah mcm tu kottt .

Kalu nak suruh aku cerita Hari Raya aku tahun nih , aku mls nak cite . Semua da tak best mcm dulu . Dulu de gak kisah kisah sedih , nages beria ria nih minta maaf yg sgt sgt , tapi sejak parents aku divorce , terpaksa lah buat pilihan and keputusan tok idup aku dan pada ketika itu gak rase serba salah datang . Nak ikot abah ke ? nak ikot mak ? Dua dua aku syg , dua dua aku nak , tapi tahun ni . Aku kekal ngan mak :) Ini jalan yang terbaek , abah da de family die titik ! Tipu lah kalu aku ckp aku tak stress , dah tentu la stress . Tapi rasanya aku da cukup bersedia tok semua nih . Rasanya aku mampu bertahan lag ,aku ingat lagi Ustaz kata "Allah takkan uji lebih dari kemampuan kite" .Jadi Cik Elyana cakap la apa kau nak ckp , perli yg sebanyak mane kau mampu , hina la sepuas hati . Aku tetap akan tersenyum , mahu tahu kenape ? sbb Pakcik kering saya sentiasa menemani saya .Thanks bie ! HEHE :D

Raya pertama tak pegi mane , aku pon tak sehat . Tak sempat nak jumpe abah la kire nya , die da balik Johor . Tak bersalam raya la jawap nya , takpe takpe nanti kite salam raya ye bah :( Maknanya Raya pertama tu , aku hanya dok umah sambil makan rendang berkali kali . Sampai da jemu da tgok ayam , HAHAHA :)

Banyak en , 10 ekor taw tu . Tapi mmg puas la, sbb mak susah nak masak rendang . Kire setahun sekali je die akan masak rendang . So, kena makan puas puas lah . Masa terisi gak mase budak budak dtg beraya; "Cikkk nak beraya blh ?" comel je bunyi , aku pon layankan aja lah !HAHA , Seronok rasanya . Selalu ada gak budk dtg beraya tapi tak seramai pagi raya tu , sekali dtg 13 org . Mampos den oi ! Tapi nasib mak da siap kan duit raya , hehe !


Petang tu , family bie dtg . Tapi tk sempat nak snap gambar dorang . Aku segan la plak , sbb selalu Pakcik Osman takde kali ni ada plak ! :) Sempat snap picture mama ngan mak je , dorang dulu kan member baik . HUHUHU!! Tapi muka mama nampak sedih en , tengok cik noni . Sedih pun mampu senyum lagi , hehee~


Malam raya tu , sahabat sahabat kesayangan plak dtg . Thanks Mia , Jihan , Syam . Sudi dtg jauh, tapi tak la jauh mane kan :) HEHE , Damia jadi Dato' Siti nih , HAHA . Comel je , jihan wat lawak pakai gelang sampai lengan , tahu la kurus yangg . Syam plak tak abis abis posing baju melayu die, tahu la mahal kan :)
Raya kedua plak pon masih di rumah , tapi kali nih . Kami ke IoI Mall , bosan kot . aku plan la tgok wayang ngan mak :) Cite Momok , Arghh . tak best lah ! bosan kott . Tapi okayh la, daripada dok umah kan . Ada gak aktivity nak buat .

Raya ke berape tah aku pon tak ingat , baru la aku balik ampang . Gie umah syam , umah eyna , umah atok , umah ateh . Baru lah beraya kat ampang . Tu pon kejap je ,then balik klang lama balik.ATOK KAMI RAWKKK ! :DD

ATEN I TAHU U DAH PENAT , HAHA !:)

But before balik ampang tu sempat la ke 'bilik gelap' sekejap ,teman si Damia yg beria ria nak pegi . Tapi takpela , kawan kawan punye hal , cincai kire laaahh!! :DD

Dan sampai lah genap seminggu, bie tetap menemani . Thanks sgt sgt :) Iloveyousomuchhhhh !!
Dikesempatan ini jugak , ayang nak minta maaf dari ujung rambut sampai ujung kuku panjang ayang ni , maaf zahir dan batin . Selama ni bie banyak sbr ngan perangai ayg, minta ampun sgt sgt . Halal kan yg terlebih dan terkurang sepanjang hubungan kite , ayg pon nak ckp ayg syg b sgt sgt . Tapi tu lah , susah nak lafazkan . Bla bla bla .. Jgn tinggal kite taw! :D


Sekian ~

6 comments:

Anonymous said...

uit bedah,,
ari raye ke2 dah pg tgk wyg kaa??
ada butul ka ko nihh???
ngeee :))

tyra..

Anonymous said...

tyra nk jan lin bleh x???
hahahahah
nk jan! nk jan!
tau2?????????

Anonymous said...

sonok raya bersama :)
aten.

girlibra said...

hehe :) blh la
aku bukan berkira tira oi .
ambik la . ehehe !
:DD

ermm , u pon raya bersama kan aten.
:D

liyanaKim said...

vavi ah ko
peli aku
mana dia gambr tak nampk pon kak

weh suma ala2 siti apahal//
kute doh

girlibra said...

haha :)
takde yg okayh lagi la.
nnti la , semua menunggu kemunculan gambar itu . haha !
:DD