Monday, November 30, 2009

dua ucapan

Happy Birthday to Athirah Maksum ;)

Kawan cacat saya yg sgt sgt sewel ,
saya doakan yg terbaik di sepanjang perjalanan kehidupan die . Amin~Moga die lebih tabah, tabah , dan tabah. Kami semakin jauh , namun itu tidak menjadi penghalang. Saya juga sentiasa ada bersama die ,Walau kdg kdg die tknampak kehadiran saya . Yaa , saya mmg suka menjadi telinga kepada setiap kwn kwn saya . Tira! Jaga diri kamu elok elok , jgn sesekali lupekan saya okayh! Ingatkan saja kenangan saya menghantar kamu pagi pagi buta di station bus untuk berdating , muka saya ternyata baru bangun tido dan pasti nya tidak mandi lagi , sempat lagi saya menemani kamu sehingga waktu bus itu berlepas ,sehingga kabur dari pandangan mataa. Saaya yakin kamu selamat sampai!


Tahniah buat Sha && An !


Selamat bertunang ye kakak kecik :) Mesti Happy kan , dah ada ikatan dengan yg tercinta! Pasti masing masing sudah cukup bersedia untuk menghadapi dugaan yg lebih mencabar lepas nih, Biasa la org dulu dulu ckp kalu da bertunang nih ,darah manis ; sbb tu sha kena suap gula dgn family An masa majlis pertunang tu kan kan. Ye ye aku tak pegi , tak dpt jemputan lol! HAHA. Tapi aku tahu la mane nak dpt info info bernas ni kan! :D Alhamdulilah la semua selamat ! Hurm, semoga ikatan tue sampai ke jinjang pelamin la kan. Amin~ So , sapa selepas ini ? Mungkin kah Alia ? Mungkin kah Lyana ? Mungkin kahh Hana ? Atawww! Mungkin kah Aten ? Segalanya mungkin! :D Tunggu dah saksikan ye kengkawan !

Sunday, November 29, 2009

Meow Meow Meow

Hey, My name is Nia lynn ;)


Finally,aku ada kucing sendiri ;) Along bagi; Thanks kakak! Walaupun die tak segebu kucing kucing Nanad . Tak sehebat kucing Nara dan tak setangkas kucing Eda Pinka . Yang penting nya die ada YANG TERCOMEL diantara yg lain lain. Seriusllyy !! :D Gile cute miut , mcm tuan die sikit sikit. HAHA .Nama die NIA ! Sebenarnya aku sendiri tak pasti Nia ni jantan ataw betina ,sbb alat kemaluan die kecik lagi, hehe! Tapi aku letakkan jugak la nama die , tak kesah la. Kalu jantan , apa salahnye nama die Nia . Die kan cuma kucing comel yg tidak bernama , die pasti akur dgn nama yg diberikan. Kan Nia ! :DD


Yin syg Nia sgt sgt , cepat membesar ok! :)

seronok tgok die bermain ;P

org nak baring die pon nak ikot serta ;P

tgok tu, tido lena je ;)

comel kan kan :D
tpi dgr dgr mak mcm tk suka je :(
sedih gile kot, tpi aku akan cube pertahan kan Nia aku!

Tuesday, November 24, 2009

Minggu Lalu

Plan ths week agak pack, tapi Alhamdulilah semua
berjalan dgn lancar . Aku suka begini , plan gerak seiringan dgn mood :) Bestt ouh! Hari jumaat lepas, sampai je Ampang Park angah ambik kat sane. Yang best sekali , die belanja makan Chieken Chop. Nampak nye mood die baik minggu nih , aku mula mula segan. Tapi tgok kesedapan Chieken Chop yg berapi tu dtg ke meja kami, aku jadi tak tahan. Makan je lahh! Bukan selalu angah belanja, terima kasih kakak!

*selera kan! hurmm.. satu tempat baru telah ditemui!
lebih dkt ngan umah kt
Ampang nih.


Balik tuh,konon taknak kuar lah . Nak dok umah je, tpi tk kesampaian bile Cik Syam kesayangan call. Aku mmg tk blh tak jumpe die, tk lengkap minggu aku tanpa die. Wah wah ayatttt!! Kalu die dgr mesti die ckp "Motifff!!". HAHA . Whatever! :D Malam tu kami lepak biasa je , jenuh mencari DVD PAPADOM, ye lol aku teringin sgt nak tengok cite tu. Nak dipendek kan cerita masa lepak kat Steven Corner tu, mia pun beli kan la DVD Papadom.*thanks mia* Aku pun excited la nak tgok,and janji nak tido umah die . So kami pun hantar la Cik Syam awal sikit , bye bye Syam senget! Pasang Pasang tak blh , NO DISC . Ala mesti korang biasa kena punye kan, ni la padahnye beli yg cetak rompakkk! Tak blh jadi nih, kiteorg pun pegi la balik . Nak tukar la konon nye , dah tukar and try lagi sekali pun still tk leh ! Bayangkan lah nak masuk 3 kali pegi tukar ulang alik, tak pikir ke minyak kete ! Last last aku geram, aku minta balik duit . Memang la bukan duit aku tapi aku angin la, blh plak Cina lahanat tu bg aku RM8 je . Masa beli RM9 tak leh kurang. Haaa. mmg panass lahh kan!! Nasib tak kena maki ngan aku, control lin control :)

Punye la nakk jugakk,cari punye cari punye cari! Takde plak penjual penjual CETAK ROMPAK BERGERAK tuh kan. Aku da start give up! Takpe lah, nnti aku beli yg original je . Masalah otw balik tu jumpe member Mia; Abg Jali nama die.

Dialog:
AJ: Nak g mane pagi pagi nih?? Eh Anak Noni pun ada *kenal plak mak aku*
M:Cari DVD ,ada nampak tk?
AJ: DVD apa? 1 colour , 2 colour , takde colour pun ada.
*gelak*
M:Papadom lah, ada tk?
AJ: Kalu beli takde lah, kalu nak pinjam de la kat umah.
M: Haa. pinjam pinjam! blh ?
AJ: Blh , tpi kena bg no fon. HAHAA
*terdiam*
M:blh takk?
AJ:blh blh, jap.

Die panggil adik die suruh ambik DVD kat umah,and kiteorg follow la dari belakang . Wahh .. Happy kot. Finally dpt gak tgok, tkyah beli. Percuma je okayh! :D Then sampai kat umah Abg Jali tu, aku sempat lagi jerit "Dekk kalu de cite 2012 tu bg la sekali" HAHAHA. Budak tu sempat mengganguk je.Sampai je kat kete budak tu blh ckp apa taw "Kak, cite 2012 je ada .Papadom takde,ada org pinjam" Hukkkk hukkkk ;(

F
U
C
K
L
A
H
H

Nak taknak ambik gakk la cite tu,aku pun tk tgok lagi . Tapi kurenggg la. Aku da mengantuk gile , alih alih telelap dlm bilik TV. Hurmm, Esokknya . Bangun dlm pkul 12 lebih , still gantuk tpi tk leh nak tido . Aku da biasa mcm tu,kalu da bangun susah nak tido balik , sedapnye tgok Si Kembar tido . Lena gile kott! Oklah aku nak balik , Angah tolong ambikk!!! :) Sampai je umah, Along ajak g wedding kwn sekolah die. Dah kawen da K.Nani , kakak aku bile lagi tah??! Ehmm..


Balik je wedding tu, semua dok membincangkan hal kawen . Mak kata aku 10 ribu , Angah 15 ribu , bile tanye kenape? Die ckp ,aku expired punye couple. Hampeh! Tak kire lah, 10 ribu tu leh bertambah kering Cik Shah syg aku tuh . HAHA ..Bile aku ckp mcm tuh , Abah dok menyampuk "Bukan nak jual anak,semua tu utk korang jugakk.kalu de lebih ambik la balikk".Apa apa la, aku mls nak pk kan lagi.

Aktiviti malam, lepak ngan pasangan bahagian Fatin && Faqthee . Best best ,konon nye nak g danau. Tapi bile da lepak kat Malis Corner , rasa malas lakk! lagi pun nak celebrate birthday Afiq kat Mcd. Ni aku nak cite sikit pasal Malis nih , makanan mmg best gile. Malam tu aku makan kuetiw goreng basah, Syam byar kan. Thanks! :D Licin weyh aku makan , mmg kuetiw paling sedap la aku rasa , Wah statement nih!! :D Kesian kan aku,dok je KL tpi baru 1st time lepak kat situ. Hurmm ,ramai org jgn ckp lahh. Mmg bebaloi baloi lah!


Masa tengah makan tu, Nad msg kata nak jumpe . Tapi aku terpaksa g celebrate birthday Afiq dulu. So aku biarkan nanad jejalan kat Danau dulu, then nnti settle baru lepak sekali. So lepas je msg Nad,die setuju. Kami bergerak ke Mcd, Wah nak buat suprise birthday ni bukan senang, neves i! :D Hurm, Mia plan baik punye .Dorang study kat sane, sbb Afiq de paper esok kire mcm Mia teman kan lah, nnti Mia ajak Afiq g toilet then kami siapkan kek atas meja :) Then......... TARAAAAAA!! Hehee :)



Akhirnya,aku dpt satukan Mia & Aten balik :) HEHE. Dorang tak gado lah, mls nak cite tang itu :) Hari Jadi org lain,aku lakk yang Happy! Settle je birthday tu, gerak ke Andalus plak. Jumpe Nanad and the geng, kali ni die tak bwk Ira. Tapi ada Diba and Nik! Hey YEN :) Kawan baru nanad. Ok org nya, sama mcm nanad suka membuli ! Ada ke patut nak letak aku kat STORR ?! Dapat snap separuh je, nanad kedekut doe! :DD


Malam tu, Aten tido umah. Sbb sok nya nak g wedding kakak Syam kan, Mesti org ckp kakak Syam kawen banyak kali kan . HAHA . Ini yg belah lelaki pulak lahh!! :D Kat sane jumpe budk sekolah; Shila and Tya. Ewah ewah!! tya da kurus weyh! jeless sungguh :( Shila? Hurmm. biasa la ngan kesombongan die , aku kesah ke?? HAHA, Aku pura pura senyum je. Benda da lepas kan! Kali ni dapat snap picture ngan Kak Sali , Cantek ouh die! :D



Balik wedding kiteorg plan nak buat sesuai tu yg santai aja, ye lah masing masing duit takde. So kena buat sesuatu yg tak perlu kuarkan duit lah , Mia bg idea pegi swim kt Umah Afiq.Yang lain ikot serta sahaja. Hehe~ Best gile okayh, main cari duit syiling. Pasangan Uda&Syam main tipu banyak kali, bengang je! Nasib la games takde hadiah! :DD Bie tk mandi . Die tak bwk seluar, tpi bile Afiq mandi. Die tak tahan, so terjun jugak la. Alaa sapa nak jadi photoghaffer mcm nih!Hehe.Lebih kurang 3 jam lebih gak la dlm tu tknak kuar, sampai kaki aku krem ok! Sakit nak mampus, mcm nak nages je! Thanks kat Aten & Faqthee yg nak tolong urutkan :)


*gambar buruk lah, tpi tkpela. Aku xtakut buruk!:D


Lepas swim biasa la kan, perut mmg akan bebunyi. Kami isikan ngan Nasi lemak , mmg sedap. Tapi aku tak leh nak snap gambar, baterry abis. Kaki aku yg krem tadi bertambah sakit, aku pk krem biasa. Tapi rasa nye mcm terseliuh je. Jalan pun tk stabil da nih! :D Hurmm, balik kemas brg nak balik Klang lama. Mia lak ajak g danau kota, aku ikot kan aja. Kami naik moto je, Mia pinjam moto aku sbb moto Afiq rosak. Sampai kat Permata blh plak pancit. Nasib nasib , RM30 melayang bg kat mekanik yg dtg on the spot tu! Hurmm, last last sekali lagi cancel nak pegi Danau! Apa ke malang lah!! Kaki sakit, duit sakit :D



Esoknye; Isnin.
Mc . Seriuslly tk larat!
:D thanks bie bwk g klinik!



~Minggu ni takde picture ngan bie pun,
aku baru perasan. Sorry bie :(


Thursday, November 19, 2009

Hujan


Seperti yg semua tahu , skrg nih kan musim hujan. Biasala hujung tahun mmg begini , tapi yg paling kesian kat negeri negeri yg mengalami hujan lebat sehingga mengakibatkan banjir. Sebenarnya time mcm nih la kite di Uji oleh Maha Pengcipta. Redo sahaja la dgn ketentuan Nya. Post kali ni bukan nak berceramah , just nak share pandangan aku ngan korang.
Selalu kalu hujan
mesti org akan kata :


"Ala ujan lah, mcm mane nak balik nih. Mesti basah.Huhh!!"

"Hisshh, ari ari hujan! mcm mane nak jemur kain kalu mcm nih."

"Hujan la plakkk, aku baru basuh kete. Rugi betul lah!"

"Kalu mcm nih la hari hari , demam la aku. Adoi!!"


Kenape nak bising kalu hujan? Hujan itu kan RAHMAT (bkn bpk hana lah!)
Aku pun selalu mengeluh bile hujan, tpi bile di pk kan balik.
Kenape aku perlu kecoh ?
kenape aku perlu bising ?
kenape aku perlu bengang?

Hujan je punn, kan??
So.....
Kalu basah , biarkan je lah.
Kalu kain tak kering , jemu je lah dlm rumah.
Kalu kereta baru cuci, cuci je la sekali lah.
Kalu demam , makan je lah ubat.
Susah sangat ke??


Aku ulang sekali lagi,
Hujan itu Rahmat.

"Dan Dia lah (Allah) yang menghantarkan angin sebagai pembawa berita yang menggembirakan sebelum kedatangan Rahmatnya (iaitu Hujan) , hingga apabila angin itu membawa awan mendung,Kami halakan ia di negeri yg mati (ke daerah yg kering kontang),lalu Kami turunkan hujan dengan awan itu, kemudian Kami keluarkan air hujan dengan awan itu berbagai-bagai jenis buah-buahan. Demikianlah pula Kami mengeluarkan (menghidupkan semula) org org yg telah mati, supaya kamu beringat (mengambil pengajaran daripadanya) " Al-A'raf:57

Persoalannya disini,penah tak kita bebangga dan bersyukur kerana dengan ada nya hujan lahh dapat menyuburkan tanaman yg kite makan , dapat membersihkan udara yg telah tercemar dan hujan juga lah yg membekalkan air di empangan.

dan juga penah ke kite dgr kan ayat ini "Hujan malam tadi best doe, lena gile tido"
Mengapa taksalah kan hujan??

*diam seketika


Dan aku akan gunakan ayat itu skrg !

"Malam tadi aku tido lena gile , semua disebabkan Rahmat yang Allah turunkan dimuka bumi ini .Disebabkan terlalu lena, sampaikan aku terlajak dan seterusnya lewat ke tempat keje"

HAHAHA. Poyo kan ayat, mmg minta pelempang je ! :DD
Hellooo aku tak salah kan hujan,aku salah kan diri aku sendiri lah sbb lena! :) Ok ok cerita hujan da abis , takkan korang nak aku nyanyi lagu Sudirman lakkk..


"Hujan yg turun bagaikan mutiara ,
berkilau bersinar berkelipan ,
Subur menghijau bumi terbentang ,
dan bayu bepuput lembut."


Okayh sikit sudah :D Arini even lambat ,mood aku appy sedikit. Tak tahu kenape , barangkali sbb aku rasa tenang kot? Semalam kena hujan , makan ubat , tido. Bayangkan la , pkul 930 aku da tido, awal kann?? Tapi blh lewat jugakkk. Tah! no comment .Lepas touch up cikit sebanyak dlm kete , mula la aku snap snap gambar. Ternyata mood mmg baik hari nih , semua gambar nampak cantek je. *perasan sekali sekala*


Lunch hour kali ni ada org belanja , Ye ye En. Nazifi lagi . Kali ni kami makan kat Pizza Hut (TTDI) . Best ouh dapat makan free , mmg aku bedal sungguh sungguh la, sorry aku bukan hipokrit! :) Kiraan makan tadi ; Pizza 3 , Ayam BBQ 2 , Mushroom soup , and Prawn banyak gilee. Mane tak montel kan badan aku , keje kat sini makan makan makan je keje aku , pastu online online online je . HAHAHA !! Sebenarnya ini semua sbb kemenangan Megatron lah, walaupun tempat ke2 kan, kire okayh lahh ada tajaan makanan! :)


Petang nih ada training netball plak kat Sport Barn, Aku taknak main! tak reti, nak jadi POMPOM GIRL je blh?HEHEE . Mesti semua bengang kan, ala relax lah. Aku bagi sokongan jugakk kan, lain la kalu aku tak dtg. Senyum semua ahli Megatron :)

*Tu lah dulu time kt sekolah org suruh aktif sukan takmo,nak jugak acara panjat pagar sekolah.Sekarang semua tak tahu! Padan muka la kannn.

Ini plak salah satu KELAHIRAN BARU YASMIN GROUP ; REACH COLLEGE .Kolej ini menawarkan bidang kejururawatan , yang selebihnya aku tak berape pasti lah. Sebagai permulaan kolej ini , GM nak buat satu testing la tok staff staff Yasmin Group, semua nya FREE just hadirkan diri je. Check darah lah , tengok ada sakit apa lahh. Tapi aku malas nak pegi lah,blh kan ? Bukan wajib pun! Takmo aku, kang aku tahu aku ada penyakit susah kang, jenuh aku memikirkan plak! Elok la aku taktahu, terus je mati. Senang cerita :DD



Mood = Insaf :P

Monday, November 16, 2009

Last week so boringgggg,

Hurm..semua plan tergendala!
Tapi tkpe, aku tetap akan bercerita :)


SABTU


Seawal 8 pagi da bangun, punye la semangat nak kalah kan BIRU kan ! padahal game start pkul 10 . Rambut tak kering lag aku da memulakan seisi bergambar ,bukan aku sebenarnye tapi Kami . Kami anak beranak ! :D Hurm, Cik Noni mmg jeles tengok aku bergambar . Die mmg akan turut serta, jadi kami seakan 'baik' lah :) Hakikatnye ,dua dua tgh perang mulut psl bowling. Standart la dua dua nak menang kan . HAHAHAHAAA :D


Sampai je One Utama, pegi breakfast dulu kt Teh Tarik place , Sponsor ok ! So bedal je la, even aku bukan jenis suka makan pagi sgt kan. HAHA :) Tapi services mmg mcm lahanat, gile lembab. Sampai kena sound ngan mak , Ha padan muka kau kan. Org minta lain kau bg lain, mmg dpt la! Huh! Ni la Malaysia, sebok ambik org asing kerja. Bile ckp semua tak paham. Nk suruh ckp Jawa baru paham agaknya!! Lain kali da tahu tak paham, pegi dok dapur !Sebok menyemak kat depan nak ambik order konon. Saja bg aku angin pepagi kan. Hurm...


Lebih kurang pkul 10 , game da start .
Aku hanye POMPOMGIRL :)

Tak banyak gambar la ,aku sebok bersorak memberi semangat.
Nanti la minta kat paparazi yup! :) Keputusan :


Perempuan : 1) Biru 2) MERAH 3) Kuning 4) Hijau
Lelaki : 1) Hijau 2) MERAH 3) Biru 4) Kuning

updated :

*tak tahu kenape kat camera company ni jadi warna Oren lakk.

Balik tu , bie ambik kat KL SENTRAL .Then balik Ampang jap , melawat sanak saudara and sahabat andai . Chey chey chey !! Poyo je kan , bile nak gerak ke Shah Alam hujan plak .So melepak jap la kat umah ,Abah plak takde kan . Sempat la bie layan hindustan ,pelik je die tu tak penah penah layan hindustan . Aku dok borak ngan Angah la , last week kan tak balik . Rasa mcm sebulan je tak jumpe , banyak gosip hangat nih!! :D

*gambar buruk, biasala hp bie ! (:


AHAD

Aku hanye menjadi boneka bodo di Shah Alam, kebosanan minggu ni tidak terluah . Mungkin ini cabaran tok minggu ini ,asal mahu keluar je hujan ,hujan hujan hujannnnn! . Bagaimana ya ?Sudah tentu la naik moto , kalu kereta aku tak kesah sangat la kot! Hurm.. kereta kan roadtax masih mati ,tah bile la Cik Shahrizan nak idupkan. Nasib nasib , plan nak celebrate anniversary pun tergendala. Semua yg diharapkan tak jadi , yg tak diharapan plak dtg. HAHA :D


Muka bie bile dipaksa bergambar ,
bile tak ajak maw .
Bile ajak takmaw.
Gedik la die ni! :)