Wednesday, December 30, 2009

Silent

Ternyata aku bengong untuk membuat keputusan tok diri sendiri, tpi kalu masalah org lain 'hebat' plak ! ;( Its okay linlin, kau masih kukuh berdiri. Kwn kwn terima kasih kerana membantu , saya amat amat hargai. Untungnya saya ada anda semua ;D Xspecially to Aten , Nanad & Kakya .Tak tahu mcm mane nak ckp , tak tahu mcm mane nak luahkan betapa serabut jiwa aku skrg. Ye ye aku tahu korang da bg jalan yg terbaik buat aku ,aku dengar , aku nampak , aku terima apa saja . Tapi aku juga perlu pilih lorong yg sesuai dengan kehendak aku kan kan. Huh! kenapa payah sgt ?




*Aku tetap akan cuba*





Mohd Shahrizan ,please ...
Awak tahuu apa saya nak kann.
:(


ready for oliday lilin.


Tuesday, December 29, 2009

streso

Sumpah stress.
pepagi dah dpt panggilan sial.
nak dilayan rasa diperbodokan.
nak ignore ,risau tak menentu.
apa aku perlu buat?

Ya-Allah,
berikan sedikit kekuatan utk aku menjalani kehidupan ini dengan bahagia,
Aku hanya manusia yg lemah disisi -Mu ,


:(
*sad*

Monday, December 28, 2009

Terlambat suda

Ye ye aku tahu semua nya sudah terlambat,tpi aku nak jugak merepek pagi pagi buta nih.Sorry sgt kat cicak kesayangan aku sbb lambat wish besday nih. Seriuslly ,busy sgt masa besday die tu ..

26hb dec kan ada konsert ROCK THE WORLD ,mm
g la aku pegi ! tapi bukan tok berhibur ,tpi untuk berniaga. Haa, pecaya ataw tidak aku niaga kat sane. Actually aku mmg minat berniaga, tpi tk tahu mcm mane nak buktikan aku mampu tok uruskan. Walaupun mcm pada mulanya mcm agak suram sbb hujan yg lebat tapi ia tetap diteruskan, nak dipendekkan cerita kesibukkan aku tu sampai aku tak ingat mane aku letak hp aku. Nampak mcm tak logik , tpi hasil nya aku dpt lebih 87 missed col dan 13 msg .Oh, sorry sorry! Xspecially kt nanad :( So,kat sini aku nak wish jugak la. Walaupun mcm dah terlambatkan. ;DD




Happy Birthday Nanad .
Kini ,anda sudah b
erusia 21
Suda
cukup banyak angka nya
Carilah pembaharuan untuk diri anda ,untuk kehidupan anda.

Sesungguhnya saya mahu lihat anda bahagia
.
♥♥♥ you!


&& Seterusnya,saya tidak ingat bile date nya.
ada satu perjumpaan budak sekolah,haha! mcm kelakar je.
Dulu aku tk rapat ngan dorang , ye lah dorang budak sukan.
Aku hanya budak acara lompat pagar sekolah.
Tpi kini semua berubah,tk sangka jugak agak kemasukkan ke
pala.
Mula mula aku segan gak, lama lama tu. best best.
Bile la dpt berkumpul mcm nih lag kan,hurmmmm...

Thanks Ina yg belanja makan chieken wing ;)


Thursday, December 24, 2009

be honest ,please!

Yehaa..
:) Aku skrg tgh bersenang senang dirumah.
hahaha. Actually aku da setting blog nih tok post topik nih.
Macam satu tugasan la buat korang.
Atleast aku tahu korang melawat ke tk kat sini kan ;)
Kalu rajin buat ekk, ekk :) hehe!



1. Who are you?

2.Are we friends?

3.When and how did we meet?

4.Do you have a crush on me?

5.Would you kiss me?

6.Give me a nickname and explain why you picked it.

7.Describe me in one word.

8.What was your first impression about me?

9.Do you still think that way about me now?

10.What reminds you of me?

11.If you could give me anything what would it be?

12. How well do you know me?

13.When's the last time you saw me?

14.Ever wanted to tell me something but couldn't?

15.Are you going to put this on your blog and see what I say about you?




Wednesday, December 23, 2009

Yang terakhir kali

Actually takde la terakhir sgt , haha! Esok aku da start cuti, ye lol ! cuti tahun sampai 4hb ,pls lah kawan kawan. Aku da bgth hampa banyak kali kot, penat aku dok canang sane sini , heboh situ sini . Hampa tanya lagi wat pa ? Aduyai .. help help.hihihi ;DD Masa cuti nnti mesti aku bosan sedikit sbb tkdpt online ngan korang, ye lorrr ! Rumah aku mane de tenet. Rindu la aku pada kalian semua ;( tambah lag tak dpt nak luahkan isi hati aku kat blogie kesayangan . Hurmmmm... Macam mane lah nnti kan? Hope cuti aku berjalan dgn lancar.


Mission cuti ;


Aku pk nak buat kerja part time ,
tapi kalu aku keje tkde la namanya cuti kan?
Aku pk nak hang out puas puas gan kwn kwn ,
tapi kalu aku hang out puas puas maknanye duit aku tak cuti lama la kat bank tu,kan ?
Aku pk aku nak rehat je kt umah, kesian badan!Asik keje keras je,
tapi kalu dok umah je ,mcm tak menarik plak cuti aku nntikan ?
Abis aku pk pk , aku mls nak pk lahh.
Kalu aku rasa nak buat ,aku buat je lah ekk .



Aku bukan apa, konon aku nak plan la yg terbaik tok cuti aku . Ye lahh , ada kemungkinan New Year kali ni nak celebrate pelik sikit. haha. So, aku rasa kena cari duit lebih sikit lah. Tapi kalu blh aku nak rehat je kat umah, main ngan Nia . Kesian die asik kena tinggal je ,Ibu die asik busy je dengan urusan diluar. Maafkan Ibu ek Nia, Ibu janji cuti nnti Ibu luangkan masa tok Nia ! ;D



&& Korang membaca yg sgt setia,
nnti kalu aku kerajinan aku update blog ni kat CC ek!
Tengok la kalu mood aku baik ;)


B,

Kalu itu yg terbaik buat b, teruskan lah.

Saya takmo larang dah apa kehendak awak.

Tentukan la jalan buat diri awak,
Siapa saya untuk menghalang.

Cuma satu je , saya mohon.

Buktikan itu...

Monday, December 21, 2009

Air peluh


Fuhhhh, last week punye tugasan penat mengalahkan aku berkerja seminggu . Letih jangan ckp la , tak ingat dunia weyh . Kepada kwn kwn yg aku tak reply msg, sorry sangat sangat . Ada mission yg penting harus dilaksanakan. Kepada kwn kwn yg aku sekejap msg , sekejap ilang . Anda pun begitu ; SORRY YA ! ;)

Akhirnya , semua settle.


*tarik nafas lega*


Alhamdulilah , kekuatan mengiringi aku .
Even itu bukan masalah aku ,
tpi bile berkawan aku menyifatkan itu juga masalah aku.
Hurm..ini jalan yg terbaik,
Aku & damia sudah buat habis baik buat die.
Moga dia selamat.



Hari ini aku cuti ,Aku perlukan istirehat.Silent hp please!



Thursday, December 17, 2009

Tugas



Sekejap je rasa kerja bulan nih , tup tup dah hari khamis ;) Hurm, esok cuti lagi . Asal hari jumaat je cuti , asal cuti je hari jumaat . Alhamdulillah , blh rehat :DD Tapi ths week ,aku de tugas penting kena buat .Actually,aku tak sanggup nak buat benda nih. Tapi demi kawan ,aku harus lakukan .Aku perlu kuat untuk kwn aku. Org kata aku baik sbb suka tlg kwn, aku bukan baik lahh! Aku cuma harapkan di suatu masa nanti bile aku susah akan ada seorang kwn yg dpt menolong aku . Bukan minta balasan ah , aku ikhlas . Tapi tak salah kalu aku berpemikiran begitu,kan kan? Kali ni kwn aku betul betul dlm kesusahan , semua org menentang aku abis abis dlm tugasan nih. Semua protess ,semua tak bg , semua membebel , semua kata aku silap , semua kata aku gilerr .Tapi bagi aku , kalu aku tak tolong sapa lagi ? Jadi aku harus , mesti ramai tertanya tanya kan tugasan apa yg aku rahsia kan sgt . Cukuplah skrg aku bagitahu , Rahsia rumahtangga . Itu sudah cukup kan ? Aku taknak mengaibkan org , ini terlalu berat tok aku pikul.


Kamu semua, doakan semua baik baik aja taw!



Alia sekarang sedang menjalani pemuliharan hidup , semoga perubahan yg die alami adalah positive. Alia takmo sedih sedih okayh , kau kan da biasa ngan ragam lelaki.Aku tahu setiap hari kau layan benda yg sama , tpi tkpe lepas semua nih settle . Kau blh hidup dengan aman dan tenteram , aku mao tengok kau yg dulu . Happy bagai tiada masalah ,sampai aku pun pening.Betul kata kau, sapa sapa pun takkan blh jadi mcm kau. HAHA .

Nanad sekarang menjalani mood exam , Gud Luck ea nadia ! Buang segala prob remeh temeh tu , normal la kehidupan , normal la persahabatan , kalu takde semua dugaan tu bosan pula hidup! :D Semoga pointer kau naik meletop letop kali nih. Nanti blh la Rose Merah bg hadiah special tok birthday kau. HAHA . Tak sabar aku nak tunggu date 26/12 tuh . huh!

Kakya sekarang dlm proses mencari pekerjaan , Takmo cepat putus asa okayh. Insya-allah ada kerja terbaik buat org yg bersabar seperti anda. Tak perlu rasa malu kerana menganggur, dulu lin 3 bulan gak menganggur , baru dpt keje . HAHA! :)

Lanna , Aina , Ezy , Tantan akan continue study kat Unisel Shah Alam . Korang korang semua jgn pernah lupe aku and kenangan kite taw. Ada kawan baru nnti kenal kenal la kat aku ,aku kan suka berkawan. Hehee! Dan yg penting, Obsess sentiasa dihati ok! ;D

Aten minggu ini akan berangkat ke Italy, family oliday . best gile en . You ,i nak ikot!! haha! Take care taw darl , nnti snap picture bebanyak. I nak tgok , ole ole tok i jangan lupe . Dun worry Faqthee i jaga kan untuk u , haha!! :D


Selebihnya,

Mia dah start keje & Afiq pun.
Moga moga kekal la kan,keje sekarang bukan senang nak dpt.





Tuesday, December 15, 2009

Hati bergoncang

Sebulan yg lepas , saya jumpe sorang lag org yg penting dlm idup saya suatu ketika dahulu,Happy jgn ckp lah . mmg tersangat , tapi apa yg saya mampu buat ? hanya melihat sahaja,kesian kan! ;D


Hye James Bond ,
Finally ,saya jumpe jugak awak kat FB . kan kan ! :)

Hurm,lama gilakk saya cari awak tao. Gedik kan saya ;P
Ye ye saya tahu ia kisah lama. Takkan saya blh lupe kan mcm tu je ,
ye saya still mcm dulu lahh.
Masih takut nak berdepan dgn awak ,tk tahu la kenape ?
Tiada kekuatan untuk ke arah itu. Hurm, kalu la saya ada keberanian utk melakukan nya tidak la saya perlu menyusahkan org lain.

Pada mula nya sa
ya tidak mahu mengambil tahu hal awak,tpi bile saya pk balik .
Kenape tidak ?
Sudah bertahun tahun saya mencari awak kan ,
menyelidik tanpa henti ,
bertanye kan sane sini dan kini bile jumpe kembali .
Kenape saya perlu berdiam diri ?
haha ,aku dah gile . Sawan fanatik kembali mengganas .


Oh bie , jgn risau saya tetap cinta kan anda !

Itu kisah lama, kisah sekolah .
Ia hanya menjadi kenangan terindah buat saya
dan
kenangan itu akan bersemadi sampai bile bile.
Itu janji sang penunggu yg setia.
:DD


Hey Mr James Bond !
Im Embun , still remember me ?
HAHAHHAHAHA!



Memo ; Die suka gelarkan diri die James Bond ,tk tahu la kenape ?
Yang penting sign die pun ada 007 taw ;D




************************************************


Selamat Bertunang Zal && Ain ,
hopefully sampai ke jinjang pelamin Okayh ~

Zal, Rahsia kau aku simpan taw.
Eh bukan! rahsia KITE aku simpan taw.
hahahha!
fucker la!!
:DD







Monday, December 14, 2009

2 org yg bernama Ibu

Happy Birthday Mak && Mama ;)
Aku de dua org Ibu taw, haha.
Pelik kan ,kedua dua Ibu saya dilahirkan pada bulan yg sama.
haha , dan yg kesiannya kami adik beradik lahh! sbb kena jaga 2 hati yg bernama Ibu .
Apa pun Selamat Hari Jadi ya!

Mak ke 52 (13 dec )
Mama ke (6 dec )

Khamis lepas,aku da start cuti .
Jumaat kan hari jadi Sultan Selangor .

Best betul bulan 12 ni , keje 4 hari je seminggu . Gile syokkk!!
So minggu ni plan hanye celebrate besday insan tersayang.
Mulanya ,besday mama . Buat kat KFC ,JJ Maluri je ;D
Mama nampak happy sgt , sampai tk lalu nak makan. Mungkin tidak pernah di sambut sebegitu barangkali . Anak anak die kan kecik lag , so mane penah celebrate katanya .
No hadiah , cuma kek and belanja makan . Itu sudah cukup!

Ini buatan tangan saya special buat Mama ;
actually Mak pun dapat kad yg sama tpi tk sempat nak capture ;(

jeles angah buat,kami pun nak buat . haha! ;)

Best plak jalan dengan adik , haha !
Biasa lah , baru nak merasa ada adik. hihi :D


Lepas settle semua tu , balik la . Sok aku kena bangun pagi , jadi tido mesti cukup . Aku mahu usha keje part time , aku perlu buat semua tu .Takkan aku nak dok melangut kt umah je , 11 hari kot off ! Cari punye cari , terus kena start keje hari tu jugak.Dalam mase 4 jam kena cari kasut itam , stokin itam , sanggul , klip rambut . HAHA . Gile kan , nak taknak kena gak la redah!! Semangat berkobar kobar mahu berkerja ! Ala dulu aku penah keje kat situ ; Hotel Prince (belakang Pavi) lepas abis form 5 dulu ,geng aku mmg ramai kat situ . Sekarang semua muka budk budk baru , tpi aku hadapkan jugak. Bahagian BQT mmg penat, tapi aku suka . Keje mencabar doe , sekali sekala tumpahkan 'wine' atas baju org kenamaan best kott. HAHA!


Hari Ahad turn Mak plak , pagi pagi lag kami da bersiap . Mak tak suka org bangun lambat ,so nak jaga hati die . Kena la kuar awal , kali nih . JJ Wangsa Maju menjadi pilihan , ye lah makanan fav die kat sane . Johnny's restaurants lah ! ;) Mak mmg suka sgt steamboat kat sane , aku pun tk tahu kenapa . Sedapplahh kot ? Aku plak baru nak balut hadiah mak ,last minute la. Kelam kabut kejap ! Tapi nasib, semua berjalan dengan lancar . Mak pun happy dpt hadiah ! ;)

slice cake from Secret Recipe ;)

1..2..3.. tiup!!!

Semua dapat suapan dari Mak , mcm terbalik je kan .
Sepatutnye kiteorg yg kena suap mak. haha! ;DD

Cik noni dpt hadiah la, eeee ~

Ini dari Along ;)

Ini dari saya ;)



Berapa banyak Ibu yg saya ada sekali pun ,
Puan Nooraini tetap yg nombor satu! ;)
I love you so much mum! ;D

Thursday, December 10, 2009

Kehilangan


Hp saya ilang , saya sangat sangat stress.Ini semua kecuaian saya . Maaf kawan, saya perlukan masa mendapatkan hp baru .So, jgn col jgn msg jgn mms . Saya tidak butuhkan semua itu! Alia Liyana , turn saya sudah tiba. HUH!Tapi takpe saya akan cuba dptkan hp yg sama seperti itu.Ini janji saya.



*tak sampai setahun saya pakai hp tu,
dan pekara paling penting dlm tu adalah video bie :(



Wednesday, December 9, 2009

LOVE TO TALK!

Kebanyakan lelaki tidak tahu bahawa bagi perempuan, aktiviti bercakap-cakap adalah amat penting, ia seerti dengan berkasih mesra. Bagi perempuan, berkasih sayang adalah bercakap-cakap. Tidak mahu bercakap-cakap bermakna tidak berkasih dan tidak bersayang.Tetapi lelaki tidak tahu bahawa persepsi yang begiitulah punca yang mendorong perempuan sangat memerlukan aktiviti bercakap-cakap dan berbual-bual dengan pasangan mereka.Bagi perempuan, bercakap-cakap tentang perkara-perkara yang tidak penting adalah amat penting!Bagi lelaki pula, banyak bercakap-cakap tentang perkara yang tidak penting cuma membuang masa sahaja, oleh itu tidaklah perlu dilayan.

Kebanyakan perempuan tidak tahu bahawa lelaki bukannya tidak suka bercakap-cakap. Sebenarnya, lelaki lebih menghargai kedamaian da
n ketenangan daripada bercakap-cakap perkara yang bagi mereka tidak penting.Lelaki sanggup berbuat apa sahaja asalkan mereka boleh mendapatkan kedamaian dan ketenangan.Itulah sebabnya lelaki suka perempuan yang membenarkan mereka duduk diam-diam sahaja sambil membaca surat khabar ataupun menonton tv di rumah, tak perlu bercakap-cakap.Tetapi bagi perempuan, apabila lelaki tidak mahu bercakap-cakap dengannya, mereka menganggap si kekasih tidak peduli akan dirinya.


Pendapat umum ;

1) Saya pernah menonton satu video yang menceritakan perihal cara lelaki dan perempuan berfikir. Kaum lelaki di katakan sentiasa mengasingkan setiap perkara di dalam kotak yang berbeza (dalam mindanya). Dan mereka mempunyai satu kotak yang di gelar : 'The Nothing Box'. Bila perempuan bertanya kepada mereka, jawab mereka : NOTHING :D

2) Perempuan pula, terbiasa mengaitkan setiap perkara yang hadir di dalam fikirannya. Menjadikan pemikiran mereka lebih kompleks. Dan kecenderungan bercakap lebih banyak daripada menyelesaikan masalah.

3) Sejauh mana kebenarannya, saya tak pasti. Tetapi saya rasa banyak betulnya :D Walaupun saya perempuan, saya tidak mahu menyebelahi mana-mana golongan.

4) Kehadiran lelaki yang kurang bercakap, adalah melengkapi wanita yang suka bercakap :D Kalau dua-dua diam, dan dua-dua bercakap juga tidak bagus ;)


*Ini menjelaskan perbezaan lifespan lelaki dan perempuan. Semua pendam diam2 dan timbul macam2 masalah kesihatan - antaranya stroke. Perempuan pula rasa lega bila bercakap /meluahkan dan release bahang dari badan/jiwa melalui cakap2nya.

*Time bercinta ada lelaki yg kata "saya suka dengar cerita2 awak (rambling). Lepas dah kawin, dia pening dengar kita bercakap. Boleh tak kata perempuan tertipu?


Lelaki lebih suka berdiam kerana lelaki suka 'observe' (apa yg dilihat secara luaran tanpa perlu kata2 dari seorang perempuan).. Perempuan suka berbual kerana perempuan sukakan 'feel' (apa yg dirasa,merasa atau terasa daripada perbualan atau dr pemerhatian mereka)... Pernah dibuat kajian drpd Discovery Channel, perempuan memberikan markah rendah pd lelaki yg tidak berjawatan tinggi dan kurang tampan, tetapi apabila ditunjukkan profil yg sama pada sekumpulan wanita yg baru saja selesai membuat bungee jump, mereka memberikan markah yg tinggi pd profil yg sama (secara umum, kesan bungee jump akan membuatkan perasaan seronok & teruja pada manusia - 'dopamine' - bahan kimia daripada otak, dikeluarkan apabila manusia berperasaan gembira, akan merangsang lebih cepat ) ... Teorinya disini, apabila wanita dlm keadaan perasaan yg positif/teruja, mereka tidak memilih luaran lelaki tersebut..Apa yg penting lelaki dpt memberikan perasaan yg diingini oleh perempuan..Apa saja perasaan,berlainan bg setiap perempuan.


Ini juga adalah hukum penciptaan (Law of Creation) iaitu segalanya berpasangan. Lelaki - perempuan, siang - malam, kiri - kanan, langit - bumi, dosa - pahala dan sebagainya. Hukum ini menceritakan akan sifat yang bertentangan atau berlawanan NAMUN saling memerlukan demi sebuah keseimbangan.

Dari LOC berhasil pula hukum penarikan (Law of attraction) yang secara tidak langsung menggambarkan adanya hukum penolakan. Umpama 2 magnet yang berlainan kutub ia tetap akan menarik satu sama lain.


Jika manusia pertama itu ADAM dan baginda adalah LELAKI serta awalnya baginda melalui hidup yang keseorangan dan kesunyian - maka tidak hairanlah fitrah lelaki (anak cucu Adam) menjadi lebih pendiam.HAWA hadir sebagai teman dan pasangan untuk Adam. Kehadirannya sebagai teman BICARA untuk menghiburkan pasangannya yang lama keseorangan. Maka, tak hairanlah jika fitrah perempuan lebih ramah dan menghiburkan.



Tuesday, December 8, 2009

busuk wangi

Semalam, hari Isnin. Mak start cuti seminggu , ye lah cuti tahun. Pegi die antar balik aku kena lah balik sendiri. Seperti biasa,aku mmg mampu berdikari. Naik bus sampai KL Sentral then ambik KTM ke station Petaling.Kali nih org tak sesak seperti biasa, cuti sekolah barangkali. Tapi bile tak sesak, ada jugak ganguan lain. Apa lagi kalau bukan pencemaran udara , Kalu asap bus aku blh terima lagi kawan! Tapi kalu pencemaran udara dari ketiak org , sorry lah. Aku mmg mengaku kalah. Tak tahan rasanya, mula mula aku sbr lag .Layan kan je bau itu sambik ber 'msg' dengan yg tercinta ;


B : Elok2 naik bas tu, kalu org gatal jgn layan

me : Gatal apa nya b, india sebelah ayg ni busuk laa.pening kepala!

B : Normal la tu syg. hehehee

me : Normal bendanya, aku nak temuntah da ni b oi!

B : Skrg kna tahan. Standby la plastic ye,dia pown manusia. hehe

me : Manusia pengotor.Bodo! Menyusahkan org je k****g nih!huh!

B : Rilex la, Apa2 pown sabar k. B sentiasa ada n lyn, kuatkan semangat. hahahaha

me :Ngek la b nih, b pun 2 kali busyuk masyam sama je ngan dorang.haha :D


*blh plak die buat lawak bodo ,aku ngah panas ngan bau badan manusia .Sesuai la ngan tajuk kan, mula mula busuk.bile dpt msg die jadi wangi. hehe :) *buat muka gedikk*




Monday, December 7, 2009

Penglipur lara

Dulu semua tak suka Nia, sekarang semua da leh terima die seadanya :)
Atok die pun sayang die , pegi keje kena cium dulu.
Mak long die pun kena main ngan die before g keje.
Makngah die tak suka kucing so die takkan cium,
tpi sekurang kurang nya,die dah layan Nia .
Before g keje , die timbang timbah Nia dulu.
hehe :D Comel je kan.

Semalam Angah msg :

H : Lin ku stil skt lg,td blik ku bli kek coklat apolo pas2 nia makan jgk .banyak lin nnti ko gnti taw..gn jari2 aku dia ggt.

L :Hehe,comel je nia anak Ibu tuh.Cakap ngan die jgn nakal nakal.nnti makngah xsuka.

H: Skg ni jd shbt angah dia la yg mceriakn angah d saat suka mahupon duka..wlpn dia xfhm tp ku pcaye dia xkan bocokn rahsia ku..aku syg dia

L : Haha,statement berani mati nih weyh.

H : Aku d label muka garang tp hati penyg,baik hati..putih bersih semurni sabun daia..itu la angah anak si noni gn si johan



Hari pengampunan

HAHA, pening aku pk tajuk yg sesuai tok tajuk post kali nih weyh . Akhirnya aku temui jugak, Wah wah gila bijak aku memilih tajuk kann kan! :DD Hurm, Actually sesiapa yg tahu apa yg berlaku antara aku ngan pisang je akan paham maksud tajuk kali ni. Aku pun mls nak cerita panjang tentang itu , yang pasti semua nya baik baik sahaja. Jumanah , thanks okayh. Kau banyak tlg aku mase aku down ngan sikap seorang kawan. Kejadian tu banyak mengajar aku erti sebuah persahabatan, dan kini aku lebih menghargai seorang kawan. Ye ke?? haha!


Nak dijadikan cerita , last week bie lepak Ampang . So banyak la aktiviti nak buat , kami ada plan business baik punye. Hopefully kali nih menjadi lah, bukan apa dorang ni angat tahi anjing je lebih kekadang! :) sama je mcm aku, huh! Kali ni turn Syam plak shopping , kami ke Nichi . Ye, aku tahu Nichi pakaian wanita kan ,dah die punye taste di sane nak buat mcm mane :P Jaket yg die pakai tu, dah lebih 3 bulan nak beli tpi tak kesampaian dan kini telah SAH menjadi hak miliknya.



(Berbalik kepada tajuk aku)
Mia pun da dpt keje kat Pavi , aku dok teman kan die cari kasut la tok keje . Masa die dtg ambik aku tu , blh plak die cakap nak bg aku hadiah. Hadiah besar katanya , mmg besar la kan. Alih alih terus ke rumah Pisang *sedikit pun tk terkejut, sbb mia mmg suka buat begitu!* ; Secara jujur nya aku mmg tk kisah , bukan aku ada masalah pun dgn die ? bukan aku de buat salah pun .Cuma cara mia buat suprise ternyata buat aku tidak selesa. Ya, aku tidak suka!! Tapi takpe la, aku cube mengawal mood aku. "Chill la lin , jgn rosakkan hari minggu kau" :)

Sesuai dengan Chirstmas yg bakal tiba tak lama lagi , Pavi dihiasi dgn pokok pokok yg agak besar dan konon nya bersalji , siap dengan Santa nya sekali taw. Agak menarik la hiasan nya ,Untung jadi budak budak dpt hadiah dari Santa. Kalu remaja pun dpt hadiah ,aku org pertama yg akan beratur . hehe :D Tapi takpe lah ,dpt tangkap gambar pun jadi lahh ;)

*kenapa aku berdiri tegak mcm nih , haha :D

*Itu die Santa ! Hey Pakcik gemok :D

*telinga di comel kan, hehe :)

Lepas settle mencari kasut , plan nak tengok movie. Tapi semua sampai malam, mane blh! aku nak balik klang lama lag, kang lewat. Hurm.. kami cube ke MBO ,galaxy! Mesti tk ramai org . Bile sampai sane , sama jugak lahh !Paling awal pun pkul 830pm , dah tentu tentu lah sampai pkul 1045pm , terus cancel. Dah la minta tolong org antarkan, nak balik lambat lak tu. Kalu transport sendiri kan senang! Bie, cepat la usahakan :( Nak ilangkan boringgg punye pasal kiteorang buat la aktiviti abiskan duit, hehe :DD Karaoke ngan Pisang ; Mia & Afiq snooker ; and last aku ngan bie merempit secara bijaksana :) Sudah tentu nya aku menang , haha ! :DD

*tengok la rempit tu , aku da get ready die blh berdiri lagi.huh!
Lembab betul,patut la kalah . HEHEHE :)

*mmg fav aku main benda ni ,tk pun cantoona.
Wan pun kalah taw lawan ngan aku ,
tapi kalu lawan ngan yana.die menang lah. hehe :D



Lepas selesai semua , Mia antar aku balik klang lama . Shah di shahalam, Sorry mia susahkan ko. Thanks tok Hadiah besar kau tu ek, kalu ko tak bg pun tkpe aku rase . Hadiah paling best minggu ni, bie dtg ampang naik bus .2 jam die dlm bus, mcm dari sini nak ke PD la plak kan.Pengorbanan namanye :D

*Muka penat tapi masih ada hati nak snap picture ngan Pakcik Shah!


Nota : Hal lepas biarkan je lah,even dulu agak teruk die buat aku. Tapi takpelah, setiap manusia tak lari dari melakukan kesilapan.Kadang2 pun aku buat silap gak. Aku terima , Aku maafkan kau. Even sekali pun kau tak penah ucapkan perkataan MAAF! :)

*baik kan aku*

Friday, December 4, 2009

Remy Ishak



I'm Addicted with Remy Ishak,
die sgt sgt macho Okayh! Suka die gile babing lahh.
Selalu org kt luar sane mesti minat kat mat salleh kan, tergile2 org jepun/korea konon!Tapi aku takk,banyak lagi org Malaysia,nape nak agung kan bangsa asing ?Dah lah tak sunat, opsss!! :)Lantak lahh!korang nak ckp aku takde 'taste' ke ,buta ke , rabun ke.
Remy tetap pujaan hati kuh!!

Abg Remy jangan sedih sedih ekk,
Saye peminat setia anda! :D


Ye,saya tahu awak jahat dlm Nur Kasih tuh.
Tapi kesudahannya awak dah berubah kan kan :)

Cuti Akhir tahun


Yeahhhh, cuti saya dah approve !
Kawan kawan ,cuti saya akan bermula pada 24hb dec 2009 sehingga 4hb jan 2010

Lama kan, kire kire 2 minggu jugak laa. :DD
Best best, saya masih tiada perancangan yg menarik.

Cume yg bermain di fikiran saya, saya mahu cari part time.

May b di Hotel tempat lama saya berkerja :)

Ye , saya mmg tidak penat utk berkerja.

Itu kan pengalaman namanya, pengalaman berfaedah.

Money money money



Aku saje je guna pelbagai colour,
itu tanda nya aku GEMBIRA.haha!


Thursday, December 3, 2009

Bangsar South

Balik keje semlm aku direct gie Carrefour, baru buka kat Bangsar. Agak besar la jugak, saje je gedik mls balik awal . Mak pun nak cari brg sikit. Hurm, nak dikatakan agak meriah jugak la. Tapi ada beberape benda agak pelik bg aku , tok korang aku tak tahu la kan. Tapi utk aku, mmg sgt unik!


HAHAHAHHAHAHHAHAHHAA
Pelik kan, dah mcm mesin basuh speed dah!
Kalu kena mmg tepat ke bontttttt**
huhu!


Benda nih pun unik,
Selalu aku sebok berebut nak tolak troli.
Tapi kalu guna benda ni tak leh buat keje jahat (langgar org)
HEHEHE .


Dan yg terakhir,
tahu kenape brg brg ni di masukkan kt dlm troli?
sbb supermarket ni takde plastic beg. Dah start kena bwk beg sendiri.Ye ye aku penah dgr la supermarket buat kempen kena bwk beg sendiri nih.
Tapi tk tahu lak dah bermula..Huh!
Nasib lahh blh bwk troli sampai ke car park,kalu tk patah tangan aku nak bwk!


Kakya mesti selalu g sini, umah die dekat kot ngan Mall nih.
Mall ke?? HAHHAA .
Masih tak percaya? Pegi lah ushaa!




Wednesday, December 2, 2009

50 tentang NURLINAJOHAN



1)Peramah & Sentiasa Riang

2)Tak cantek, tak howt , tak style , tak cun , tak menawan , tak macho TAPI tak la hodo!Hihi~

3)Tak pandai , tak bijak , tak cerdik TAPI tak la bodo !Hihi~

4)Sentiasa menjadi diri sendiri ;tapi keadaan selalu mendesak saya menjadi hipokrit. Maaf!

5)Kalu de org yg baik ngan saya, 10 kali saya akan baik ngan org itu . Tapi 10 kali org itu buat tahi depan saya , Silakan la kalu mahu rasa balasan tahi cair dimuka nya!

6)Baik kadang kadang, nakal selalu ,dan jahat sekali sekala!

7)Pelakon berbakat besar; pura2 saya bahagia ,padahal saya tiada apa apa,KOSONG!

8)Senang bergaul ngan org ramai , tak kire tua & muda

9)Mudah tersentuh ; Air mata banyak dlm badan, itu pasal lah !

10)Agak rajin melipat kain daripada menjemur pakaian

11)Agak rajin mencuci pinggan daripada memasak

12)Agak rajin mengemas bilik daripada mengemas meja makan

13)Sayang Mak & Abah ;Tanpa mereka siapa lah saya,kan

14)Sayang kakak syg byk2, cume dorang je tak tahu(Buat apa nak bgth,nnti asik kena perli je)

15)Sayang Boifrend ;Die banyak mengajar saya tentang kasih&sayang

16)Sayang Kwn sgt sgt ;Ya, Korang semua !

17)Sayang Keluarga tiri saya jugak :) Pelengkap keluarga saya. Hehee~

18)Suka mendengar masalah orang

19)Suka bg nasihat kt org ,padahal diri sendiri 'kongtangkanting'

20)Suka peningkan kepala pada benda yg remeh

21)Suka gelak dan kalu blh taknak berhenti

22)Suka J.Co Donut sgt sgt sgt, tiada yg lain. Pls!

23)Suka Pizza Hut , extra cheese pls! :D

24)Suka lepakk mamak ; Teh tarikkk 1 !

25)Suka menari depan cermin *Habit*

26)Suka menyanyi ; Walau suara sumbang mambang

27)Suka kucingg ; meow meow

28)Suka pegi holiday,tambah2 kalu dpt tgok Pulau/Pantai.Tenang je!

29)Suka colour terang

30)Suka buat benda hasil tangan sendiri

31)Suka berborak , mulut saya tidak penat utk bercakap

32)Benci jerawat

33)Benci ubat ubatan

34)Benci air suam; eeerghh!!

35)Benci org berlagak hot, tapi hakikatnye HAMPEHH!

36)Benci budak baru nak UP, tolong la kau tu bawah umo okayh!

37)Benci kwn tikam dari belakang ,pls la!kalu berani tikam depan lahh!

38)Benci bile takde duit :( , Money plsss!!

39)Benci perpisahan ; Ia membuatkan saya 'down'

40)Benci tuduhan tanpa bukti! F***

41)Benci manusia yg pentingkan diri sendiri; Oit, kt dunia ni bukan ko sorang je yg ada! Pk lah org lain sikit!!

42)Benci lelaki yg suka menindas kaum wanita yg lemah

43)Benci kes kes rogol, terutama dikalangan kanak kanak!

44)Takut pada kematian :(

45)Takut pada kegemukkan

46)Takut pada perubahan

47)Takut pada kegagalan ,kerna saya tak suka repeat benda yg sama

48)Takut jatuh cinta dua kali, xmo perasaan itu! plss :)

49)Takut Cicak ; Geli weyh!

50)Takut hantu ; Ya ,aku lemah semangat (Penakutlah senang cite)


Ada sapa sapa nak tambah ?
Silakan
, saya terima setiap pendapat org secara positive! :)





Tuesday, December 1, 2009

Aidiladha

Masih dlm mood raya kan , hehe :) Sebelum tu aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA ! Arghhh tk kira la sempat ke tk , nak jugak ckp nak jugak ckp!! Kalu de salah & silap , maafin ya!~ Hurm, last week aku jumpe Hazel . Lama tak jumpe die , rasanye lebih 3 bulan gak lahh. Die makin kurus weyh, jeles kot ! Die kata makin hati ngan Apit , aku pk pk baik aku makan hati. Blh kurus, hihihi :D Melalut da lin ni, nak dijadikan cite . Pegi JJ Maluri , itu je yg paling dekat. Wah wah mentang mentang tengah sale , plus plak gaji masuk awal. Aku pun pk nak cari baju raya la , walaupun hanya raya korban kan! :) Try punye try ada plak yg berminat, murah lak tu . Hazel yg takmo beli pada mulanye ,terus cair dgn harga yg ditawarkan. Die pon sakan beli ! HAHAHA. Sorry Hazel ,aku tahu kau penganggur yg kaya :)


Hari raya korban jatuh hari Jumaat , so ramai yg tak buat korban hari tu . Dorang buat keesokkan harinya sbb kan lelaki nak g sembahyang jumaat mane sempat . So, korban buat ari sabtu lol. Hari jumaat tu,aku hanya melayan cerita cerita hari raya di kaca TV. Best gak sekali sekala dpt berkumpul, mak seperti biasa masak rendang tpi tak la mcm raya aidilfitri. Cikit je masak , tpi sedap tetap sama :) Sabtu masa lembu lembu nak di korban kan, Mia ajak pegi tgok .Aku ikotkan sahaja, sesekali jatuh air mata melihat lembu lembu yg sudah tiba ajal nya .Aku cube betahan dari menyebut perkataan "KESIAN". Arwah nenek pesan , tk elok ckp mcm tu . Nanti jadi tak halal apa yg kite makan , walaupun hakikatnye aku mmg tk makan daging korban. Tak tahu la kenape, tk leh nak terima tekak nih. Ye Ye aku tahu la dpt pahala kalu makan , tpi mmg tk leh nak masuk kecuali kalu aku tak tahu,mmg aku bedal kan aja la.HAHAHA :)

*Gambar aku takde sbb aku kelihatan seperti MakCik Onah jual kacang ijau!


:DD Korban apa yg aku akan lakukan tahun nih, ye korban kan cinta . Aku tak jumpe bie pun minggu nih , ni salah satu pengorbanan namanya. HEHE :) Bie, rinduuu! Nasib nia ngan geng bas sekolah ada. Kalu tk leh sawan aku Raya Raya nih! HAHA!