Tuesday, December 1, 2009

Aidiladha

Masih dlm mood raya kan , hehe :) Sebelum tu aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA ! Arghhh tk kira la sempat ke tk , nak jugak ckp nak jugak ckp!! Kalu de salah & silap , maafin ya!~ Hurm, last week aku jumpe Hazel . Lama tak jumpe die , rasanye lebih 3 bulan gak lahh. Die makin kurus weyh, jeles kot ! Die kata makin hati ngan Apit , aku pk pk baik aku makan hati. Blh kurus, hihihi :D Melalut da lin ni, nak dijadikan cite . Pegi JJ Maluri , itu je yg paling dekat. Wah wah mentang mentang tengah sale , plus plak gaji masuk awal. Aku pun pk nak cari baju raya la , walaupun hanya raya korban kan! :) Try punye try ada plak yg berminat, murah lak tu . Hazel yg takmo beli pada mulanye ,terus cair dgn harga yg ditawarkan. Die pon sakan beli ! HAHAHA. Sorry Hazel ,aku tahu kau penganggur yg kaya :)


Hari raya korban jatuh hari Jumaat , so ramai yg tak buat korban hari tu . Dorang buat keesokkan harinya sbb kan lelaki nak g sembahyang jumaat mane sempat . So, korban buat ari sabtu lol. Hari jumaat tu,aku hanya melayan cerita cerita hari raya di kaca TV. Best gak sekali sekala dpt berkumpul, mak seperti biasa masak rendang tpi tak la mcm raya aidilfitri. Cikit je masak , tpi sedap tetap sama :) Sabtu masa lembu lembu nak di korban kan, Mia ajak pegi tgok .Aku ikotkan sahaja, sesekali jatuh air mata melihat lembu lembu yg sudah tiba ajal nya .Aku cube betahan dari menyebut perkataan "KESIAN". Arwah nenek pesan , tk elok ckp mcm tu . Nanti jadi tak halal apa yg kite makan , walaupun hakikatnye aku mmg tk makan daging korban. Tak tahu la kenape, tk leh nak terima tekak nih. Ye Ye aku tahu la dpt pahala kalu makan , tpi mmg tk leh nak masuk kecuali kalu aku tak tahu,mmg aku bedal kan aja la.HAHAHA :)

*Gambar aku takde sbb aku kelihatan seperti MakCik Onah jual kacang ijau!


:DD Korban apa yg aku akan lakukan tahun nih, ye korban kan cinta . Aku tak jumpe bie pun minggu nih , ni salah satu pengorbanan namanya. HEHE :) Bie, rinduuu! Nasib nia ngan geng bas sekolah ada. Kalu tk leh sawan aku Raya Raya nih! HAHA!

No comments: