Monday, December 7, 2009

Hari pengampunan

HAHA, pening aku pk tajuk yg sesuai tok tajuk post kali nih weyh . Akhirnya aku temui jugak, Wah wah gila bijak aku memilih tajuk kann kan! :DD Hurm, Actually sesiapa yg tahu apa yg berlaku antara aku ngan pisang je akan paham maksud tajuk kali ni. Aku pun mls nak cerita panjang tentang itu , yang pasti semua nya baik baik sahaja. Jumanah , thanks okayh. Kau banyak tlg aku mase aku down ngan sikap seorang kawan. Kejadian tu banyak mengajar aku erti sebuah persahabatan, dan kini aku lebih menghargai seorang kawan. Ye ke?? haha!


Nak dijadikan cerita , last week bie lepak Ampang . So banyak la aktiviti nak buat , kami ada plan business baik punye. Hopefully kali nih menjadi lah, bukan apa dorang ni angat tahi anjing je lebih kekadang! :) sama je mcm aku, huh! Kali ni turn Syam plak shopping , kami ke Nichi . Ye, aku tahu Nichi pakaian wanita kan ,dah die punye taste di sane nak buat mcm mane :P Jaket yg die pakai tu, dah lebih 3 bulan nak beli tpi tak kesampaian dan kini telah SAH menjadi hak miliknya.



(Berbalik kepada tajuk aku)
Mia pun da dpt keje kat Pavi , aku dok teman kan die cari kasut la tok keje . Masa die dtg ambik aku tu , blh plak die cakap nak bg aku hadiah. Hadiah besar katanya , mmg besar la kan. Alih alih terus ke rumah Pisang *sedikit pun tk terkejut, sbb mia mmg suka buat begitu!* ; Secara jujur nya aku mmg tk kisah , bukan aku ada masalah pun dgn die ? bukan aku de buat salah pun .Cuma cara mia buat suprise ternyata buat aku tidak selesa. Ya, aku tidak suka!! Tapi takpe la, aku cube mengawal mood aku. "Chill la lin , jgn rosakkan hari minggu kau" :)

Sesuai dengan Chirstmas yg bakal tiba tak lama lagi , Pavi dihiasi dgn pokok pokok yg agak besar dan konon nya bersalji , siap dengan Santa nya sekali taw. Agak menarik la hiasan nya ,Untung jadi budak budak dpt hadiah dari Santa. Kalu remaja pun dpt hadiah ,aku org pertama yg akan beratur . hehe :D Tapi takpe lah ,dpt tangkap gambar pun jadi lahh ;)

*kenapa aku berdiri tegak mcm nih , haha :D

*Itu die Santa ! Hey Pakcik gemok :D

*telinga di comel kan, hehe :)

Lepas settle mencari kasut , plan nak tengok movie. Tapi semua sampai malam, mane blh! aku nak balik klang lama lag, kang lewat. Hurm.. kami cube ke MBO ,galaxy! Mesti tk ramai org . Bile sampai sane , sama jugak lahh !Paling awal pun pkul 830pm , dah tentu tentu lah sampai pkul 1045pm , terus cancel. Dah la minta tolong org antarkan, nak balik lambat lak tu. Kalu transport sendiri kan senang! Bie, cepat la usahakan :( Nak ilangkan boringgg punye pasal kiteorang buat la aktiviti abiskan duit, hehe :DD Karaoke ngan Pisang ; Mia & Afiq snooker ; and last aku ngan bie merempit secara bijaksana :) Sudah tentu nya aku menang , haha ! :DD

*tengok la rempit tu , aku da get ready die blh berdiri lagi.huh!
Lembab betul,patut la kalah . HEHEHE :)

*mmg fav aku main benda ni ,tk pun cantoona.
Wan pun kalah taw lawan ngan aku ,
tapi kalu lawan ngan yana.die menang lah. hehe :D



Lepas selesai semua , Mia antar aku balik klang lama . Shah di shahalam, Sorry mia susahkan ko. Thanks tok Hadiah besar kau tu ek, kalu ko tak bg pun tkpe aku rase . Hadiah paling best minggu ni, bie dtg ampang naik bus .2 jam die dlm bus, mcm dari sini nak ke PD la plak kan.Pengorbanan namanye :D

*Muka penat tapi masih ada hati nak snap picture ngan Pakcik Shah!


Nota : Hal lepas biarkan je lah,even dulu agak teruk die buat aku. Tapi takpelah, setiap manusia tak lari dari melakukan kesilapan.Kadang2 pun aku buat silap gak. Aku terima , Aku maafkan kau. Even sekali pun kau tak penah ucapkan perkataan MAAF! :)

*baik kan aku*

2 comments:

Anonymous said...

alhamdulillah..
back to normal..
huhuhu..
chill la lin syg..
tiera ;)

Anak Bongsu Cik Shukor && Cik Noni said...

HAHAHA :)
sempat kau comment ek.