Friday, January 29, 2010

KEPALA KE LUTUT


I'm tired of trying to be PERFECT !


Semestinya setiap org mahukan perubahan dan perubahan itu mesti lah positive, kan? Tipulah kalu korang ckp yang korang taknak cantik , taknak kaya , taknak pandai , taknak duit , taknak itu taknak ini . Jangan hipokrit blh ?? Sama lah mcm aku , aku nak semua and semua itu aku nak ianya sempurna .Boleh ? Sudah tentu la tak blh kan , then bile da ta blh aku akan salahkan diri aku . Kenape aku tak blh , org lain blh ? Kenape aku buat nampak hodo , org lain buat nampak okay ? Kenape ,kenape , kenape ?? Lepas da puas salahkan diri sendiri mulalah salahkan org lain plak .Ini semua korang la punye pasal , Ko la sapa suruh tak ... Weh kalu tak ko mesti benda ni jadi .. Aku rasa kau punye salah la babe ,.. Hmmm..Itu lah leen , itu lah manusia.


Aku KAU ... sama!


Kalu blh aku nak nampak sempurna je dimata semua org. Sempurna sbg seorang anak , sbg seorang adik , sbg seorang kawan , sbg seorang kekasih . Mungkin aku lupe , mane de yang sempurna dimuka bumi ini selain Allah Yang Maha Esa . Tapi tak blh ke bg aku sikit kesempatan untuk tunjuk aku ikhlas menjadi sempurna , aku tak pura pura , aku tak hipokrit . Please lahh paham !


"Leen , sudah la kau tak penat ke jadi sempurna ,semata-mata nak puaskan hati semua org dan hakikatnya kau sendiri tak terurus ? "



*mengeluh


org kata : lin masuk bakul angkat sendiri , aku peduli ke ?

2 comments:

fatin said...
This comment has been removed by the author.
Anak Bongsu Cik Shukor && Cik Noni said...

Apa you merepek ni aten :(
sedih lah i , haih ..

It's Okay lah,
thanks for ur advise.
hmmmm..

*BM aku dapat berape ea dulu?