Friday, January 8, 2010

Belogsepot

Lama rasanya aku tak merepek panjang panjang ,kalu tengok post aku yg lepas lepas semua pendek .Macam bosan je ,aku baru je melawat blog Alia L .Die pun da pandai tulis panjang panjang , biasalah die dah ada sumber inspirasi skrg nih ; Annasue . Aku pun baru je jenguk blog die , best jugak lah , ceria je colour die ;) Kalu Nanad ,die suka blog Fynn . Actually aku minat sgt setiap tutur baris ayat yg cuba disampaikan , tpi sesekali bile die bermadah ,bile die berpuisi , aku kurang mahir untuk mengerti .Aku cuba nak paham apa yg diperkatakan oleh die tpi gagal , barangkali aku belum katam pelajari bahasa sastera . HAHA :DD Tapi kalu diberi pilihan ,aku lebih gemar baca blog Hanis Zalikha bg aku itu jiwa remaja sebenar , even usia masih muda tapi nota nota yg tertulis semua nampak mcm hidup je ,sudah pasti ia ikhlas dari jiwa .Wah wah ,mesti Si Hanis nih kembang kan ;DD Okay okay, terpulang la korang suka baca blog sapa pun yang aku tahu , setiap org ada cara yg tersendiri nak menulis blog nih . So, terserah lah. Nama pun blog sendiri kan !


Hari ini aku nak jawap beberapa soalan yg selalu orang tanya pasal blog . HAHA :)


Kenapa skrg ni org gile main blogspot nih ek , best sgt ke ?

= bessst sgt takde la. Tapi BESST LAHH! :DD at least terluah segala yg terbuku dihati .

Rasa apa ek ada blog ?

= rasa keju weyh , haha . Rasa satu tanggungjwp untuk menulis apa yang berlaku.

Perlu ke setiap org ada ? Kalu YA , kenapa ?

= Perlu ! sbb senang kite tahu setiap perkembangan seseorang itu. So, tkyah la kite tanye die banyak kali . Kau buat apa last week , kau buat apa next week , kau okay ke skrg . bla bla bla..

Tujuan sebenar blogspot adalah ...

= adalah untuk dijadikan flash back untuk aku , aku ni pelupa . So,dengan adanya blog . Aku masih blh ingat balik . And dlm blog pic pic selamat , tk kena air .tk ilang ,cuma bahaya kalu org curi. HAHA. Actually aku nak sejarah idup aku akan sampai hingga ke cucu cicit aku nnti .Hebat kan kan ? ;)

Sampai bile blog ini akan terus aktif ?

=Selagi aku ada minat dlm penulisan , selagi aku masih mampu merepek dan selagi aku mampu memberi cerita cerita sensasi . HAHA *org kata blog aku ni banyak bahan bergosip. hihi*



ha, ini sebahagian soalan yg aku dpt lah . Dan jwpan yg aku bg tu , berdasarkan pendapat aku sendiri . So, jangan lah rasa tak puas hati plak okay . Hem , terlanjur bercerita pasal blog ni . De sorang minah sengal ni telah mewujudkan blogspot nya kembali , dulu ada gatal pegi buang then sekarang kembali semula berwajah baru . Sapa lagi kalu bukan Nadia Abdullah , so klik je la kat link tu and jadi follower die . HEHE . Anyway , rasanya panjang tak post kali nih ? haha , blh tahan la kan kan ;)


Note ; Hati berkelipan seakan ingin memberitahu suatu khabar baik ;)