Friday, February 26, 2010

♥ you kawan

Yeah , cuti ;)
Hang out with my best best friends .
Selalu Damia and Sham je kan, harini Jihan turut serta .
Bessst ?!


JJ (Maluri) >>> Nichi >>> MNG Outlet >>> Wangsa Walk



*tetiba tulisan pun nak jadi lain kan, haih..

Pingpong

Megatron KALAH .



Sorry , dah mention awal awal kan .
mmg ta pandai main langsung ..


im off today, online at yaya house.

Thursday, February 25, 2010

siap sedia.

Reunion @ Gathering telah dibatalkan


Cicak saya cakap "kita dh tahu apa yg akan jdi , so masing masing prepare je lah perasaan"

*sayu*

Bile cakap rindu ,sana sini cakap rindu.
Bile cakap nak jumpe ,deal sana sini nak lepak mane.
Bile kenang benda lepas, sana sini sedih.
Bile dah sedih ,sana sini nak kuar air mata.

Tapi bile sorang dah setting baik punye nak berkumpul reramai , banyak alasan LOGIK yang diterima . Terimakasih :)

Mara ? Taklah, mane ada mara .
Terkilan ? Eh, takde lah . Nasib bukan aku yg handle.
Sakit hati ? ha, itu pun tidak .
Makan hati ? Itu mungkin ,tpi sikit je.
Suka ? kau rasa ??!

Okay okay , kwn kwn sayang. Jangan terasa dengan apa yang saya cakap . Saya hanya ingin meluahkan kat blog tercinta , sbb die je sudi mendengar jeritan hati seorang manusia yg kuat membebel mcm saya. Thanks blogie~ ♥♥♥ .Kawan kawan , saya paham anda ada masalah masing masing . Saya mengerti anda ada kesulitan yg tak dapat dielakkan , saya sangat jelas pertuturan anda . Tidak mengapa, mungkin takdir telah tertulis untuk kita tidak bertemu . kan kan kan (:


Jangan salah paham apa yg saya uraikan,
Jangan salah tafsir apa yg saya ucapkan,
Jangan salah anggap apa yg saya katakan,
Jangan salah kan saya sekiranya ia terjadi.


Actually saya baru balik dari dgr ceramah Maulidur Rasul, Alhamdulillah dapatlah sikit pengetahuan berkenanan Nabi Muhammad S.A.W :)

Notekaki : Saya mahu menjadi manusia yg lebih penyabar.

Wednesday, February 24, 2010

Unfaithful




jangan curang jangan curang jangan curang jangan curang jangan curang
Akhir akhir ni perasaan cilaka aku dtg balik , terasa ingin curang . Apa masalah aku ni , haih! Penah tak terjadi pada diri korang ? Honestly aku pun tk tahu kenape ngan aku ni , may b aku tak leh lelaki baik sgt ngan aku . Kenape die dtg dlm idup aku, blahh la LELAKI . Jangan gunakan aku , Jangan nganggu hidup aku . Dengan rasa hormat dan rendah diri ,tolong lah pergi sebelum perasaan ini melarat .




Tuesday, February 23, 2010

Menutup Aurat bukan saja pada tudung

model bontot's


Selalu sangat aku cerita pasal diri aku sendiri kan , kali ni aku nak merepek pasal org lain plak dan sasarannya wanita bertudung . Sebelum tu aku minta maaf lah kat sesapa yang terasa sangat tu ek . Tapi badan pompuan dlm gambar ni mcm kenal la kan kan ? sapa kenal ? hmm.. no komen ! ;) Rasa rasa korang kan , apa motif dorang tutup kepala ? i mean pakai tudung la ? motiff please ? Sbb nak tutup rambut yg kerinting tu ke ? sbb rambut buruk ke ? sbb dahi jendul ke ? sbb kena paksa ngan mak bapak ? ataww ngan BF ? or sbb trend skrg ? haha, kunun Ekin bini Mawi lah ? HAHA . Dah sah sah die cantik weh!! Rasa rasa korang kan , apa feedback org bile nampak girl girl mcm ni ? Kasi lempang sekali blh tak ? pastu ckp "atas tutup belakang buka ek ,sapa ajar ?" nampak mcm zalim sangat je kan , sound je lah "Weh nak tutup aurat tutup la betul betul , ni tutup sikit , dedah sana sini ! ". Okay okay jangan bengang sangat lin , kau relax je ! Tak lah, nak dress up gile gile ta kisah , tapi still de batas nak jaga imej org bertudung ,betul ta ??


Okay fine , org selalu ckp "Aku tak tahu la die baik ke tak ,tapi nampak mcm baik je . Pakai tudung kott" ataw "Weh,at least die tutup aurat auww. Pakai tudung Ekin lagi ! dari kau tuh!" . Weh weh nak gelak sikit blh ta? Hihii ;D Jangan nampak baik la, jangan pura sopan blh ? Tunduk sikit bontot nampak gak , tunduk lagi sikit lurah kau dalam gak . celaka! ;l . Malas mao maki bebanyak , kawan saya banyak bertudung kang kena samaan plak , dah lah aku miskin lagi kedana plak kang .Huhu~


Aku yang ta bertudung ni pun bukan lah baik sangat,tak la sopan sangat,
Memang la aku pun terdedah sane sini jugak , at least aku ta la bogel,
hahaa





Monday, February 22, 2010

Lotehh

Last week busy betul betul dengan pekara pekara yg sangat membebankan , sampai skrg aku tak okay lagi . Haih ,batuk cepat lah baikk.. lotehh ! Tapi takpelah , hopefully lepas ni settle dan aku akan hidup dengan aman dan damai ;) Yeaaahhh !!


Thanks a lott kt ORANG GILER KESAYANGAN yang sudi teman aku berminggu minggu ,
hee :)


Masa makan kat tanjung , Si giler buat ini , hee :) comelkan..
Aku tahu die tengah stress ,sbr la ea yaya !


Jejaka

Couple



Note kaki : Masa kuar tdi jumpe Aida , hee :) Seronok , die ngan abg ketul ketul . Wah makin cun sial , huhu. Plan nak ketemu Yana tak jadi , sorry babe ! Janji ! aku free nanti aku roger ko , Rinduu weh!


Khabar nya reunion jadi ke tak Cik Nadia ?



Friday, February 19, 2010

Nak sehat



Baru dua hari cuti , ni da cuti balik .

Alhamdulilah.dapat aku rehat .
May b betul lah ckp kawan aku ; aku ni tak cukup rehat agaknya, keje takde lain berjalan je! sbb tu lah demam tak baik baik kan , hahaa~
Tapi kalu aku dok umah bosan plak weh . Aku pun tak tahu la apa yg diri aku nak sebenarnya.
Satu je yang aku tahu skrg ni . PENAT !



*silent*



Minggu ni lin nak rehat ,
Ye lin nak rehat , betul la nak rehat.
Seriuslly nak rehat .
Tak caya sudah lah .
:D

Thursday, February 18, 2010

Mc




Buat Cik Nadia yang cakap saya buat buat MC tuh , See ..
Berapa banyak kali saya kena g klinik .
Abis duit saya auww , nasib blh claim . hee~

Im backkkk ,

Eceeh eceh, dah mcm diva plak tajuk blog kali nih. hee~ Jangan perasan blh tak cik lin ooi, hihi. So , mcm mane cuti panjang kali ni ? seronok taakkk kwn kwn ? Wahh wah , rasanya tak sampai seminggu kot cuti , tapi mcm mcm dah jadi ni . Hmmmm.. okay okay nad tk suka aku ckp hmm! ;)


Mesti peminat peminat blog ni sebok nak tahu apa aktiviti aku last week kan ? korang kalu tk tahu tak sempurna plak hidupkan . HAHA , gurau lahh !kang de yg terasa hati plak en en .Sayang sayang ku semua , life aku semakin membosankan tak tahu la bile nak pulih seperti dahulu kala. Aku pun da muak nak lalui hidup yg penuh kepurapuraan . ecehh ,lin poyo lah ayat tu! ;) Cuti kali ni bukan je bosan , tambah plak ngan kesihatan yg mcm haram . Sakit tekak je puncanya , pastu datang plak batuk , datang lagi selesema dan dilengkapkan plak dengan demam . Terima kasih , haha .Tapi keluar tetap kuar , jalan tetap jalan , melalak tetap melalak cume holiday je terpaksa ditunda . Paham paham je lah , menteri kewangan taknak keluarkan bajet tok org sakit ! haih.


Tak ingat hari apa , tpi kami berempat pegi ke Wangsa Walk . Karaoke!


Lagi lagi ke Wangsa Walk , sane mcm best lah . Kali ni pegi ngan Sham, tpi tk sempat nak snap picture ngan die. Biasalah Asst Supervisor busy melawat FOS !


Rasa mcm malas nak cerita details pasal cuti tu , skrg pun mood tk berapa nak baik . Biasalah org sakitkan . Ada hajat yg tercapai ,ada yang masih tertangguh . Nama pun lin kan , mmg suka plan plan last minute ni , hee~ Sempat karaokee , sempat tengok movie sesama walaupun kejap aku da K.O , sempat g mall even bukan aku yg shopping , sempat main merajuk merajuk ! haha , No Komen ! * bengong punye sham , kau kalah weh ! :D Kesimpulan tok cuti kali ni... agak mcm babis tpi still de part yg sweet sangat sangat , dah mcm time mula mula nak kenal lah plak ! ditambah plak ngan Mia , Afiq & Sham yang sentiasa ada time aku sakit ni lagi lah buat cuti ni lengkap ! Thanks kawan! Memory dihotel jam 3 pagi tak akan ku lupakan okay . HAHA ! Lalokkk ..


Sunday, February 14, 2010

Hari kekasih

Nak macam nih bolehhhhh ?


H
appy Together to all sweet couple in the world .

Afiq
Mia
Jihan ♥ Safone
Hazel ♥ Apit
Lyana ♥ Yai
Alia ♥ Faidhi
Nad ♥ Yen
Fatin ♥ Faqth
Alya Jolly ♥ Lanlan
Fara ♥ Shah
Riri ♥ Wan
Eliana ♥ Akim
Tiera ♥ Daus




Saya ? : Cinta sedang berputik kembali , jangan tanye kenapa.Terimakasih ! :)



Friday, February 12, 2010

Happy Chiness New Year



Yeaaaa , esok start cuti sampai hari selasa . Rabu mula keje balik , even mcm tk berapa lama tpi okay lah kan . Sempat lah nak rehatkan badan yang penat berkerja nih. hehe! Anyway, HCNY kat semua kwn kwn cina terutama Pang Mei Lian.
You..nak ampau , hee~


Actually cuti ni aku tak tahu nak pegi mane , empat hari rasa mcm lama tpi kalu tak plan bosan jugakk . Sham da beria ria ajak aku pegi jejalan , kaedahnya nak pegi mane ? Idea mmg banyak , tpi kalu duit tak ramai tkguna jugakkan.hmm.. Tapi kalu de duit aku plan nak pegi Bukit Tinggi , Pahang . Gile best kott, aku rasa ini lah tempat paling cool . Haih! Bile lah nak dpt pegi , huhu :)


Saja je mao share ngan korang , may b ada yang dahh pegi sini ke ? Hmm. tkpelah ada rezeki suatu masa nnti sampai lah aku kt sini . Eceeehh ! Aku rasa cuti kali ni kt bukit tinggi ampang je kot , HAHA! Takpelah, janji bukit tinggi . kan kan kan :D Tapi kalu cuti cuti mcm ni , pegi Spa pon best .Takyah Spa mahal la, Spa murah pun berlambak apa. Hmm.. Sapa nak sponsor ?? ;)


Wahhh , syokkkk doe !


kawan kawan semua ke mane ? de plan best ke ,meh share sekali weh . Aku mahu tahu jugakk ! hmm,dah lah tahun ni raya cina sekali ngan Valentine kan , Ohh! So sweet weh ! Nak dating nak dating , hee~ Dah dah lin , jangan mengharap sangat lahh . Korang korang semua ,tunggu je lah next week punye post ea , nnti ku citekan kesudahan aku punye cuti ke mane, haha. Hopefully de yang menarik cuti kali ni , amin~
(;


Kaki ku di blogspot mu ; Sapa sapa yang de blog tu sila sila lah update ye , jangan nak tunggu berabuk mcm rumah yg tak berpenghuni . Kesian kat blog tu and kesian jugak kat aku yg asik view tpi tkde apa apa perubahan. huh! ;l


Thursday, February 11, 2010

Rinduuu

Lepas komen gambar gambar Si Alya Jolly kt FB tetiba tercetus plak idea nak merepek kat blog arini , kalu tak mmg aku da mls da nak buka blog . Nak dipendekkan cerita , 3 hari lepas aku baru je add gha and harini die da approve , tetiba nampak gambar lama plak .

Taraaaaaa ~


Time nih kiteorg g umah cousin syuk kawen kalu tak silap , kat port klang then jejalan sekali lah kt JJ, Bukit tinggi . Memang best lah JJ tuh ,besar sgt kott! Even da mcm penat giler kan ! but still sempat snap beberapa gambar . Lawak kan aku pose , haih ! budak budak betul lah.*hairband paling ta tahan tu , hee~



Ni plak gambar yg baru baru ni dorang gi holiday plus melawat syuk kt Melaka, dgr dgr best ! Ala ruginya tak follow ..Hmm.sorry syg syg ku . Duit tk mengizinkan saya pergi . huh! Actually aku saje je nak suruh korang compare kan gambar atas ni ngan yg bawah . HAHA :) Susahkan nak kumpulkan ramai ramai mcm dulu .Persoalan disini , blh ke semua berkumpul mcm dulu ? Bak kata Piji " Blh, tpi kena tunggu salah sorang kawen lahh". Aku suka jawapan tu ! HAHA



Ila dah pakai tudung dah, hmm :)
Permulaan yg baik buat die & Syuk .
:D

Tuesday, February 9, 2010

bisu


takmao ckp apa apa da,
reunion ke, holiday ke , duit ke , pinjaman ke , hantaran ke ,
kawen ke , kete ke ,motor ke , lesen ke .
semua semua aku mls nk ulas ,
mls nak explain , mls nak terangkan .
takut salah cakap kang ,
org kecik hati ,
org merajukkan diri ,
org matikan diri ,
org lari sana sini ,
org maki sana sini ,
tambah perli sana sini ,
Jadi lebih baik , aku bisukan diri .


Kawan , maaf kan saya andai menyakitkan hati awak.
Saya cuba paham awak mulai skrg .
Saya minta maaf , awak maafkan saya okay ?




Monday, February 8, 2010

two couple



Melepak tak tentu hala, Mid Valley jadi sasaran kali ni :)
Thanks to yaya & afiq .



kuruskan yaya ,

sorry no make up , malas !

. love love love .

Peha fafau , hee~

Muka nak stim , haih

Kong Xi Fa Chai ;)

loser

Badminton tournament

Sabtu , 6 feb 2010
Taman Megah ,PJ


Megatron kalah lahh :(
Sorry guys, kami da buat yg terbaik .huh!



Jas , Leen , Nadia

Eh, mane wakil Starscream (hijau) ? hehe~

Pasukan Optimus Prime (biru) menang ! Congrat !




Thursday, February 4, 2010

Reunion

Hello gadis cantik,
Anda? yea anda yg tgh baca ni.Anda semua dijemput atau dengan lebih tepat “mesti join lah”.Ehh,jap jap party apa yg perlu kita datang nih yea?ohh,Ini party untuk lepak lepak diantara kita semua,dengan lebih tepat reunion .Bole datang kan kan .Pelbagai acara acara menarik telah dirancangkan.Antaranye,sila lah bace yg dibawah.hehe


Hari jumaat bersamaan 26.02.2010.
Jam 8 malam :
Anda semua diminta berkumpul di Kl Sentral : untuk memudahkan pergi makan makan di Naili’s Place ,Sentul.Lebih bagus anda semua tunggu dihadapan kedai pak cik McD.Kepada yg membawa kenderaan,sila sila lahh parking dulu di dalam Kl Sentral car park , atau untuk menjimatkan lagi ; tunggu jeh kat tempat teksi berhenti tu .hihi.


Jam 9 malam :
Ketibaan anda semua di Naili’s Place. Akhirnya setelah penat menunggu dapat jugak mkn.Ohh,pasal makanan.Anda semua diminta bagi duit makan dekat nadia yg keding tuh. RM 20 sekepala. Mahal? Jgn risau,kami amat menitikberatkan tentang makanan.Sudah tentu lah makanan di kedai ini amat sedap & lazat , satu pinggan ibarat 2 org pun bole makan auww.Tapi janganlah nak share plak , haiyakk! Tambah lagi , nak amik gmbr pun amat cantik ; view menarik okay ! plus anda pun cantik kan kan..


Jam 11 atau 12 malam :
Berjalan jalan area kuala lumpur yang indah, Indah ke? Dan disebabkan party nie hanya melibatkan kaum kaum perempuan. Penganjur acara telah mem-booking satu bilik hotel : OwenHotel .Supaya kita semua dapat spent masa yang lebih lama.Acara-acara dalam bilik akan diterangkan lebih terperinci sekiranya anda join.haih,mana bole thu semua.rahsia~ hehe.Takyah risau pasal pembayaran hotel.bilik nie amat murah.Paling bnyk kena bayar pun RM 15 sekepala.


Hari sabtu bersamaan 27.02.2010.
Jam sebelum pukul 12 :
Anda semua diminta bgun,anak dara tk baik tido smpi tghari.hihi.Pihak penganjur akan plan untuk makan tghari dan selesai makan akan ada sesi photoshot (tempat masih dirahsia kan).Pakai lawa2.


Jam 3 petang :
Party reunion selesai.


More Information :
1 ) Sila inform awal awal,ketidakhadiran anda.Selambat lambat nyeh hari isnin : 22.02.2010.
2) Minta maaf,acara ini hanya melibatkan kaum perempuan.Tetapi sekiranyeh pada malam acara di Naili’s anda mahu membawa pasangan anda.bole bole,tapi ingat sekepala rm 20.kalo tmbh,tmbh lah rm 20 lagi yea.
3)Duit kalo bole bg masa kat kl sentral.senang nanti.
4) Acara di hotel,tidak membenarkan lelaki.dan sekiranya anda hanya mahu makan makan tetapi tak mahu tido tido.sila bgthu awal2.sebab semua benda nie melibat kan reservation .
5) Pakaian adalah bebas.
6)Nak lagi info sila message : *nadia – 012753**** atau Anakrosemerah di facebook.


Semua terletak ditangan anda yang terlibat :) See ya!

Anak Rose Merah
Nurlina Johan
Lana Suhaime
Fatin Ainaa
Munira Sazale
Alia Liyana O
Alya Jolly
Fadh Fatin
Wan Razaliyana
Ezy Hussin
Intan Sofiana
Neeruza Ozawa
Nor Zaitul Fadzila
Jumanah Abdul Salam
Atikah Aziz
Mohd Issammuddin Sayuti


Wednesday, February 3, 2010

setia

Kan saya kata , saya ni setia org nya . hikhikhik..
Ingat lagi hp E66 yang saya beli hari tu ? haih , malang tidak berbau .
Ternyata mmg tk de kesempatan saya nak merasa pakai hp mahal .
Tak mengapa lah , mungkin E66 tu menguji saya supaya kekal pada yang lama .
Setia kan saya ? kan kan kan :)
Jadi saya beli lah hp model lama ,
Saya tak kisah kalu ada org ckp saya tak ' up to date' .
Saya kisah apa ? saya bahagia dengan hp murah .
HAHAHA ;)



Thanks to Along & Mak yg sudi tlg tawar menawan dlm peperangan jual beli fon (:

Monday, February 1, 2010

Terima kasih kawan

Terimakasih kerana sudi mendengar seluruh isi hati saya yang sedang bergetar kencang , segala nasihat dan tunjuk ajar akan saya gunakan sebaik mungkin . Adakala nya saya leka , adakala nya saya lalai . Kamu ! kamu ! kamu semua ! 'kekasih' yang terbaik saya penah ada.

Xspecially Nanad yang dtg dari MMU , Hmm..

*jangan klik pada gambar ini , nnti anda akan tekejut melihat jerawat jerawat masalah pada wajah saya ,timakasih .


Mood : Senyum rapi.