Wednesday, March 31, 2010

Tak Seimbang

*lambat update

Apa yg ta seimbang ?
Mood minggu lepas lah , ta tahu apa hal tah . Ada je yang ta kena! So , macam biasalah bile mood jadi sakai . Mohd Shah Rizan lah jadi mangsa nya && aku lah jadi bahan cari gado ketika itu . Haih , lin lin bile nak berubah ni . Penatlah . Ini semua sbb _______ , itulah confident sangat .Padan muka ;D



Sabtu : Hang out with Sham n Mia (tengahari ke petang) & Afiq n Sha (malam ke larut malam) . Sakan Cik Yaya n Cik Sham kite nih Shopping , kesudahannya aku yg paling sikit shopping . Kesian kan , nak beli kasut kat Vincci size plak limited . susah betul la kalu kaki mcm gajah ni ;l .Malam nye plak selepas 2 teruna abis keje , kiteorang tonton movie kat Pavi . Alaaaa cerita apa lagi kalu bukan EKLD2 . Arahan mantap bf i :) hihi ,

Shamsul Haslam :)

Babak terbaik weh ;)

Hebat sungguh weh lakonan Aaron Aziz, seriuslly suka gile kott. Aaron i love u ;) Eceeh sesuka je aku , lin laki orang tu lin . Hihi ;DD Yang paling penting Sam dlm cerita ni even die ganas kan, nampak lawakk jugak coz asik teringat watak die dlm Adnan Sempit je , hee~



Ahad : Tak ke mane pun , just teman bie balik Shah Alam . Lama ta jumpe family die katanya,aku teman kan ajaa . Before balik , sempat singgah HERO Supermarket beli brg dapur sikit . Org tua tua ckp kalu datang umah org ta baik tangah kosong . hihi ,poyo lebih la aku kan . Padahal bie yg kuar duit , haruslahkan rumah die kott :DD Sempatlah snap picture ngan adik bongsu bie , Tina :)


Malam jugak la baru gerak dari Shah Alam yg membosankan tu , before balik rumah mak plak kiteorg singgah ioimall . Biasalah mamat gedik tu nak main game yg racing tu , Sebok nak kalahkan bf i kununnya (Zack ; watak shamsul haslam dlm EKLD2) .Kecoh !

Jom tengok muka muka lucu mamat gedik ni , hihi .
Get readyyyyyy b :DD

Puas hati lahh tu .


EL

Hari nih disebabkan terlalu stress, terpaksa lah aku cuti rehatkan minda. Benda mmg nampak simple tapi seriusly aku ta suka. Aku ta biasa , lagipun aku bukan murahan ,senang terpedaya. Biarlah aku hidup susah mcm ni ta pe dari dpt hasil dari BUAYA TUA .


Ps/: Thanks to ALONG bg pinjam hp tok online..

Monday, March 29, 2010

F*CK


Aku dah ta tahan hidup dlm ketakutan mcm ni .
Aku mahu ketenangan , tolong jangan ganggu aku .
Aku bukan perempuan murah ,diri aku bukan utk dibeli .
Aku ta perlukan semua yg kau beri , tolongg .
Aku merayu , jangan ganggu hidup aku .

Ya-Allah ,lindungi lah hamba Mu ini dari segala anasir anasir jahat .
Aku insan yg lemah , aku bermohon & aku merayu .
Lindungilah Aku dari manusia BERPENYAKIT gatal :(



*ya ya ,ini buat kau yg berdarjat !


Friday, March 26, 2010

Award


Yahuuuu , first time dapat award tok blog auww.
Tapi ta tahu la Sang Pemberi ni ikhlas ke tak bg award ni kan .haha
:) Apa pon terima kasih ea . Bukan senang senang je auw nak ambik award ni , lepas ambik je dari Pemberi aku ditugaskan menunaikan janji janji yg termaktub dlm syarat syarat yg disediakan . Ala bukan banyak pun syaratnya ; SATU SAHAJA .

Give 7 things about you !
ok ok ,bukan susah sangat pun


1) cupcakes
2) my family && my boy
3) my true friends
4) cat very much * yg comel sahaja okay!
5) holidayyy
6) colours ; blue & purple & soft green
7) myself ;D


Kalu org lain sebok nak bg award ni kat kwn kwn die , aku taknak bg bole ta ?Nak tahu ke sbb apa ? Rasanya ta yah bgth lah kan . Kang ada plak yang tawa hati , makan hati , ta sedap hati dengan statement yg aku bg nnti . hihi :) Takde lah , aku taknak bg sbb.. sbb taknak bg lah , hee~

:DD

Thursday, March 25, 2010

Dyesebel


Haaaa, sapa tengok cerita ni ? Astro Prima 105 / Pukul 1230 am sampai 130 am / Isnin , Selasa , Rabu . Actually tu waktu ulangan die la, waktu betul die aku ta tao pukul berape . Kalu petang dah tentu tentu aku ta dpt tengok kan , so tengok ulangan pun jadi lah .

Cerita ni best giler , even nampak mcm ta logik sangat . Tapi layan doe , ada sekali tu aku ta dpt tgok sbb hujan lebat gileer . Tahu tahu je la bile ujan astro kan ta bole tengok , aku jadi tekanan jap sampai ta bole tido kott . HAHAA , baik punye penangan cite pilipino ni . Bayangkan lah , Dyesebel (duyung) sanggup naik ke darat tinggalkan family angkat die tok seorang lelaki yang die cintai , mcm mcm dugaan die kena tempuh sorang die masa kat darat tu ,dah la baru pandai gunakan kaki . Nasiblah die dikurniakan seorang kwn bernama Buboy, sambil die mendapatkan cinta kekasih die ;Fedro . Die jugak cari mak kandung die yang telah menjadi manusia , rupa rupanya Mak kandung die ; Lucia . Ibu tiri kepada Fedro ,Hmm.. itu je lahh kang panjang panjang pun bukan korang nak baca . HAHAHAHA . Tapi seriuslly cite ni mmg best ! Ten star for ths moviee ♥ ♥ ♥ >>>>>>>>>>Dan disebabkan kecintaan yang mendalam terhadap Dyesebel , aku mula membuat research tentang pelakon handalan ini .



Nama die ; Marian Rivera

Lawaa giler kan kan ;D

Auwwww ;)


Notagedik : Nak tahu nama lelaki nih ? haha. Jangan gelakk auww , Nama die ; DINGDONG DANTES :)



Wednesday, March 24, 2010

Norehan Johan


Happy Birthday Alonggggg Sayang !
23032010


**Maaf ,mcm ta sempurna je celebration birthday kali ni :l
Paham paham je lahh ,akhir bulan ni kan kan .
Tapi nampak along happy even ada satu slice cake & hanya celebrate kt KFC je , hee :)
Anywy , Along thanks for everything and im sorry if i hurt you.
Please please .. forgive me ;/



Tuesday, March 23, 2010

Maslina Mokhtar



Setelah 10 tahun kami terpisah di sekolah rendah , kini bertemu kembali di ' mukabuku ' ! :) Thanks FB , actually picture ni dari bulan Januari lagi . Tapi lambat dpt dari Zaana yang study kt bangi ta balik balik plus takde kesempatan nak upload. heehe :) Meh aku kenalkan , Nama penuh die ; tuh kt atas tu . Alaa,kat title tu lahh . Kiteorg panggil die Mas :) Die nih anak polis , dulu masa sekolah rendah . Kalu ta silap aku lah, geng kami bertiga je . Aku,die ngan Irna . Tpi dlm picture ni Irna takde ,die de prob time ni . So ,tkdpt jumpe . Nasib Zana ikott , kalu tak segan jugak aku nak p jumpe Makcik Maslina ni . Giler ta segan , sepuluh tahun kott . Masing masing mesti da berubahh , mane la tahu otak die dah ta masuk ngan aku ke . Mampusss ! Tapi nasiblah semua berjalan dengan lancar , semua still macam dulu lagi . Perubahan ? Hm,ada jugakk . Kali ni die nampak dah banyak ckp sikit , ta tahu la sbb da lama ta jumpe ke atawww mmg betul betul da banyak ckp .. Syookkkk wooo , banyak giler sembang sampai ta sedar org nak kemas kusi meja time tu . HAHA :)



Even da mcm 2 bulan benda ni jadi ,sampai skrg pun aku masih ingat suasana tu . Haih ,bile la boleh lepak lagi mcm tu . Rindduuu giler kott . Apa yang paling besst ,bile aku masukkan gambar2 kt dlm facebook . Adalah dua tiga org dok tanye "Maslina kenal aku ta ?" , "Eh, maslina ni yg anak IPD Ampang tu ea ? aku penah pegi umah die kott dulu .Mane kau jumpe die ?" , "Maslina ingat aku tak ??" mcm mcm lah soalan datang , tu lah gaya nya bile lama ta jumpee . Jadi culture shock kejappp lah en .hee :DD



BFF ~


Monday, March 22, 2010

Bahasa Melayu sayaa



1. Bekas kekasih saya adalah:

Megat ZulfikriNoor

2. Saya sedang mendengar:
bunyi air-con

3. Mungkin saya patut:
mengamalkan pemakanan yg sihat& seimbang agar saya dpt kembali kurus .

4. Saya suka:
hang out ngan kwn kwn saya , tpi mereka .. ?? busy busy busy .

5. Sahabat-sahabat baik saya:
ada ramai * mls nak sebutt ;D

6. Saya tak paham:
kenapa kes buang bayi semakin berleluasa, kalu agak ta nak jaga sangat . Letak lah kat rumah aanak anak yatim ! Bodoo .

7. Saya kehilangan:
Seseorang yg amat amat saya sayangi suatu ketika dahulu , neekk :(

8. Ramai yang berkata:
Saya ni busy mengalahkan YB , padahal saaya hanya menghabiskan 24 jam sehari saya di mamak je . Yb lepak mamak plak ? ;D

9. Makna nama saya:
Cahaya kehalusan / kelembutan .

10. Cinta itu adalah:
Sesuatu ciptaan Yang Maha Isa yang tidak ternilai , ia boleh dinikmati oleh setiap manusia tpi utk mendapat yg sejati itu adalah sukarr ;D


11. Di suatu tempat, seseorang sedang:
Mengemas office , Puan Nadia lah ! sapa lagi .

12. Saya akan cuba:
menjadi seorang manusia yang berguna kepada semua org disekelilingi saya ;)

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud:
sehingga ke akhir nafas ,kan kan kan ?

14. Telefon bimbit saya:
murah je , model lama , tpi saya suka sbb snap snap snap nampak lawaa jee :)

15. Bila saya terjaga dari tidur:
saya bergolek golek selama 5-10 minit dan baru bangun dari katil . haha

16. Saya paling meluat apabila :
tengok bdk bdk baru nak up , mengedik sane sini kat mall . Yang paling ta boleh diterima apabile act mcm SUPERDIVAAA, eeeee !! tolonggglahh dekk oi.

17. Pesta/Parti adalah :
tempat yang mempunyi ramai bdk bdk yg hott dan ia ta sesuai buat saya :D

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah:
Semua kucing kucing yg penah menginap dirumah saya , ta kisahlah die kucing jalanan pun . Die tetap comel di mata saya ,terimakasih .

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah:
hm, 18 - 21 , ketika itu saaya rasa bahagia sekali . tahu sbb apa ? :P rahsia!

20. Hari ini:
Saya berkerja seperti biasa dan skrg menunggu masa untuk makan tengahari :)

21. Malam ini saya akan:
Menjalankan business seperti biasaa dan menunggu Sang kekasih dtg ke rumah.

22. Esok pula saya akan:
Bangun awal untuk berkerjaa .

23. Saya betul-betul ingin:
Menjadi seorang yg mempunyai matlamat hidup .Oleh itu saya selalu meletakkan diri saya dibawah supaya saaya tidak leka dengan mainan duniawi .Masa itu baru org akan pandang saya kottt ! ;D

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini:
Keadaan tidak teruruss .

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan:
Sudah tentu PUSAT MEMBELI BELAHHH .

26. Makanan Barat atau Jepun :
dua dua taknak bole ? Im Asiann ;D

27. Bilik yang terang atau gelap:
terannggg .

28. Makanan segera adalah:
makanan yang sedang disediakan tapi tidak boleh diamalkan selalu kerana akan mendatangkan kesan yg negative di masa akan datang.

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
"Okay"

30.Siapa yang anda mahu Tag?
Kamu ! Yee , awakk lah :) buat auww .



Wednesday, March 17, 2010

Maluu betul lahh

Rasa nak tutup muka je seumur hidup , bole tak ? haha :) Alkisahnya begini, Semalam waktu balik kerja , biasalah aku dlm kete je mesti akan lena dan mak akan jadi pemandu yang berhemah dan baik hati kerna membenarkan aku tido . HAHA , kunun letih sangat lah kerja padahal keje dok online melayan bdk bdk gedik dlm FB je pun . Nak dipendekkan cerita , tetiba hp berderingg "I can't go any further than thissssss .I want you so badly, it's my biggest wishhhhh" , tuppp aku angkat ;


Me : Hellooo *nada penat

Guest : Hello , kenal dak sapa nih ? *suara pure loghat kedah

Me : Hmm, kau alia . nak apa ?

Guest : bla bla bla * ta dgr die ckp apa


Me : Ha?? kau kt mane ni weh ?

Guest : kenai dak sapa nih ?


Me : Sapa ? Alia kan .

Guest : Bukaann * suara manjaa


Me : Sapaa .

Guest : Bella lah


Me : Bella mane ? *pening pk (baru bangun tido) haha

Guest : Hm, bella lahh . bella mane ekk ,

Me : Bella alipp ke ? *pepandai je teka, sbb bella satu lagi tu aku da save number die


Guest : Aah, bella alip

Me : *sengeh sorang sorang > pastu explain kenape confident je cakapkan , mane taknye. Sapa lag nak col aku kalu ta alia , Haha . Takkan Aina plak en , hee.


Guest : Tu la pelik , nape tetiba cakap kau aku , haha



>>dua dua gelakkkkkk

Malu giler babi weh :/ ahaha.

Gadis cantik call aku , hee .
Anywy thanks bella :)

Ingat bella minta no fon sbb nak msg msg je,
haih.




>bella gf Alip lah, hee :)


Tuesday, March 16, 2010

Cousin


Awal pagi dah call cakap nak datang kl , Okay fine! Kau wajib jumpe aku kali nih , tak kira . HAHAHA , belum jumpe lagi da minta itu ini . "Belanja itu dek lin , belikan aku itu dek lin , Aku nak yg mahal sikit dek lin ". Hahaa , dah lama ta dgr suara manja minta itu ini , dulu minta Along ! and now my turn laah . Okay reason nya da kerja kan ? :) Lah,rindunyaa. Ye ye rindu lorr , dah tentu tentu kau satu satu nya SEDARA PEREMPUAN yang aku ada! Eh,ada ramai lagi tpi susahkan nak dapat yang sekepala kan. Setuju ta ? Akhirnya lepas balik keje , bertemu di KL Sentral. Wah makcik ni bawak kaum , sorang namanya Fara && sorang lagi namanye Mok . Hee :) Famous jap nama korang de dlm blog ni , hee . Lepas belanja makan KFC , gerak balik naik KTM then mak ambik kat station Petaling .


Kununnya malam tu nak pegi tengok ALICE IN WONDERLAND tapi semua ta jadi , dan paling panas tak jadi sbb pemikiran otak otak bdk lembab zaman purba . Sakit hati tahap cipan malam tu , nasib dapat control . Kalu ta makan kaki la kau mlm tu , hee :) Sorry yana darling ta dpt bwk u jejalan , nnti tunggu pintu hati i terbuka ambik lesen dulu okay . Muah muah ,kesudahannya hanya melepekkk kt umah je lahh plus Gosipppppp Panas ! Hee , i LIKEEEEE ! De jugak main snap snap gambar , biasalah da lama ta jumpe kan . Sakai jap la snap gambar :DD

>>jeles auw rambut die lagi panjang ,hukhuk ;/

>>" Dek lin mcm mane kau buat lidah mcm tu ?? Ajar la ajar la "
hee


>>yna! tetiba aku de tahi lalat plak weh !
AHAHA




Antara picture picture terbaik Eliana Aziela :)



dan ayat terbaik Eliana Aziela "Dek lin lain kali kau bole la jadi photograffer aku weh!"
Love you babe ;)



Notakaki : Thanks makcik belanja time dinner tu ,kalu i tahu u nak belanja . I order bebanyak ;D

Monday, March 15, 2010

Redbox,s o g o

empat belas hari bulan tiga dua ribu sepuluh



Ta cukup hari sabtu , hari ahad sambut lagi birthday bie . Sebab birthday die sama ngan Birthday A.Lan :) Hm , kali ni hanya keluarga sahaaja okay . Angah ta dpt datang , well biasalah die , eehee :DD Apa pun enjoy jugak la malam tu , puas aku melalak . Tiga jam okay , mane tak puas nya . Dengan makan buffey lagi , Nyum Nyummm


Bile kek sampai , nyanyi lagi bufday reramai . Tetiba aku plak yang terharu , kenape lah time aku punye birthday ta mcm ni . Disambut dua kali berturut turut , hmm :/ Takpelah , tengok org yg kite sayang happy pun da cukup rasanya . Bie suka ta ??

Acara suap menyuappp ;D

&& Ini hasilnya ;) yehaaaaa .....

Sampai umah pukul 145 , Arghh. Penatnya, rasa mcm ta cuti je minggu ni .Patutlah harini mcm mengantuk je , nak update blog pun mcm malas je. Sebab tu la semua post aku tak tulis pepanjang , malas malas malas ;D