Wednesday, June 30, 2010

Puas hati


Akhirnya penantian itu berbaloi baloi, hehe :) Dah mcm iklan celcom plak, hello I tak promote celcom ye. I pakai maxis ! hee, tetiba mcm nak U , I plak hari ni. Well biasala, nak cerita pasal karier kena la cakap U I U I, baru la kena pada tempatnya. haha!

"Lin kau jgn kecoh lebih okay,Itu jalan bukan bapak kau yg punye!"


Okay okay, mmg la bukan bapak aku punye.Opss. memang la bukan bapak I punye, saje je nak over lebih :) Macam tk kenal kan? hee, Ni nak cerita ; kononnya minggu ni la, minggu paling busy sedunia. Nak online pun tk sempat sbb mcm byk keje nak buat sbb highway kan da siap sbb nnti kan nak buat perasmian. *mcm banyak sebab je? huh! Lebih kurang 2 tahun bertungkus lumut akhirnya lebuhraya SKVE sudah siap sepenuhnya. Alhamdulilah ,semua berjalan dengan lancar even mcm agak huru hara cara pihak management handle benda ni, huhu. Aku budak mentah takkan nak complain lebih lebih :)


South Klang Valleh Expressway (SKVE)
Toll Saujana Putra
29.06.2010



kalu ikotkan aku kena keje kt sini la bulan Julai ni, tpi aku taknk.
knpe tknk ? Haishh.. giler apa !tempat jin bertendang kot ;)

Ini staff Acc department ; Pang Mei Lian

Eliza, Myra, Mei , Lin ;)


Sempat snap snap picture before kena buat keje . Harapan jgn la dpt guest mcm laha kan, tpi kesudahannya ! Nama je org terpelaja,tapi otak bingai jugak! apa tu bingai ? ha, buka kamus! ;DD

Perasmian ; nasib dpt duduk table depan sekali ;)
kalu tk, mmg tak dapat la nak snap picture ni , hee !


Muka dah penat plus sakai sebab penat layan guest yg bermacam macam ragam.Sabar je la aku layan orang orang tua ni kan ;/


P/S : PICTURE GELAPKAN ? SORRY BUKAN SALAH SAYA, KERANA KAMI BERADA DIDALAM KHEMAH ATAW MUNGKIN KERANA SEMEMANGNYA SAYA GELAP.TERIMAKASIH.


Monday, June 28, 2010

Duda

Okay okay jangan timbulkan gossip hangat kt sni , tajuk diatas saja je nak bikin panas kt korang korang yg membaca tuh, huhu ;) Ada ke org nak baca, ada la kott kan . Takpayah la nak sorok, aku tahu ko rajin melawat!


*perasan kejap*


Majlis Pertunangan Nora (Kwn Angah,tapi aku pun sebok)
Tahniah kakak Ganasss!


Ni nak cerita pasal minggu lepas yang best tapi tk berapa nak best sangat, biasalah. Hujung hujung bulan mcm ni , poket da kosong. Angin tak baik mari la, datang plak masalah masalah kurengg best! Memang membawaa laa! ;) Sorry kepada sapa sapa yg terkena panahan berapi makkk ye nokss! Paham paham je la, mak bad mood ! Bile musim bad mood tiba, picture pun secara jujurnya terpancar kehodohan dimuka, mmg very the padan dengan muka . hehehe :DD

Mia suka suki je snap pic ngan anak org ;) tah sapa sapa la kan,
mia ta sbr nak anak sendiri tu. Kesian yaya saya.


Seperti biasalah,ambik berkat bakal pengantin. Katanya ikat sebulan je.Insya-Allah kalu jadi nnti jangan lupe mak ye nokss! ;)

.Baby,Nora & Huda.



Thursday, June 24, 2010

Okay Alhamdulilah .

Lepas satu masalah ,timbul satu masalah lagi.
Inikan dunia, Alam fantasi manusia.
Tapi kalu kt akhirat nanti mungkin lebih banyak masalah dtg.

Itu ini akan dituntut. huh!
Penat . Letih .
Bukan merungut ,
Bukan mengeluh ,
Ingin luahkan apa yg dirasa sahaja.


Semalam selepas menyelesaikan beberapa azam tertunggak,
rasa bahagia semcm je hidup ni , tapi tak sampai 24 jam.
dah datang bala lain pula. Sabar je la.
Dlm hati mmg da maki hamun , tpi kepala otak da set
"Takpe lin, Alhamdulillah bertubi tubi org hentam kau"
Syukur aku atas semua Ujian dan Dugaan ini.
Bak kata org , dah la jatuh dihimpap tangga pula.
Bak kata org lain , da la nasib malang ditambah musibah pula.
Senyuman harini tanda aku redha atas semua yg berlaku.
Ye la, tk pecaya ke ? Betul, kali ini aku terima dgn ikhlasnya.


>>style ta menanges mcm ni , haha!



Aku ta tahu nak jadi terbaik mcm mane lagi utk kau!
mangkuk tingkat betul la.huh!
;"(

Tuesday, June 22, 2010

Likeee



Thanks to nadd :) Bukan nadd perempuan simpanan saya la, and bukan jugak nadd Pd , tpi ini nadd kwn cyber saya . Kami kenal da lama, tpi selalu borak kt alam cyber je , huh! Die baik, selalu kiteorang share prob sesama. Tapi kalu jumpe nnti ta tahu la satu kepala ke tak. hihi !




Monday, June 21, 2010

Congratulation Sham

Ths week kiteorang celebrate KEBERTUAHAN sham dpt kerja . Hahaha , mcm kelakar je bunyi kebertuahan tu kan :) tak dapat fikir la ayat yg sesuai, huhu! Hm :) Setelah setahun menunggu akhirnya berbaloi baloi penantian Anak Sayuti ni, dapat pun kerja gov ! Kat mane? Mula mula kt IPD Subang, pastu tak jadi dapat kat Jabatan Peguam Negara,KL. Alhamdulillah , kiteorang semua happy untuk die. Disbbkan itu, jom raikan kebertuahan Sham. haha, lagi sekali ayat kelakar kuar .


Lokasi seperti biasa Rumah Mia, aktiviti kali ni juga seperti biasa ; BbQ ! Tapi kali ni tak buat mlm . Pukul 5 da kena start , ini disebabkan banyak hal hal tertentu selain dari salah seorang tetamu ta bole balik lambat , Adui masih de kwn aku yg makbpk kawal ketat. Hellooooo da 22 tahun kot? Okay ta paham kejap, tapi paham sikit la. Makbpk yg perihatin :) Untung kau Maisara! Hmm. Takmaw cite banyak, tapi aku nak ucap terima kasih kt semua yg terlibat .Tak dpt join reunion budak sekolah , tapi dpt jumpe geng serong sekolah. best! :) ♥ ♥ youuuu .



Taaraaa , Sham ths for you from Me & Huda :)

Guna kipas sangat berkesan okay.

Aku pun nak pose jugak before start, biasalah lin kan ? ;)

. Maisarah, Me , Huda .

Sham, Lin, Maisara, Mia, Huda

Maisara, Mia, Lin, Hazel


Nyum nyum ! Jagung bakar itu paling lazat , aku makan 2 auww. sbb resepi Jihan la ni. Letak mayonis. Adui terliur babe, huhu. Terbaikkk la Aunty Pura! ; ) *mak mia


Maisara darling , susah nak jumpe minah ni. Study jauh sangat, kalu de kt Ampang pun bukan nak jumpe. Huh. Okay okay paham kenape, tkperlu cakap banyak kali :)

Sham muka penat , kesian die :)
"Eh, kata celebrate aku ,tpi aku yg kena bakar semua ni. hukhukhuk"

Tiup cepat la lilin tu Sham

Setelah sebulan aku tak jumpe mereka mereka ini, akhirnya ini la jalan penyelesaiannya :) Sayang sayang ku yg dikasihi, mane ada aku bawak diri , jauhkan diri, merajukkan diri dari korang. Aku ada je, tapi utk seketika ini. Aku harap korang paham kenape aku buat mcm tu :( Sudah sudah, semua da settle kan. Taknk jadi mcm ni lagi, Rinduuuu. Huhu.





Friday, June 18, 2010

Terasa tua

Bile ramai kawan kawan sebaya dah bertunang, terasa plak dah tua
Bile ramai kawan kawan sebaya dah berkahwin, terasa plak dah tua

Bile ramai kawan kawan sebaya dah ada anak, lagi terasa tua.





Tua sangat ke?
Ala baru 22 , muda lagi tu.

Hidup pun baru berjinak jinak nak buat dosa ; )

Apa kesah kalu dah tua pun kan ?

Orang kata "kalu jodoh tk ke mane" ,
tapi ayat tu rasanya ta bole pakai da la.

Tahu sebab apa ?
Jodoh tu pun tahu bosan kot, lama sgt takut jodoh takut nak dtg terus plak.

Tak pasal pasal jadi anak dartu! Opss! : )



Tipulah kalu cakap tkde keinginan ke arah itu kan?
Ke arah mane ? ala fikir sendiri la , malu ah nak cakap! : )

Kau kau kau pun mesti dah berangan angan nak jadi Princess kan.

Mesti bestt, rasa mcm Diva plak org ramai nak snap picture bersama.
"AMBIK BERKAT" katanyaaa! hihi .


Bile dah ada anak , banyak plak kena berkorban utk dia.

Pasti mahu yg terbaik buat si kecil,
Pasti mahu dia membesar dgn sempurna.

Kononnya ; takkan bg die rasa apa yg kite rasa dulu dulu.huh!

Ingat senang ke ?
Kalu dah takdir itu kata terjadi , sapa kau utk tolak?

Zaman skrg plak jaga anak sama seperti buat pelaburan saham.

Susu , napkin , pakaian , ubat ubatan . mahal!
Bukan mcm dulu, belanja RM1.50 pun cukup.



Abis mcm mane ni ?
Ada tak VVIP nak sponsor hidup I sampai tua ? haha.
Ala takyah kecoh sangat la lin, kakak ko dua org ta kawen lagi.
Relaxxx je la nokss ! : )



Nak jadi pengantin rambut gerbang mcm ni bole tak ? Tapi kena lulur tangan kasi serata dulu la, peha I yang besar mcm Fafau tu da bole overline cemerlang dgn corak kembang kembang kt bwh tu . huh !





P/s : Tetiba teringat ths week Fathers Day! Nak bg apa ekk ?


Thursday, June 17, 2010

Siapa ?

SIAPA NAK BAWAK SAYA PERGI KE TEMPAT TEMPAT DI BAWAH INI , TOLONG CALL SAYA DENGAN KADAR SEGARA KERANA SAYA MMG KEPINGIN MAU PERGI !!


PLEASEEEEEEE .

1) Broga Hill
* Alaaa kakya & Aby, lin nak pegi jugakk ; )


2) I-City, SA
* Kalu pegi ramai ramai mesti bestkan tempat mcm ni , hm : )


3) Pulau Redang
* Saya nak pegi dengan Insan Tersayang,bole kan ?

Monday, June 14, 2010

An & Sha Wedding

Tahniah kepada dua pengantin baru :)



Akhirnya aku berjaya jugak menghadirkan diri , walaupun pada mulanya kejap maw pegi kejap ta maw pegi . haha ! Betul kata Angah aku ni banyak hal lahh , haih. Damia pun bisinggg. Sorry yaya, wrong planningg! :) Sukanyaaa dpt jumpe budak budak U balik, Rinduuu ooh. Tapi mula mula mcm segan sbb Perempuan Simpanan tak join sekali :( Nasiblah saya ada peneman yg setia, Thanks korang ta lupe aku . Hee ! Lawa Sha time tu, secara jujurnya. Lagi okay dari kat kedah , Kenapa mesti complain lebih leen? Kau lawa sgt ke , haha! Sorry sorry, bg pendapat jeh! :D


Ahad
2o0 Pm

FRIM (Kepong)

>X-Students Unisel






Balik wedding Sha tu tak sempat nak pegi wedding satu lagi kt Taman Melawati , Haih :( Sorry Ila, nasib Mia ta tunggu . Huhu ! So, disebabkan takde plan apa apa. Kiteorang pegi culikk Baby Fify , hee :) Ibu Yin windu giler la kat diee ; tatahu apa tebiat sejak kelahiran fify ni mcm suka plak kt baby , dulu aku la manusia paling takut nak pegang baby :) Alhamdulillah fify mengubah segalanya , bole la practise jadi Mumyyy ! ;) Fify Ibu datangggg !


Bawak dijalan jalan kt Jj ,Maluri . Die happy tengok lampu lampu , mata ta kelip kelip auw. Tapi kesian die kesejukkan , lama sangat kott kt Mall tu. Nasib Jj ada sediakan Baby Room , bole la fify minum susu, tukar pampers :) Sesekali teringat zaman sekolah dulu , Baby room tu la tempat aku & the geng serongg . Hahaha . Adui , sabar je lah! Balik rumah , mama Mia ngan Ayah Afiq plak sampai :) Bestnya,lama tak berkumpul sesama. Uncle Sham je takde :( Kerja kerja kerja !



Okay fify, da lewatt :) Esok Ibu keje , jomm balik :)
Mama Mia antar ekkk !

Mwahh ♥ ♥ ♥ Sayang Fify!

LBS

Sabtu
940 Pm
Timesquare

>Huda, Acik , Leen & Bie




Dahulu : Novel



Sekarang ; Filem



Yeyy! Akhirnya dapat jugak tgok Lagenda Budak Setan setelah seminggu tahan nafsu :) Huru-hara kt Facebook asik cite pasal LBS jee. Tekanan auw, and hari hari ajak yang tercinta pegi tengok .Tak kira tak kira nak jugakkkk!! Orang lain semua da 'boombangbommbang' cite sampai nages nages , aku baru nak tengok . Tak pelahhh, baru seminggu kott ! Takde la ketinggalan sangat. Hahaha.


Acik kata ; "kau mmg dalam camera jadi puteh ekk ?"

-__-


Taknak cakap lebih , just bole cakap. Siapa ta tengok lagi , bole pegi tengok skrg jugak!! AHAHA, overkan nak suruh tgok time time ni jugak. Apa pun mmg terbaik , Lisa Surihani & Farid Kamil sangat menjadi.



PROMOTE SIKIT :)
Mari tengokkk ; The Karate Kid !

:)