Thursday, July 29, 2010

Dart




Tournament Dart
27 july and 28 july
Kelab Sukan




Saya kalah yea , jadi saya malas nak cerita panjang.
HAHAHA !



Tuesday, July 27, 2010

Kelab Sukan 2010

Semalam (Isnin) , KSRKY telah mengadakan Sambutan Ulangtahun Kelahiran En Naiz. Sambutan bertemakan Arabian tapi tak ramai yang ikot tema, haha. Hm, Restoran Al- Diafalah di Sri Petaling adalah salah satu restoran kegemaran Tuan Haji Naiz, tapi bagi aku makanan dia boleh bg aku muntah. Haha. serius tak sedap langsung . Ye lah mungkin aku bukan keturunan Arab, Hihi .


Euww, tak sedap!

. Happy Birthday .

Gadis SKVE

Semua ni warga Yasmin Group ;)

Kak Noor sayang dengan desert fav ♥

Bye bye , mao balik dah ;)


Align Center

Sunday, July 25, 2010

Adun

Perjumpaan Adun Ampang dan Adun Puchong seperti biasa ;)
Dklasik tujuan utama , seperti biasa mamak mcm lahanat menaikkan harga sesuka hati. Huh, namun orang mcm kami ni .Mane tahan kalu tak dapat teh tarik & tosey mamak setiap hujung minggu , haha . Ada setuju kah Adun-Adun semua ??


Adun adik beradik ;)

Adun Cempaka

Adun Kg Pandan

Adun budak kecik ;) Kikah darling join sekali okay.




Ahad ; Majlis Pertunangan Zawani
Sri Kundang , Sg Buluh.


Plan yang lama tidak menjadi , dan akhirnya Anak Karsani sudi membawa kami ke Majlis itu. Terima kasih lisa :) Okay meh nak cerita sikit ; Macam macam pekara lucu plus aneh berlaku dalam perjalanan kami ke sana , Nak kata macam dalam cerita hantu pun tak , nak kata macam cerita komedi pun tidak , nak kata drama romantis jauh sekali .

Antara part yang lucu
1) Bile tersalah majlis , adoi malu giler. Dah la aku yang tanye , hihi.
2) Bile ada kawasan perumahan rumah panjang diletak nama Blok ? Haha, setahu aku rumah flat je ada blok kan ? Adoi, motiff !
3) Bile manusia perasan nak jadi kucing , haha. Cute ke kau! Haha, comel je muka Cik Zana time tu, malas aku nak cerita. Tapi serius sampai mampus aku tk lupe. haha ;D
Dan part paling aneh.


Bile pusing kawasan rumah tu nak dekat 5 6 kali , then sempat tanya ada makcik kt situ tentang no rumah Si Zawani ni . Die boleh kata ta tahu ? eh makcik ni baru pindah ke , haha. Pastu alih alih rumah Zawani tu sebelah lorong je ngan rumah makcik yang kiteorang tanye. Pelik tak ? Haha, seriau aku .Tapi bila dah tanya wanie, baru la die ckp 'makcik tu de perselisihan faham dengan keluarga die' . Ada jugak manusia busuk hati sampai mcm tu sekali kan ? huh !


Okay ; time for snap picture together !

Are you ready , haha !

Gediks ex-student SMKPJ ni.


Malam masa untuk sang tercinta ;) Kononnya nak pergi tengok wayang.Tapi cerita Mantera sampai pukul 745 pm sahaja. Then pergi pulak kat Times Square , tiket tak boleh guna plak dah..Ala tiket free mmg mcm tu ,ada je yang tak kena. Fundeks !



Tamat

Thursday, July 22, 2010

Al-kisahnya

Haha, kemarin aku kerja separuh hari . Semalam aku ambik EL !Best memang best lah tak kerja kan, tapi kepenatan Tuhan sahaja yang tahu ; ( Nak dipendekkan cerita begini , Kemarin hari selasa . Seperti biasa, aku dengan mak turun lunch . Dalam perjalanan memikirkan kedai mana menjadi pilihan tu ,terserempak lah dengan salah seorang rakan pejabat ;


" Kak Noor, kereta parking kat mane ? kalu kat jambatan tu pegi alih cepat . MBPJ tengah buat operasi tarik kereta tu "

Ingatkan melawak, buat bodoh je lah kan. Hahaha


Pastu telefon mak berdering ; haha. sah sah lah betul, tengok muka mak jawap call pun cuak semacam je kan, Aku da siap patah balik ke office sebab dah dapat agak dah. Tengok tengok memang confirm dah tak ada ,hmm. Apa lagi .Muka Cik Noni memang kelam kabut habis lah kan, memang aku lah jadi mangsa .hee

"Okay okay relax mak ,kita halfday harini settle kan benda ni okay "


Dengan pantasnya aku jumpa Bos HR, untuk minta half day ;) hee, then pergi settle kan hal hal bengong tu ah, sana sini kena pergi. Dah macam bola pun ada , hihi ;) Dan akhirnya ; Keluarlah resit saman dibawah Akta kesalahan lalu lintas meletakan kenderaan di bahu jalan . Hihi


Jahat betul aku,cerita macam tak ada perasaan je boleh gelak gelak , siap letak icon smile bagai :) haha. Abis takkan nak menagis plak kan , Sebenarnya sebab bukan aku keluar duit sebab tu cerita macam tak ada perasaan . Bengong punya lin!

Yang penting, kereta mahal mak I masuk suratkhabar weh ! ;)
Glamour kejap kuda hitam mak, hihi . Paper omputeh lak tu , haha.


Okay, buat muka sedih sikit ; (



Hello, aku baru naik lunch .Nak update lagi sikit ;)
Turun lunch tadi rasa mcm famous sekejap, padahal kereta mak yang masuk paper . Tapi dah macam aku & cik noni plak yang masuk paper . Oh Tidakk ! Hahaa, ada lagi gambar kereta mak dalam paper , hihi





Monday, July 19, 2010

Penuh

Jadual penuh minggu ni,sampai rasa nak pengsan menguruskan diri sendiri dengan bendera merah naik lagi ,adui sabar je la. Tapi alhamdulillah, semua berjalan mengikut perancangan. Tak selalu hidup kita dibawah kan, kali ini tanda kemenangan untuk aku. Yeah, menang lah dapat jumpe semua kengkawan balik . Ingat senang ke? Dorang semua ni kan VVIP, hihi. Dari pukul 9 pagi hari sabtu sampai lah 330 pagi hari ahad ,non-stop ! Okay aku tahu aku guna bahasa english, TANPA HENTI dalam bahasa malaysia nya.


Mari aku mula bercerita ; Hari sabtu .


Tunggu Si Nadia sampai rumah,tapi tak muncul muncul. Kesudahannya berjumpa terus di Lrt, Hang tuah. Jumpa je Makcik ni terus cari loker sebab barang banyak sangat, then jumpe Si Lyana & Adiknya; Ameera. Ohh, rindu okay time tu. Rasa mao peluk peluk je, tapi SEGAN DENGAN MEERA. huh! Hm, okay then cari kek macam tak penah datang Bb je kiteorang sebab tak jumpa kedai jual kek . Wtf ! Akhirnya mata sepet Lyana jugak jumpe, Berjayaa!


Taaadaaa, This cake for both of you ; )


Okay okay, kek sudah ada. Cari tempat pulak, mana ea ? Hm, cari tempat rooftop tu memang takde. So, terpaksa la makan kat Gasoline area rooftop la jugak. hahaa . Kedai Cina lembab tapi cool , tahu sebab apa cool ? Sebab pertama memang cool abis lah kan, sebab kedua sebab lagu lagu yang diputarkan semua favourite birthday girl; Kakya! Haha, siapa tah . Jayy chou kot? haha, tak tahu tak tahu.


Ini makanan makanan yang dipesan :)

Liyana punya

Kakya ; Blackpaper Chieken Chop

Nadia : Rendang Ayam

Kesian Meera, dia yang order dulu dia org yang terakhir makanan sampai. Very kesian to her , haha :) Dah la nak dating jap lagi, makanan boleh lembab pulak. Memang membawa padah la kan, faster faster ! katanya :)


Mari beri ucapan ; Selamat Hari Jadi Munirah ;)

Selamat Hari Jadi Ameera ;)


Dua ekor kat bawah ni perasan hari jadi dorang , padahal dua dua lambat lagi . Bulan 10 nanti , huwaaahh ;( Takpelah nanti I nak celebrate bersama ngan dia , and she twin ; Wawa. Hihi. Tunggu !!


Gambar gelap sikit lah kan, biasalah kedai hantu ni kena la gelap gelap sesuai lah dengan tema kedai ni :)


Thanks korang, spend masa bersama ;) Best sangat dapat share problem kan, rasa macam dah settle je walaupun sebenarnya belum lagi, Hahahaha. Apa pun memang syok sangat, berbaloi baloi la aku jalan kaki. Hihi!


Nexttt ! Plan nak tengok wayang sudah cancel, disebabkan tiket penuh. Yeee betul lah, penuh! Macam tak percaya je kan. Kononnya nak rehat lah, sebab dah cancel kan aktiviti nak jumpe geng rumah last sem. Akhirnyaa harus pergi jugak sebab semua ada, wah syookk ni! Tak sabar nak jumpa Babycar Alya Jolly sebenarnya, Hahaha!



Lokasi ; Castle,Ampang.
Waktu ; 1145 pm


Kesimpulannya macam ni ; kalu nampak aku gemok. Abaikan ! kalu nampak aku sakai pun abaikan, kalu nampak aku penat, lesu, letih, tidak bermaya, atau seangkatan dengan ayat tersebut tolong jangan pertikaikan. Sungguh saya tak larat ;l

Tapi saya sangat gembira, dapat jumpa awak semua.
Terima kasih yea .
Bby, sorry tinggal b seharian .