Thursday, July 1, 2010

Lesen

Setelah 3 tahun aku memboncing motosikal tanpa lesen, dan akhirnya ;)Dah lulus pun , hee ;) Tak kisah la kau nak kata aku kecoh lebih ke, gebang lebih ke , huru hara ke , janji aku da ada lesen ! walaupun terpaksa kena tebal muka tampal P . huh! Whatever! Hati sangat sangat lega bile salah satu azam aku tahun ni da tercapai dan jiwa sangat sangat membara nak dapatkan lesen kereta pula . Doa doa kan la ye .hehee

Aku nak cerita pengalaman aku masa ada kt Skem,Gombak.
Pagi pagi rasa mcm dah nak muntah , tk tahu la apahal.
Padahal nak pegi ambik lesen je kott, ye ye sebab itu la aku takde lesen bertahun tahun lamanya. Semata mata sebab takut , bodo kan! ;/


"Lin, esok 10 pagi kt tempat biasa cikgu fid akan dtg ambik ye, saya takdpt ambik lin sbb ada kursus. Jangan lupa bwk lesen ngan ic. Seisi 2 ,no giliran ; 19 .good luck!"


1030 am ; cikgu ambik kt Tmn Melati.
Sampai sane ambik giliran, nama aku takde ! Lagi hati panas mcm nak meletup , check punye check kt Jpj.Rupanya aku bukan seisi 2 , tpi seisi 1 . Yeee seisi satu ye kwn kwn, seisi pagi ! datang nak dekat tengahari elok sangat la tuh.huh! Memang kena mara lah dengan TUAN JPJ MISAI TEBAL, terima kasih bebanyak la yee. Buat muka tak bersalah je la lin oi, nak cakap apa agi. Berkat tidak melawan ,aku dibenarkan buat ujian tapi kena masuk seisi 3 no last sekali. Padan muka kau cik lina, bertambah tambah nevous la kau! euwww ;(


Bile dapat giliran last sekali, aku da down giler da time tu. Memang hancur la aku kali ni, pundek pundek! Tapi takpela, buat dunoeee je lah. Bak kata Abah "Jangan pk Jpj tu, pk kau tengah bawak dameah ke cham cham ke.Relax jeh". Aku pun buat muka bodo bodo je la, selama ni mcm pandai sikit . hehe ;DD Then bile part last sekali, aku da parking motor nak pegi ambik result kt pondok tu. Jpj tu muka ketat je mcm aku gagal, tapi rasanya titi tadi aku tk jatuh. haha!


Jom aku kasi tengok result ;

2 mata lagi hilang sbb TIDAK MEMAKAI TOPI KELEDAR DENGAN KEMAS !

1 mata lagi hilang sbb MENGUNAKAN GEAR 2 SAHAJA



Itu sahaja utk kali ini, nnti kalu da lulus kereta.
I kasi tengok lesen ea, skrg tak bole lagi. Maluuuu
Hihi

No comments: