Tuesday, August 31, 2010

Yang ke-53 tahun


Selamat Hari Jadi Malaysia

Bertuahnya hidup dalam negara yang telah merdeka ni, bebas dari dijajah! Syokkk tu!Tapi bakal abg ipar nombor dua cakap, tak mustahil kalau Malaysia akan berperang balik. Alaah, taknak lah. Tak sanggup tengok penderitaan orang zaman dulu-dulu :'( Apa yang aku melalut ni lin oi, haha ! Apa pun, saya bangga menjadi rakyat Malaysia.

P/s : JANGAN NAK TANYA APA AKTIVITI EH, TENGAH GADUH BESAR NIH !

Sunday, August 29, 2010

Nak buat macam ni bole ?


Siapa berani jadi partner saya, jom buat ! : )



I probably shouldn't say this
But at times I get so scared
When I think about the previous
Relationship we've shared

It was awesome but we lost it
It's not possible for me not to care
Now we're standing in the rain
But nothin's ever gonna change until you hear, my dear

Chorus
The 7 things I hate about you
The 7 things I hate about you
Oh you
You're vain, your games, you're insecure
You love me, you like her
You make me laugh, you make me cry
I don't know which side to buy
Your friends they're jerks
And when you act like them, just know it hurts
I wanna be with the one I know
And 7th thing I hate the most that you do
You make me love you

It's awkward and it's silent
As I wait for you to say
What I need to hear now
Your sincere apology
And when you mean it, I'll believe it
If you text it, I'll delete it
Let's be clear
I'm not coming back
You're taking 7 steps here

Chorus
The 7 things I hate about you
You're vain, your games, you're insecure
You love me, you like her
You make me laugh, you make me cry
I don't know which side to buy
Your friends they're jerks
And when you act like them, just know it hurts
I wanna be with the one I know
And 7th thing I hate the most that you do
You make me love you

Compared to all the great things
That would take too long to write
I probably should mention
The 7 that I like

The 7 things I like about you
You hair, your eyes, your old levi's
And when we kiss, I'm hypnotized
You make me laugh, you make me cry
But I guess that's both I'll have to buy
Your hand in mine
When we're intertwined everything's alright
I wanna be with the one I know
And the 7th thing I like the most that you do
You make me love you

Saturday, August 28, 2010

Keluarga sebenar .

Kalau minggu lepas berbuka puasa dengan keluarga tiri, minggu ini untuk keluarga sebenar. Seperti yang kalian semua tahu,walaupun Mak & Abah da ber_ _ _ _ _ mereka still berkawan . Jadi tiada masalah rasanya untuk berbuka bersama. Of course lah kiteorang happy, makan pun tak ingat dunia da , lepas tambah tambah ! Yang penting ada lak tetamu khas ; Ery & Shah ! : ) Okay harini boleh senyum lebar sebab Angah belanja, Thanks to My sis : Huda



Jom tengok makanan ia pulak : )

Along ; )


Berbuka sudah!

Sayang bie, sangat.

Myfamily

Girls only,please : )


Abah muka nak ketat kenapa? haha
*perut comel je ; )

Snap dengan ma la plak,haha! : )




Friday, 27/08/2010 .
Lokasi : Restoran Nara, Tmn Melawati
Attn : Abah,Mak,Along,Angah,Lin, Ery & Shah





Lepas berbuka, seisi bertemu adun terhormat : ) Lama rasanya ta lepakingg, hm ;l Akak kat dklasik tu pun macam perasan jeh. Hihi . Puas menjelajah seluruh kawasan ampang, adegan paling ta leh lupa. Mia bwk manual, mekasih ! Sorry dear, lambat bagitahu da dapat lesen. I segan sebenarnya, da 22 tahun baru ada lesen. Apapun happy sangat malam tu, rasa macam baru dapat kehidupan lama balik. Hahaha. Poyo je ayat , motiff ! ; )

Ini berita kegembiraan buat Sham ; )
Newww hp okay, Bb !



Friday, August 27, 2010

Bebelan pagi

Jam sekarang tepat pukul 230 , lokasi : atas katil mengadap laptop. Tah kenapa rasa macam rajin pulak nak kemaskini belog kesayangan Untungnya belog dapat tuan mcm aku kan kan , kononnya lahh! : ) Hm...Nak cerita apa eh ? Hm..okay cerita pasal diri aku dulu la.


Tadi, khamis!
Semua masalah berkaitan dengan kerja sudah diselesaikan. Aku tetap dengan keputusan aku untuk pergi , Maaf :/ Berat hati aku nak tinggalkan SKVE tapi itulah, kalau difikirkan perangai dan kerenah manusia ni. Sure,kite sendiri tak boleh nak jangka. Aku sangat simpati masih ada lagi manusia berperangai sebegitu, tapi aku tak salahkan sesiapa. Mungkin bukan rezeki aku disitu, Okay lin, habiskan sisa sisa masa kau sebaik mungkin di SKVE. Aku ada lebih kurang seminggu lebih je kat situ , then boleh start naik raya nanti boleh start kerja baru ! Andaraya tunggu kedatangan ku , haha.


Okay cerita seterusnya tentang puasa : )


Macam biasa, nak dekat last puasa ni. Macam-macam lah plan berbuka puasa yang ada, lepas tu mula lah pening nak fikir ; nak pegi ke tak ? nak pegi ke tak ? pegi tak . pegi tak . tak pegi ... haha, sampailah penat nak mengira! Huh. Tapi serius , paling tak sabar yang 4hb punya tu ; ) Rindunya mereka...Hari ni cukup 18 hari kita berpuasa, sekejap je rasanya. Tahun ni ada perubahan sikit ramadhan aku, selalu aku ponteng mesti genap seminggu. Tapi kali ni cuma 4 hari je aku pause puasa, itu pun sebab bendera berkibar. Rasanya sudah tiba masa untuk berubah kot ? Ke sebab takde kawan sekaki & sekepala setan ? Hahaha, tett!


Topik seterusnya tentang raya : )


Apa yang aku nak ceritanya, kononnya gaji masuk minggu ni kena postpone pulak ? Tak pasal pasal tak dapat shopping minggu ni, arghh! stress :l Tunggu duit peruntukan baju raya dari Abah pun tak dapat dapat ? ;l Haih, buat kali kedua frust menonggeng macam org kena sembelit tak bole berrrr ! : ) Sabar eh lin, selagi kau tak shopping raya ! Selagi tu lah kau tak rasa kenikmatan raya .Bersabarlah selagi mampu, jangan sampai aku pegi mencuri satu Mall tu dah lah ! Hahaha. Tapi rasanya raya tahun ni tak macam raya pun ada, Mak Bapak dua dua balik umah laki bini masing2 . Haih, Nasiblah ada Si Tercinta


Lagi lagi ? Boyfie .

Hello b, Thanks!
Sedikit ruang yang bermakna buat kita.
Tak sayang pun takpe, cinta lebih bermakna.
Betul, saya ikhlas.



Wednesday, August 25, 2010

Past

Alhamdulillah,sesungguhnya Allah itu Maha Adil . Semalam aku di Uji teruk, hari ini Allah s.w.t berikan aku kebahagian. Aku puas : ) Akhirnya penantian aku terbalas , lulus jua kesudahannya. Ini adalah salah satu azam aku tahun 2010 ni, buat julung kalinya. Azam aku dapat ditunaikan.Alhamdulillah !!



Hello kawan, I dah ada lesen skrg.
Selesai lesen motor hari tu, harini selesai lesen kereta pulak.
Yes ! haruslah happy kan.

Abah & Mak , jaga-jaga kereta anda okay.

Kalu dulu kuar balik lambat , sekarang risau kuar tak balik balik.

Hahaha ! you :*)
Mwah



Teringat dulu masa zaman budak-budak kan, kalu buat pekara yang membanggakan je mesti dapat hadiah, salah satunya adalah teddybear ! pastu mula lah posing sana sini konon nak jeleskan adik beradik . Hahaha ~


Tuesday, August 24, 2010

Alahai

Ini bukan blog Alahai Fafau okay! Ini adalah kisah Alahai malangnya nasib ; (
Harini adalah hari yang paling cilaka sekali, Tahlah. Memang ditakdirkan begini ke ? Awal pagi aku kuatkan diri bagitahu salah sorang staff kt office yang aku nak berhenti . Tetiba suasana macam sayu je ; Motif ? Aku bukan nak pergi mati, aku nak berhenti keje je . Nadia, dia yang paling rapat dengan aku .Kiteorg masuk company ni selang sebulan je, kira aku senior lah . Senang masuk kepala dia ni, lebih kurang aku jugak even dia da kawen. Hm.. Aku tak sangka jugak Nadia akan nages. Alaa berhenti keje je pun, bak kata Sha "kan still boleh contact kt facebook " bak kata Kakya "Mestilah dia sedih, lin kan penyeri office" bak kata Mel "Takyah berhenti lah lin,takde la kena nages" . Serius aku tkde kekuatan, dulu mungkin ada. Tapi bila bgth Nadia ! Semua rasa hilang ;'( Akhirnya lepas lunch hour, aku kuatkan semangat jugak untuk serahkan Resign Letter. Apa yang lebih sedih bila, Hr Dept. tolak surat perletakkan jawatan aku ?! Apa ni, dia suruh aku fikirkan balik , dia beri aku harapan lain , dia kata akan beri aku peluang . Aku buntu , Aku berbelah bagi buat kedua kalinya. Nadia kata " Apa keputusan kau ? semua atas tangan kau" Aku jawap " Aku nak nages puas puas, itu sahaja"


Persoalannya ; kenapa bila aku nak berhenti baru wujud peluang utk aku ? kenapa tidak dari dulu ,nak dekat 2 tahun baru dorang sedar kewujudan aku ke ?

*tolong bg semangat kt saya ;/

Majlis Berbuka Puasa YHG

Sime Darby, Bukit Kiara.
Petaling Jaya.
23/8/2010



Seperti kebiasaan,setiap tahun ada Majlis berbuka puasa. Semalam company bagi pelepasan balik awal . Pukul 1 dah boleh balik untuk bersiap, gile sporting kan! Itulah kelebihan company ni, secara jujurnya memang susah nak lepaskan company ni. Memang terlalu banyak perbezaan antara company company lain, tapi keputusan telah pun dibuat ! Eekelehh, apa melalut ni . Jom tengok gambar semlm lagi best !

Okay gambar makanan dah sudah, gambar gedik gedik pulak ! ; )


Ini mungkin yang terakhir kalinya, Sedihnya ;'(

Monday, August 23, 2010

Alia Liyana R

Happy Birthday Kakak !
22 sudah okay .
Fakta ; Perempuan pertama bertemu di Unisel !
Auta ; Aku lagi cantik dari dia !


Sunday, August 22, 2010

Minggu Puasa Kedua

Okay sambung dari post Minggu Puasa Pertama hari tu ; )
Minggu ni , berbuka still melibatkan kwn kwn Ex- Pandan Jaya .Penat betul uruskan majlis ni, seriuslly lepas ni tk mahu dah . Pleasee jangan ! Ajak ramai , yang dapat memang terimakasih banyak banyak eh! : ) Hahaha, Apa pun thanks kt korang yang berkerjasama .Termasuk Mama pura and kikahh ! Pada mulanya mmg agak mcm cilaka mood aku, tapi bila 'sesuatu' telah dikongsikan . AKU LEGA


Lokasi ; Nailis Place, Sentul



Seperti biasa, bila aku yang harus uruskan semua. Sudah tentu picture aku paling banyakkan , haha ! Snap sana sini before berbuka , lepas berbuka pun wajib snap snap ! : ) Tak paham kan perempuan ni , suka sangat tangkap gambar . Hahaha, nasib dapat kwn memahami . Lepas aku snap kau , kau snap aku pulak okay ? haha , PANDAI !!



RM19.90 Chieken Chop
VVIP dah sampai , VVIP ke ? ahaha . Semua kononnya terkejut Hazel takde, pastu tanya banyak kali . Padahal da bagitahu ni, mmg best sangat la kan. Memang mood best giler, Bagus ! : ) Sudah sudah mari borak yang mana ada, yang takde usah difikirkan . Serabut gwue !
Ini salah satu tempat ditempat lain, saja snap untuk tontonan sahabat unisel ; )

Perut dah kenyang kan, boleh bersurai semua. Masing-masing busy dengan tanggungjawap rumah tangga : ) Aku ? Aku menjanda malam , so mmg free . Sambung lepak kt Kedai Aizat, dalam hati " Aizat tak join, pegi kedai Aizat. Motiff ! " Bukan Aizat Af boyfie I tu lah , ni Aizat budak sekolah, haish ! :)

Bye-Bye !
Tunggu nextttt plan okayy