Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan sudah tiba

Pejam celik pejam celik - _ - dah sampai pun ramadhan :) Alhamdulillah, sudah tiba masa untuk semua umat islam berpuasa selama sebulan. Puasa ini bukan sahaja menahan diri dari lapar dan dahaga, ia jugak salah satu kaedah untuk mendisplinkan diri dalam apa juga pekara yang kita lakukan dalam kehidupan kita seharian. Ecehh, linn pandainya buat tazkirah dalam belog ; ) Haha, kecoh apa ! Wa da lama tak membebel dalam belog, suka hati lah!! Hahahaha.


*comel gila monyet ni*



Malam ini kita sama sama akan menyaksikan anak bulan muncul, dan esok semua akan berpuasa. Sudah bersedia kah anda ? haa, aku da cukup bersedia. Tak sabar rasanya nak puasa, moga-moga tahun ni aku tak ponteng dengan sengajanya lah, sebab selalu sengaja ponteng tanpa alasan. He-hee :D Apa yang best puasa tahun ni eh ? Hm.. rasanya tak leh nak komen lagi , sebab belum puasa kan. Nanti nak dekat last puasa baru boleh komen. Hihihi, tapi salah satu yang best sebab balik kerja awal . Jangan marah you alls, I pukul 4 da boleh chawww ! :) Tatatititutuuu . Hahaa, office kau ada ? Hee, siap lunch hour ada takzirah lagi ekk. Mekasih


Ingat, Jangannn !!


Mari aku nak berpantun sikittt !



Sambil membebel otw ke pasar,
Sampai di pasar membeli ikan,
Andai ada salah silap bahasa yang terkasar,
Bersama kita bermaaf-maafan.
; )



Note : Bilalah boleh berbuka puasa reramai mcm tahun lepas ek ?