Monday, August 2, 2010

Salah faham


Minggu lepas tengok movie free dekat MidValley, Thanks to Safuan (Boyfie Jihan) sebab sponsor tiket wayang free and thanks to Budak Unisel yang aku tak ingat nama sebab bagi laluan VVIP supaya tidak perlu susah payah beratur panjang panjang, hihi!


Cerita Mantra tu rupanya bukan cerita seram , haha :) Salah faham rupanya kami semua ni . Cite ajaran sesat rupanya, so cerita tu lebih kepada ajaran sesat yang ingin membuktikan sesiapa yang lebih berkuasa. Dan akhirnya ; kuasa Allah Yang Maha Esa jua tiada tandingannya. Alhamdulillah akhirnya tercapai jugak hasrat nak tengok movie tu. Hmm.. Balik tengok movie ,kami dinner bersama . Alaah tapi tak ada gambar lah masa makan besar tu, semua kusyuk bercerita pasal jalan cerita Mantra tu sampai aku pun lupe nak snap gambar ;( Sadis tol la !


Ahad ; Hari ini aktiviti kebaikkan . Pagi pegi kubur arwah nenek :) Di Taman Kosas, bawah atok sekali ! Emm.. rindunya kt nenek . Khusyuk atok bacakan surah yassin utk arwah nenek , aku tetiba terasa dekat je dia. "Nek, maafkan lin" ;'(



*sunyi*



Balik dari kubur, belanja atok sarapan ;) Lama tak borak dengan atok. Macam mane korang kenal aku, mcm tu la atok . Kalu bercerita memang taknak berhenti, ada je bahan nak diceritakan , ada je topik nak dibentangkan , ada je berita berita terkini nak dikongsikan. Atok Atokk ;)


Lepas Zohor ada kenduri buat arwah wan ngan opah, walaupun aku tak berkesempatan jumpa mereka. Tapi pernah jugak la dengar cerita cerita mengenai mereka, mak selalu ckp :) Along pun tahu serba sedikit, kesian aku tkpenah jumpe nenek ngan atok sendiri. Huh.. Masa ni la nak jumpe sedara, tapi belah mak tak ramai sangat sedara . Kalu ada pun kebanyakkan budak budak lagi , ye la Mak kan Maklong. So anak anak die je la yang besar pun ;)


tak payahlah nak gelakkan aku pakai tudung, tahu la mcm boyann. hahaha ;)
ADA AKU KESAH ?




Note : Perasan tak colour rambut kita? hee, tak jadi potong. Tapi jadi colour :)



No comments: