Friday, September 10, 2010

Hati Kata

Ucapan pembuka : Selamat Hari Raya korang , macam semua okay? yang ada kampung tu sure lah happy sakan kan, yang takde kampung yang senasib macam aku kena raya kat KL. Mesti hampehh kan ? kan kan kan , Haha .



Hati kata ; " Kalau macam ni tak raya pun takpe ! "


Mari aku nak bercerita, tahun ni adalah tahun pertama aku beraya tanpa rendang Mak ;( Ohh tidak, sedih jangan cakap lah ! TAK TERLUAH, TAK TERKATA, TAK TERSEBUT DEK MULUT ! Dalam hati hanya satu ; "Makk ,cepatlah balikk :'( "



Hati kata ; " sabarlah bukan lama Mak pergi, 3 hari je "


Pagi pagi Mama da sediakan semua, kalu Mak mesti dia nak anak anak dia tolong riuhkan dapur. Bukan dia tak boleh buat sendiri, tapi dia nak anak anak dia tolong menolong. Tapi Mama semua dia uruskan, tinggal nak bawak diri ke dapur pastu makan. Hm, Mekasih Mama. Tengok lauk lauk semua, tetiba sayu. Dalam hati "Nak rendang Mak je, taknak org lain punya" tapi terpaksa makan untuk jaga hati Abah. Kesian tak ? Okay takpe



Hati kata lagi ; "Inikan raya, perlu ke nak memilih. Makan sudah! Janji rendang "



Hati tak memahami kan, ke Hati mahu sedapkan diri ?
Hahahaha.



Menu : Rendang Ayam, Rendang Daging, Kuah Kacang & Nasi Impit

Kuih Raya
Bahulu pleasee !

Anak Abah Satu ; Along Sayang

Anak Abah Dua : Angah Sayang

Anak Abah Bongsu ; Dek lin ; )

Dah besarkan anak-anak Abah ; )


Special dibelog sahaja, ini family kedua : )



2 comments:

Anonymous said...

baju korg same. ehehhe comel je.

nurlinajohans said...

sponsor by mak tiri :)
thanks Mama!