Saturday, October 30, 2010

bercinta berdua

Tahniah kakak sham

Hari ni tak jadi jumpe ahli persatuan unisel, alaa bertambah rindu la. Naik 20% lagi rindu gwue, haha, serius saya suda cuba adjust masa sehabis baik dah. Tapi memang begitu la jadualnya, lari sikit je masa habis semua plan terabur. Sorry again pple! Hm.. Okay aku baru balik dari rumah sham, Kakak die bertunang & ada majlis cukur jambul utk anak kakak dia yg kawen aritu . Buat serentak, dari pagi sampai ke malam, 2 majlis. Jimatkan? haha,tetiba Angah cakap " Aku kena tunggu Along dpt baby baru leh tunang la,saving sikit " .Eceh, angah dah ada hati nak bertunang. Alhamdulillah! cepat sikit kakakku,adikmu da ta sabar ni. hahaha :) Masa kt majlis tu jumpe Shafiq, Hafiz,Mia, Hazel n fify kesayangan. Oh tidak, tahan je la muka rindu kau tu lin. Dorang takkan paham ! :l

Eh eh,tengok leher tengok muka. HAHA,kantoi ;)
Sorry I mmg tk pakar make up! hihi

Okay itu sahaja, byebye.
Aku nak ke rumah mak, bermalam disana. Rindunya kt Cik Noni
Makkkkk !


Friday, October 29, 2010

Tahan Maki sahaja.

Hari ini adalah pengalaman pertama seumur hidup aku ; Percaya atau tidak ?


Gempak bumi bukan sahaja di Indonesia tetapi jugaa di Tmn Nirwana, Haha! Harini bos aku mengamok besar, benda kecik je bg aku , benda simple je bg aku . Tapi tak tahu kenape die mengamok mcm die da nak muflis , haish! Serius tak paham, hahaha. Aku ? Aku okay jeh, buat buat cool je walaupun sekali sekala die tanya suara mcm nak tknk je keluar. Oh begini budaya ditempat baru, GREAT! gilerr best, dulu mane penah mcm ni. Haha, sekarang aku dpt merasa. Untung apa! Hihi, Tapi kalu pada dasar perikemanusian, tk sewajarnya lah die buat mcm tu. Aku bukan nak back up sesiapa, tapi sesetengah benda tak perlu dipadang berat sangat lah. Aku tahu beberapa jiwa sudah sakit hari ini, aku tahu beberape jiwa sudah tidak tenteram ,aku jugak tahu mungkin aku tidak akan lama dsitu . Hahaha , Sempat aku katakan pada diri ; lin cepat belajar mane yang patut. Kumpul pengalaman sebanyak mungkin lepas itu banyak syarikat menantimu diluar sane, Ye ye . Aku tak pernah menyesal, ini jalan yang aku pilih. Aku terima! Memang best :) Kesimpulannya ; Nasiblah aku TAHAN MAKI kalu tak mungkin aku dah ANGKAT KAKI !

Monday, October 25, 2010

Beriadah bersama Keluarga

Yeahh sampai LA sudah!!

Hello friends -..-
Lamanya ta update belog. Rindu sudah sama belog, sungguh saya sangat busy dengan rutin rutin sangkaribut saya. Sampai satu saat tu saya tido mcm da taknak bangun2 plak gayanya. Haha! Kalau nak diikutkan bukan buat kerja berat pun,saya buat kerja mcm orang lain buat jugak. Ada tu lagi teruk buat dua keje sekali gus tapi takde la kelam kabut busy nya mcm saya,Hihi. Pelik pelik :O Okay semua da siap sedia dengan cerita cerita saya, eceh. Macam la ramai sangat yang baca kan, takpe ; sorang dua pun saya tetap hargai pembaca saya. Hihi. Konon konon famous! : )

Poyoo la kau lin cepat sikit la cerita !

23 / 10 / 2010 SABTU

Pagi pagi buta da bertolak ke Kuantan,Pahang. Jangan tak tahu, itu tempat kelahiran Abah kesayangan saya. Rasanya lebih 5 6 tahun saya ta balik sana, tpi rasanya mcm da lebih 10 tahun jugakk lah. Hahaha, Okay secara jujurnya saya ni kan Anti-Sedara sebab tu la tak balik kampung. Bile sekali sekala balik,nampak la perubahan tu. Memang banyak!

Ini sekolah Abah dulu, dulu papan jeh abah kata ; )

Kereta ini tiada kaitan ea, saya nak snap pic Masjid .
Lawa auww, colour soft je :)


Oh lupe plak nak kasi tahu apa tujuan sebenarnya kan kan, haish apa la lin ni ; muda muda da nyanyok! Hihi.Mari mari ; )


Tujuan Utama ke Kuantan,Pahang > Wedding Ijoi ( salah seorang cousin )
Tujuan ke 2 > Menjemput sedara mara ke Wedding Along
Tujuan ke 3 > Bawak bakal menantu utk berkenal kenal ,eceh. Hahaha


Ini picture awal pagi kami bertolak ; )
Tengok suasana kat luar tu ,masih gelapkan.

Sampai jeh kuantan,terus makan kat kedai fav abah time melepak mudamudi dulu : )
Hihihi . Cool tempat dia, makanan pun bole tahan!

Ini masa kat teluk cempedak with Abah & Mama lin :)

Hyeipp! Apa dekat dekat sangat ni, tk senonoh!

Ini gaya budak bandar sakai tk penah mandi air masin!

Main tanam tanam plak dah! ;) Haha,

B tk kasi masuk gambar ni,haha.
Siapa tahu sebab apa ? ; )

Weeee , kami di PHUKETTMAKKLU !


Wedding Ijoi
*okay jangan tanya mana cousin sebaya saya*
jawapannya : saya kekwat mcm isham! haha


Ini pula aktiviti pada hari seterusnya! 2 hari di kuantan sememangnya ta cukup utk ziarah sanak saudara kt sane, rupanya saya baru sedar betapa ramainya pakcik makcik saya yg menetap disana.Wah gitu ,ayat ! class : )


Okay itu sahaja yg saya ingat, yang lain takde kot ;) Cuma ada yg ziarah rumah rumah sedara tu takkan nak cerita jugak. Tak perlu la kott, haha! Nanti awak semua boringgg plak kan - _ - Jadi tunggu la mood saya yg sangat baik seperti hari ini ea, kalu mood okay entri pun banyak . Hihi

Bye!



Monday, October 18, 2010

Pulakk dah.

Hello kwn, saaya baru balik bertemu si cinta. Hihi
Semalam busy dengan urusan urusan tanggungjwp terhadap keluarga, jadi takde kesempatan nak jumpa dia, sabtu aritu kan meeting sampai ke petang ! lanjut ke malam sebab pergi makan ngan budak2 office. Hihi .2 hari tau saaya tak jumpa dia. Rinduu plak dah, sejak bile ni lin. Hihi,sejak sejak cinta berputik la. Oh tidakkk, nasib Angah baik hati temankan saya pergi jumpa dia. Pastu jumpa je, buat muka gedik2 sikit plus gaya gatal2 sikit . Lengkap! Betul saya rindu

Mekasih bie sbb pawww ayang McD! hihi.


Ps : sbb tak sabar sabar nak update belog, malas nak edit gambar. hahaha! ; )


Saturday, October 16, 2010

Meetingbebel

9.30 Pagi.

Berkumpul di office utk pergi meeting buat kali pertamanya, Oh tidak neves mak nokk! Giler tk neves, nnti ada seisi perkenalkan diri as new staff, malu ah. Dah la depan org ramai, haish.. Nak tknk kena hadap jugak la kan, kalu ikotkan this week aku tak keje. Cuti, tpi last minute kena datang jugak sebab nak kenal kenal dengan branch lain. Hm... Okay takpe,next week ganti cuti eh. Sabtu depan takyah dtg ea,hahaha. Sesuki jeh! Nak dijadikan cerita sebagai pengalaman meeting pertama di Andaraya mcm mcm hal aku dapat lihat dari segi baik & buruk nya company ni. Dalam hati ckp : TAK SALAH KAU CUBA LYNN! Tapi seriusly, tak semua orang boleh handle benda ni. Nampak senang, tapi bila dah melibatkan org bg aku ia sangat sangat sukar.

Alaaa ada org perasan aku snap picture ni lah,hee.
Malunyaaa,dorang bukan tahu aku nak update kt belog. Haishh!

Services & Food Okay, 4 stars!

Prepare for meeting, Ty!
Andaraya HQ team : )

Haa,makan puas puas.

Hari hari da meeting, ni campur meeting hari sabtu plak.Kalu lah berterusan boleh mati keras aku, hahaha. Nasiblah kwn kwn best,balik meeting tu kiteorg g makan reramai kt Kg Baru. Western time, Yehaaa : ) Nyum Nyum, meeting ke makan? makan ke seisi snap gambar? Tah! Hahah, Kesimpulan meeting arini ZERO sebab aku pun tk thu apa yg dorang debatkan. Haha,cuma sedikit sebab aku kenal la Manager Manager setiap branch and sedikit sebanyak kekurang & kelebihan company ni, Sekian.Lin melaporkan utk Belog Nurlinajohan. Hee!!

9.3o mlm Penat, tidoo.

Friday, October 15, 2010

Aku dapat makan FREE!

Harini makan semua ditaja oleh Fatah sendirian berhad, Haha.Mekasih Fatah
Pepagi aku da bangun sebab nak breakfast dengan officemate, Mcd lah jadi sasaran, hee. Salah satu bestnya company Andaraya ni adalah semua kawan kawan mmg masuk kepala walaupun umur mereka jauh berbeza dari aku, bile berborak rasa mcm sebaya jeh. Kdg kdg sampai lupe dorang lagi atas dari aku, ke aku yg mmg bergaul mcm org tua? haha,bukan org tua la. bergaul secara matang kononyaa. Ecehh, bestbest


Menu Mcd : )

Thanks Shahrin snap picture kiteorg ; )
hahaha,kesian picture dia takde.

Lunch hour plak,kami ke Warung d Angsana Hilir, Nyum Nyum makan laksa. Syokk abis, selalu makan nasi nasi nasi,MUAKKK dah. Memang bertambah terbaik apabila sekali lagi Fatah belanja. Wahh! Memang tak keluar duit langsung aku arini, bestnyaa ; ) Hihi. Mood pun terbaik lah harini,aha.

On the way ke Angsana Hilir, Naik kereta Fatah ; )

Okay start kerja kembali okay Eva Mardina
mItu sahaja buat hari ni, wa nak keluar ngan adik beradik wa plak. Hee : )

Dewasa

Aku tetiba tertarik dengan post ena yg aku baca semalam, benda simple sebenarnya tapi ada sesuatu perasaan yang membuatkan aku rajin untuk menaip pagi ini..Seperti biasa, semua sudah tahu tentang fakta sebuah persahabatan itu. Tapi pendapat semua itu berbeda beda, betul ? Jadi tak salah kalau aku mahu katakan. Sahabat itu lebih sempurna jika seorang kawan lebih menghargai erti persahabatan itu sendiri . Kan? Macam mane ek nak menghargai sebuah persahabatan? Bagi aku ; Menghargai sebuah persahabatan adalah apabila sebuah persahabatan itu dapat bertahan dalam masa yg panjang. Bayangkan kalu kite tak dpt hargai persahabatan itu, sekejap je kawan da angkat kaki blaaa dari hidup kita kan. Sapa nak kawan dengan org yg ta tahu nak hargai kawan ? Kalu ada pun, mesti kawan sebab terpaksa. Tak Ikhlas ! Eh,jangan tak pecaya. Aku de ramai kawan mcm tu, seriusly. Tapi tak kisah pun, sebab kalu dorang mampu berlakon. Jangan lupe aku pun pelakon dalam dunia realiti nih ! : )



Dulu, bagi aku kawan kawan no satu ! betul tak tipu. Tapi sekarang tidak, aku tak tahu nak letak kawan itu no berape . Secara jujurnya, aku rasa perubahan sekarang lebih baik untuk aku. Aku sudah dewasa, sudah tiba masanya untuk aku fikirkan soal masa depan. Kan? Perlu ker begitu ,Tah . Aku tak tahu nak komen apa, tapi bagi aku sekarang. Kawan mane mane boleh cari, boleh dapat dengan mudahnya. Tapi kawan untuk minta bantuan, kawan susah, sakit & derita,memang susah utk kita miliki. Walaupun hanya seorang ! Siapa setuju ? Sejak bila aku jadi macam ni eh? Pengalaman mematangkan aku, terima kasih. Sedikit terkilan sebenarnya dengan sesetengah kawan, tapi biarkan saja. Mungkin mereka ada alasan tersendiri, aku jugak mungkin bukan kawan yg baik buat mereka.


Kepada semua BFF kesayangan :
Maafkan saya! Andai tidak seperti dulu, saya mungkin dalam proses penuaan.
Maafkan saya! Andai tidak menjadi diri sendiri, saya mungkin sedang berubah.
&&& Kamu kawan, saya terima apa saja dari kalian.
Terimakasih


Eh minah,kau ingat aku kesah ke ?






Thursday, October 14, 2010

Auwwww !


Kawen sekali seumur hidupkan? erk.



Note : Happy Birthday Nadia ,bini Abg joe . Haha


Tuesday, October 12, 2010

Sam tiada



Fuhh,penat hari ni berbaloi baloi cik kiah oi ;) Mane taknya, habis je kerja . Balik rumah siap siap tengok wyg dengan si tercinta. Wah gitu, kali ni berbeda sedikit wayang nya. Tah tetiba mcm berputik mekar cinta suci kami,eceh! Mungkin sebab anniversary tidak lama lagi kott, tak pun sebabbbbb . HAHAHHAA! Tettt : ) Lama dah rasanya tk rasa bahang begini, wah hangatt . Ala padahal tgok wayang kt MBO jeh pun, Galaxy jeh pun, dekat jeh pun tapi rasa macam jauh nun dihujung tanjung , Heehe.Bukan aku je tau rasa,si tercinta pun rasa. Tak gadoh pun,seminit pun tak, Haaa,pecah rekod ni. Hee! Bestbest AKU SUDAH JATUH CINTA BALIK !!

Taknak komen cerita ni bebanyak la ,masih teruja dengan mood cinta utk harini.
Moga malam ni mimpi indah indah je ; )

Tengok tengok dia buat muka gedik yg comel : ) haha, Bieee !!
Balik tu pergi makan Mcd plak, sedar tak sedar da pkul 1145.
Lin balik esok kerja ea, tapi aku sempat agi upload belog sebab happy lain mcm.tett.


Nak macam ni je selalu bole kan ; )



p/s: Tajuk belog ni utk cerita Jangan Pandang Belakang Congkak 2 tu, Si Sam "Adnan Sempit" takde, potong stimmm betul lah. Dah la aku pegi tgok cite tu sebab dia. Haish! :l okaylah bye!!




Monday, October 11, 2010

Best tahu tak ?

Ahad , 10/10/2010

Happy Birthday to ME again ; )
Thanks kat Nanad untuk Cupcakes yg sgt sgt comel , Thanks kat Aten sebab bawak I pergi sane; Tanpa you mmg tak sampai la I and tak jumpe la ngan cewek dua ekor tu. Thanks kat Alia sebab sudi join && Last sekali Thanks kat 'HAHA' sebab tak jemu jemu snap sana sini picture kami. Mekasih kerna supporting ; ) and sorry to bie, kena tinggal sudah. Hee

Plan asal nak celebrate birthday ngan Cik Lanna,tapi sekarang dia tengah exam.

Bak kata kakya : "dia tengah berperang tu lin,tak tahu la peluru cukup ke tak? haha"
Kelakar la kakya ni, aduiyai start rindu da aku sama dorang ;/ Takpe takpe, ada rezeki ada jodoh nanti insya-allah celebrate kali kedua, eh eh sebenarnya bukan kali kedua.Kali ke berape tah,aku pun tak tahu. Hahaha



Picture Terbaik
Sumpah suka, hee

Okay maw balik sudah, Bye-Bye!!



Sabtu . 9/10/2010
Sebelum bercerita panjang tentang Teater Tun Mahathir ni, aku nak buat ucapan pendek buat sahabat tersayang, makcik hottt

Happpy Birthdayyyyy Lana Suhaime @ Begum !!

Shah da mcm ustaz kumpulan nasyid plak ku tgok.erk ! : )

Okay selesai, boleh balik!

Bakal Menantu ; )

Muka penat menangis, kenape perlu nangis?
Tahlah, korang tak pahammm.
Hahaha

. Tamat .

Eh eh ,apa plak tamatkan. Tadi kata nak bercerita panjang pasal teater tu kan ; ) Hahaha,okaylah aku komen sikit la eh sbb kalu komen panjang aku ni bukan pakar sgt pun. Ni pun teater yg pertama aku tgok, Haha.Jangan gelak eh ; ) Jalan cerita menarik,Pelakon terbaik ; Esma Daniel & aku nak kasi tiga bintang setengah utk teater nih,tak leh kasi bebanyak sebab PGL lebih terbaikkkk. Itu sahaja,sekian.