Saturday, November 27, 2010

Memang cool abis laaah!

Hello hello :)
Cerita lama sudah basi, tapi masih belum bekulat. Jadi sebelum ia berulat I nak share ngan korang semua. Ecehh! Sembilan haribulan sebelas hari tuh, I ngan budak budak office pegi Melaka. Actually bukan la budak,sebab dorang ni semua atas I. Kakak & Abang ! tapi orang memang terbaik :) best gile kot. Sangat sempoi tapi masing2 ada perangai pelik pelik jugak, nasiblah I da biasa dengan perangai & kerenah manusia. Jadi pandai jugak la nak handle mcm mne, haha! :) Dipendekkan cerita yang basi ni, sepuluh pekerja Amsb (HQ) bertolak ke Melaka jam 10 pagi , dah tiba di chalet yg telah di booking kira kira pkul 1230 tengahari ;) Semua berjalan seperti yang dirancang, semua teratur jeh. Well,tengok lah siapa yang handle

*buat muka bangga jap*

Hahaha, poyo la I ni. I sangat pun tak elok lin.
Haha, saje gedik2 jap! :)


Picture pertama setelah tiba di Melaka ! :)

Ini pula gadis2 sunti :)

HAHA, Baju ini paling ta tahan :)
(lama gile ta pakai baju sama reramai mcm ni)
Dibeli oleh Azah, thanks Aza ♥

Wany * Lynn * Eva

Lepak atas pasir, best :)

I happy with them :)

My senior : Eva Mardina

Nak main lompat lompat mcm org lain selalu buat ,tapi tak menjadi :(
hahahhaa,kesian kan :) jaat aku ,gelak besar!

Ini pun jadilah,kire okay la.
Walaupun aku mcm nak tumbang :)
Hahaha

Bbq Nite :)
Jangan tanya kenape muka lagi putih dari tangan ea,please! haha

Thanks Razlan & Sharin yang susah payah masakan utk kami semua :)

Ini hasilnyaaa : Sedappp!

Tengoklah orang KL, dah makan Bbq still nak teh tarik & ginseng .
Nasib ada kedai yang masih buka, haha :)

Nak check out da, cepat cepat snap gambar terakhir di Chatlet !
Poyo nak mati aku kan.haha

Motif kau snap gambar mcm ni lin? Adoii !

Mybeca partner : Wany!

Lima beca kesemuanya :) Hihi

:)

Picture paling poyo didunia.HAHA!

Nasib ada org sudi nak tangkap kan gambar kami bersepuluh :) haha!

Seafood Time ! :)
banyak gile makanan okay,tpi semua aku tk makan :l
Memang ta makan,hm...nasib ada sotong.
telan jugak la walaupun tidak suka sangat.
hahaha

Tengok dorang siap jilat jari auw, sedap gile katanya :)
Thanks Manager Branch : Sayrul .

Ini pula lepas makan ,perut kenyang, muka berminyak plus kepenatan :)
Terbaik naik boot ! RM10 per/person.

Hanya kami bertiga je lagi yg masih bertahan utk bergambar lagi!
yang lain sudah penat tinggal nak rebah je :) haha

Hahaha,kesian kan dorang! mcm kena paksa je snap gambar :) hee

Last picture before says ByeBye to Melaka Branch :)


&&&&&&&&&&&&&&&&

Before I click PUBLISH POST !

Tahniah Sahabat : Fatin ! P/S : Sorry ,tak dapat datang I kat Melaka that time. Memang nak pegi, tapi last minute plan lambat plak balik . Sorry yea. Apa pun nak kasi tahu ; U cantik !



Thursday, November 25, 2010

Wedding MyBff : Hazelina ♥

14 November 2010
Dewan Bahasa & Pustaka
Wedding Hazelina & Hafiz



Ramai budak sekolah yang dtg, thanks korang.
Tak sia sia I buat invition kt facebook!

Om Nashila :)
Susah nak jumpa minah ni, busy ke menjauhkan diri .Tah?


Tahniah Hazel :)

Geng budak comel :)
Shaq & Lysa

Lagu : Myhearts
Mia "sejak bila hazel pandai menyanyi ni lin?"
Lin : blurrrr
Mia buat muka sedih.relax ah!

Dulu kami bertiga berebut nak kawen dulu, akhirnya rezeki hazel.
Alhamdulillah semua berjalan lancar, next! Turn Yaya Darling & Afiq
Tungggu!

Lawa kan dia ;)

Ini sahabat sekolah rendah, mereka pun ada.
Cayaaa la .

Mari gadis gadis snap pic!
Muka aku da penat da tu ,layan tetamu mcm aku tuan rumah.
Aduiiii .

Okay ini geng tadika . Masih berhubung, dahsyat ta? Haha
Lysa & Zana

Ini .. haha, belum cakap da gelak.
Ini geng kaki seronggg! yang lelaki je la.
Tengok muka pun tahu kan kan kan.

&& yang ini. Akan sentiasa bersemadi di ingatan.
hahaha,lin poyooooo! bukan yg kotak2 tu la.

Awakk,saya..saya..saya..
tettt!

Selamanya Bff Okay!


Kembali ke udara :)

Amboi lama betul la aku ta online, rasanya ada dalam seminggu lebih kot? Haih,kalu online kejap kejap kt office tu takyah cakap la.Nak online pun mcm nk mencuri, sentiasa kena berhati hati. Adui lemah betul, tapi takpela. I likeee! baru la kerja namanya, kalu dulu org asik cakap aku ni makan gaji buta la, curi tulang la.huh! Sekarang bile aku da kusyuk kerja , ada plak cakap aku sombong la, ilang diri tah ke mane lah. Relax ah der,lu nak wa mcm mane lagi kan ! Motifff :) Ek eleh mane de marah, tetiba terkenang cerita lama. Haha, Kali ni dapat online nak cerita panjang sikit la. Bole? Ada yang sanggup nak baca panjang lebar tak? Tak sanggup leh klik button pangkah warna merah kat atas tu ! Ala kau saja buat tak nampak sebab nak baca kan kan, hii.



*Perasan kejap*



Kalau nak cerita pasal kerja, hari hari memang ada kerja. Memang ta penah habis pun kerja aku tu & aku sentiasa nak belajar dan terus belajar sampai Negara China. Lagi banyak aku belajar,lagi banyak pengalaman aku leh dapat. Hm. Budak budak office pun semua best nak mampus, tapi de sorang aku tk minat sangat la mulut dia. Macam ______ HAHA, tahla dia cakap mcm semua die je betul pastu nak menang,erk! Memang setiap office perlu ada manusia mcm ni ke ? Please laaaaaa! Nasib la aku da biasa dengan perangai cibai manusia ni,so takde la kekok sangat nak handle. Slumber jeeh :) Next cerita pasal mood mood persekitaran ! Now, busy gile dengan persiapan perkahwinan Along. Oh tidakk lagi sebulan lebih je kot, disebabkan adik beradik tak ramai plus parents 4 org plak tu. Paham paham je la nak handle mcm mane, sekali lagi aku terpaksa jadi Kakak utk uruskan semua. Okay terlanjur dah cerita tu.



" kwn kwn please free kan diri utk wedding kakak saya ea"
1 Januari 2011 ,di Kg Pandan



Seterusnya kisah percintaan saya. Hm,nak komen apa yea.
Saya cinta dia,saya terima kekurangan dia sbb itu pilihan saya.
Itu sahaja.


Lagi cerita pasal diri sendiri :
Tolong support saaya yg teringin saya nak kurus mcm dulu, haha!





P/s : Saya rindu suasana kerja di SKVE :l






Tuesday, November 16, 2010

Aidiladha

Hari Raya Qurban tu sama lah dengan Aidiladha kan ? kan kan.
Ye la,sama lah. Seperti kebiasaan setiap pagi pagi raya. Aku & Family akan menziarahi pusara Arwah Nenda kesayangan :) Rindu betul kat nenek,bila pegi kubur dia.Terasa dia mcm ada je tgok cucu cucu dia, hm :l Lin banyak buat salah kt nenek,lin menyesal.


Opsssss.lin jangan emosi sangat.
Org semua tknk dgr kau mengeluh,tknk dgr kau bebel sedih sedih.
Kan kan kan :) Ye lah, tk nak cita lah. Hihi

Anywy, Salam Aidiladha untuk semua umat Islam :)
Semoga dihari yg mulia ini memberi kita keberkatan bersama yea.
Amin Amin~


Masa nak keluar dari kawasan kubur tu, ternampak satu papantanda yg menarik perhatian aku.Okay sanggup aku stop sekejap untuk snap benda alah ni, untuk tatapan kita bersama.Marilah kita renung renungkan yea & seperti biasa SELAMAT BERAMAL !! haha


Okay byebye,
Aku nak menikmati cuti yg ada.

Friday, November 12, 2010

Muslihat

Bukan Siti Musliha yg kurang upaya tu ea, haa? tak kenal. Okay abaikan. Pepagi buta ni aku gagahkan jugak menaip ringkasan belog untuk luahan rasa terpendam. Kalau tak cerita disini,mungkin aku kan cerita kat orang lain. Kalu aku cerita pada org lain,mungkin aku akan mengaibkan org lain. Jadi biarlah aku khabar kat di belog kesayangan, mungkin dia dapat mengurangkan sedikit beban 5kg atas bahu aku sekarang. Hari ini, aku pelajari benda baru. Sebenarnya bukan hari ini sahaja, tapi hari hari. Tapi yang hari ini punya sedikit special, dan setiap benda baru yang kita belajar jangan kedekut untuk dikongsikan pada teman teman lain. Mau tahu? Okay, bayangkan sejenak.



Seorang kawan, berjanji. Tapi diikari janji itu pada saat akhir,secara logiknya tiada masalah kalu alasannya boleh diterima pakai. Tapi bagaimana pula jika alasan yang diberi itu IBARAT SEPERTI ANJING MEMAKAN TUANNYA SENDIRI ? haa. tak penah dgr ? ye la.mungkin ini peribahasa ciptaan aku sendiri yang membawa maksud. Alasan yang akan "mengantoikan" diri sendiri atau erti kata lain,baik takpayah bagi alasan kalu bagi alasan bodoh!


"" Hello kawan, saya bukan budak budak lah. Saya bukan baru kenal awak meh, sudah lama tau kawan. Luu pk sendiri la kawan, jangan kasi cibai sama saya la. Lu langsi wa bole terima tau, lu kasi cibai sama wa. Lu pk sendiri la lu dapat apa! Lu kasi wa nages hari ni, wa akan pastikan lu dpt la apa wa dapat. Haaa, wa takde dendam tau. Wa pk kecik punya hal, tapi lu kasi wa sakit banyak kali . Wa rasa ini bukan hal kecik, ini hal besar punya tau kawan!! ""

Serius,wa frust sama lu.

Thursday, November 11, 2010

Penat sungguh.



Sungguh patik penat dengan persekitaran sekarang,adakah mungkin ini perubahan cuaca atau perubahan emosi yg patik alami? Sungguh tidak tahan rasanya utk mengharungi cubaan dan dugaan seterusnya, mungkin kah patik harus mengalah disini. Jujur katakan, patik mahu ruang utk diri patik sendiri, mahu seperti dulu. Patik penat menguruskan hal hal tidak berkaitan dengan diri patik sendiri, boleh kah berikan sedikit kesempatan utk patik istirehat? Boleh kah beri sedikit belas ihsan kepada patik? kalu tidak sedikit,secubis pun jadilah :'( Ingin patik luahkan segalanya disini, tapi disebabkan banyak hati yg perlu patik jaga. Patik pendamkan saja, demi mereka.




JUMANAH HAPPY BIRTHDAY


Wednesday, November 10, 2010

♥♥♥

Today 7 years we are together :)

As we grow older together
As we continue to change with age
There is one thing that will never change
I will always love you bie


Tuesday, November 9, 2010

Singa berpura pura.

Hello People.
Sorry kamu kamu semua, saya bukan malas nak update. Tapi last week ada masalah teknikal sikit, mahu tahu apa? Ada ke patut saya bole lupe password belog.Memula ingat belog bengong ke apa ke, online la malam sikit. Tapi sama jugak,alih alih rupanya saya salah masukkan password. Oh tidak,aapa kena dengan NurlinaJohan ni? Haish, teruk sangat da saya ni. Jiwa kacau ke apa kau lin? Tettt!! Okay pic diatas ni adalah pic singa yg suka berpura pura menyukai negara singa,haha.Poyooo kan? Hipokrit betul ,euww!


Okay kisah lama da ni, tapi baru berkesempatan mau share sama kamu semua,hihi. Tanggal 5 haribulan 11 ,2010 saya ke Bandar Singa .. bla bla bla. Ala taknak lah ayat formal sangatkan,sempoi sudah. Minggu lepas aku pegi Singapore dengan Angah and Bie tersayang,terimakasih kamu berdua. Tanpa kamu sponsor mane mungkin aku ke sane,mmg tak la aku bazirkan duitkan.hihi! Sayang korang ♥

Singa tu mcm tk ikhlas je nak bergambar ngan aku,siot betul pandang tempat lain.Kau ingat kau cantik ke singa,ceh! Poooodah.

Ini waktu di Sentosa, ada Hard Rock Cafe. Snap snap snap ,
takde satu pun picture yg okay.Cibai!

Ini pula salah satu shop chocolate yg famous kat situ, nyum nyum ;')
Memang teliur pun tgok chocolate kt situ,tapi bile kenang harga.
Dollar lin dollar, keluar la simbol $$$$ kat mata. Haha

*sempat jugak aku snap gambar ngan chocolate bulat ni :)

Tengok tengok, muka adik beradik poyo dapat masuk tempat haram.Eleh,casino je pun! Hahaha, bangga kejap je. Sebab kat tempat sendiri tak dpt masuk, euww. Maluu la sikit lin. bengongg!

Okay kawan kawan,ini la hotel kebanggaan.Nak thu kenape? sebab hotel ini terletak di Jalan Geylang. Haa, kepada sesiapa yg ta thu.Jalan Geylang ni lebih kurang mcm Lorong Haji Taib la kalau kat Kl. Hahah, dahsyatkan. Memang mencuci mata telinga dan sewaktu dengannya la pada malam itu,sekian.


Hahaha,habis cerita utk sehari. Ini hari kedua pula, semalam sudah puas charger camera and hp supaya bole snap picture lebih banyak dari semalamnya. Haha,dahsyatkan. Kesudahannya, upload kat fb ! tak sampai 50 pcs, hihi. Lagi sekali bengong dapat! Hihi.Jom breakfast! Makan mmg out la kalu kat sane,tambah kalu org mcm aku ni. Memang tak dpt den nak nolong eh! Pelik pelik , bau pun semacam je.

Ini dia NASI LEMAK SINGAPORE, tetiba je ada ikan plak dah.
Ikan bilis tu tak cukup ke sampai nak tambah ikan? Haha

Lepas makan ke Marina Bay Sands plak, mmg bangunan dia canggih2 la.
Tak dpt disangsikan mmg hebat sedikt dr kl,opss.Sorry! :)

Ini pula salah satu kepercayaan org kt sana,mungkin utk org cina kot.Ia lebih kepada onggg lah,tapi utk org islam,pegi utk saje saje je lahh.Tambah pengalaman : )

Nampak mcm murah kan, tolong jangan terpedaya! ;')

Amboi Mohd Shahrizan,sampai hati kau curang eh! Siap kau balik KL nanti.
*Special only at nurlinajohanblogspot*

Last sekali, seperti biasa. Picture fav :) Actually,banyak lagi picture picture tapi malas la nak upload. Ini je lah buat masa ini, nanti wa rajin wa upload agi eh.

Sekian, berita dari kota singa.