Sunday, February 27, 2011

Disaat akhir

Posto posto posto.
orang dpt kad guna posman,aku relax je dpt tengok dr member yg duduk se'table' masa makan.Kesian kesian,da dtg majlis baru dpt. Agak unik, lawa.lain dr yg lain : ) Citarasa tinggi.

Nice one ♥

Credit to : Nadia Jamal


Ucapan pembuka bicara :
Selamat Pengantin baru Yusman & Eyna.
Moga kalian dapat mengharungi dugaan dalam kehidupan yg lebih mencabar kali ini,dan Moga kalian berbahagia sehingga ke akhir hayat terakhir kalian berdua. Amin

Sangat lawa pelamin dia ,okay!

Sorry pengantin, kena kacau masa makan.
Sbb mcm tkde peluang je nak snap atas pelamin yg havoc tu :)

with cik lisa yg berdarah manis,lepas ni turn dia plak :)

Snap dulu sebelum makan . haha : )

Opss,sorry puty ! : )

Punye la show off kad yg 'granddd' tu sampai tak nampak muka I,haish! :)

Geng budak sekolah yg sentiasa memeriahkan suasana.
baguskan dorang

Okay,mau balik sudah.
Thanks makan free, sebelum tu snap dulu kt bena pengantin.
Zaman skrg kawen,confirm ada benda ni. Terbaiikkkk! :)

Mari,tabik springgggggg ! Terbaik wokk :)
Tahniah Yusman & Eynaa



Lepas wedding, sempat ziarah rumah bakal pengantin ; Cik Lisa and tunang.
Bestkan, before kawen da ada preparation utk rumah sendiri. Terbaik la wook!
Aku plak excited nak ada rumah sendiri, macam mane tu? Sabar lin sabar. satu satu kasi lepas.
<<<>>>>


Lepas settle spot-check dirumah bakal pengantin, Kuar lepaking with Aida. Lama gile tak jumpe dia kot,padahal rumah die ngan aku takde jauh mane. Bengongkan, bile da lama tak jumpe paham paham je la,ada je la nak dicerita. Dari A sampai Z, bayangkan dari sebuah kedai ke sebuah kedai, haa. Sampai tekencing minah ni sebab banyak sangat minum. Hahaha,rindu kau la makcik : )





P/s : Kau bole bungkus semua cerita bodo kau,letak sambal sikit kasi pedas.Lepas tu bole kasi kawan seangkatan kau makan,kasi dua dua kepedasan!


Saturday, February 26, 2011

manusia busy

Assalammualaikum awak :)
Lama eh saya ta update,sorry. Dua tiga menjak ni, takde idea nak cite pasal aapa plus sangat busy menguruskan hal hal tertentu. Opss. lagi sekali sorry. Hal hal itu tk bole kasi thu, nanti kalau da settle baru akan di share sama kalian yea. Jangan risau, lin tk penah lupe kt belog kesayangan. lobyouuuuu!!


Mai dekat sikit, nak kasi tahu. Start dengan isu kerja yea :') Kerja semua okay, tapi ada sesetengah benda tu tak berape nak selesa la. Tak tahu nak explain macam mane,sebab takut nanti mengaibkan orang plak. Tapi semua masih dalam keadaan terkawal, yang ta terkawal bile saya ambik keputusan utk cari peluang yg lebih baik. Bukan la nak berhenti kerja terus, masih dalam pencarian kerja yg lebih baik .Kalau ada rezeki saya, angkat kaki blaaaaaah ah.Apa mau tunggu lagi ? Secara jujurnya saya bukan seorang yg suka bertukar tukar kerja, tapi apabila sesuatu yg kita rasa memang ta bole pergi jauh, kenape harus tunggu lama kan kan ? :D


Kalau bercakap pasal keluarga , saya bole katakan semua takde masalah. Masih seperti biasa,cuma kadang2 tu terasa rindu kat Along :'( Serius tak dpt dinafikan, saya rapat dengan dia. Sekarang saya takde perunding peribadi dah! Huh, taknak cite lah. SADIS !


& Kalau cite pasal boyfie : saya bole share . Kami sedang menguruskan sesuatu hal utk masa depan kami, hope semua berjalan lancar. Amin Amin : ) Please, jangan buat teka teki yea.
I love you, b.


Last sekali. Friends ! : )
Saya masih trauma.
Fullstop.
Hiihi


Apa pun,thanks kat semua yg ada disekeliling saya yang ta henti henti support saya. Saya tahu ,masih ada yang memerlukan saya. masih ada yang sayangkan saya. Terimas




sedang manusia memperbodokan diri sendiri .
aku masih berdiri sambil perhati.


sedang manusia mencari salah diri disini.
aku masih mampu tersenyum sinis


sedang manusia cuba mengulangi
aku katakan : TIADA LAGI UNTUK KALI INI


Maaf .






Monday, February 21, 2011

Cameron highlands satu ikat tepi .






Hye semua
Assalammualaikum sayangku.
Apa kabar kalian? Saya baru balik dari CH.
Memang lah ta hebat mane,just nak share jer apa yg menarik disana.
Mau tahu baca sampai abis eh, kalau agak2 panas hati tu.
Bole angkat kaki berambus. I love you : )



Sebenarnya cite dia, Cik Nadia ni la ajak. Saya memula fikir 10 kali jugak,sebab tengah bulan kan. Duit pun tk masyuk sangat,tapi lepas buat kira kira . Rasanya bole kot, sebab Nad pun ckp. Percutian bajet,so belanja ta perlu besar. Alhamdulillah semua berjalan seperti yg dirancang :) and paling seronok, aku akhirnya dpt jejak kaki ke sane setelah berpuluh kali plan tak jadi.
Sekian,terima kasih.

Mari tengok tugasan masing masing :
Plan asal : Nadia
AJK menguruskan : Lin
AJK memandu : Yen
AJK lawak tambahan : Shah



Kami stay disini la.Untung betul kami sbb dapat hotel baru :)
So,memang puas hati walaupun bukan bertaraf 5 star.
Perlu keee?? ! Haha
(Online booking)
Muka excited tengok stawberry : )

Eh,comelkan stawberry terjuntai2 tu : )

Ice cream : RM5

secara jujurnya ,saya ta berape minat dgn kaktus ni.
Tapi disebabkan pokok berduri ini yg paling comel.
saya snapkan jugak la : )

Sekarang saya berada di ladang teh :)

Tengok view dia, terbaik kan?
Hilang semua masalah masalah kt dlm kepala otak.

Mari kita cuba 'fresh tea' from CH.

Tea with honey : )
2 glass : RM10

Kasi licin minum eh,mahal tuuu :)
Walaupun rasa agak kelat , terpaksa abiskan .

Si kekasih jangan berlakon sejuk ah,mane de sejuk pun! Haih

Tetiba pose gedik kenape tah?
Haha,tapi saya suka sbb nampak rambut mcm da panjang.
Macam laah, haha ;*)

Si kekasih mmg suka sangat set-timer,sbb tu ada photo photo begini :)

Sekarang pula berada di Taman Permainan CH.
Jalan jalan kejap je, bukan ada apa pun.
kiri kanan bunga :D

Lin,senyum ikhlas sikit bole tak?

Omg,muka saya. Make up semua da hilang sbb tido dlm kete.
Hahaha,biasalah lin kan. Letak je kepala,jalan.

Ini paling menarik, special offer lagi.
Class gitu, Kl mne de offer offer mcm ni.
Yang syoknya,die letak je tin/bekas tu.Takde org jaga! :)

Tomato fresh,terbaikkan.

Bunga yang paling menawan dimata saya :)
Dan disebelah saya tu,kumbang yg menawan dimata saya.
P.U.N.D.E.K lahh lin.

Bunga bunga mcm ni da biasa da tengok :) yang bezanya yg kt CH punye segar sikit.
Biasala fresh dr ladang ,haha!

Yang ini pun cantik kan :) berdiri teguh je bunga bunga tu.

Okay,ini saat saat yg paling dinantikan.
Nyum Nyum,selalu tengok dalam gambar je.
Kali ni mau cuba.

Ternyata. Anda pasti tidak menyesal !
Sedappppppppppp

CikNad sedang borong stawberry utk bawa balik Kl.
Satu bekas : RM30

Original Honey : RM1 /tube

Bunga Si kekasih bg saya,walaupun tanda larangan tertulis disitu .
Amaran : Dilarang Petik Bunga, Denda RM50
(Haha,kadang dia ni romantik ah)

Sebelum balik, singgah Ladang Boh pula :)
Seisi mendaki ,mari mari .


Ikat rambut, kasi kemas.
Bayangkan nak naik broga.
Fuuhhhhh :l

Muka ta larat, tapi kena teruskan jugak.
Haha

Finally, Yeyyyyy! Sampai jugak ke kemuncak :)

Snap buat kenagan!
kaedahnya si kekasih ni duduk mcm tangkap gambar dlm studio kenape?
Hahahahhahahaha



Note : Nampak menarik ke tk cameron sebenarnya eh?
Bagi saya, terbaik utk tenangkan fikiran.Memang sesuai la tempat yg dipilih, terima kasih NadiaAbdullah : ) Lepas ni ke mane? Oh,malas la nak plan plan. Rasa mau pegi, packing terus jalan! Senang.com.my kan??







Friday, February 18, 2011

Note


Hello Mysweet Stalker ♥

Long time not see u haaah.
Miss youuu damn much lahh dear.

WTF !
( :






Ingat ta jendol ? Alaaa jendol buah hati saya lah,dulu dia kecik je.
Sekarang dah mok mok dah iya,mcm tuan dia jugak. Omel la kau jendul.
&& Sekarang ta jendul lagi, skrg panggil die mokkk! Hahaha.
Bole plak main tukar tukar nama eh. Hee! I love you Mokk.


Dia kena tinggal kt umah sbb Along p honeymoon.
Haha,so terpaksa la saya ambik alih tanggungjwp menjaga dia. Takpe,saaya rela.
Demi mok yg ku sayangi, dia masih hebat menjadi pendengar setia.
Settle semua masalah saya lepas share ngan dia, haha.
Mekasih mok, I love you sekali lagi lah Mokk!







Meow Meow Meow
Dear, keep barking,nobody caresssssss !





Tuesday, February 15, 2011

bahasa jiwa


Sungguh saya jujur cintakan bahasa bahasa jiwa yg tulus milik Fynn Jamal.

Dia tak suka diangkat tinggi, jadi saya tak mahu puji lebih.
Cukup sekadar saya katakan : Dia hebat berbahasa.


Setiap kali saya punya masa, Setiap kali saya mahukan masa utk segalanya.
Pasti saya singgah disetiap ruang yg mempunyai Fynn Jamal.
Belog.Facebook.Formspring.semuaaaaaa!
Tapi yang paling menjadi kegemaran : Formspring beliau.


Dia sentiasa ada jawapan utk saya & utk yg lain :)
Tak tahu mane dia dapat jawapan utk kesemua itu dgn mudah.
Hampir sempurna ciptaan Tuhan.

*seperti biasa,klik utk pembesaran*


Kalau dulu dia cakap :

manusia pentingkan diri sendiri.

kita
sedang bersedih pun, sebab pentingkan diri sendiri.

tak apa

Skrg dia cakap :

diam. dan ikhlas
terima cerita tuhan


kalau sungguh org kenal kita,dia akan tahu.

:)



NurlinaJohan.
Lulus cobaan hidup.

Suspek utama : HudaJohan

Suspek kedua : ShahrizanOsman


Dan ayat paling mengajar saya : Ajar diri utk redha seikhlas2nya. terima seluruh apa adanya.
Belajar utk dengan hati paling jujur katakan "tak apa". InsyaAllah, akan kita lupa perkara2 yang tak perlu mengganggu kita dari apa yang sepatutnya.