Tuesday, February 8, 2011

Awan hitam

Pencemaran udara baru baru ini betul2 bagi aku sesak nafas.
Nasib masih ada bantuan penafasan dari kawan kawan yg memahami.
Alhamdulillah, lepas hujan turun udara kembali segar.
Walaupun ramai yg merungut apabila banjir berlaku.
Tak paham? Abaikan,
Alia jolly kata bahasa aku mmg susah nak faham.
Aku mampu senyum kan je.


Ada org bole terima cara aku, Ada org kata susah perangai gila.
Aku iye kan aja, sbb apa?
Sebab aku adalah aku. Aku yg tidak gemar menjadi yg lain.
Aku tk suka berdendam.
aku marah taklama.tpi jangan kasi aku benci.aku tak suka sifat itu.
aku tak jujur,aku selalu kantoikan diri sendiri.
tapi aku jarang sakitkan hati org.



*diam*



Aku marah,aku diam kan.
Aku kecewa,aku pendam kan.
Aku sakit, aku bodo kan.
Kenapa? Sbb itu aku.
Sbb apa begitu ? sebab itu Nurlina usia duapuluhtiga.
Terima?
Jujurkan saja.
Terima aku apa adanya.


Kalau la aku bisa jadi seperti kamu.
Menuding jari sesuka hati, memekak sana sini tanpa hati.
Kalau la aku bisa jadi seperti kalian.
Bercakap tanpa rasa silap diri, bersuara dengan nada tinggi.
Mahu saja aku borong semua "Kalau" itu.
Jujur.
Aku sanggup bergadai demi KALAU.


P/s : kenal saya,burukkan saya.iLOVEyou! : )

4 comments:

lana suhaime said...

Adat berkawan sayang. memang la kejap pasang, kejap surut. kau kena paham and terima seadanya walau pun kadang2 kau sendiri taknak paham. okeyy

nurlinajohan said...

yg saya ta paham,mereka tk kenal saya walaupun da berbelas tahun bersama.huh

Anonymous said...

heee ade name sye kat post kali ni, sye da jd pames jap :D
hehehe

nurlinajohan said...

haha,famous lama pun tkpe syg :)