Monday, February 21, 2011

Cameron highlands satu ikat tepi .






Hye semua
Assalammualaikum sayangku.
Apa kabar kalian? Saya baru balik dari CH.
Memang lah ta hebat mane,just nak share jer apa yg menarik disana.
Mau tahu baca sampai abis eh, kalau agak2 panas hati tu.
Bole angkat kaki berambus. I love you : )



Sebenarnya cite dia, Cik Nadia ni la ajak. Saya memula fikir 10 kali jugak,sebab tengah bulan kan. Duit pun tk masyuk sangat,tapi lepas buat kira kira . Rasanya bole kot, sebab Nad pun ckp. Percutian bajet,so belanja ta perlu besar. Alhamdulillah semua berjalan seperti yg dirancang :) and paling seronok, aku akhirnya dpt jejak kaki ke sane setelah berpuluh kali plan tak jadi.
Sekian,terima kasih.

Mari tengok tugasan masing masing :
Plan asal : Nadia
AJK menguruskan : Lin
AJK memandu : Yen
AJK lawak tambahan : Shah



Kami stay disini la.Untung betul kami sbb dapat hotel baru :)
So,memang puas hati walaupun bukan bertaraf 5 star.
Perlu keee?? ! Haha
(Online booking)
Muka excited tengok stawberry : )

Eh,comelkan stawberry terjuntai2 tu : )

Ice cream : RM5

secara jujurnya ,saya ta berape minat dgn kaktus ni.
Tapi disebabkan pokok berduri ini yg paling comel.
saya snapkan jugak la : )

Sekarang saya berada di ladang teh :)

Tengok view dia, terbaik kan?
Hilang semua masalah masalah kt dlm kepala otak.

Mari kita cuba 'fresh tea' from CH.

Tea with honey : )
2 glass : RM10

Kasi licin minum eh,mahal tuuu :)
Walaupun rasa agak kelat , terpaksa abiskan .

Si kekasih jangan berlakon sejuk ah,mane de sejuk pun! Haih

Tetiba pose gedik kenape tah?
Haha,tapi saya suka sbb nampak rambut mcm da panjang.
Macam laah, haha ;*)

Si kekasih mmg suka sangat set-timer,sbb tu ada photo photo begini :)

Sekarang pula berada di Taman Permainan CH.
Jalan jalan kejap je, bukan ada apa pun.
kiri kanan bunga :D

Lin,senyum ikhlas sikit bole tak?

Omg,muka saya. Make up semua da hilang sbb tido dlm kete.
Hahaha,biasalah lin kan. Letak je kepala,jalan.

Ini paling menarik, special offer lagi.
Class gitu, Kl mne de offer offer mcm ni.
Yang syoknya,die letak je tin/bekas tu.Takde org jaga! :)

Tomato fresh,terbaikkan.

Bunga yang paling menawan dimata saya :)
Dan disebelah saya tu,kumbang yg menawan dimata saya.
P.U.N.D.E.K lahh lin.

Bunga bunga mcm ni da biasa da tengok :) yang bezanya yg kt CH punye segar sikit.
Biasala fresh dr ladang ,haha!

Yang ini pun cantik kan :) berdiri teguh je bunga bunga tu.

Okay,ini saat saat yg paling dinantikan.
Nyum Nyum,selalu tengok dalam gambar je.
Kali ni mau cuba.

Ternyata. Anda pasti tidak menyesal !
Sedappppppppppp

CikNad sedang borong stawberry utk bawa balik Kl.
Satu bekas : RM30

Original Honey : RM1 /tube

Bunga Si kekasih bg saya,walaupun tanda larangan tertulis disitu .
Amaran : Dilarang Petik Bunga, Denda RM50
(Haha,kadang dia ni romantik ah)

Sebelum balik, singgah Ladang Boh pula :)
Seisi mendaki ,mari mari .


Ikat rambut, kasi kemas.
Bayangkan nak naik broga.
Fuuhhhhh :l

Muka ta larat, tapi kena teruskan jugak.
Haha

Finally, Yeyyyyy! Sampai jugak ke kemuncak :)

Snap buat kenagan!
kaedahnya si kekasih ni duduk mcm tangkap gambar dlm studio kenape?
Hahahahhahahaha



Note : Nampak menarik ke tk cameron sebenarnya eh?
Bagi saya, terbaik utk tenangkan fikiran.Memang sesuai la tempat yg dipilih, terima kasih NadiaAbdullah : ) Lepas ni ke mane? Oh,malas la nak plan plan. Rasa mau pegi, packing terus jalan! Senang.com.my kan??







3 comments:

Anonymous said...

hahha cameron mang best :P

lisa said...

macam BEST! nnt aku nk g jugak la... ngeh3!

nurlinajohan said...

ye ke anon :)
selalu ke sane ke?
hehe

lisa : cubalah!