Sunday, March 13, 2011

Bukit Gambang Resort City


Gambar permulaan, PEACE !
Hello guys! I baru balik dari Gambang,Kuantan. Alaaa tempat mandi manda tu, yang besar tu. Ala yang lebih kurang Sunway Lagoon tu. Tak tahu? Haaa,meh I kasi tahu info menarik tentang tempat ni. Mane la thu ada yang nak bwk bff ke,ada yang nak honeymoon ke,ada yang nak bwk anak anak ke,kan. Sebelum bercerita,I nak berterima kasihlah kepada penaja utama percutian ni ; Thanks Yasmin Tech! Actually ni family days Mymum. So,segalanya FREE. Tinggal bawak badan je :) Sangat bestkan! Okay meh nak cite dalam kurungan ce cite ce cite .HAHAHAHA

Kami stay disini la : )

okay, jgn tnye knp saya berbaju kurung.
Hari jumaatkan,saya half day! :)

View dari bilik, lawa kan. Tenang jeee : )

Okay ,BBQ time.
Siap ada pertandingan karaoke lag,lin masuk lin masuk.
Tahu sebab apa? Sbb yg masuk cuma 4 org.Hahaha

Yeyyy,dapat no dua!

Wang tunai berjumlah RM200 ringgit berserta trofi. oh itu tipu! :)

Ini ticket untuk masuk mandi manda esok eh, kalau ambik pakej ngan hotel, mandi manda semua ada la dpt makan breakfast and dinner.Makanan semua lazat lazat seriusly! I ni susah sikit nak puji makanan,tpi kalau da ckp sedap.Memang sedap betul lahh :)

Okay ciknoni mmg suka posing,mcm anak dia si lin tu la.
Kan kan. Ye ye .buncit pun mcm I kan? Oh i ke? Hihi.

Tengok mymum makan,selera kan dia. Haih,makan makan makan : )
Bahagianya hiduppp,terasa mcm anak org kaaya kejap. Kejap pun jadi la,I sedar diri.

Kite sudah sampai ditempat yg dinanti nanti kan!
Gambang Water Park. Yehaaaa ,siap sediala untuk hitammmmm :(

Ini harga utk masuk : Cepatlah ambik calculator :)

Tahu tk apa yg cuba ditunjukkan ? JAM TANGAN MERAH TU LAHH.
Satu kelebihan kt sini, locker dia guna jam. Unik disitu eh :)

Ini salah satu view yg cantik, pasir buatan.
Bestla kalau jadi ibu,lepak tepi tu tengok anak mandi.
Sweet je :)

Ada jugak pondok pondok disediakan utk family yg nak bersantai atau yg ada anak kecil(baby) so lebih terlindung la.Harga ,I tk berape nak pasti. Tapi mmg kena byr la sbb kat luar setiap pondok tu I nampak TELAH DISEWA.Lagi satu,disini tkbole berkelah yea,maksudnya tkleh bwk periuk nasi semua tu ,lebih kurang mcm Sunway Lagoon jugak la.Makanan luar tidak dibenarkan masuk!

Sorry ,I tkdpt nak snap satu satu gambar setiap permainan yg ada kt sane.Macam mne nak snap,kang jahanam plak camera kan. Jadi yang ini je la bole dijadikan bahan bukti,kt sane mmg banyak permainan yg disediakan :)

Ini satu je yg sempat,itu pun dr camera mymum.

Okay selesai mandi, mau pulang ke bilik. Actually Tarm ni disediakan utk pengunjung yg stay di Carribean Bay tadi tu. Tapi masa pegi tadi ramai org,tak sempat la I nak snap snap mcm artis.Hahahaha!

Sampai je bilik,mmg terbongkang dua beranak. Totally lost! Haha,mcm makan ubat tido. Penat mcm berkerja je kan. Sedar sedar da pkul 8,mmg lambat la kan.Nasib ada yg lebih lambat, Okay dinner time : tema > Batik!

Puan Noraini kesayangan saya

Okay,mak snap mmg akan gegar. Haih -_-

Lepas dinner kt Carribean cafe, kami menyelongkar aapa aktivity yg bole dilakukan diwaktu mlm.Okay,jangan terkejut ada game jugak utk pengujung yg stay disane.Takde la bosan kan,siang mandi manda,mlm ada game ala ala funfair plak :) Memang lengkapla!

Syokkkklah! Ada aktivity luar mcm funfair,
tpi snap tk lawa sbb semua berpusing. Haha
Alasan tk munasabah :(

Nak main ala ala funfair pun tk bole,sbb pakaian tidak bersesuaian.
Jadi mainan ini je la yang mampu, Itupun kalah .Hahaha

Info selanjutnya : Klik sini!


Itu saje la yang mampu dikongsikan,lepas bercuti. saya kena korbankan masa dihospital pula.Abah masuk wad :( Haih,susah hati betul .Dalam perjalanan tu,terdengar2 suara abah.

Hm..dek lin nak balik da ni baaah.

Bye.


No comments: