Saturday, April 30, 2011

Bendul

Mesti penah dengar langkah bendul kan? Sesiapa yg ta penah dengar mai mai inbox aku :) Apa pendapat korang tentang langkah bendul ni ? Masih ada lag ke pantang larang utk melangkah bendul pada zaman moden kini ? Relevan atau tidak kalau aku cakap , SEMUA TU TAK PENTING ASAL ADA DUIT JALAN KAN SAHAJA. Bole ke? Eh banyak sangat tanya kau ni lin, Hahaha. Okayla Okayla. Fikir sendiri,jawap sendiri la. Masing2 ada pendapat tersendiri kan? Tanda soal lag! Haih :)

Nak dijadikan cerita, tadi aku pergi wedding adik sopie (kwn masa study dulu).
Tahniah Alia & Reza ! Bagus,muda muda da kawen . Jangan jadi mcm abang sopie, bercinta lama sangat. Eceh,cakap org pulak. Alia (19thn) bertemu jodo dengan reza(25thn) sweetkan? Abis sekolah terus kawen, apa ada hal? Kau ada ? bole ? mampu ? Tetttttt

Sweet pink ; )

Mypartner : Hana Wanchik.
Thanks bwk I !

Antara tetamu lain yg hadir : Wayda & Akma

Ni antara bdk RP yg ada, ini je yg nak bergambar.
Yang lain,tunjuk muka blaaah.Tah apa apa la lu mat :l

Mari ambik berkat pengantin, 1..2..3.. smileeeeee

Spontan sikit, haha. Sporting abis la pengantin ni !
Dia yg request nak aksi bebas auw :)

Finally,dapat la sekeping dua snap ngan tuan rumah yg menjemput.
Thanks yea cik sopie :) Awokkk bile lag ???

Comel budak tu, anak buah sopie tu.
Kenapela sopie tk comel mcm dia.
Hahaha

Snap,kenangan :)

Lama ta jumpe,semua muka da lain. Si wan ni je sama je dari dulu, haih.
Tak paham kejap. Pakai susuk ke apa?


Friday, April 29, 2011

Quato

She’s the girl that has a few best friends & doesn’t need anymore, the girl that laughs the hardest at her own jokes. She’s the girl that will hang up on you, but then call you right back & say sorry. She’s the girl who will never leave your side when you need her, the girl who will go out of her way to cheer you up. She’s the girl who says she isn’t ticklish, but really is. She’s the girl who will not give up on you if she really believes in you. She’s the girl who believes in loving somebody forever. She’s me - LynnJohan

Thursday, April 28, 2011

Pesanan penaja.


Hello rakyat belog yg disayangi ! Yb sudah letak jawatan kerna ahli pembangkang banyak buat hal,takperlu la nak beritahu umum,saya bukan pelajar swasta / IPTA yang suka bergaduh dalam FB. Sehubungan dengan itu,keputusan telah dibuat. Dengan ini saya, bersara dari jawatan yang disandang selama beberape tahun ini. Muktamad! Harus ke heran dengan pangkat ke sane ke sini? Tak perlu la kot, jadi saya serahkan jawatan saya kepada mereka yg lebih berkuasa. Silakan MF! :)


Saya dengan rasminya bersara dari jawatan yg dipegang berkuatkuasa hari ini, 28 April 2011,tepat 1130 mlm. Hahaha,Moga ahli pembangkang bergembira dan sentiasa berfikiran terbuka serta positive dalam membuat setiap keputusan yg diambil.Beringatla,bahawa tindakan melulu adalah akan mengundang padah dan secara tidak langsung akan memberi impak dalam sesebuah organisasi. Moga setiap apa yang berlaku itu,akan menjadi pengajaran dimasa akan datang. Insya-Allah ! :)


Ditujukan kepada Makcik Hot,

Adriana Lima (Sekadar gambar hiasan)

Awak jangan nak tiptop sangatla.Saya tahu saya siapa,saya sedar diri saya. Awak pun tahu awak sapa. Kalau awak tak pernah buat silap,awak bole la bajet good good dengan saya. Sedangkan awak pun ada kesilapan sendiri jadi perlu ke awak nak hukum setiap kesalahan manusia? Jangan dihitung silapnya siapa, sedangkan kita belum tentu sempurna. Saya mengalah kerna kita masih muda,kita sama sama mahu rasa bahagia. Awak jangan risau, awak bole pergi dengan tenang dari hidup saya. Sudah lama saya relakan ia, pergila. Panjang umur,suatu hari kita bertemu lagi :)



Note : Sometimes its better to be alone,Nobody can hurt you.





Sunday, April 24, 2011

setelah dua minggu


Assalammuailaikum semua.

Ta jawab doa,jawab sayang :)
Haha,ada hati nak tiru Maria Elena! -.-


Lamanya tak share cerita cerita hangat dengan belog kesayangan,harap dia ta kecik hati la.Bukan sengaja aku nak tinggal kau lelama. Aku sendiri ta mampu nak sara boardband utk kau,sabar yea. Nanti da kaya sikit,aku akan selalu ngan kau. Promise ! Okay,mau start cerita skrg :

Selepas dua minggu start kerja ditempat baru,ternyata semua nya berbeda. Sangat TIDAK okay! Aku seakan ta bole terima kenyataan,semua da berubah. Lebih mencabar yea kerjaya yg terbaru ni, tapi aku sentiasa anggap ini adalah yg terbaik Allah sediakan utk aku. Alhamdulillah! Bak kata pepatah : bersusah susah dahulu,bersenang senang kemudian.

Kerjaya : Mbb,Puchong.

Setelah dua minggu aku tak online, ini lah hasil nya. Berlambak lambak entri nak di pos serentak, sampai aku sendiri pening. Dan paling kesian sekali, setelah dua minggu tak online. Semua cerita sensasi di fb terlepas mcm tu je, ala kesian betul la. Ta bole ah nak jadi STALKER BERTAULIAH :) Tett, Macam macam hal la kau minah! Ta sangka -..-

Emosi : Tunggu & lihat

Setelah dua minggu berusaha utk meningkat kan kemampuan diri utk memandu seorang diri nampaknya berhasil, dan mampu memandu ketika hujan. Haha,nampak mcm normal je kan :) Tapi utk pemandu P mcm aku ni, rasa mcm jakun ah. Alhamdulillah,selamat pergi dan balik kerja.

Kesimpulan : Berpuas hati


Apa lag aku mahu kabar kan pada kalian ?
Apa lag kalian mahu tahu?
Mari tanya kan disini : KLIK SAHAJA

Saturday, April 23, 2011

Al-Fatihah

Ahad.17 Apr 2011
Lebih kurang 945 malam
Pakcik saya, Arwah Zakaria telah pergi bertemu Allah SWT.
Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempat kan dikalangan org beriman.
Amin ~
Kesian Ina,kecik lag utk terima semua ni :'(
Sedih betul tengok dia masa kat hospital kuantan tu,
Dia masih kecik utk terima semua ni.
Ya-Allah kau berikanlah kebahagian kepadanya dan lindungilah keluarganya.



P.s : Thanks b ,nasib awak ada. Kalau ta mcm mane la saya nak drive jauh2 !

when we meet again

Hye Hye Friends, How are you ladies? :)
Hope everything gonna be fine after I update ths post.
I really miss my blog so much, my facebook, my formspring etc.
Too many i want to share now, hm..
One by One okay ???
Gile pasar english, g jahanam.
Hahaha


16 April 2011. Sabtu :)
Terminal Putra Gombak - Genting Highlands

Gosip lepas seminggu ta jumpe, Tanti org paling hebat cerita :)
Last minute dpt tahu Eva ta ikot mmg berita paling sadis, kalau mcm Fatah mmg selalu dia ta de. Tade la terasa sangat,hm..

Vivi,Tanti,Ogy and Lynn : Geng segendola :)

Snap setelah tiba di Genting Highlands : )

Semua ta sabar nak main,kecuali aku yg ta berape nak excited sangat sbb da biasa pegi. Kesian kan :( Hahaha, tapi seribu kali sayang. Hujan plak da, terpaksa ah tunggu hujan reda sikit. Yela ,kalau masuk pun bukan dapat main apa apa permainan pun.

Nak ta nak,jejalan ah dulu kat dalam :) Oh yg ni tk masuk, saving saving.
Tapi ada yang masuk, kami yg saving saving ni tunggu di luar la.Haha !
Kesian je bunyi.

Aku ngan Vv kalau pose mmg takde lain, "peace" ta abis abis :)

Kebetulan ada pesta songkran, apa tah.
Lebih kurang mcm tu la,jadi ada la model model pakaian Thai :)

Masa jalan jalan tu, jumpe la lolipop besar. Dalam hati, mesti eva suka benda ni. Rupanya2 Tanti pun nampak benda yang sama, sepakat mau snap satu picture utk Eva :)

Ala Ala buluh ni mmg wajib snap ! :)

Okay,hujan sudah berhenti . Best best,semua ta sbr nak main. Tanti terutamanya,katanya first time ke sini masa dewasa ni. Last sekali time dia kecik kecik,semua mainan tak bole main agi. Haha,Kalau eva ada kan lagi best :(

Lynn and Ogy di apit oleh bakal pengantin :)
Weee,kami ambik berkat dorang sebenarnya.
Eeceh! Hahaha

Lynn and Vv : Artis korea ♥

Fav friends : Vv & Tanti

Ta sempat nak turun da dok bercerita da tanti ngan vv,haha :)
Roller coaster,best!

Okay,snap kenangan beramai ramai. Tah bile lag nak mcm ni ! Sharin ta mau masuk.
Kesian dia,nampak mcm takde mood je. Mungkin kah sbb Eva ta de? tettt

Lapa lapa, makan meegi je :)
Best jugak sejuk sejuk makan meegi panas, saving saving.

View wajib utk di snap : )

Fav picture ♥

Lynn & Tanti bergaya ngan 'bear' org,kesian. Haha

Ini gambar kenangan yg tanti beli kat sane :)
RM35

Mereka mmg officemate yang tak akan pernah saya dapat lagi selepas ini, sangat terbaik :) Rindu betul saya dengan dorang, haih. Harap harap nya betul la apa keputusan yg saya buat kali ni.Okay itu sahaja, Byebye.


Comel Tua & Muda



Jangan ditanya kenape kami bergini, haa. Ini adalah cara cara menghilangkan tekanan yg ada dalam jiwa masing2. Aku ngan Ma sepakat mau cari sesuatu utk menghiburkan hati ditemani boyfie syg. Hihihihi, Please jangan gelak ! :) && Please jangan pecaya. Haha !

Omg ,besar sangat pun tak elok! : )

Okay,yg ini agak sesuai sedikit : )


*******************************************************


Masa melawat Apit yg excident sempatla bawak fify syg jejalan.
Comel la budak kecik ni da pandai jalan da,baru dpt kaki org tua tua cakap :)

Tengok,fify da ada gigi da. omel :')

My Wallpaper Hp :")


P/s : Picture ni semua da agak lama,disebabkan ta online ta ingat da date dia :)

Thursday, April 7, 2011

Vivi Birthdays

Happy Birthday Vv

Vivi.25.Sabahan

Tempat pertemuan : AMSB
Perkenalan pertama pada : 20/09/2010,Isnin.


Semoga :

bertambah tambah cantik,
bertambah tambah usianya,
bertambah tambah rezeki
&& jodohnya dipercepatkan. Amin ! :')

Cantik kamuk baah!

Lynn&Vivi


Note : Kenapa over sangat sampai empat keping gambar,sebab saya suka dia :)


celebration birthday vv at office :)


Wednesday, April 6, 2011

CUN


Location : Mbo Jehhh! :)
Date : 05042011 ,selasa

Walaupun tengok dalam keadaan marah sbb masuk lambat,walaupun tengok dalam keadaan angin sbb gadoh ngan cik boyfie. Tapi aku masih lag mampu gelak disetiap babak yang berlaku. Memang tak rugi la kalau tgok,tambah kalau tengok berdua je ngan pasangan kita. Walaupun pada masa tu Zana & Shaq ada sekali sebenarnya, Hahaha ! : )

Bolehkan Klcc bersama dengan padi ? Saksikan sendiri!

Nampak mcm kena je la dorang ni, pandai OSMAN ALI ! : )

Agenda paling aku suka, sangat sangat romantik kot remy ishak! :)
I likeee , but not ur body. Euww,tak suka tak suka!
GELI OKAY.



4 bintang dari 5 bintang,jom tengok !

Sunday, April 3, 2011

kawan lawan sawan menawan.



K
awan seorang yg akan berada disamping kita utk berkongsi perkara yang bole kite lakukan bersama. Ada kawan yang sekepala, ada kawan yang senasib , ada jugak kawan yang terpaksa berkawan dan yang paling penting ada juga kawan yang harus ditinggalkan.



Lawan setiap pekara, emosi dan lingkah laku yang bole menyebabkan pergaduhan demi menyelamatkan satu hubungan itu dengan cara berdiam diri. Tapi ada juga yang mengambil jalan 'pandai' melalui meluahkan emosi negatif di tempat2 tertentu terutama dilaman websosial. Mungkin juga ada cara lain yang ta sempat saya kaji.


Sawan bila sesuatu yang tak dijangka terjadi, tambah pula hal hal yang melibatkan perasaan,hal hal yang melibatkan hati,hal hal yang melibatkan jiwa dan cinta. Nampak macam bodoh pula nak sawan pasal benda benda macam ni, tapi jangan tak percaya ada manusia yang sawan tentang hal sebegini. Saya turut simpati


Menawan bila org org macam ni dah berambus dalam hidup kita,tak rasa macam tu ke? Betul kan kan ? Ye lah,tak de la serabut sangat nak fikirkan perasaan sekor sekor yang banyak sangat kerenah. Betul kan kan? Alhamdulillah.



Kesimpulannya, kawan seorang yang perlu ada dalam kehidupan kita tapi berhati hati la kerna mereka bole menjadi lawan suatu hari nanti ,dan oleh kerna itu kita akan jadi sawan dek kerna perbuatan mereka yang hanya memikirkan kesalahan org lain. Akan tetapi , sentiasa lah bersyukur kerna setiap yang terjadi itu pasti ada yang menawan disebalik kekecewaan.


Iloveyoufriends

Saturday, April 2, 2011

Cormal Tropical Lasssssst





1 Apr 2011 , 7:09 PM

Msg : Jale2 carik laki esok...venue-bukit tinggi..9am di andaraya...bwk baju spare@baju mandi...mungkin akan pergi mandi sungai...bwk makanan taw(bajet dowh)...hahahhaha...buat biar jadik k!!sape kensel aku xkwn!!


Alkisah bermula.....

Thanks pemandu WPK membenarkan saya yg mok naik kereta anda :)

Masing2 tak sabar nak bergambar,so dari jauh da snap 2 3 keping gambar :')

suka muka eva dalam picture ni,menggoda auwww ! :)

Finally,sampai hajat saya yg lama tk berbayar. Yeyyyy!

Mygirls :)

Eva, Vivi and Lynn

With badut comel

Saya memang degil,ada aku kesah 'no photo' ! : )

Bermain ballons :)

Meriahnya,syooooook :)

Persembahan yang tiada,pandai berlakon :)

Ini bukti percutian bajet rendah,singgit singgit :)

Loceng ,ting ting ting ~ :)

Lynn,Vv,Eva,Dean,Apis & Ogy!

Main lag lag lag : ) Besttt!

Aku da macam menari menari : )

Saya mokmok,tapi bear lag mok kan? Haha,geng!

Me with Eva Mardina :)

Vv,Eva,Aza,Ogy & Dean

Okay,ByeBye. Mau gerak ke japanese garden pula :)

Diantara yg terdapat di Cormal Tropical,Bukit tinggi .Pahang :)

Naik bus a.k.a rollercoaster :) Haha,free je!

Da sampai kena jalan kaki pula utk sampai ke rumah jepun :)

Agak mendaki yea disitu,penat ! :/


Bergambar jap,ilangkan rasa penat. Hahaha :')

Final,sampai.bole la berkampung : )

Klik gambar diatas utk satu FAKTA!

Salah satu view menarik kt sane :)

Ikan emas gemok gemok kt sane,euww.menakutkan!

Okay ini pun view menarik,view perut buncit :) Haha

Okay bole balik sudah :) Penat den!
Actually bole pakai kimono kt atas tu. Sepasang RM20 :)
Tapi kiteorg semua tk pakai sebab batery camera sudah abis,
mcm rugi je tk leh nak pose sane sini. haha!

Location : Au2 Jusco.

Jalan Jalan cari makan :)

Itu sahaja utk kali ini, nak kata percutian bukan la sebab balik hari .
So bole dikatakan jalan jalan cari pasal lahh :)
Actually,percutian terakhir bersama Shahrin yg da resign,
next week turn aku plak.Huhuhuhu,sadis mak noks!




P/s : Ada org jeles ngan kehidupan org miskin n tak lawa mcm saya.kelakarnya dia : )




Happy Birthday Cousin,Eliana Aziela Nazri
Imissyou ,dear.