Monday, June 27, 2011

KEKASIH BETA

Ya-Allah,
SesungguhNya Engkau Maha mendengar segala rintihan hambaMu,
Aku merayu padaMu.
Aku ta minta banyak, aku ta mahu tamak.
Aku hanya mahu semua baik baik saja, Aku mau Abah saja.


Moga Abah cepat sembuh, saya ta sanggup tengok dia sakit.
Saya rindu mau gurau golek golek sama dia,
Saya rindu mau dengar dia perli perli manja,
Saya rindu,
Rindu semua tentang dia.
Abah ,cepatlah sehat '-'





P/s : Awk! Doakan abah sehat bole?

Statement Panas

Walaupun saya ta suka ParisHilton,
tapi bole ta saya nak kuarkan statement mcm dia :)

euwwww, sungguh.


Hello kawan,lu ingat wa kesah ke lu nak block ke apa. Kecoh!
Haaa,mmg wa saiko lebih,mmg ah.berani meh aaa !
Ta malu mcm budak2 nak remove bagai.Boooo


Sunday, June 26, 2011

lagi lagi kawen

Majlis Perkahwinan Maizam :)
Damansara Damai.

Setelah di plan plan,finally kami berdua je yg free utk join wedding Mai. Alaaaa,jadilah janji dapat tengok mai sanding. Bestnya ,sorang lagi kawan sudah jadi bini org. Alhamdulillah,jodoh dia sampai awal,turn yg lain ta tahu bile :)

Cik Lana sayang

Candid,
Congrats Mai,semoga bahagia hingga ke akhir hayat ;)

Zoooom,
cantik lahh dia :)

diantara kesayangan saya ;)

Tiera, Lynn & Lana

Bakal pengantin , tapi ta tahu bila ;)

Okay,bai .

Friday, June 24, 2011

comparing

Hello babe ;)
Lama ta borak panjangkan, as usually jom merepek setelah lama ta bebel kat belog.
Topik kali ni adalah Perbandingan, mcm best je. Kan kan?
Haaaaa.Tak ? okay kalau ta bole blah dari page ni skrg juga! -_-
Hahaha,sorry sorry joke! ;D

Kita selalu compare diri kita dengan org lain utk jadi yg lebih baik atau sama seperti org itu. Tapi kita ta sedar sebenarnya Allah bg kita sama rasa,sama rata. ALLAH MAHA ADIL ,kan? Tapi kita manusia selalu ta nampak, takyah bising pasal org lain. Aku sendiri pun selalu mcm tu, nak kurus mcm dia tu la /nak lawa mcm dia la / jadi hott pun mcm best je kan / best gile life mcm minah ni / woww.gile ta syok kalau aku jadi dia . Macam macam! Tapi sedar ta kita, org lain tu sebenarnya nak plak jadi mcm kita. Namanya apa ea? sound like 'tak bersyukur' pun ada kan? atau perumpamaannya ; lebih kurang berbunyi begini ' Dah jadi Merpati nak tukar jadi Merak '.Boleh ke macam tu?


Agak agak kenape kita macam tu?

Jom kita mengupas isu ni dgn lebih lanjut ;)





I like her

Jadi kesimpulan dia apa?
Kesimpulannya : ta perlu nak jadi org lain ,tak perlu nak compare anda dgn siapa siapa. just be yourself and go with the flow yg Tuhan dah sediakan utk kita. Masing2 ada kurang ada lebih dlm diri, ta perlu nak up up kan benda yg ta besar mane, ta perlu nak down sangat dengan benda sekecil mane , ta perlu . Just happy with you life because,hidup ni ta lama mane ?




P/s : Okay fine,bole tido sekarang jam da pukul 545 am! TAK KEJE KE OI !





Wednesday, June 22, 2011

Asik lupa je

Haih,nak kata tua sangat ta de la kerepot mane.
Baru 22 tahun nak masuk 23 , tapi daya ingatan mcm umur 32 jeh.
Huhu,nasiblah ada tukang ingatkan a.k.a personal asisstant : )


First time bawa buah hati kesayangan keluarga Osman, Qistina ,14 tahun.
Tah mcm mne hari ni aku baik hati nak bawak adik bie, Haih ^.^
Nasiblah Tina tak banyak hal, ikotkan aja ke mane kami melangkah.
Tak merunggut penat pun ,haa. mcm ni lah bagus! Bole jadi asisstant aku pasni.


Kening shinchan membuatkan kami sekepala ;)

Haih, zaman zaman gua keluarkan lidah da abis -_-

Tina & ME

Tina & Huda

Hope lepas ni ta lupa lagi nak update hal hal berkaitan,kalau ta mesti my belogsepot merajuk.
Aku ta penah lupe kau la ,kau je yg selalu lupa aku.belog belog :)



Haaa,ini satu lag hal :)
Setelah 3 tahun dalam bidang blogspoking.
Aku rasa da ready nak letak link belog kesayangan kat mukabuku
Just for share with my lovely friends.
Good news kan

*klik utk tumbesaran



Tuesday, June 21, 2011

majuk

dah 3 hari merajuk ngan dia,
dia pun merajuk manja, benci.
tapi tadi Angah ckp :
' dia busy cari duit,tpi still ingat nak bawak kau tgok movie ths week '
terus senyum lebar, hee :)
Ilebiu bie,so much!!

Sunday, June 19, 2011

kawan ku kawen lag

Bole dikatakan dalam sebulan pasti de satu majlis perkahwinan yg aku kena attend,kadang2 tu tiap tiap minggu. Wah, mcm mane badan ta bulat. Asyik dapat makan free je, sane sini sponsor. Alhamdulillah, rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari yea kawan kawan. Kalu da dapat jemputan tu,hadir hadirkan diri la kalau ada kelapangan. Bukan apa, benda baik kenape katakan tidak? Kan.


Bebel plak dah -_-
Anywy, Congrats to Fatin Anuar & her husband


19 Jun 2011, Ahad
Taman Ampang Hilir, Ampang.



Bekas pengantin , hihi ;)

Bekas pengantin juga, hehe :)

Haaa,yang ini single.
*aku pun ker?*



Note : Kenape ta kelihatan ramai budak sekolah yea? :l


Saturday, June 18, 2011

Alamanda

Lokasi : Alamanda, Putrajaya.

Jauh kemain aku berjalan this week, semua sbb cousin tersayang
Lepas cikboyfie and Angah aabis kerja terus pecut ke sane.
Perjalanan yg jauh ta sia sia sebab dapat makan KFC free,yeyyy!
Thanks Eliana Aziela.Mwahhh!!




I choose Chieken chop set ;)

Kami mmg gile camera ;)
I you ,kakak!


Lepas puas lepak Alamanda, sambung ke kedai mamak pula.
Tau kat mane? Nilai,sekian terimakasih.
Mmg wa terkena babe mlm tu,konon dekat 10 minit je.
Hahaha,da laama ta kena tipu dgn minah ni.
Skrg baru sedar balik,mmg dr dulu kaki kencing minah ni!
Hahaha,nasib baik la cousin kesayangan.

her new boyfie :)
Amir

sweet kan,hope yg kali ni kekal ;)

Opsss,gemok :)
Kesah plak aku ?


Note : Esok ada wedding lag,heeee


Friday, June 17, 2011

Abah


Happy Father Days ,Abah


Even kali ni ta dapat celebrate father days ngan abah sbb abah outstation tapi aku tetap mau share sama kalian and belog kesayangan. Abah,lelaki yg paling aku sayang dalam hidup. Walau kadang2 dia ta sependapat dengan aku tapi dia selalu jadi mentor dalam kehidupan aku. Iye,sungguh aku mahu jadi seperti dia, Kalau mmg boleh,kenape tidak kan? "Kita manusia,kita yang buat dia,bukan dia buat kita". Itulah ayat yg selalu dibahasakan kat aku,dari kecil sampai lah ke besar! Dia lah yang suka membebel ,dan disebabkan bebelan dia jugaklah aku menjadi manusia. Nak kata berjaya tak sangat lahhh,tapi sekurang kurangnya bole dilabelkan manusia yang berguna. Alhamdulillah, Terimakasih Abah


Saya sayang Abah saya, saya untung dapat abah sekepala dgn saya :')

Sehingga ke akhir nyawa sekali pun,saya yakin dia adalah Abah yg terbaik buat saya :')

Saya mahu tujukan lagu ini khas buat Abah :
Deq yin sayang abah
Biar by Fynn Jamal



" izinkan aku menumpangkan bahu
berikan aku seperca dari beban kamu"




Genap 7 tahun 7 bulan dan 7 hari bersama si boyfie,
semua kerna restu abah,alhamdulillah :)







Wednesday, June 15, 2011

Kalia punya olang

Cakap ditipu, padahal dia yg menipu.
Cakap nak gebang, mcm la boleh menang.

Cakap nak besar, mcm la hebat sangat.
Muak la aku dengan kau kawan!

Hitam putih kau aku tahu, jangan nak sandiwara sangat la.
Aku pun ta baik mane, aku pun ta sempurna mane.

Tapi ku rasa,aku ta busuk sangat macam kau. eeeergh!


Eh ,Dengar sini baik baik yea kawan,

Kau kata kau hormat aku, kalau mcm ni cara kau hormat aku.

Aku nasihatkan,baik takyah lah.
Hentikan je lah !!





Oi Sayang, hentikan lah lakonan busuk awak tu. Penatlah, kalau ia pun minat sangat nak berlakon pergilah jumpe Syamsul Yusoff && jangan lupa ajak boyfie gagah awak tu sekali. Untung2 ada rezeki bole kawen cepat, lobiu!


Info : Pemerhatian menunjukkan yg mana gengster2 kat sekolah dulu,kat asrama,kaki pukul,isap rokok kat atas bumbung,para skinhead mahupun pemonteng PJK, telah merangkul populasi majority mereka yg berkahwin muda.SANGAT ANEH!

Tuesday, June 14, 2011

Pelaburan yang berbaloi


eh eh,korang ingat ta pasal projek kesian yg penah aku bgth dlm post dulu.
Lupa? haih, nak kata tua ta tua sangat,nak kata nyanyok kang marah pula.
Takpe takpe . KLIK SINI

Haa,ingat da? aku sudah terima pelaburan aku yg dulu.
Dan sungguh ia mmg berbaloi baloi.Rugi oi siapa takde Cd ni.

&& yang paling berbaloi bila ayat pd Cd berbunyi :

''kak fynn syg awak sebab awak selalu ckp 'ailebiu' pada akak"



:)


Monday, June 13, 2011

KL


Sabtu lepas ta sempat nak update apa apa , tapi aktiviti mmg penuh. Semua benda benda yg tidak diplan langsung, pepagi da breakfast dgn pengantin baru Ikhwan & Lisa. Haih, berseri seri muka pengantin yg baru je pulang dari honeymoon. Thanks for the 'fruithand' dalam kurungan buah tangan,HAHAHA :) Rosakkan bahasa nombor satu aku ni. Lepas breakfast,terus ke Taman Melati, aku cuma ada 5 minit utk buat keputusan mau follow atau tidak. Adoii, sabar je la :)


Home deco rumah lisa, bestnya. Kawen terus ada rumah sendiri, mmg la rumah sewa. Tapi atleast da bole berdikari dengan husband. Untung lisa, hadiah pun banyak gile dapat. Ta yah nak beli da . Syokknya kaweeennn :D Gatai da anak noni ni, penat mengemas sampai tertido aku kat kapet Ikea yg baru je dibuka, nasib ta tinggal signature air liur basi. AHAHA :) Lepas tu, En. Ikhwan belanja makan nasi ayam. Nyum nyum,kenyang perut buncit.Alhamdulillah

Malam disambung pula dengan movie timee! Kl gengster la weyh.

"kasi wa mati dulu la baru wa diam"


Hero hero Malayaa :)

Tapi bagi aku, jijan adalah hero :)

" Lawan aku bukan 2 org , tapi 2 lori . sorry to say la bro "
: Haaa,tu 2 lori kau da sampai :)





*tetiba mcm da jauh hati dengan Blackberry.mcm mane? :l


Wednesday, June 8, 2011

Arabian



Org nak buat,kau pun nak buat.
Org nak jahat,kau pun nak jahat.
Org buat baik,taknak plak kau ikot.
Haih
-_-
(cakap depan cermin)



Kau terasa kenape ? Huh!


Kenape dua?
sbb : satu untuk kau, satu untuk aku.
Jangan rebut rebut, tak elok. HAHA

Monday, June 6, 2011

Wedding Aza & Dean

Continue wedding wedding sampai lebam :)
Ahad , 5 June 2011.
Teluk Gong, Port Klang.
Majlis Persandingan Aza & Dean.
My Ex-officemate,Andaraya.


Last sekali jumpe dorang masa pergi genting, rinduu ouh :) Semua maintain je, aku je makin mokk. Haih,segan la plak. Hm..nak ta nak, senyum buat muka ta bersalah je laa !

Keluarga besar Andaraya

Trademark Pengantin perempuan (Aza)

Picture kenangan with mobarak bhai, last year at Malaysia.



Note : Next wedding please - _ -

Sunday, June 5, 2011

Wedding of the year,Khaliesah Karsani

" Kompang dipalu pengantin baru,duduk bersanding tersipu malu "

Amboi class u alls i karaoke time wedding, tapi bukan lagu tuu lah.
First time dalam hidup, aku nyanyi karaoke. Semua khas utk lisa : )

Okay ni bukan suka rela nak nyanyi yea, Abg Dj yg paksa.
Tetiba panggil ajak duet ngan dia lagu baldu biru, erk. Mmg ta la kan, hahaha.

Align CenterGet ready pengiring semua ; )

Our princess : )

Pengantin paling cool : )

Candid is perfect

Raja sehari bersama dayang dayang nya


Jom,tengok tetamu yg hadir :)
Ini sebahagian je tau, ada yg ta sempat nak snap gambar.

Damiabedollah ;)

FaridahIdola :)

ZanaIpin, Mimi & Lynn

Geng kelas Art, org cakap aku sesat.
Tapi ta kisah la, aku mane mane campak pun bole :)

Tetamu paling muda : Fify comel *anak hazel*

Tetamu paling dinantikan : Mimi & Yasmien

Setelah 8 tahun menghilang,kini bertemu kembali di Majlis bersejarah :)
Yasmien Abu Talib

Faridah & dayang dayang : )

Mas Ayu, Lynn, Zana, Puty & Asma

Amboi Mizanur, ceria muka dikelilingi perempuan!!

Alo alo alo : )

Nyumiii,kek lawa dan sangat sedap! :)


Princess with her 'dayang'

Mimi cakap : Lynn ambik berkat ; )

Sempoi je pengantin alafbaru : )


Asma :)
Ta sangka dia ni kelakar, haha.

gabungan terbaik dari ladang : )

Before balik, sempat snap picture kt bena dorang.
Selalu aku akan snap ngan lisa & shaq, tapi kali ni seorang diri je lah, Hahaha.
Congrats!



Okay majlis belah lisa da selesai, jom tengok majlis belah ikhwan plak.Tapi ta banyak sangat gambar, sebab rushing ke wedding Aza . Jadi ada la beberape je pic , jadilah daripada takde.



Kawen Paksaan : Terimas Pengantin : )


Sekali lagi ucapan tahniah kepada Raja sehari Ikhwan & Liesa.