Friday, June 24, 2011

comparing

Hello babe ;)
Lama ta borak panjangkan, as usually jom merepek setelah lama ta bebel kat belog.
Topik kali ni adalah Perbandingan, mcm best je. Kan kan?
Haaaaa.Tak ? okay kalau ta bole blah dari page ni skrg juga! -_-
Hahaha,sorry sorry joke! ;D

Kita selalu compare diri kita dengan org lain utk jadi yg lebih baik atau sama seperti org itu. Tapi kita ta sedar sebenarnya Allah bg kita sama rasa,sama rata. ALLAH MAHA ADIL ,kan? Tapi kita manusia selalu ta nampak, takyah bising pasal org lain. Aku sendiri pun selalu mcm tu, nak kurus mcm dia tu la /nak lawa mcm dia la / jadi hott pun mcm best je kan / best gile life mcm minah ni / woww.gile ta syok kalau aku jadi dia . Macam macam! Tapi sedar ta kita, org lain tu sebenarnya nak plak jadi mcm kita. Namanya apa ea? sound like 'tak bersyukur' pun ada kan? atau perumpamaannya ; lebih kurang berbunyi begini ' Dah jadi Merpati nak tukar jadi Merak '.Boleh ke macam tu?


Agak agak kenape kita macam tu?

Jom kita mengupas isu ni dgn lebih lanjut ;)





I like her

Jadi kesimpulan dia apa?
Kesimpulannya : ta perlu nak jadi org lain ,tak perlu nak compare anda dgn siapa siapa. just be yourself and go with the flow yg Tuhan dah sediakan utk kita. Masing2 ada kurang ada lebih dlm diri, ta perlu nak up up kan benda yg ta besar mane, ta perlu nak down sangat dengan benda sekecil mane , ta perlu . Just happy with you life because,hidup ni ta lama mane ?




P/s : Okay fine,bole tido sekarang jam da pukul 545 am! TAK KEJE KE OI !