Sunday, July 31, 2011

Kesudahan

Rasanya semua akbar hari ni ada kisah ni , dan rasanya semua dah tahu kot. Aku tertarik cerita ni bukan sebab nak sebar berita kurang baik ni, tapi aku tertarik sebab aku salah satu peminat belog Eila atau dikenali sebagai JejariRuncing.


Ajal maut, jodoh pertemuan semua di tangan Tuhan.
Okay itu ayat biasa.
Kita merancang tuhan menentukan.
Itu pun ayat biasa dengar.
Nak seribu daya ta nak serbu dalih.
Itu lagi la biasa.


Ayat yg ta biasa : Jodoh itu rahsia Allah swt

Siapa kita nak pertikaikan mana datangnya silap. Lelaki atau perempuan ?
Siapa kita nak cakap : Alaa dia tu mmg playboy!
Siapa kita nak cakap : Ala ,muka hensem weh. Gile ta de ramai gf! lelaki kan.
Siapa kita nak cakap : Alaa,si pompuan tu yg over sangat semua nak cerita kt blog.
Siapa kita nak cakap : Tuuu la, bombangbombang kt media sangat! padahal baru bertunang.


Siapa kita?
*BERHENTI BERFIKIR HAL ORG LAIN*

Tq sha,for ths picture :)



Kepada semua umat islam diseluruh dunia selamat menyambut bulan ramadhan :)
Sama sama la kita mendapatkan keberkatan dariNya ,semoga segala amalan kita diterima dan dihakis satu per satu dosa dosa kecil bagi setiap umatNya. Amin



Teringat dulu dulu punya hal, asal ada geng setan mula la ponteng puasa !

Saturday, July 30, 2011

Hasrat


Tercapai jugak hasrat nak belanja b :)
Tercapai jugak la hasrat dia nak makan makanan fav dia sebelum bulan puasa.
Beria ria dia makan malam tu, puasa hati dpt belanja dia makan.
Selalu aku kedekut je ngan dia, haha.
Sorry b, bukan kedekut. Berjimat!
Hahaha


I You

Wednesday, July 27, 2011

Email.TUMBLR


Alhamdulillah berita baik dari pinjaman pendidikan :)
Hahaha, tadi masa tengah rajin check email yg da lama bersawang. Aku nampak satu email yg terus menggubah mood aku dari :( terus ke :) Haha, dahsyat kan!
Syukur , semua berjalan dgn lancar.

Email : Tuan/ Puan telah berjaya ditawarkan pertukaran kos pentadbiran dari (3%) kepada ujrah (1%) Sila semak / cetak surat tawaran dan tuan/puan melengkapkan berdasarkan panduan pengisian.


Haih,makin bertambah hutang -_-
Takpe lin,bersusah susah dahulu bersenang senang kemudian.
Hutang jangan buat main oii, kena byr.
Mati nanti ditimbang disukat tauuu.


Eh korang,aku baru berjinak jinak kat Tumblr skrg :)
Siapa ada, jom la kita follow men-follow!

NurlinaJohan

Monday, July 25, 2011

Bola

Saya lin melaporkan untuk nurlinajohans blogspot ,semalam perlawanan diantara Singapura dan Malaysia telah menyebabkan peminat peminat fanatik bola sepak mengganas diruangan Fb.Ada yang terlebih maki ,ada yang terlebih puji , ada yang terlebih bersuara & yang paling ta tahan ada yang terlebih mengomen seolah olah dia dikalangan para pelatih bola.

Aduh -_-
Kau ingat main bola tu mcm main teng-teng ke? atau kau ingat main bola tu mcm main batu seremban? Giloooo ke apa. Jangan la main nak update status mcm kau tu pandai sgt tentang bola, kalau kasi support tu aku boleh terima lagi. Tapi kalau update nak ckp :


'ek eleh buat malu je la malaysia je la korang ni,kalah kat tangan singa yg suka pura pura'



Eh, ini tidak kelakar okay. Tolongla jangan nak merepek meraban update status mcm ni. Kalau bukan sbb kwn, aku da remove da kau dari friendlist tau. Meluat! Kalau kau hebat sangat , g sane main bola ! tah tah kau pun pancit masa 5 minit pertama, haih. Update good good je, kot kot kaki bangku. Opsssss :)






Harap harap ,menang ke kalah ke perlawanan khamis ni takde lagi la status status sumbang yg naik kat wall aku. Please yang korang , menang dan kalah adat bertanding :)




Saturday, July 23, 2011

Ta sengaja

Ta sengaja plan nak naik Genting, pada mulanya saja je cakap cakap.
Bukan mcm nurulcakapcakap okay :) & Ta sengaja juga terjadi plak plan tersebut.
Tujuan asal : Nak bawak Encik bakal abang ipar jejalan setelah bersusah payah mengecat rumah. Thank you so much Ery


Okay. kerana ta sengaja plan ini menjadi , semua ta prepare bwk sweater.
Memang padan dengan muka la kan, konon kulit tebal la, gemok la.
Memang kebekuan la disitu. Hahaa,kesian kesian :)
Buat kali pertama babycar naik Genting Highlands, Yeyyy! Berjaya.
Alhamdulillah selamat pergi dan balik , Thanks Wvb!



Dannnnnn paling ta sengaja kami terpaksa Over-Night sbb nak menikmati udara sejuk dan segar disana. Walaupun badan kesakitan tido dalam kereta ,tapi sangat puas hati sebab bangun-bangun semua muka fresh giler. Memang berbaloi balai percutian RM50 satu kereta ! :)

Ta sengaja, ta make up!

ta sengaja , mcm sakai :)

Ta sengaja , tergedik. Opssss :)

Ta sengaja , tersama! PEACE

Ta sengaja , terpeluk -_-

Bakal bakal ;)

Angah, Ery & B

Ta sengaja , tercomel. Opss!
sila muntah jauh jauh , haha.

Four person, two couple :)

Sejuk yg amat ^.^

Okai,itu sahaja.
Bye-Bye :)








Masalah org muda > kahwin lambat demi perkahwinan sehari yg berkilau sehari semata2 -FJ


Friday, July 22, 2011

Badluck

Nasib saya mmg ta begitu baik hari ini, ta tahu la. Rasanya da dua kali hari jumaat saya dpt nasib yg kurang baik .Dulu tu, hari jumaat juga saya kena saman dgn MPSJ sbb ta bayar parking. Kena sampai RM80 tau, hari ni jumaat juga saya excident :(



Rasanya baru je check gaji da masuk, kena mcm ni terpaksa la tengok gaji keluar plak.Apa la nasib, bersabar je la lin. Ini mungkin pengajaran supaya lebih berhati-hati lepas ni. Semua rasa mcm sekelip mata je, nasib saya ta de apa apa. Babycar luka sikit, tapi Syukur lah dia ta seteruk Myvi.Kemek kottt! Yang paling buat saya nervous tahap cipan adalah kemalangan yg berlaku diantara aku dgn officemate yg mmg sebelah kaunter je pun. Haih -_-



Saya nak ucapkan ribuan terima kasih kat kawan kawan yg tak henti henti support saya, dari mula hati saya jatuh sampai terjawap semuanya
.Jom check balik status status di Fb.


KLIK UNTUK TUMBESARAN !



Lana Suhaime

Shaq & Liesa

Wan *ayam & Alia

&& tak lupa kat semua yg comment. Penatla aku nak taip satu satu.
Thank you, i love you.




Note : Dah la bendera merah first day harini ,lagi beremosi la aku -__-

Thursday, July 21, 2011

Harimau Malaya

Terimakasih sponsor utama ; Maybank .
Berbaloi bile setiap staff dapat 2 tiket , dan lebih berbaloi saya dpt lagi 2 tiket disaat akhir.Dan calon terpilih adalah En Ahmad Shukor . I love you, Abah.

4 tiket utk saya, abang jan, abah & angah! :)

Penat saya pakai kuning tanda sokong Malaysia,
sekali dua jejaka kesayangan jadi pembelot bile dpt bendera chelsea.
Huh! Geram kejap ;l

Seriusly ta puas hati masa chelsea masuk gol, saya nampak mmg ta masuk.
Sorry chelsea, uareshitman!


Okay abg semangat depan saya, tabik spring kat awak sbb sentiasa mengebarkan jalur gemilang. Tanpa henti , kalau la saya ada bendera. Mungkin akan dipertimbangkan utk temani anda.HAHA




Note : Ta de la teruk sangat harimau malaya bermain, bg saya nampak hebat bile Chelsea hanya mampu gol kan 1! walau bg saya, itu bukan gol yg sempurna. Okay mmg ta minat pasal bola, tapi jujur diperkatakan. KITA HARUS BANGGA DENGAN HARIMAU MUDA MALAYA


Wednesday, July 20, 2011

Kesayangan ramai

Sebelum memulakan penceritaan untuk sambutan harijadi kakya, Aku nak ucapkan terimakasih kat semua yg menjayakan lakonan bertaraf lima bintang ! Kalau mcm ni la, takyah g casting for sure terus bole jadi pelakon. Haha ! && Jutaan kemaafan kepada empunya badan ; Munira Sazali kerna menjadi kejutan buat beliau. Sorry kakya, hope u like it.


Ceritanya begini ;
Suatu malam yg sunyi, aku telah deal ngan kakya utk makan ayam golek. Tapi kesudahannya terpaksa batal sebab ayam golek dah habis. Kesian mangsa sbb dia nak makan kangkong, yang aku p ajak lepaking Old Town sbb nak luahkan perasaan (bergadoh dgn nanad) Mintak simpangggg weh, I sayang perempuan simpanan I tu auww

Masa sampai Old Town tu, hanya aku berdua la dengan mangsa. Tetiba baru la pelakon2 utama seterusnya datang ; Ia terdiri daripada Aina, Lana, Nanad & Ezy. Bole blaa ta pelakon2 ngek ni suruh aku keluar ambik dorang dulu. Adui makk,kalau de pengarah da kena campak skrip kat muka tau tak!! Hahaha ;) Aku mmg arif dalam penipuan pun,buat buat la angkat call

"haa.b, ayang kat luar ni jumpe kakya. Iye , ta tipu"

Lol.

Then.


Happy Birthday too youu, Happy Birthday too youuu.
Happy Birthday too youuu kakya, Happy Birthday too youuu.


Okay muka kakya still blurrrr, mcm biasa.Haih -_-
Hahaha,kesian kakya .Munira tertipu !! ^.^


Selepas setengah jam, sampai pula pelakon tambahan :)
Memperkenalkan Kak Ain & Abang ........




Jom, tengok babak babak best dalam cerita ini ;)

Birthday cake for kakya ; Rainbow cake :)

Artis & Lana

Kakya & Ezy

Nanad, Kakya & Kak Ain

Ezy , Aina , Lana & Nanad

Perempuan perempuan bertudung berteknologi tinggi ;)

Tetiba aku mcm ta reti bergambar malam tu, oh..tidak! Lin ke??

Kakya dan kesayangannya ; Lana Suhaime

Nanad , Kakya & Lana

Adik Adik pilihan ;)

I love you, Munira.

Kalau dengan aku, yang ta bole akan jadi bole ;)
1. 2. 3 SNAPPPPPPP

Lesboooooo senasib.

Single, divorced ,It's Complicated ,Couple , Engaged

Nad, nak tido please balik rumah. Hahaha
Okay, mmg nak balik da. Bye-Bye ;)




Sungguh rindu mau begitu lagi :/







Tuesday, July 19, 2011

Syukur.

Salam 1 Malaysia semua ;)
Wah sangat patriotik kan,biasalah negara nak dekat dekat perang ni baru ada semangat cinta negara sikit. Wah gitu kauu lin,statement ta berakal.Kena saman baru tauuu ! :D


Alhamdulillah , hari ini selamat lunaskan puasa tertunggak. Ia termasuklah puasa ganti dan puasa nazar! Ta sangka tahun ni aku begitu kerajinan nak byr semua. First time okay, Syukur Alhamdulillah. Ada juga perubahan ke arah yg lebih baik , okay ini bukan segmen 'masuk bakul angkat sendiri' auww, ha?? ta paham.Pegi buka kamus dewan bahasa & pustaka,ngam?


.peace.

Pejam celik pejam celik da nak masuk ramadhan, ta sampai sebulan pun lagi ;) Paling ta sabar nak berbuka puasa reramai mcm dulu, hope tahun ini ada lagi kesempatan utk aku. Hope kali ini masih ada lagi ruang utk aku perbaiki diri. Insya-Allah yg salah ta bermakna selamanya salah, dan yang betul ta semesti nya ta penah buat salah. Kita manusia kan? Aku akan maafkan org yg buat aku sakit, buat aku sengsara. Aku pemaaf , jangan risau! Aku bukan sapa sapa nak hukum org, aku sendiri buat salah. Kau sendiri tau kau siapa, kita sama sama kerdil disisi-Nya. Tiada beda :)



Hope sebelum puasa ni ,aku dapat apa yg aku hajat kan ;)
Bie, janji harus ditunaikan okay. Love you













Note : you are someone i could never forget.

Saturday, July 16, 2011

Urbanscapes

Time for URBANSCAPES 2011 !
Konon tahu, hahha. Padahal first time pergi, apa pun thanks to Nanad.
Tanpa dia saya sendiri ta up-to-date , okay dia mmg PA yg baik.
Tq Tq

& tak lupa juga thanks to Tya sbb tumpangkan saya ke sane ;)
Thank you so much dear, pekak telinga aku dengar kau speaking ngan Liyana.
Aduyaiii , nasib aku faham. Hahaha !!


Ticket for me : Rm40
nanad, iloveyou!

Nice decoration ;)

Art ;)

Mereka sangat comel jadi saya ta berkira letak 2 photo mereka dalam belog ;)

Anna gojes

Diantara stuff stuff yg dijual disana, mmg terbaik.
Sangat kreatif, sangat unik ,sangat comel & sangat cool!
Harga plak sangat best ,nasiblah saya ta gaji lagi.
Kalau gaji ,rasanya mmg abis saya borong.
Murahh kottt !!!

Ini antara yg terbaik lukisannya ;)

With Liyana Fizi (artis youtube)

Vote for them ! Haahaha

Lepas selesai dipadang kami ke Sunway, sambung berhibur disana plak ;) Kali ini Ila & Syuk pun ada , Anna plak terpaksa balik sebab ada wedding. Bersilih ganti lah kawan pada hari tu! Sebenarnya ada suprise birthday utk Alia Jollie , pandai juga kami semua berlakon. Menjadi derrr! Sorry babe, jgn marah nanti cepat tuaaaaa. Hihihhihi


Lin, Nad, Alia & Ila

Ila and her partner ; Syuk

Lin and her lesbian ;)

Muahhhh , I love Manggo ;)
RM6.90

Western ; Chieken chop RM16.90

RM16.90

Happy Birthday Girl

Untung Alia, banyak kek untuk dia ;)

Weeeeeeeeeeeee, my ex housemate!


Hahaha, love ;)

Pengikut setia ;)

Ila yg sangat kelakar ;)

kartun tu kire untung,walaupun kepala dia besar tpi dia kurus ;)

Saya bahagia,harap mereka pun sama.
terimakasih ;)


Noted : Siapa lagi bakal remove saya lepas ni , silakan!