Tuesday, August 30, 2011

ragam raya

Setiap kali hari raya, kiteorg adik beradik akan decide nak beraya dgn Abah or Mak. Kelakar kan? dah mcm org berkawin plak kena gilir gilir, pengalaman pengalaman. Alhamdulillah,tahun ni amat berbeza dgn tahun tahun sebelumnya ! takyah nak pk pk beraya kt mne sebab Mak dgn Abah dekat je :) Bestkan. Minta minta la tahun depan mcm ni lagi,boleh ta? hihihi

Jom usha gambar,sorry gambar ta banyak.
Sebab tahun baju raya ta sakan sangat,semua sbb I ta dpt bonus.
Hahaha


Dia bebellah kat saya mcm mane pun,saya tetap sayang dia :)
Mak ,maafkan lin yea.lin selalu degil :l
Okay lin,drama la kau! haha

Tinggal kita dua je ,lepas ni dia pun nak kawen.
Tinggal saya sorangg,woahhhhh ;(
Nak kawennnnnn,selamat hari raya banker!

----------------------------------------------------------------------------

Beraya rumah Abah

Sesi cabutan bertuah Norhuda Johan (Angah)
Untung ooooo, paling besar RM50.
tapi sorang pun ta dpt,kecundang.
bersyukur la dgn rezeki yg ada,alhamdulillah.

jom tengok siapa yg kenaaaaaaaaa!!!

Abah : RM10

Mama lin : RM8

Mak : RM8

Along : RM16

Abang lan : RM8

Ika : RM 15


Thank you for everyone yg kasi duit raya,tahun ni catat sejarah sebab ramai kasi duit raya.Masih ada jugak org simpati kat org yg ta dpt bonus mcm aku,hahaha :) Sorry ye korang, deklin ta dpt nak kasi banyak.Mane yg ada je laaaaa,hhihihihi.



siap siap ,esok kita nk catat sejarah! :)

Ucapan ringkas dari NJ

Kononnya famous sangat la nama NJ tu,haha.
Okay seperti biasa, mau buat ucapan raya sikit.



Saya Nurlina a.k.a Lin, Yin, Yinyin,linlin dan sewaktu dengannya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada kedua Ibu bapa kandung saya dan kedua ibu bapa tiri saya :) Kepada Adik beradik kesayangan saya, Along & Angah ! Ta lupa juga kepada Adik tiri saya Iki & Ika. Selamat Hari Raya Maaf atas segala salah dan silap saya andai terlebih kata,terkasar bahasa ta berbudi bahasa sepanjang kehidupan ini. Maafkan saya :(


Omgggggg,touching pula.


Ta lupa juga kepada sedara mara saya ta kira la yg ada dimana saja seluruh negeri,selamat hari raya ya! walaupun ada yg kenal ta kenal ,saya menyusun sepuluh jari memohon ke ampunan andai ada terasa hati atau tersinggung dengan kelakuan saya selama ini. Maafkan saya ye :(


Lagi,leleh..


Saya mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN kepada seluruh kawan kawan saya, ta kira kwn rapat kawan ta rapat.kawan jauh kawan dekat ! Seribu khilaf saya pohonkan andai ada perbuatan saya melampau batas persahabatan , sejuta kemaafan saya panjatkan andai saya terlebih terover tersound atau sewaktu dengannya.Maaf :'(

&& semua yg mengenali diri saya.luar dalam dalam!
selamat hari raya









Note : Tradisi tukar2 gambar dipagi raya masih diteruskan :) sukaaaaaa sukaaaa!!

Saturday, August 20, 2011

Tradisional kunun

Tahun ni mini reunion buat sebahagian obsess sudah diserahkan kepada Lana & Aina, ta sanggup sudah mau handle banyak majlis. Dengan jasa mereka berdua,ringan sudah beban aku. Huh,penat oii. Nak pk tempat satu hal,nak adjust time satu hal.Nak ambik attendance satu hal,haaa. Bukan senang tau nak handle satu event,kalau ta kena caranya mau pengsan!
OKAY PROPAAA SEMUA TUUUUU ,Hahaha ;)

seperti biasa kami masih mengekalkan budaya melayu tradisional :)


Restaurants Madam Kwan,Bangsar Village
20 August 2011 ,Sabtu
14 peserta



Akummgsukaposingmcmkanakkanakrebinaaaaaa :)

Miss Alia Liyana ,thanks sanggup turun dari Kedah ;)

Amboi sakannnnn punya plannn wakenababe.siotttt tol!

Pasangan paling bahagiaaaaa :)

Pasangan paling sweeeeeet :)
&& Ada pasangan paling comel nak mampus!
Tantan and her handsomeboy ,opsss.bf org !
*sorry mamarazzi ta sempat nak snap gambar dorang pegang tangan*
Hahaha

Candidd! :)

Ramai sangat wartawan snap sana sini, ta thu nak tgok camera mane.Kununnnn je :)

Picture paling meletoppppppp abad ini ,seriusly!
Sila muntah jauh jauh ye kak leboooooo and kak jah :)




##Wanita Cantik melukis kekuatan melalui masalah ,tersenyum saat tertekan, tertawa saat hati sedang menangis ,tabah saat dihina .mempersona kerana memaafkan.Mengasihi tanpa balasan .bertambah kuat dalam doa dan pengharapan Ilahi..Marilah kite jadi wanita cantik!

Wednesday, August 17, 2011

Masih

Dikesempatan cuti yg diberi oleh kalender bg sambutan Nuzul Quran,kami warga negeri Selangor telah memanfaatkan sebaik mungkin dengan tujuan berfaedah iaitu berbuka puasa beramai ramai :) Alhamdulillah,semua berjalan lancar dengan kerjasama yang telah diberikan.


Lokasi pilihan Cozy House di Ampang park, alasan paling munasabah tempat dipilih
1) Paling berdekatan dengan area Ampang
2) Senang untuk mencuci mata selepas berbuka puasa
3) Tiada


Best gile malam tu, semua masih seperti dulu.
Masih perangai yg sama, Masih otak yg sama,
Masih. Kan seronok kalau Fatah ada sama :)

Moga 3-4 tahun akan datang pun masih seperti ini :)
Insya-Allah



Tuesday, August 16, 2011

Pertama kalinya

Buat pertama kalinya,aku berbuka bersama staff Mbb :) Alhamdulillah,murah rezeki bulan puasa ni.Banyak jemputan makan free, Hahaha. Banyak ta banyak sangat la ada la 2-3 jemputan,eceh.Kunun je lin tuuuuuu ,Nak dijadikan cerita seperti yg dirancang boss belanja berbuka puasa di Istana Kayangan,Shah Alam.Ada dalam website cakap tempat ni berhantu ,masa aku sampai je kt situ. Ada satu gambar kerabat disuatu sudut tangga agak menyeramkan ye disitu.Nak snap utk blog pun aku fikir 15 kali, takut punye pasal jadikan peringatan je la dlm kepala otak. Huhu ,dipendekkan cerita jom kita enjoy dgn gambar2 yg terlah disnap oleh jurugambar yg cun. kau ta paham,kau punye pasal la minah! Hihihi

P/s : Jangan tangan kenape gambar aku ta banyak , jawapannya kerna........................ HAHA


Mr. Ho ,Mr. Iskandar , Myboss & KakMas

Kak Elmi, Kak Faiezah, Taufiq, Leong & Janice

Grace with Kak Elmi & Kak Faiezah

Makanan bole tahan,banyak pilihan :)

kemas berhias :)

Banyaknya makanan,nafsu nafsu. Tapi semua habis :)

Myboss with her fav Rb,ihihi :)

Mysifu :) Officer Elmi

Part of Mbb members ;)



*Kesian Shirlynn ta dapat join,sbb anak dia masuk wad.
Padahal haritu dia yang nak aku join masa clash ngan date YHoldings.

Salam Nuzul Al-Quran

Assalammualaikum ,
Esok kita dan seluruh umat islam di Malaysia akan menyambut Nuzul Al-Quran,dan bagi penduduk Selangor sudah diistiharkan mendapat cuti. Alhamdulillah :) Jadi malam ni aku berada di Ampang lah, sebab esok ada Majlis buka puasa bersama Warga kerja Andarayassssss ,hihi. Ta sabar nak jumpe doranggg ! Last sekali jumpe, masa wedding Azza kaalau ta silap.hm...



Apa yang dimaksudkan dengan Nuzul al-Quran?

Nuzul (nazala- kata dasar dalam bahasa arab) yang diambil daripada perkataan bahasa Arab maksudnya sebagai penurunan, sementara al-Quran pula merupakan kitab Allah , mukjizat yang diberikan kepada Nabi akhir zaman iaitu Nabi Muhammad s.a.w.

Jadi istilah Nuzul al-Quran boleh diertikan sebagai penurunan al-Quran ke atas baginda Rasulullah sebagai petunjuk kepada umat manusia seluruh alam.




Salam Nuzul Al-Quran 1432 Hijrah kepada semua umat Islam diseluruh dunia





Sunday, August 14, 2011

cukup masa wa antar bunga

mcm biasa,klik utk TUMBESARAN drastik.


Aku mmg saja bikin panas!
sebab kau buat panas!
Mai sini,kalau berani!
Mai dekat sikit mai!
Wa kasi cium sama lu!


Kau ingat family aku hadap sgt ke?
Malu sendiri eh!



Oiii budak budak pergi la bercerita, pergi la canang sane sini aku jahat.
Kau kan baik , kau kan paling betul , kau ta penah buat salah.
Pergi la , pergi ! kau kan mmg ta de keje lain kan,
PERGIIIII.


Saturday, August 13, 2011

Sekali lagi

Tajuk diatas bukan tajuk filem sekali lagi CINTA okay.
Ini sekali lagi reunion. Haha, masih ditempat yg sama :)
Naili's Place , sentul. Terbaikkkk! Deco telah diubah suai.

Sekali lagi aku menguruskan event2 sebegini,mmg mencabar.
Jemput 100 org ,10 org pun belum tentu confirm attend.
Haih. nasib nasib. Tapi ta pe lah, janji jadi.Bukan kaliaaaa punya.
Puas hati, mane yg ada tahun lepas ta de! mane yg ta de tahun lepas ada.
Sekurang2 nya nampak muka muka baru dlm album Fb aku.
:')


Enjoyyyy this my picture collection.


Alhamdulillah,langsai satu event ;) Lepas ni satu dan satu lagi ,lepas tu time utk membeli belah! lepas tu RAYAAAAAAAAAAAA!! Ohmyyyyyyyy,kejap je masa berlalu. Hopefully semua enjoy,terutama Aimi sebab kena SUP CAMPUR RM10 ! Hahaha

Okay.bai